• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

 • FORVENTET LEVERINGSTID 2-4 DAGE. 

Vitaminer til håret: Her er de 10 vigtigste!


Kost og ernæring er alfa og omega for sundt hår og hud. Men hvilke vitaminer i din kost skal du være særlig opmærksom på, hvis du gerne vil få håret til at vokse sundere, stærkere og hurtigere? Få svaret i denne artikel.

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Du ved med sikkerhed at det er sundt for både det indre og ydre, at tage tilskud af forskellige vitaminer. Faktisk tager 59% af danskerne kosttilskud ifølge en undersøgelse lavet af DTU! Men du kan sikkert ikke, ligesom de fleste andre, finde hoved og hale i, hvad der er godt for hvad - eller hvilke hår vitaminer der egentlig findes. I denne artikel kommer jeg rundt om alle hjørner og giver også et par produktanbefalinger.

Vitaminer til håret – det her skal du vide!

Særligt når det kommer til dit hår, er der faktisk meget hjælp at hente, hvis man ved hvilke vitaminer styrker håret!

Kæmper du for eksempel med spaltet og knækket hår, eller drømmer du om at have lange, sunde hårlokker? Hvad mange af os ikke er klar over, er at hårets længde og struktur kan hjælpes på vej med gode vitaminer til håret kombineret med sunde kostvaner - og naturligvis gode hårplejerutiner. Faktisk kan de rigtige hår vitaminer have en afgørende effekt på, hvorvidt dit hår vokser sundt, spalter eller er skørt - og ja for ikke at nævne en lækker og ren hud.

Når du har læst denne artikel, garanterer jeg dig for, at du vil være klog på alt der er værd at vide om vitaminer til håret.

Herunder er et før- og efterbillede ved brug af vitaminer til håret fra HairLust efter 1 måned. Læs med og lær opskriften at kende!

HairLust Hair vitamins før og efterbillede

Hvilke vitaminer styrker håret?

C-vitamin

Som mange sikkert er klar over, er at C-vitamin er en immun booster, som kan hjælpe med at fremme et godt immunsystem, forebygge forkølelse og andre sæsonsygdomme. Men hvad mange mennesker ikke ved er, at C-vitamin kan hjælpe kroppen med at producere kollagen, som er en vital protein for sundt hår, hud og negle. Ligeledes betragtes dette vitamin som et antioxidant, der bekæmper frie radikaler, som skader kropsvæv og hårceller. Frie radikaler har været kendt for at kunne beskadige håret, gøre det svagt og skrøbeligt. Derfor kan C-vitamin i en hår pille være en god kilde, særligt hvis du oplever at håret knækker eller spalter mere end det burde.

Hvis du ønsker at booste dine forsyninger af C-vitamin, så suppler med et kosttilskud, vi anbefaler HairLust Hair Vitamins sammen med en nærende og sund kost. Nogle af de fødevarer der er høj på C-vitamin er blandt andet appelsiner, broccoli, jordbær, kiwi og rød peberfrugt.

B-vitamin

Der findes i alt 8 B-vitaminer! Alle B-vitaminerne (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) spiller en stor rolle for at holde vores krop sund. B-vitaminer påvirker vores energi, stofskifte, nerver, muskler, hår, hud og negle. Som helhed fremmer B-vitaminerne en sund cellevækst, som er et ufatteligt vigtigt vitamin, blandt de vitaminer til håret som findes. For at sikre dig, at du ikke er i B vitaminmangel, er det vigtigt, at du dagligt forsyner din krop med B-vitamin. Nogle advarselstegn på B vitaminmangel kan være:

 • Følelsen af træthed eller generel svaghed
 • Let til blå mærker
 • Du fælder meget hår
 • Håret vokser langsomt

Vitamin B12 er på min liste over de vigtigste blandt de 8 B-vitaminer til håret, men du skal forsøge at inkludere dem alle i dit daglige vitaminindtag. HairLust vitaminer til håret er rig på flere af B-vitaminerne, men ligeledes kan du få et godt supplement fra din kost, blandt andet fra kød, æg, nødder, korn og grøntsager.

Biotin

Hvis du ønsker længere og sundere hår, skal du ikke glemme biotin! Ikke uden grund, er dette vitamin blevet et af de mest anvendte vitaminer til håret. Nok er biotin et B-vitamin, men da dette vitamin er så afgørende for et sundt hår og hud, tildeles biotin sin egen plads på listen. Som hår vitamin hjælper biotin med at producere glukose og fremme hårets naturlige væksthastighed. Generelt er B-vitamin til hår anerkendt for mange gode egenskaber, og særligt biotin. Et godt råd er at kombinere B-vitaminer og særligt biotin som vitaminer til håret med fødevarer som svampe, avocado, æg, laks og jordnøddesmør.

Bliv endnu klogere på kosttilskud til hår med biotin i vores anden artikel dedikeret til biotin, hvor vi går i dybden med biotin.

Herunder ses vores to kosttilskud til håret til kvinder. Vi har også to kosttilskud til håret specifikt udviklet til mænd, som kan findes her.

Niacin

Niacin er et andet vitamin, som også er i B-vitamin familien, men fortjener ligesom biotin, sin egen anerkendelse på vores liste. Dette vitamin er med til at nære hovedbunden såvel som at fremme en sund hårvækst. Uden tilstrækkelige mængder af niacin, er der chancer for at håret kan blive skørt, livløst eller knækkes. Fødevarer der indeholder Niacin er kalkun, kyllingebryst, tun, champignon og avocado.

HairLust anmeldelse

E-vitamin

Mens E-vitamin er en af de mest oversete vitaminer til håret, har det altså en del at skulle have sagt. Dette vitamin er et antioxidant, som reparerer og opbygger hud- og hårceller. Som hår vitamin er E-vitaminet derfor afgørende for at vedligeholde en sund hårvækst. Kombiner E-vitaminer til håret med fødevarer såsom mandler, frø, avocado og broccoli. E-vitaminer til håret kan også fås gennem en lækker olie eller hårserum, som kan påføres direkte i håret eller i hovedbunden. Dette kan hjælpe med at øge blodcirkulationen og ilttilførsel til hårsækkene, som hjælper til et længere og sundere hår.

A-vitamin

A-vitamin er en anden vigtig vitamin til håret. Dette vitamin er nødvendig for en optimal cellevækst. Ligesom E-vitamin, hjælper A-vitamin med at producere olier, som er rigtig gode for hovedbunden og som hjælper den med ikke at tørre ud. Fødevarer rige på A-vitamin er blandt andet gulerødder, meloner og mørke bladgrøntsager. Nogle symptomer på A vitaminmangel kan være hudproblemer og spaltet hår.

D-vitamin

I Danmark har flere undersøgelser vist, at omkring 50% af befolkningen ikke får tilstrækkeligt D-vitamin. Hovedparten af D-vitamin dannes i huden af solens stråler, mens den resterende del kommer fra kost og vitamintilskud. Men grunden til vi gerne vil tildele D-vitamin som en god vitamin til håret er fordi, det fremmer en sund hårvækst. Du kan øge din D-vitamin forsyning ved at kombinere HairLust vitaminer til håret med fødevarer såsom fede fisk (laks, tun), æg, svampe og mælk. Prøv desuden at opbevare dig minimum 20 minutter i solen udenfor - både sommer og vinter!

Jern

Jern er ikke et vitamin, men et mineral. Og dette mineral har kroppen brug for, for at fungere ordentligt. En måde hvorpå jern gavner håret på, er ved at styrke det og fremme en sund hårvækst. Uden jern vil dit hår blive kedeligt, tyndt og tørt. Fødevarer der er rige på jern omfatter rødt kød, østers og spinat.

Magnesium

En anden mineral, som kroppen har brug for er magnesium. Dette mineral sikrer at hovedbunden får den støtte den er brug for, for at vokse et stærkt og sundt hår. Desværre er det et mineral, som mange danskere mangler i deres kost.

Zink

Zinkmangel kan svække dit immunforsvar, føre til dårlig fordøjelse, ustabile hormoner og ligeledes spille en rolle i et glansløst og skrøbeligt hår. Den gode nyhed er, at det ikke er svært at få dækket zink forsyningerne. Fødevarer der er rige på Zink omfatter kikærter, svampe, hvidløg, spinat og yoghurt.

Der findes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer heriblandt Zink og Biotin, som forskning og studier viser har en effekt på håret

Maria Hansen

Kostvejleder og ernæringsekspert

Opsummering af hår vitaminer

Jeg håber du nu er blevet klogere, men en god huskeregel er, at hvis du dækker dine hår vitaminer fra A til Z(ink), så har du god chance for at få et langt, sundere og flottere hår.

Der findes også andre næringsstoffer udover vitaminer og mineraler, som kan være gavnlige for håret.

For eksempel bakkes aggerpadderokke ekstrakt op for dens effekt for håret af utallige kliniske studier. Aggerpadderokke ekstrakt er en af de planter i verden, som er rigest på silica, som er det næringstof, som har vist sig at kunne hjælpe med at bidrage til et sundt og langt hår. Derudover findes der også flere aminosyrer, som bakkes op af forskning for positiv effekt på et sundt og langt hår, heriblandt glycine, l-methionin og l-glutamin. Betydningen for disse aminosyrer er kendt for at være vigtige byggesten af keratin i håret. De kan bidrage til at vedligeholde en optimal produktion af hårceller og derved hårets styrke og sundhed.

De bedste tips – Sådan får du langt hår hurtigt

Udover hår vitaminer, har jeg samlet de bedste tips til hvordan du gennem hverdagsrutiner kan hjælpe dit hår godt på vej mod drømmelængden. Vidste du, at vitaminer til håret i form af kosttilskud kun består af 1 ud af vores 10 generelle tips til at få sundere og længere hår? Hvis du kombinerer alle vores råd og tips til et sundere og længere hår, så kommer du meget hurtigere igang. Blandt andet skal du være opmærksom på dit håndklæde og måske spare lidt på shampooen i hverdagen. Læs i vores anden artikel ALLE vores 10 tips til at få et langt hår hurtigt.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


5 kommentarer


 • Kristina

  det er godt nok mange , troede ikke der var så mange , men der kan man bare se . jeg har prøvet hairlust vitaminer til håret i 2 måneder efter graviditet nu og det hjælper super godt på mit tynde hår


 • Marlene

  Jeg har en hårsygdom, som betyder at mit hår altid har vokset langsomt, og knækker så snart det når ned til skulderne. Min læge anbefalede mig at tage b12 tabletter, men jeg bemærkede ikke de store forskelle. Så snakkede jeg med hairlust, og besluttede mig for at prøve deres vitaminpiller og shampoo. Pillerne har jeg spist i 8 måneder nu, og mit hår vokser endelig et normalt tempo. Shampooen er også rigtig god. En perfekt kombination til mig.


 • Sofie

  Jeres vitaminer, kapslerne, er så gode. Mit hår vokser endelig igen efter sygdomsforløb.


 • Tone

  Super god artikel, tak for rådene


 • Sanne

  Jeg går altid efter biotin og zink og gerne i høje doseringer. Det hjælper for mig


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.