Hårtab efter graviditet: ALT du skal være opmærksom på


Nogle kvinder oplever stort tab af hår efter graviditet, mens andre oplever hårtab allerede før en fødsel. Det antages faktisk at omkring 90% af alle kvinder vil opleve en form for hårtab efter graviditet. Læs videre i artiklen herunder hvor jeg gør dig klogere på årsagerne til hårtab efter graviditet, og hvad du kan gøre for at reducere det. 

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Strækmærker, ømme ben, urininkontinens, hævede fødder, hårudtyndning og hårtab. Ja, vi kvinder kan blive udfordret godt og grundigt under vores graviditet. Men én ting vi kan glæde os over er, at vores hår oftest gror som ukrudt under graviditeten. Under graviditeten har du måske været begejstret for endelig at se dine hårlokker vokse sig kraftige og sunde. Derfor kan det også komme som et chok, når det lige pludseligt går den anden vej efter graviditeten, og hårtab pludselig bliver en ærgelig realitet.

Hårtab efter graviditet, også kendt som postpartum alopeci, opleves typisk i de første 2-6 måneder efter fødslen. Læs videre i artiklen herunder for at blive klogere på årsagerne til hårtab efter graviditet, og hvad du skal gøre både før, under og efter din graviditet. Jeg giver dig også 4 produkter egnet til kvindeligt hårtab efter graviditet, som også kan bruges til at forebygge hårtab før en fødsel.

Hvad forårsager hårtab efter graviditet

Der er en lang række årsager til at du kan opleve hårtab efter en fødsel, fordi der sker så meget i kroppen hos os kvinder under en graviditet. Især fordi at kroppen oplever stigende østrogen- og progesteronniveauer under graviditeten, får det flere hår til at forblive i vækstfasen, og det vil betyde, at håret vokser som aldrig før. Men efter fødslen vil hårsækkene gå i dvale, og der kan gå op til 2-6 måneder før ny og fin hårvækst viser sig.

Hvor mange hår er det normalt at tabe efter fødsel?

Kvinder der er vant til tykt og langt har tendens til at lægge mere mærke til hårtab under graviditeten end kvinder med et finere hår, da det oftest virker mere tydeligt hos dem. Men den gennemsnitlige mængde hår du fælder er det samme, uanset hårtype.

Vi taber normalt 50-100 hår om dagen, men hos kvinder med hårtab efter graviditet kan dette tal blive mere end 400 hår om dagen de første 6 måneder efter fødslen. Dog vil man normalvis efter 6 måneder opleve at hårtab reduceres igen.

Hvis du ikke føler, at dit hårtab og hårudtyndning stopper efter de første 6 måneder, kan det skyldes andre årsager, og du bør konsultere med din læge. Eller overveje om der kan være andre årsager til dit hårtab. Læs for eksempel her om dårlige vaner du kan undgå

HER er de væsenligste forklaringer til hårtab efter fødsel

 • Ubalance i skjoldbruskkirtlen
 • Jernmangel og anæmi
 • Mangel på vitamin B12
 • Utilstrækkeligt indtag af folsyre
 • Antioxidant stress
 • Ernæringsmæssig eller følelsesmæssig chok
 • Hormonelle forandringer.

piller mod hårtab studie

Hvad kan du gøre for at reducere hårtab efter graviditet?

I mange tilfælde går hårtab efter fødsel over af sig selv inden for få måneder og kræver ingen behandling, men det kan være godt for selvtilliden at reducere hårtab efter graviditet med hjælp fra sidelinjen i form af kosttilskud.

Kroppen vil efter en graviditet gennemgå en stor hormonel, fysisk og psykisk ændring. Amning og stress kan lægge en stor belastning på din krop, så sørg for at du tager godt hånd om dig selv og din krop. Sørg for at dit blodsukker, jern, zink og vitamin D niveau er normalt, og dernæst forsøg at minimere dit stressniveau. Spis en sund og varieret kost med massere af protein og sunde råvarer. Der findes kosttilskud til hår med biotin på markedet, som kan bruges af kvinder, der har oplevet hårtab efter fødsel og oplever hårtab grundet vitamin- eller mineralmangel.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD TIL KVINDER:

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

 

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater indtræder som oftest efter 2-4 måneders brug.

Kan hårtab under graviditet blive permanent?

Selvom hele 90% af kvinder oplever hårtab efter graviditet, er hårtab efter fødslen generelt set kun midlertidigt. Med det sagt, kan nogle kvinder der har genetisk hårtab opleve, at permanent hårudtyndning desværre kan blive udløst af graviditet.

De vigtigste fakta om hårtab under og efter graviditet

 • Nogle kvinder oplever ikke nogle former for ændringer i hårvækst, mens andre oplever store ændringer.
 • Hver graviditet er unik; dine erfaringer med hårtab efter graviditeten sætter ikke en indikator for de efterfølgende graviditeter, som du går igennem.
 • Hårsækkene reagerer forskelligt på forskellige tilsætningsstoffer i shampoo og balsam. Under og efter graviditeten kan håret blive tørt og kedeligt. Du kan måske prøve dig frem med en shampoo, balsam eller hårkur til tørt hår, for at genvinde hårets fugtbalance.
 • Nogle kvinder oplever, at ved hjælp af balsam og shampoo uden sulfater balanceres hårets fugtbalance og volume. 
 • Mange kvinder oplever ved graviditetens tredje trimester, at deres hår mærkes tykkere end det har været de to foregange trimestere, mens andre kvinder ikke mærker nogen forskel.
 • Under graviditeten er der en undertrykkelse af mandlige hormoner kendt som androgenerne, og disse påvirker ligeledes hårtab. Dette i kombination med øget cirkulerende østrogen bidrager til et mere voluminøst hår.
 • Hårtab efter graviditet kan være tegn på vitamin- og mineralmangel. Det kan også være et signal om, at effekten fra skjoldbruskkirtlen er påvirket.
 • Kvinder der oplever psoriasis i deres hovedbund kan konstatere, at der under graviditeten er en generel reducering af symptomer. For kvinder der har problemer med skæl oplever under graviditeten en generel forbedring.

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


9 kommentarer


 • Janni

  Har taget jeres produkter efter min graviditet, og er meget, meget tilfreds :)


 • Mette Frederiksen

  Hej MS,

  Tusind tak for din kommentar her på bloggen – HairLust har allerede kontaktet dig via mail, men jeg giver også lige et svar her, da det er et super godt spørgsmål, du stiller.

  Kosttilskuddet fra HairLust indeholder ingen ingredienser, som man fraråder folk at tage under graviditet eller amning, men som med andre kosttilskud er det altid en god idé lige at svinge et smut forbi lægen og få lidt individuel vejledning i hvordan man bedst muligt dækkes med vitaminer og mineraler under sin graviditet og under amning.

  Mvh. Mette


 • MS

  Hej

  Jeg har taget jeres vitaminer i nogle måneder og er meget glad for resultatet. Men er gravid nu og er der skadeligt, hvis jeg fortsætter med indtagelsen.?
  Jeg vil meget gerne modtage et svar til min ovenstående mail.

  På forhånd tak.


 • Thilde

  Fantastisk! De her vitaminer har totalt reddet mit hår. Blev så ked af det da mit hår bare blev tyndere og tyndere efter min første graviditet. Min veninde anbefalede mig HairLust og nu 4 måneder efter jeg startede på dem er mit hår nærmest helt tilbage. SÅ sundt og blødt igen. <3


 • Amanda

  Jeg tabte mut hår i over et år 😭 efter graviditet. Det er en kedelig, lille og tynd hestehale jeg nu er efterladt med. Har købt vingummier til 3 måneder. X’er fingre for gode resultater 🤞🏼


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.