• GRATIS LEVERING VED KØB OVER 399.-

  • SPAR OVER 40% PÅ 6-PAK

  • ALLE ORDRER BESTILT INDEN KL. 17 SENDES SAMME DAG

Hårtab hos kvinder, årsag og behandling


På et eller andet tidspunkt i løbet af vores levetid, vil stort set alle kvinder, til en eller anden grad, opleve en form for hårtab. Det er yderest sjældent at vi beholder den samme hårpragt fra vores tidlig ungdom til vores sene voksen liv. Det kan være en stor frustration for alle kvinder, uanset alder, når håret begynder at tynde ud. Håret er for kvinder en så stor del af vores kvindelighed, at men næsten er i stand til at gøre hvad som helst for at genopbygge eller forebygge et hårtab.

Årsagen for hårtab hos kvinder, hvad er den så? 

Før du leder efter løsninger og behandlinger til dit hårtab, anbefaler vi at du leder i sømmene efter årsagen for hårtabet. Når du er tættere på årsagen, så er du også tættere på en løsning, og hvad du kan stille op i mod det.

Sandheden er, at hårtab hos kvinder og mænd, er en kompleks proces, der involverer forskellige genetiske, hormonale og miljømæssige mekanismer. Ligesom vores hud, er vores hår underlagt indre og ydre ældning.  

Generisk arv og sygdom

Hårtab hos kvinder kan skyldes generisk arv og hormonelle forandringer. Andre årsager kan være som følge af sygdomsforløb, som en reaktion af medicinelle behandlingsformer, lavt immunforsvar, graviditet, stress, kost, underernæring mm. Disse er de mest almindelige grunde til, at kvinder oplever hårtab.

Hormonelle forandringer

Udover sygdomme og medicinelle behandlinger, er en stor del af kvindelig hårtab relateret til hormonelle forandringer i kroppen. Oftest vil kvinder i takt med at bliver ældre, producere mindre østrogen og progesteron, og ligeledes ses en stigning af testosteron i kroppen, som desværre betyder at håret bliver tyndere og et hårtab vil opstå.

Hårpleje

En anden form for årsag til hårtab hos kvinder, kan skyldes fysisk skade på håret og hovedbunden. Dette kan blive forårsaget af hårfarvening, overforbrug af varme stylingsgenstande, permanente krøller m.m. Ligeledes kan stramme hårfrisure, herunder stramme hestehaler, fletninger eller hårextensions skade håret så meget, at det alene kan forårsage hårtab hos kvinder. Hårrødderne kan simpelthen ikke klare det ekstra pres eller vægt, som over tid kan resultere i, at håret falder af.

Hårtab hos kvinder og vitamin mangel 

Sommetider kan hårtab hos kvinder skyldes vitaminmangel. Heldigvis kan en mangel korrigeres ved at tilføje vitamin-rige fødevarer til din kost eller ved hjælp at vitamin piller til dit hår. Nogle hår vitaminer har antioxidant egenskaber, der hjælper med at bekæmpe de ydre faktorer af hårtab, mens andre vitaminer og proteiner mod hårtab hjælper kroppen med at få hormonerne i balance.

Hvad kan du selv gøre for at behandle hårtab hos kvinder?

Hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes sundhedsrelaterede emner, så er det vigtigt, at du tager kontakt til din læge, for at finde en korrekt diagnose og behandlingsform.

Hvis dit hårtab er et resultat af mangelfuld pleje, så er dit eneste håb at ændre den måde, som du behandler dit hår på. 

Kost og ernæringsmæssige årsager til hårtab forårsaget af vitamin mangel samt hormon-relateret hårtab kan du selv rette op på. Vi anbefaler vores vitamin tilskud, HairLust, som indeholder vitaminer mod hårtab, mineraler og proteiner, som egnet til at forebygge samt behandle hårtab og tyndt hår. Du kan læse mere om produktet og forskningen bag blandingen af næringsstoffer under vores shop.

Kan du behandle kvindeligt hårtab med hår vitaminer?

Der findes meget forskning og kliniske forsøg, som beviser at vitamin mangel kan forårsage hårtab. 

Vitaminerne og mineralerne Zink, Vitamin b-kompleks (Biotin & B5), Vitamin D, Jern og Kollagen bliver anvendt til behandling af mange former for hårtab hos kvinder og mænd. Disse vitaminer og mineraler er alle involveret i vigtige funktionelle aktiviteter i hårsækken og hjælper med at fremskynde hormonel balance. Hår vitaminer mod hårtab kan gavne håret ved at genopbygge skadet hår forårsaget af eksterne faktorer; forkert plejerutine og varm samt kan de hjælpe hårsækkene med at stimulere sund hårvækst.

Kost og hårtab – hvilken betydning har det?

Sandt er, at en sund og velbalanceret kost kan gøre meget for dit hår, hud og negle. En sund kost i kombination med vitaminer mod hårtab, er en god kombination for at forebygge hårtab og opbygge et sundt og tykt hår.

Et andet spændende aspekt: Da hår primært består af proteiner, er en god tommelfinger regel at du skal øge dit proteinindtag gennem din kost.  

Hvem bliver ramt af hårtab?

Hår anses for at være en af de vigtigste elementer i en persons udseende, og de psykologiske konsekvenser af hårtab kan betyde en markant ændring for selvværd og selvtillid. Desværre rammer hårtab en høj andel af os, faktisk antages det at mere end 50% af mænd bliver ramt af generisk hårtab i en alder af 50 år. Hos kvinder er størstedelen af hårtab før de 50 år relateret til kost og ernæring. Det vurderes at 30% af alle kvinder rammes af en eller anden form for tidligt hårtab. 

Den gode nyhed er dog at de fleste tilfælde af hårtab hos kvinder kan behandles og rettes op på med en kombination af gode kostvaner, vitaminer mod hårtab og god hårpleje, hvorefter resultater kan ses inden for få måneder.