Hårtab hos kvinder: Årsager og behandling


Graviditet, sygdom, stress eller alderdom. Årsagerne til hårtab hos kvinder er mange, men på et eller andet tidspunkt i løbet af vores liv, vil stort set alle os kvinder opleve en form for hårtab. Få indsigt i årsager til hårtab hos kvinder og behandlinger i denne artikel.

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Det er yderst sjældent at vi beholder den samme hårpragt fra vores tidlige ungdom til vores voksenliv. Det kan være en stor frustration for alle kvinder, uanset alder, når håret begynder at tynde ud og i nogle tilfælde bliver til hårtab.

Du er sikkert enig med mig i, at håret for os kvinder er en stor del af vores kvindelighed og derfor er vi villige til at gøre næsten hvad som helst for at undgå hårtab.

Gennem min tid som frisør gik det virkelig op for mig, at årsagen til hårtab hos os kvinder er meget forskellig og af den grund findes der også et hav af behandlinger derude. Det kan være en stor fordel at kende forskellen på de forskellige behandlinger til hårtab hos kvinder, da den behandling som virker hos mig, måske virker anderledes på dig. 

Men bare rolig! Jeg har gjort det hårde arbejde for dig, så læs videre her og jeg garanterer jeg dig for at du vil blive klogere på årsager til hårtab hos kvinder og den bedste behandling for lige netop dig! Jeg viser blandt andet 2 gode og naturlige produkter mod hårtab hos kvinder, der er blåstemplet af flere eksperter samt anerkendt af forbrugere på TrustPilot og alle vegne.

Hyppigste årsager til hårtab hos kvinder

Når du er tættere på årsagen til dit hårtab, så er du også tættere på en behandling! 

Før du leder efter løsninger og behandlinger til dit hårtab, anbefaler jeg at du finder frem til årsagen til dit hårtab først. Jeg har erfaret mig at mange kvinder er for hurtige til at prøve alt for mange ting af uden at vide hvad årsagen til hårtabet er. Sandheden er, at hårtab hos både kvinder og mænd, er en kompleks proces, der involverer forskellige genetiske, hormonale og miljømæssige mekanismer. Ligesom vores hud, er vores hår underlagt indre og ydre ældning.

Genetisk arv og sygdom

Hårtab hos kvinder kan skyldes generisk arv og hormonelle forandringer. Andre årsager kan være som følge af sygdomsforløb, som en reaktion af medicinelle behandlingsformer, lavt immunforsvar, graviditet, stress, kost, underernæring mm. Disse er de mest almindelige grunde til, at kvinder oplever hårtab.

Hormonelle forandringer

Udover sygdomme og medicinelle behandlinger, er en stor del af kvindelig hårtab relateret til hormonelle forandringer i kroppen. Oftest vil kvinder i takt med at bliver ældre, producere mindre østrogen og progesteron, og ligeledes ses en stigning af det mandelige kønhormon i kroppen, som desværre betyder at håret hos os kvinder bliver tyndere og et hårtab vil opstå. Det er meget almindeligt at opleve hårtab hos kvinder efter graviditet, når man er ammende. Det er så stort et emne, at vi faktisk har skrevet en dedikeret artikel om hårtab efter graviditet. Det samme gælder med kvinder i overgangsalderen. Her er det ligeledes ganske almindelige at tabe meget hår.

Hårpleje

En anden årsag til hårtab hos kvinder, som du let selv kan finde en behandling til, er  fysisk skade på håret og hovedbunden. Dette kan blive forårsaget af hårfarvening, overforbrug af varme stylingsgenstande, permanente krøller m.m. Ligeledes kan stramme frisure, herunder stramme hestehaler, fletninger eller hårextensions skade håret så meget, at det alene kan forårsage hårtab hos kvinder. Hårrødderne kan ikke klare det ekstra pres eller vægt, som over tid kan resultere i permanent hårtab.

Hårtab hos kvinder og vitaminmangel

Sommetider kan hårtab hos kvinder skyldes vitaminmangel. Heldigvis kan man rette op på mangel af vitaminer ved at tilføje vitaminrige fødevarer til din kost eller ved hjælp af hår piller i form af et kosttilskud. Nogle hår vitaminer har antioxidant egenskaber, der hjælper med at bekæmpe de ydre faktorer af hårtab, mens andre vitaminer og proteiner mod hårtab hjælper kroppen med at få hormonerne i balance.

Findes den perfekte behandling til hårtab?

Jeg har efterhånden fundet ud af, at medmindre det er kirurgisk, så findes mirakelkuren til behandling af hårtab hos kvinder ikke. Selvom dette er tilfældet, findes der effektive behandlinger, som er overraskende lette at komme igang med.

Hvad kan du selv gøre for at behandle hårtab som kvinde? 

Hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes sundhedsrelaterede årsager, så er det vigtigt, at du tager kontakt til din læge, for at finde en korrekt diagnose og behandlingsform.

Hvis dit hårtab er et resultat af mangelfuld pleje, så er dit eneste håb at ændre den måde, som du behandler dit hår på. Læs med her hvor vi har samlet en række dårlige vaner du kan lave om på, for at undgå tyndt hår og hårtab

Kost og ernæringsmæssige årsager til hårtab forårsaget af mangel på vitamin samt hormon-relateret hårtab kan du selv rette op på. Vi anbefaler vores vitamin tilskud, HairLust, som indeholder vitale vitaminer mod hårtab og er egnet til at danne det bedste næringsmæssige grundlag for at behandle hårtab og tyndt hår. Du kan læse mere om ingredienserne i vores produkter og forskningen bag blandingen af næringsstoffer på vores ingrediensside.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

hairlust hair vitamins før efter billede

Lyst hår: Efter 1 måneds brug af HairLust Hair Growth Formula Capsules. Mørkt hår: Efter 3 måneders brug af HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultater varierer fra person til person.

HairLust anmeldelse

Vitaminer som behandling mod hårtab hos kvinder 

Der findes meget forskning og kliniske forsøg, som beviser at vitamin mangel kan forårsage hårtab.

Vitaminerne og mineralerne Zink, Vitamin b-kompleks (Biotin & B5), Vitamin D, Jern og Kollagen bliver anvendt til mange produkter målrettet hårtab hos kvinder og mænd. Disse vitaminer og mineraler er alle involveret i vigtige funktionelle aktiviteter i kroppen og hjælper med at fremskynde hormonel balance. Visse vitaminer kan styrke håret indefra, og bidrage til vedligeholdelse af normalt hår.

Jeg anbefaler altid mine kunder at huske både indre og ydre pleje af håret, hvis de ønsker at gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skønhedsekspert

Kost og hårtab – dit hår er hvad du spiser! 

Sandt er, at en sund og balanceret kost kan gøre meget for dit hår, hud og negle. En sund kost og dagligt indtag af vitaminer mod hårtab, er en god kombination som behandling af hårtab hos kvinder. Jeg har blandet andet lært at fordi hår primært består af proteiner, er en god tommelfinger regel at du skal øge dit proteinindtag gennem din kost. 

Hvem bliver ramt af hårtab?

Hår anses for at være en af de vigtigste elementer i en persons udseende, og de psykologiske konsekvenser af hårtab kan betyde en markant ændring for selvværd og selvtillid. Desværre rammer hårtab en høj andel af os, faktisk antages det at mere end 50% af mænd bliver ramt af generisk hårtab i en alder af 50 år. Hos kvinder er størstedelen af hårtab før de 50 år relateret til kost og ernæring. Det vurderes at 30% af alle kvinder rammes af en eller anden form for tidligt hårtab.

Den gode nyhed er dog at ved de fleste tilfælde af hårtab hos kvinder er behandlingen let og uden store omkostninger. Gode kostvaner, vitaminer mod hårtab og god hårpleje, er mit bedste råd til dig som oplever hårtab.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


5 kommentarer


 • Sophie

  Kost, genetik og hormoner længere er den ikke


 • Ulla

  Biotin er vejen frem


 • Susanne

  Dejlig og overskuelig artikel med gode råd. Det har gjort mig meget klogere og så har jeg lige bestilt vitaminer til håret


 • Sophie

  Godt skrevet. Tak for de mange gode råd


 • Hanne

  Kan anbefale kosttilskud til hårtab på kraftigste vis. Det har hjulpet mig med at få mine hår tilbage efter graviditet


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.