Fælder jeg for meget hår?


I denne artikel giver jeg dig svaret på, hvordan man kan afgøre, om man fælder meget hår, og så går jeg dybere ned i hvad, det kan skyldes, at man fælder hår samt hvordan, man kan få løst problemet, uden at det skal koste en formue. Jeg kommer med alle mine bedste tips, så følg godt med. 

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Oplever du også, at du fælder meget hår, og nærmest finder hår overalt, hvor du bevæger dig rundt? Lige fra hovedpuden og yndlingstrøjen til en tilstopning i bruserafløbet og en hårbørste, der altid er fuld af hår? Jeg har flere gange børstet mit hår igennem og efterfølgende tænkt på, om jeg fælder meget hår, altså mere end normalt, og om jeg måske burde gøre noget ved det. 

Ikke alene kan det være drøn irriterende, men også lidt pinligt, når kæresten finder et hår i maden eller klager over, at hans sokker altid er fulde af hår, efter han har besøgt mig. Jeg kan forsikre dig for, at det heldigvis, i de fleste tilfælde, er helt normalt, at man fælder hår. Men hårtab hos kvinder kan også være et kendetegn på et mere alvorligt problem, som måske ikke går over af sig selv. Læs med videre og find ud af, om du fælder meget hår i forhold til, hvad der er normalt, og hvad du eventuelt selv kan gøre for at få det til at stoppe. 

Årsager til, at man fælder meget hår:

Der findes mange årsager til, at man fælder hår, og ligeledes kan hårtab skyldes mange grunde. Det kan skyldes hovedbundslidelser, for hyppig brug af varmeapparater som føntørrer, krøllejern og glattejern, eller det kan endda være vitaminmangel og hormonelle ændringer hvilket gerne ses efter graviditet, og ofte resulterer i hårtab hos kvinder. Hård hårstyling er en af de hyppigste årsager til, at man fælder meget hår, og netop fordi hårde stylingprodukter og kemiske hårbehandlinger er blevet så tilgængelige på markedet, er hårtab blevet endnu mere hyppigt blandt danske kvinder. Stress og kost er også en anden stor synder, der let kan resultere i hårtab. Hvis du ikke får dækket kroppens behov for gode næringsstoffer, vitaminer og proteiner i din kost, så vil dine hårsække blive svækket og håret vil blive tørt, trist og kruset eller i værste tilfælde falde af. At man fælder meget hår kan også skyldes metaboliske årsager. Når skjoldbruskkirtlens funktion er ude af balance, kan der tales om hypothyroidisme eller hyperthyroidisme, hvilket ligeledes kan resultere i hårtab, eller at man fælder hår mere end normalt.

Er du mere nysgerrig på, hvad din kost har at gøre med, at du måske fælder meget hår, i forhold til hvad, der er normalt? Så læs vores indlæg om, hvilken betydning en sund kost har for dit hår, og lær mere om de 5 vigtigste vitaminer mod hårtab

Hvor mange hår fælder man normalt?

Den gennemsnitlige person antages at have mellem 100.000 til 150.000 hår på hovedet. Så at tabe 50-100 hår om dagen er ikke ualmindeligt. Men hvis du fælder meget hår, mere end omtrent 150 hår om dagen over en periode, så kan det være en god idé at finde en løsning eller overveje om din kost er tilstrækkeligt til at tilføre den næring, som dit hår har brug for. Nogle hårtyper har for eksempel brug for flere vitaminer end andre og det kan derfor også være relevant at overveje om det er et kosttilskud, man har brug for, til at vedligeholde et sundt hår.

HairLust anmeldelse

Hårets vækstcyklus har betydning for, hvor meget, man naturligt fælder hår

For at forstå hvorfor, man fælder hår, skal man have en forståelse for hårets naturlige livscyklus. Ca. 90 % af dit hår befinder sig i vækstfasen, som også kaldes den anagene fase, og som varer i ca. 3-5 år. Efter vækstfasen kommer den katagene fase, som også kaldes overgangs- eller svindfasen, der gerne varer et par uger. Til sidst gennemgår håret den telogene fase, som også kaldes hvile- eller afvisningsfasen, hvor håret falder ud på helt naturlig vis.

Derfor er det helt naturligt at fælde en smule hele tiden, da de forskellige hårstrå kan befinde sig forskellige steder i deres naturlige vækstcyklus.

Vitaminmangel kan gøre, at man fælder mere hår end normalt

Mangel på vitaminer og proteiner kan tvinge store dele af håret til på samme tid at gå direkte i afvisningsfasen, hvor man så oplever, at man fælder meget hår, da det ikke får de rette næringsstoffer til at kunne fortsætte med at vokse. Derfor oplever man ofte hårtab eller perioder, hvor man fælder meget hår, og gerne mere end normalt, hvis man ikke får den rette mængde af næringsstoffer gennem kosten eller et kosttilskud.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

hairlust hair vitamins før efter billede

Lyst hår: Efter 1 måneds brug af HairLust Hair Growth Formula Capsules. Mørkt hår: Efter 3 måneders brug af HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultater varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins for Men før efter billede

Efter 5 ugers brug af Hair Growth Formula Capsules Men. Resultater varierer fra person til person.

Fælder jeg mere hår end andre?

Kvinder med krøllet hår er tilbøjelige til fælde mere hår end personer med glat, fint eller tyndt hår. Dette kan skyldes, dels at denne hårtype fra naturens side har flere hårstrå og er mere udsat, og dels at kvinder med krøllet hår har tendens til at bruge flere varmeredskaber, såsom glattejern, hvilket kan være meget skadeligt for håret. Høj varme fjerner hårets naturlige fugt, og det kan gøre hårlokkerne tørre og skrøbelige. Kvinder med langt hår fælder generelt også flere hår end kvinder med kort hår, da det lange hår er mere udsat for dagligt slid.

En tommelfingerregel er gerne, at du fælder mere end normalt, hvis du fælder mere hår end ca. 50-100 hår om dagen. Denne mængde svarer til, at der er en smule hår på hårbørsten efter brug, og at der ryger lidt med ud, når du vasker håret i badet, eller du fælder et par enkelte hår her og der, når du stryger hånden gennem håret i løbet af dagen. Hvis du oplever, at hårbørsten hurtigt fyldes af hår, og du skal fjerne store mængder hår fra afløbet i badet, eller at du nærmest får hele totter med ud når du kører fingrene igennem håret og at dit hår pludselig virker tyndere end normalt, så fælder du meget mere hår end normalt, og du kan lide af en form for hårtab, som du bør gøre noget ved.

Kroppen er heldigvis så smart indrettet, at den sladrer, når der er noget galt. Derfor kan hårtab være et af kroppens mange små tegn og symptomer på, at der er noget, man bør ændre eller gøre noget ved.

Hvordan ser et sundt hår ud?

Hårets tekstur er nøglen og kan give dig et tydeligt tegn på, om dine hårstrå og hårrødder er sunde eller ej. Ved hjælp af to eller flere spejle kan du undersøge håret bagfra, håret i nakken, hårlokkerne og toppen af hovedet. Her skal du kontrollere, om der er en ændring af hårets tekstur, når du sammenligner områderne. Hvis kvaliteten eller teksturen af resten af dit hår ikke er ensartet eller er tyndere eller mindre skinnende, så kan det være et tegn på, at håret ikke er sundt.

En anden måde at kontrollere på om ens hår er sundt og om man fælder hår mere end normalt, er at undersøge det tabte hår og se efter en klumpet masse i roden af håret. Dette kan være et tegn på, at det hår, du fælder, har gennemgået sin komplette livscyklus. Det tabte hår vil blive erstattet med et nyt. Dette er helt naturligt, og du bør derfor ikke være bekymret, selvom du fælder hår, hvis det tabte hår har denne lille klump ved roden.

HairLust anmeldelse

Fælder du meget hår? Dette kan du gøre:

Først og fremmest er kosten alfa og omega. Med en varieret og balanceret kost kan du nå langt, når du fælder meget hår. Det kan også være en rigtig god idé at supplere med vitaminer til håret. Flere undersøgelser har vist, at hvis man dagligt indtager et kosttilskud, kan man danne det bedste næringsmæssige grundlag for ikke at fælde for meget hår. Vitaminer såsom B-vitaminer, særligt Biotin, Vitamin B5 og B12, men også jern, zink og andre næringsstoffer er rigtig gode til kvinder som fælder meget hår. De kan stærkt anbefales at bruge både kosttilskud til håret og hårplejeprodukter, så du dækker både indre og ydre pleje af håret. Vi har skrevet en artikel om alle de 10 vigtigste vitaminer til håret, som jeg varmt kan anbefale, at du læser. Hvis du sørger for at få nok at disse, så vil du kunne se drastiske ændringer.

Der findes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer heriblandt Zink og Biotin, som forskning og studier viser har en effekt på håret

Maria Hansen

Kostvejleder og ernæringsekspert

Udover at få den rette mængde vitaminer, proteiner og næringsstoffer gennem kosten og evt. gennem et kosttilskud til håret, så handler det generelt om at behandle dit hår bedre, og give det den bedste indre og ydre pleje. Det er især vigtigt med skånsom og fugtgivende hårpleje, specielt hvis du bruger meget føntørrer, glattejern eller andre varmeapparater, men også hvis du bruger mange stylingprodukter, farver håret ofte, eller generelt er hård ved dit hår. Så her kommer lige et par hurtige råd til god hårpleje, dit hår vil elske dig for:

 1. Skær ned på de dårlig vaner og brugen af varmeapparater
 2. Skift til en nærende og fugtgivende shampoo uden SL-sulfater, der kan virke udtørrende på håret.
 3. Brug altid balsam, når du har vasket håret med shampoo, da dette forsegler hårstråene og klargør håret til dagens strabadser.
 4. Suppler med en ugentlig hårmaske, der kan hjælpe til at genoprette hårets fugtbalance, og brug evt. en god hårolie i spidserne dagligt.

Med disse få hurtige råd er du godt klædt på til at bekæmpe tendensen til, at du fælder meget hår.

Jeg håber du er blevet meget klogere på området og forhåbenligt mere fortrøstningsfuld i forhold til, om du fælder meget hår. Det er nemlig ikke altid en dårlig ting, at man fælder hår, og man vil altid opleve perioder, hvor håret fælder mere end normalt.

Ønsker du flere gode tips og tricks til rigtig god hårpleje, så læs vores dybdegående artikel om hvordan, du får håret til at vokse hurtigere og sundere lige her.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


4 kommentarer


 • Sandra

  Synes altid det har været svært at finde ud af om jeg fælder mere end hvad der er normalt. Godt råd lige at kigge på det hår, man .har tabt. Rart med lidt info om hvad der er normalt og hvad, der er unormalt. 🙌😊Tror mit er helt normalt hvilket er dejligt..


 • Stine

  Jeg var herinde for 1-2 måneder siden og købte hairlust vitaminerne og det har virkelig hjulpet på mit hårtab. Jeg fælder meget mindre. Det er især tydeligt, når jeg kører børsten igennem håret og i badet!


 • Tove

  Mange gode råd, tak!


 • Anna

  Jeg var ret bekymret i startet fordi jeg generelt fælder meget hår, da mit er ret langt. Jeg fandt ud af at det i mit tilfælde også var helt normalt! Dog bruger jeg stadig et kosttilskud for at det er sundt hele tiden.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.