• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

 • FORVENTET LEVERINGSTID 2-4 DAGE. 

Fælder jeg for meget hår?


I denne artikel giver jeg dig svaret på, hvordan man kan afgøre om man fælder meget hår, hvad det kan skyldes og løsninger på problemet. Jeg kommer med alle mine bedste tips, så følg godt med. 

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Fælder du også meget hår, og ligger det bare overalt? Lige fra hovedpuden til en tilstopning i bruserafløbet. Jeg har flere gange børstet mit hår igennem og efterfølgende tænkt på om jeg fælder meget hår, altså mere end normalt, og om jeg skulle gøre noget ved det. 

Ikke alene kan det være drøn irriterende, men også lidt pinligt, når kæresten finder et hår i maden. Jeg fandt ud af, at det heldigvis, i de fleste tilfælde, er helt normalt at man fælder hår. Men hårtab hos kvinder kan også være et kendetegn på et mere alvorligt problem, som måske ikke går over af sig selv. Læs med videre og find ud af om du fælder meget hår i forhold til, hvad der er normalt, og hvad du eventuelt selv kan gøre for at få det til at stoppe. 

Årsager til at fælde meget hår:

Der findes mange årsager til, at man fælder hår, og ligeledes kan hårtab skyldes mange grunde. Det kan skyldes et overforbrug af føntørring, brug af krøllejern og glattejern eller det kan endda være hårtab efter en graviditet. Hård hårstyling er en af de største årsager til at fælde mange hår, og netop fordi hårde stylingsprodukter og kemiske hårbehandlinger er blevet så tilgængelige på markedet, er hårtab blevet endnu mere hyppigt blandt danske kvinder. Stress og kost er også en anden stor synder for hårtab. Hvis du ikke får dækket et højt indhold af gode næringsstoffer, vitaminer og proteiner i din kost, så vil dine hårsække blive svækket. Fælder man meget hår kan også skyldes metaboliske årsager. Når skjoldbruskkirtlens funktion er ude af balance kan der tales om hypothyroidisme eller hyperthyroidisme, hvilket ligeledes kan resultere i hårtab.

Er du mere nysgerrig på hvad din kost har at gøre med at du måske fælder meget hår, altså mere end normalt? Så læs vores indlæg om, hvilken betydning kost har at gøre for dit hård og 5 vigtigte vitaminer mod hårtab hos kvinder

Hvor mange hår fælder man normalt?

Den gennemsnitlige person antages at have mellem 100.000 til 150.000 hår på hovedet. Så at tabe 50-100 hår om dagen er ikke ualmindeligt. Men hvis du fælder meget hår, mere end omtrent 150 hår om dagen over en periode, så kan det være en god idé at finde en løsning eller overveje om din kost er tilstrækkelig for at tilføre den næring, som dit hår har brug for. Nogle hårtyper har for eksempel brug for flere vitaminer end andre og det kan derfor også være relevant at overveje om det er et kosttilskud man har brug for, til at vedligeholde et sundt hår.

Hvad siger vores kunder om vores kosttilskud til håret?

fælder meget hår

HairLust før og efter billeder

3 måneders anvendelse af HairLust Hair Vitamins.

Fælder jeg mere hår end andre?

Kvinder med krøllet hår er tilbøjelige til fælde mere hår end personer med tyndt hår. Dette kan skyldes, dels at denne hårtype fra naturens side har flere hårstrå og er mere udsat, og dels at kvinder med krøllet hår har tendens til at bruge flere varmeredskaber, såsom glattejern, som kan være meget skadelige for håret. Høj varme fjerner hårets naturlige fugt, og det kan gøre hårlokkerne tørre og skrøbelige. Kvinder med langt hår fælder meget generelt set også flere hår end kvinder med kort hår, og det skyldes at det lange hår er mere udsat.

Hvordan ser et sundt hår ud?

Hårets tekstur er nøglen og kan give dig et tegn på, om dine hårstrå og hårrødder er sunde eller ej. Ved hjælp af to eller flere spejle kan du undersøge håret bagfra, håret i nakken, hårlokkerne og toppen af hovedet. Her skal du kontrollere om der er en ændring af hårets tekstur, når du sammenligner områderne. Hvis kvaliteten eller teksturen af resten af dit hår ikke er ensartet eller er tyndere eller mindre skinnende, så kan det være et tegn på at håret ikke er sundt. En anden måde at kontrollere det på, er at undersøge det tabte hår og se efter en klumpet masse i roden af håret. Dette kan være et tegn på, at det hår du fælder, har gennemgået sin komplette livscyklus. Det tabte hår vil blive erstattet med et nyt, og det er helt naturligt og du bør ikke være bekymret, selvom du fælder hår.

Fælder du mange hår? Det her kan du gøre:

Først og fremmest er kosten alfa og omega. Med en varieret og balanceret kost kan du nå langt, når du fælder mange hår. Det kan også være en rigtig god idé at supplere op med vitaminer til håret. Flere undersøgelser har vist at hvis man dagligt indtager et kosttilskud, kan man danne det bedste næringsmæssige grundlag for ikke at fælde for meget hår. Vitaminer såsom B-vitaminer, særligt Biotin, Vitamin B5 og B12, men også jern, zink og andre næringsstoffer er rigtig gode til kvinder som fælder meget hår. De kan stærkt anbefales at bruge både kosttilskud til håret og hårplejeprodukter, så du dækker både indre og ydre pleje af håret. Vi har skrevet en artikel om alle de 10 vigtigte vitaminer til håret, som jeg varmt kan anbefale, at du læser. Hvis du sørger for at få nok at disse, så vil du kunne se drastiske ændringer.

Der findes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer heriblandt Zink og Biotin, som forskning og studier viser har en effekt på håret

Maria Hansen

Kostvejleder og ernæringsekspert

Udover det, så handler det generelt om at behandle dit hår bedre, og give det den bedste indre og ydre pleje. Det gør sig især gældende, hvis du bruger meget føntørre, glattejern eller andre varmeapparater, men også hvis du bruger mange stylingsprodukter, farver håret meget eller generelt er hård ved dit hår.

Jeg håber du er blevet meget klogere og forhåbenligt mere fortrøstningsfuld i forhold til om du fælder meget hår. Hvis du har nogle spørgsmål til pleje af håret og hvad du ellers kan gøre for at få buk med dit hårtab, så skriv en kommentar og jeg vil svare hurtigst muligt. 

 

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


3 kommentarer


 • Stine

  Jeg var herinde for 1-2 måneder siden og købte hairlust vitaminerne og det har virkelig hjulpet på mit hårtab. Jeg fælder meget mindre. Det er især tydeligt, når jeg kører børsten igennem håret og i badet!


 • Tove

  Mange gode råd, tak!


 • Anna

  Jeg var ret bekymret i startet fordi jeg generelt fælder meget hår, da mit er ret langt. Jeg fandt ud af at det i mit tilfælde også var helt normalt! Dog bruger jeg stadig et kosttilskud for at det er sundt hele tiden.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.