Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!


Hårtab hos mænd kan have mange årsager og der findes derfor også et hav af behandlinger på markedet for tyndt hår og hårtab hos mænd. Læs med her og blive klogere på årsager samt nemme og billige behandlingsmetoder.

Peter Jørgensen

Freelance hårstylist

Peter er en drevet specialist inden for forebyggelse og vedligeholdelse af sund hud og hår. Med en lang og erfaringsrig karriere inden for hudplejeindustrien har Peter opnået stor erfaring og lærdom om hår og hud. Peter holder til dagligt til i Paris, hvor han arbejder som freelance hårstylist.Læs mere om skribent.

Du ved sikkert allerede at hårtab hos mænd er særligt udbredt. Faktisk øges mandligt hårtab typisk med 10 % pr tiende år, og gennem livet vil 75 % af alle mænd opleve hårtab i højere eller mindre grad. Særligt mænd i begyndelsen af 20’erne er sårbare over for hårtab, da der i den alder ligger meget personlighed i at have hår på hovedet og der samtidig sker mange hormonelle forandringer i den mandlige krop som påvirker hårtab hos mænd.

Som frisør oplever man at mange mandlige kunder kommer ind og er frustreret over at de pludseligt får tyndt hår med alderen. Oftest har de prøvet forskellige alt for dyre behandlinger og er stadig ikke tilfredse med resultatet.

Er du blandt de 75%, som oplever at få tyndt hår? Så læs med her, hvor jeg har samlet 5 ting, som vil gøre dig klogere på de vigtigste årsager og nemme behandlingsmetoder mod hårtab hos mænd.

Tyndt hår hos mænd: Hvordan ved jeg om jeg får tyndt hår?

Dette er ikke et så dumt spørgsmål som man skulle tro. Det at lide af hårtab som mand er nemlig ikke det samme som at blive skaldet. Mandlig skaldethed er en genetisk tilstand, hvorimod det at få tyndt hår som mand, kan skyldes en masse andre faktorer.

Mænd som oplever store portioner af hårtab i et tilsyneladende tilfældigt omfang, kan lide af det som bliver kaldt alopeci. En tilstand, hvor særligt mænd mister større pletter af hår forskellige steder på kroppen. Hvis hårtab hos mænd dog sker i et mere regulært mønster er du højst sandsynligt blandt de 75% af mænd, som oplever gradvist, men ganske normalt hårtab.

Hvor hurtigt vil jeg få tyndt hår?

Mænd som oplever de første tegn på hårtab er typisk i tyverne, men det tager normalt 15-25 år før hår hos mænd er blevet så betydeligt tyndere, at det betegnes som skaldethed. Dog er det næsten umuligt at sætte en finger på hvor lang processen er, da nogle mænd får rigtigt tyndt hår på bare 5 år, mens andre mænd slet ikke lider af hårtab før de bliver ældre.

Hårtab hos mænd: Hvorfor lider jeg af hårtab?

Den typiske grund til hårtab hos mænd er at finde i kroppens sensitivitet over for de mandlige kønshormoner, kaldet androgener. I hvilket omfang din hovedbund er påvirket af denne proces er arvelig. Andre grunde til at mænd oplever at få tyndt hår er bl.a. sygdom, kirurgiske procedurer, stress og ændringer i mandlige hormonelle niveauer.

Overdreven styling kan også påvirke hårtab hos mænd. Læs med her og bliv klog på 6 årsager til hårtab og gode gode produktanbefalinger. 

Hårtab hos mænd og stress - hænger det sammen?

Ud over den genetiske eller arvelige type af hårtab, er stress den anden største grund til hårtab hos mænd. Hvis du som mand har korte perioder, hvor du får tyndt hår i større mængder og på uberegnelige tidspunkter, kan det være en indikator på at dit hårtab skyldes stress. Udover at vedligeholde din hårvækst med de rigtige vitaminer og mineraler, anbefaler jeg altid at man konsulterer sin læge, for at være sikker på ens hårtab som mand ikke skyldes andre sundhedsrelaterede årsager.

Er du interesseret i at vide præcis, hvilke vitaminer, som kan gavne hårtab hos mænd? Læs vores indlæg om sunde og vigtige vitaminer til håret

HairLust anmeldelse

Hvad kan jeg som mand gøre for at undgå hårtab?

Både mænd og kvinder vil på et tidspunkt i livet opleve en eller anden form for hårtab. Det er helt naturligt at hår bliver tyndt med alderen og i mange tilfælde er hårtab hos mænd en genetisk tilstand, som ikke kan stoppes totalt.

men men men..

Det betyder selvfølgelig ikke at du bare skal se på, alt imens dit hår igennem årene bliver tyndt. Der er flere let tilgængelige og betalings-venlige behandlingsmetoder derude, som kan gøre at du som mand, kan komme dit hårtab i forkøbet. Flere eksperter peger bl.a. på at simple vaner såsom daglig motion kan bremse dit hårtab, fordi endorfiner er med til at mindske stress. Mange ernæringseksperter mener også, at det kan være en god idé at tage et dagligt kosttilskud for at opretholde et sundt hår og derved formindske dit hårtab.

Derudover kan noget så simpelt som dine daglige hårplejerutiner gøre en enorm forskel. Brug derfor en proteinholdig, økologisk shampoo mod hårtab, der ikke indeholder skadelige stoffer som SL-sulfater, silikone, parabener eller ftalater, og sørg for dagligt at bruge en god hårbørste til at give hovedbunden en stimulerende massage, så blodcirkulationen til hårrødderne øges.

Zink, biotin, vitamin D, og jern er bare nogle af de vitaminer og mineraler, som er blevet omtalt, i snakken om behandling af mange former for hårtab hos mænd. Disse vitaminer og mineraler er alle involveret i vigtige funktionelle aktiviteter i hårsækkene og hjælper med at fremskynde hormonel balance hos mænd. Vitaminerne styrker håret indefra, ved at genopbygge trætte hårsække for at danne det bedste næringsmæssige grundlag for at vokse et langt og tykkere hår. 

Kosttilskuddene fra HairLust er formuleret på baggrund af kliniske forsøg af førende farmaceuter og ernæringseksperter i England og Danmark. Produkterne indeholder vitaminer,  som din krop har brug for, for at danne det bedste næringsmæssige grundlag for at vokse et langt og tykkere hår. Ingredienserne i produkterne er baseret på den nyeste forskning, hvorfor du kan være sikker på, at du får et gennemtænkt grundlag fra eksperter, med henblik på tyndt hår og hårtab hos mænd.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD TIL MÆND:

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

 

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater indtræder som oftest efter 2-4 måneders brug.

Mænd som har succes med at mindske tyndt hår og hårtab gør disse 3 ting:

 • De tænker over hvordan de plejer deres hår gennem kost og produkter.
 • De bruger dagligt et kosttilskud såsom vitaminer eller piller mod hårtab.
 • De dyrker dagligt motion og sørger for ikke at være for stresset.

I langt de fleste tilfælde af hårtab hos mænd, er behandlingen simpel og uden store omkostninger. Gode kostvaner, motion, et kosttilskud mod hårtab og god hårpleje, er mine bedste råd til dig som mand, som gerne vil komme dit hårtab i forkøbet.

Er du lidt i tvivl om hvordan piller mod hårtab kan hjælpe dig? Så læs vores indlæg, hvor vi dykker mere specifikt ned i hvordan piller mod hårtab virker og hvad de indeholder.

Der findes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer heriblandt Zink og Biotin, som forskning og studier viser har en positiv effekt på hårtab hos mænd

Maria Hansen

Kostvejleder og ernæringsekspert

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


4 kommentarer


 • Hannibal

  To måneder senere … jeg læste artiklen for to måneder siden og købte pillerne mod hårtab hos mænd. Jeg begyndte allerede at se en forskel efter en måned, og i dag, to måneder efter jeg begyndte, har jeg oplevet tydelig forskel. Jeg har fået tykkere hår og endda fået mere hår frem ved tindingerne især!


 • Christian

  Jeg har skiftet fra noget der hedder Foligain til nu at bruge HairLust kosttilskud mod hårtab – pillerne til mænd. Det er langt billigere og virker lige så godt, hvis ikke bedre


 • Morten

  Jeg må indrømme at jeg var ret skeptisk i starten for at skulle starte på et kosttilskud, som vil kunne påvirke mit hårtab. Det lød lidt for godt til at være sandt. Jeg er en mand i 30’erne og har haft problem med at mit hår blev tyndere siden jeg blev 20… Jeg må dog sige at efter jeg har været igang med pillerne i lidt over 2 måneder har jeg opnået overraskende resultater og mit hår bliver ikke tyndere i samme omfang mere. Jeg er fri for at gå med kasket og hue flere gange om ugen nu.


 • Armand

  I cant believe that every morning i seem to spot a new hair around my hair line. I have been using hairlust growth formula for men for almost 3 months, combined with daily head massage and adding some coffee with cayenne peper or sometimes just an egg. There are studies showing the effectiveness of topical application of coffee and cayenne so i tried to speed up the process by adding that to the pills. I have had thin hair for years now especially at the top of my head and my temples seemed to go higher and higher, like my head is trying to outgrow my hair. its always been hard having long hair because of the development of hair loss so i have been trimming my head for some time now. I did the above mentioned consistently with a diet high in protein. I can assure guy out there that something is working. The thickness of my hair seems evenly distributed, there is very little hair fall and my fucking hairline is reversing. Its where i see a new strand of hair every day. Have patience guys and keep at it for 2-3 months to see results. we have enough worries in this world and hair shouldnt be one of them, but it really does something to our confidence, to those of us that cant seem to pull baldness off like Vin Diesel or Dwayne Jhonson can.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.