• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

  • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

  • FORVENTET LEVERINGSTID 1-3 DAGE

Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!


Hårtab hos mænd kan have mange årsager og der findes derfor også et hav af behandlinger på markedet for tyndt hår og hårtab hos mænd. Læs med her og blive klogere på årsager samt nemme og billige behandlingsmetoder.

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Du ved sikkert allerede at hårtab hos mænd er særligt udbredt. Faktisk øges mandligt hårtab typisk med 10 % pr tiende år, og gennem livet vil 75 % af alle mænd opleve hårtab i højere eller mindre grad. Særligt mænd i begyndelsen af 20’erne er sårbare over for hårtab, da der i den alder ligger meget personlighed i at have hår på hovedet og der samtidig sker mange hormonelle forandringer i den mandlige krop som påvirker hårtab hos mænd.

Som frisør oplever man at mange mandlige kunder kommer ind og er frustreret over at de pludseligt får tyndt hår med alderen. Oftest har de prøvet forskellige alt for dyre behandlinger og er stadig ikke tilfredse med resultatet.

Er du blandt de 75%, som oplever at få tyndt hår? Så læs med her, hvor jeg har samlet 5 ting, som vil gøre dig klogere på de vigtigste årsager og nemme behandlingsmetoder mod hårtab hos mænd.

Tyndt hår hos mænd: Hvordan ved jeg om jeg får tyndt hår?

Dette er ikke et så dumt spørgsmål som man skulle tro. Det at lide af hårtab som mand er nemlig ikke det samme som at blive skaldet. Mandlig skaldethed er en genetisk tilstand, hvorimod det at få tyndt hår som mand, kan skyldes en masse andre faktorer.

Mænd som oplever store portioner af hårtab i et tilsyneladende tilfældigt omfang, kan lide af det som bliver kaldt alopeci. En tilstand, hvor særligt mænd mister større pletter af hår forskellige steder på kroppen. Hvis hårtab hos mænd dog sker i et mere regulært mønster er du højst sandsynligt blandt de 75% af mænd, som oplever gradvist, men ganske normalt hårtab.

Hvor hurtigt vil jeg få tyndt hår?

Mænd som oplever de første tegn på hårtab er typisk i tyverne, men det tager normalt 15-25 år før hår hos mænd er blevet så betydeligt tyndere, at det betegnes som skaldethed. Dog er det næsten umuligt at sætte en finger på hvor lang processen er, da nogle mænd får rigtigt tyndt hår på bare 5 år, mens andre mænd slet ikke lider af hårtab før de bliver ældre.

Hårtab hos mænd: Hvorfor lider jeg af hårtab?

Den typiske grund til hårtab hos mænd er at finde i kroppens sensitivitet over for de mandlige kønshormoner, kaldet androgener. I hvilket omfang din hovedbund er påvirket af denne proces er arvelig. Andre grunde til at mænd oplever at få tyndt hår er bl.a. sygdom, kirurgiske procedurer, stress og ændringer i mandlige hormonelle niveauer.

Overdreven styling kan også påvirke hårtab hos mænd. Læs med her og bliv klog på 6 årsager til hårtab og gode gode produktanbefalinger. 

Hårtab hos mænd og stress - hænger det sammen?

Ud over den genetiske eller arvelige type af hårtab, er stress den anden største grund til hårtab hos mænd. Hvis du som mand har korte perioder, hvor du får tyndt hår i større mængder og på uberegnelige tidspunkter, kan det være en indikator på at dit hårtab skyldes stress. Udover at vedligeholde din hårvækst med de rigtige vitaminer og mineraler, anbefaler jeg altid at man konsulterer sin læge, for at være sikker på ens hårtab som mand ikke skyldes andre sundhedsrelaterede årsager.

Er du interesseret i at vide præcis, hvilke vitaminer, som kan gavne hårtab hos mænd? Læs vores indlæg om sunde og vigtige vitaminer til håret

Hvad kan jeg som mand gøre for at undgå hårtab?

Både mænd og kvinder vil på et tidspunkt i livet opleve en eller anden form for hårtab. Det er helt naturligt at hår bliver tyndt med alderen og i mange tilfælde er hårtab hos mænd en genetisk tilstand, som ikke kan stoppes totalt.

men men men..

Det betyder selvfølgelig ikke at du bare skal se på, alt imens dit hår igennem årene bliver tyndt. Der er flere let tilgængelige og betalings-venlige behandlingsmetoder derude, som kan gøre at du som mand, kan komme dit hårtab i forkøbet. Flere eksperter peger bl.a. på at simple vaner såsom daglig motion kan bremse dit hårtab, fordi endorfiner er med til at mindske stress. Derudover kan det være en god idé at tage et dagligt kosttilskud for at opretholde et sundt hår og derved formindske dit hårtab.

Zink, biotin, vitamin D, og jern er bare nogle af de vitaminer og mineraler, som bliver anvendt til behandling af mange former for hårtab hos mænd. Disse vitaminer og mineraler er alle involveret i vigtige funktionelle aktiviteter i hårsækkene og hjælper med at fremskynde hormonel balance hos mænd. Vitaminerne styrker håret indefra, ved at genopbygge trætte hårsække og stimulere sund hårvækst for at komme tyndt hår og længerevarende hårtab hos mænd i forkøbet.

Produkterne fra HairLust er formuleret på baggrund af kliniske forsøg af førende farmaceuter og ernæringseksperter i England og Danmark. Enkelte produkter er specielt designet til at modvirke tyndt hår og hårtab hos mænd. Ingredienserne i produkterne er testet for effekt og baseret på nyeste forskning, hvorfor du kan være sikker på, at du får den mest nutidige og moderne kur mod tyndt hår og hårtab hos mænd.

Der findes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer heriblandt Zink og Biotin, som forskning og studier viser har en positiv effekt på hårtab hos mænd

Maria Hansen

Kostvejleder og ernæringsekspert

Mænd som har succes med at mindske tyndt hår og hårtab gør disse 3 ting:

  • De tænker over hvordan de plejer deres hår gennem kost og produkter.
  • De bruger dagligt et kosttilskud såsom vitaminer eller piller mod hårtab.
  • De dyrker dagligt motion og sørger for ikke at være for stresset.

I langt de fleste tilfælde af hårtab hos mænd, er behandlingen simpel og uden store omkostninger. Gode kostvaner, motion, et kosttilskud mod hårtab og god hårpleje, er mine bedste råd til dig som mand, som gerne vil komme dit hårtab i forkøbet.

Er du lidt i tvivl om hvordan piller mod hårtab kan hjælpe dig? Så læs vores indlæg, hvor vi dykker mere specifikt ned i hvordan piller mod hårtab virker og hvad de indeholder.

4,9

4,9 af 5 stjerner

26 anmeldelser


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.