• GRATIS LEVERING VED KØB OVER 399.-

  • SPAR OVER 40% PÅ 6-PAK

10 vigtige vitaminer for håret


Drømmer du om at have lange, sunde hårlokker men har endnu ikke formået at få håret til at gro langt nok til at få drømmen opfyldt? Eller kæmper du med spaltet og knækket hår? Hvad med følelsen og frustrationen over at håret kun vokser til en vis længde, men en længde, der er kortere end den du ønsker? Hvad mange af os ikke er klar over, er at hårets længde kan hjælpes lidt på vej med gode vitaminer for håret kombineret med gode kostvaner. Faktisk kan de rigtige vitaminer have en afgørende rolle for, hvorvidt dit hår vokser sundt, spalter eller er skørt - og ja for ikke at sige en lækker og ren hud. Her er en komplet liste over de 10 vitaminer for håret, som kan hjælpe de smukke og lange lokker godt på vej. Søger du mere generelle tips til, hvordan du i hverdagen kan forbedre hårets styrke og sundhed så læs vores guide til hvordan man kan få langt hår hurtigt med små tips til hverdagsrutinen.

C-vitamin

Som mange sikkert er klar over, er at C-vitamin er en immun booster, som kan hjælpe med at fremme et godt immunsystem, forebygge forkølelse og andre sæsonsygdomme. Men hvad mange mennesker ikke ved er, at C-vitamin kan hjælpe kroppen med at producere kollagen, som er en vital protein for sundt hår, hud og negle. Ligeledes betragtes dette vitamin som et antioxidant, der bekæmper frie radikaler, som skader kropsvæv og hårceller. Frie radikaler har været kendt for at kunne beskadige håret, gøre det svagt og skrøbeligt. Derfor kan C-vitamin i en hår pille være en god kilde, særligt hvis du oplever at håret knækker eller spalter mere end det burde.

Hvis du ønsker at booste dine forsyninger af C-vitamin, så suppler med HairLust vitaminer til håret sammen med en nærende og sund kost. Nogle af de fødevarer der er høj på C-vitamin er blandt andet appelsiner, broccoli, grønkål, rosenkål, papaya, jordbær, kiwi og rød peberfrugt.  

B-vitaminer

Ofte omtalt som B-vitamin kompleks. Alle de otte B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) spiller en stor rolle for at holde vores krop sund. B-vitaminer påvirker vores energi, stofskifte, nerver, muskler, hår, hud og negle. Som helhed fremmer B-komplekset en sund cellevækst, som er et ufatteligt vigtigt vitamin, som er godt for hår og hårvækst. For at sikre dig, at din krop ikke er i B vitaminmangel, er det vigtigt, at du dagligt forsyner din krop med B-vitamin. Denne type vitamin er vandopløseligt, hvilket betyder at kroppen ikke kan gemme eller ophobes i kroppen, men bliver skyllet ud med dit urin. Nogle advarselstegn på B vitaminmangel kan være:

Vitamin B12 er den vigtigste vitaminer for hår fra B-komplekset, men du skal forsøge at inkludere dem alle i dine daglige vitaminer. HairLust vitaminer for hår er rig på Vitamin B-kompleks, men ligeledes kan du få en god støtte fra din kost, blandt andet fra kød, æg, nødder, korn og grøntsager.

Biotin

Hvis du ønsker længere og sundere hår, så skal du ikke glemme biotin! Ikke uden grund, er dette vitamin blevet et af de mest anvendte vitaminer for hår. Nok er Biotin et B-vitamin, men da dette vitamin er så afgørende for et sundt hår og hud, tildeles biotin sin egen plads på listen. Dette vitamin hjælper med at producere glukose og nedbryde proteiner til aminosyrer. Da håret selv indeholder keratin, som er en form for protein, støtter biotin dine skrøbelige hårlokker.

Igen er Biotin et vandopløseligt vitamin, så sørg for at få nok biotin forsyninger på et dagligt basis. Kombiner Biotin vitaminer for håret med fødevarer som svampe, avocado, æg, laks og jordnøddesmør.

Niacin

Niacin er et andet vitamin, som også er i B-vitamin familien, men fortjener ligesom Biotin, sin egen anerkendelse på vores liste. Dette vitamin er med til at nære hovedbunden såvel som at fremme en sund hårvækst. Uden tilstrækkelige mængder af niacin, er der chancer for at håret kan blive skørt, livløst eller knækkes. Fødevarer der indeholder Niacin er kalkun, kyllingebryst, tun, champignon og avocado.

E-vitamin

Mens E-vitamin er en af de mest oversete hår vitaminer, har det altså en del at skulle have sagt. Dette vitamin er et antioxidant, som reparer og opbygger hud- og hårceller. Netop derfor er E-vitaminet afgørende for en vedligeholde en sund hårvækst. HairLust vitaminer for hår kombineret med fødevarer rige på E-vitamin heriblandt mandler, frø, avocado og broccoli, ja så har du en rigtig god kombination. Du kan også få E-vitamin til udvortes brug. En lækker olie eller hårserum, som kan påføres direkte i håret eller i hovedbunden. Dette kan hjælpe med at øge blodcirkulationen og ilttilførsel til hårsækkene, som vil hjælpe til et længere og sundere hår.

A-vitamin

A-vitamin er en anden vigtig vitamin for hår. Dette vitamin er nødvendig for en optimal cellevækst. Dette vitamin hjælper også, ligesom E-vitamin, med at producere olier (sebum), som er rigtige gode for hovedbunden, og som hjælper den med ikke at tørre ud. Fødevarer rige på A-vitamin  er blandt andet gulerødder, meloner og mørke bladgrøntsager. Nogle symptomer på A vitaminmangel kan være hudproblemer og spaltet hår.

D-vitamin

I Danmark har flere undersøgelser vist, at omkring 50% af befolkningen ikke får tilstrækkeligt D-vitamin. Det er værst om vinteren, hvor hele 70% af danskerne mangler D-vitamin i blodet. Hovedparten af D-vitamin dannes i huden af solens stråler, mens den resterende del kommer fra kost og vitamintilskud. Men grunden til vi gerne vil tildele D-vitamin som en god vitamin for hår er fordi, det fremmer en sund hårvækst. Måder du kan øge din D-vitamin forsyning på er ved at kombinere HairLust vitaminer for hår med fødevarer såsom fede fisk (laks, tun), æg, svampe og mælk. Prøv desuden at opbevare dig minimum 20 minutter i solen udenfor - både sommer og vinter!

Jern

Jern er ikke et vitamin, men et mineral. Og dette mineral har kroppen brug for, for at fungere ordentligt. En måde hvorpå jern gavner håret på, er ved at styrke det og fremme en sund hårvækst. Uden jern vil dit hår blive kedeligt, tyndt og tørt. Fødevarer der er rige på jern omfatter rødt kød, østers og spinat.

Magnesium

En anden mineral, som kroppen har brug for er magnesium. Dette mineral sikrer at hovedbunden får den støtte den er brug for, for at vokse et stærkt og sundt hår. Desværre er det et mineral, som mange danskere mangler i deres kost.

Zink

Det siges, at hvis du dækker dine vitaminer fra A til Z(ink), så står du med en komplet liste med vitaminer for hår. Zinkmangel kan svække dit immunforsvar, føre til dårlig fordøjelse, ustabile hormoner og ligeledes spille en rolle i et glansløst og skrøbeligt hår. Den gode nyhed er, at det ikke er svært at få dækket zink forsyningerne. Fødevarer der er rige på Zink omfatter græskarkerner, kikærter, svampe, hvidløg, spinat og yoghurt.