Wet brush: En ekstra skånsom og god hårbørste til vådt hår


Hvad er en wet brush? Hvorfor er det så vigtigt at bruge en god hårbørste, der ikke slider på håret? I denne artikel får du de bedste tips og tricks til, hvordan en wet brush kan hjælpe dig til et længere, sundere, og flottere hår. Jeg giver tilmed også en produktanbefaling til en god, prisvenlig wet brush!

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Vi har helt sikkert alle på et tidspunkt gennem vores opvækst hørt fra vores frisør, at et af de største NO-GO’s ved hårpleje er at børste håret, mens det er vådt. På trods af det, er jeg dog sikker på, jeg ikke er den eneste, der altid børster håret efter, jeg har været i bad, når det stadig er lidt filtret efter håndklædet.

Jeg tør godt sige, at frisørens råd i dag er en smule forældet, for der findes endelig nogle super gode og skånsomme hårbørster, der virker i både tørt og vådt hår, den såkaldte; wet hårbørste, som også ofte kaldes detangler børste eller wet brush, som de jo hedder så fint på engelsk.

Jeg lover dig, at den absolut bedste investering, du kan gøre for at undgå at knække og slide unødigt på dit hår er at købe en wet brush. Læs videre og lær, hvordan du bedst muligt bruger en wet brush, hvordan en god hårbørste kan give dig et sundere hår, og hvorfor det er vigtigt for dig at bruge en skånsom hårbørste til vådt hår.

Hvorfor er det vigtig at bruge en god hårbørste af ordentlig kvalitet?

For rigtigt at forstå hvorfor det er så vigtigt at bruge en god hårbørste, som ikke slider eller skader håret unødvendigt, skal man først have en forståelse for hvordan håret er opbygget.

Hvert enkelt hårstrå består af to forskellige lag. Det yderste lag giver håret glans og blødhed og er sammensat af celler, der overlapper hinanden og beskytter den indre del af håret fra eksterne faktorer som vejr, varmeapparater og stylingprodukter. Når man vasker håret får varmen fra vandet skællaget til at åbne sig, så de gode næringsstoffer i din shampoo, hårkur, og balsam kan trænge dybt ind i hårstråene og pleje håret indefra. En god hårbørste, f.eks. en wet brush af ordentlig kvalitet, sikrer derefter at det yderste lag på hårstråene ikke beskadiges, når du børster dit hår.

Når du bruger en skånsom og god hårbørste, undgår du altså i højere grad at ødelægge det ydre lag. Dette er vigtigt, fordi hårets yderste lag ikke bare lige kan genopbygges, og det er utroligt vanskeligt, at få et allerede skadet hår til at blive sundt igen. Hvis du ødelægger hårets øverste skællag, bliver håret tørt, kedeligt, og livløst, samt meget mere modtageligt for snavs og fedt. I værste fald kan det endda begynde at falde af, og det vil vi jo helst gerne undgå.

Hårbørstning kan slide utroligt meget på håret, hvis man bruger den forkerte hårbørste eller bruger børsten forkert. For at bibeholde et sundt og flot hår er det derfor ekstremt vigtigt, at du bruger en god hårbørste, der ikke slider unødigt på håret. Læs med, når jeg fortæller meget mere om hvordan, du finder den bedste hårbørste til dit hår, og hvordan du bruger den korrekt.

Hvorfor er det bedst at bruge en wet brush i vådt hår?

Ikke nok med at håret er skrøbeligt nok som det er, det bliver faktisk endnu mere skrøbeligt, når det er vådt. Det er her vores elskede wet børste kommer ind i billedet.

Som nævnt tidligere, har vi højest sandsynligt alle hørt, at det er en dårlig idé at børste håret når det er vådt, og desværre er det ikke blot en myte. Vådt hår er nemlig meget mere elastisk end tørt hår, hvilket gør, at det kan strække sig mere når man reder det og derfor også er langt mere skrøbeligt. Tørt hår er dobbelt så stærkt og modstandsdygtigt. Hvis du derfor er for hård ved dit hår, når det er vådt, hvis du ikke bruger en wet brush, børster håret forkert eller tørrer det for hårdt med håndklædet, så er risikoen for at du hiver unødigt mange ellers sunde hår med ud i processen utroligt stor.

HairLust anmeldelse

Et ekstra tip: Brug et håndklæde af bambus sammen med din wet hårbørste

Udover at bruge en god hårbørste til vådt hår, er et ekstra tip til skånsom pleje af de skrøbelige, våde lokker efter vask at bruge et håndklæde, der er lavet med bambusfibre i stedet for 100% bomuld - og så undgå at gnide håret tørt med håndklædet! Bomuldsfibre er nemlig utroligt grove for de skrøbelige våde hårstrå, hvor bambus tørrer håret langt mere skånsomt og effektivt. Du kan læse mere om hvorfor det er en god idé med en håndklæde af bambus i vores artikel her.

Jeg bruger selv HairLust Bamboo Turban Hair Towel, som gør min morgenrutine langt lettere og samtidig passer super godt på mit hår. Når jeg har været i bad vikler jeg nemlig bare mit hår blødt ind i turban håndklædet, og så kan det stille og roligt tørre mens jeg tager tøj på, laver kaffe, og lægger makeup. Når jeg så vikler det ud af håndklædet, skal jeg bare børste det igennem med min wet brush, og så er det ikke længe om at lufttørre, mens jeg spiser morgenmad, og pakker tasken.

Fordele ved at bruge en wet brush som hårbørste

En wet hårbørste er udviklet til at kunne bruges i både vådt og tørt hår, og er derfor en glimrende og ekstra skånsom hårbørste, som ikke slider unødvendigt på håret. En god wet brush som HairLust Detangle Wet Brush består af elastiske pigge, som forsigtigt reder lokkerne uden at rive eller knække hårstråene. Piggene er placeret tæt på hinanden, hvilket gør at børsten kan fjerne knuder i håret og sortere hårstråene uden at trække eller rive i det skrøbelige hår, uanset om det er vådt eller tørt. HairLust Detangle Wet Brush er lavet i 100% genanvendelig plastik og kan bruges både før, efter, og under badet. Pas dog på med ikke at tabe den på gulvet under badet, da hænderne kan blive meget glatte, når man bruger f.eks. hårkure og balsam. Jeg bruger altid kun børsten efter badet i håndklædetørt, fugtigt hår, men mit hår har heller ikke så stor tilbøjelighed til at filtre og slå knuder om sig selv. Denne wet brush fra HairLust ligger super godt i hånden, og er ikke så stor, hvilket gør at den er let at have med i tasken. Da jeg rejser meget, er det derfor helt klart den bedste hårbørste til mig og mit lettere intense wet brush-behov.

En wet brush er dog ikke kun designet til at skåne de skrøbelige våde lokker. Hårbørsten er også lavet specielt til at øge blodcirkulationen i hovedbunden og til hårsækkene, da den blidt masserer hovedbunden under børstning. Når blodcirkulationen øges, bliver det lettere for næringsstoffer at strømme til hårsækkene, hvilket kan fremme hårvæksten og styrke håret indefra.

9 skønne fordele ved at bruge en wet brush:

Der er super mange fordele ved at bruge en hårbørste, som er udviklet specifikt til vådt hår, og jeg må indrømme, jeg er lidt overrasket over, hvilken forskel det har gjort for mit hår at skifte til en wet børste. Nedenfor nævner jeg derfor 9 gode grunde til, hvorfor du skal sørge for at bruge god hårbørste til vådt hår, som f.eks. en wet brush (og hvis ikke dette kan overtale dig, så ved jeg simpelthen ikke, hvad der kan…):

 1. Den reder håret skånsomt og fjerner filtrede knuder uden at skade eller slide på håret.

 2. Den er super let at rengøre og samler ikke bakterier og skidt mellem piggene.

 3. Passer til alle typer hår.

 4. En wet brush har bløde pigge, der effektivt masserer hovedbunden og øger blodcirkulationen.

 5. Børsten er ofte formet, så den ligger rigtig godt i hånden, det er HairLust Detangle Wet Brush i hvert fald.

 6. Kan bidrage til at gøre håret sundere, længere og mere blankt end en almindelig hårbørste.

 7. Børsten er perfekt at bruge i forbindelse med en hårkur eller hårmaske, da man effektivt kan fordele kuren i hele håret med en wet brush, og dermed kan man få et bedre resultat og øge effekten af sin hårkur.

 8. Prisen er ofte lavere sammenlignet med andre gode hårbørster på markedet.

 9. En wet brush er en fantastisk god hårbørste, der kan anvendes i både vådt og tørt hår.

Hvordan bruger du bedst en god hårbørste som en wet brush? [VIDEO]

Jeg håber, det nu giver mening, hvor vigtigt det er at bruge en god hårbørste, der skåner håret og ikke slider på vores skrøbelige hårlokker, og at jeg har fået forklaret ordentligt, hvordan en wet hårbørste kan hjælpe dig på vejen mod dit drømmehår. Men for at din wet brush kan gøre en forskel, er jeg nødt til også at understrege vigtigheden af, at du bruger wet hårbørsten ordentligt.

En af fordelene med hårbørsten er, at den kan bruges på mange forskellige måder i f.eks. både vådt og tørt hår, eller til at fordele en hårkur ud i alle lokkerne. Men for at skåne håret mest muligt, specielt når det er vådt og ekstra elastisk, anbefaler jeg, at du bruger din wet brush ved at følge disse 5 tips:

5 tips til hvordan du bedst bruger din wet børste:

 1. Sørg altid for at starte med at børste spidserne og så bevæge dig længere og længere op i håret, så du undgår at hive for mange hår ud, når du reder det.

 2. Børst håret lige inden, du hopper i bad. Dette vil gøre det lettere for dig at anvende shampoo og balsam, og du undgår i højere grad at rive unødvendigt i hårstråene eller gøre skade på det yderste skællag i håret. Dit afløb vil også takke dig når færre hår skylles ned i rørene under badet.

 3. Når du bruger en hårkur eller hårmaske (efter vask med shampoo og før afslutning med balsam), så brug gerne din wet brush til at fordele hårkuren jævnt i hele håret og alle de lange lokker. Bruger du en wet hårbørste sammen med din hårmaske, sørger du altså for, at produktet trænger dybere ind i alle hårstrå, mens hårbørsten giver hovedbunden en skøn massage og sætter skub i blodcirkulationen. HairLust Detangle Wet Brush er perfekt til brug i kombination med HairLust’s to økologiske hårkure; Hair Growth & Protection Hair Mask, som er en skøn, plejende og fugtgivende hårkur, og Protein Reconstructor Hair Mask, som er en dybt genopbyggende proteinkur til håret. Denne wet brush kommer endda i farver, der matcher begge hårkure.

 4. Du kan også bruge din wet brush til at massere shampooen godt ned i hovedbunden eller fordele din balsam i håret. Sørg altid for at bruge en god shampoo og balsam uden skadelige SL-sulfater (der udtørrer og irriterer hovedbunden), parabener (som nemlig er hormonforstyrrende) og silikone (der måske nok virker blødgørende, men sætter sig som en hinde på håret og forhindrer anden næring i at trænge ind i håret). Jeg kan anbefale HairLust Hair Growth & Repair shampoo og balsam som begge er certificeret veganske og økologiske.

 5. Efter badet kan du bruge din wet brush efter håret har tørret i håndklædet, eller efter det er helt tørt, det gør ikke den store forskel. Du vil mærke, at din wet hårbørste glider let gennem håret, eftersom du allerede har børstet håret og fjernet alle de værste hårknuder før og under badet.

Bruger du hårbørsten på denne måde, vil det virkelig kunne gøre en forskel for dit hår. Du vil få stimuleret hovedbunden og hårsækkene til at styrke hårvæksten, og du vil skade og tabe langt færre hår. Hermed vil du kunne undgå at få et tørt, slidt og tyndt hår, blot ved at investere i en god hårbørste af ordentlig kvalitet.

HairLust Detangle Wet Brush er fremragende til brug i kombination med HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner, som er certificeret økologiske og uden SL-sulfater, parabener, ftalater og silikone. Har man brug for ekstra fugt og pleje kan hårbørsten også bruges med HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask og HairLust Protein Reconstructor Hair Mask. Det er en yderst anvendelig redskab, til alle hårtyper og situationer, og alt i alt en super god hårbørste, der skåner håret på bedste vis.

HairLust anmeldelse

Flere skønne råd til god, skånsom hårpleje

Jeg håber, du fik svar på alle spørgsmål, du måtte have om, hvordan man bruger en wet brush, og hvorfor det er godt at investere i en god hårbørste af ordentlig kvalitet. Der findes mange måder, hvorpå man kan skåne sit hår og optimere hårets betingelser for at vokse sig sundt og langt. En wet brush og nogle gode hårplejerutiner er blot nogle af disse, hvis man virkelig vil gøre en forskel for sit hår, kan det være en god idé at tænke indre hårpleje ind i dagligdagen. Man bliver nemlig, hvad man spiser, og det samme gælder for håret. Derfor kan det være smart med et kosttilskud, der er sammensat for at gavne håret og give håret de næringsstoffer, det har brug for til at vokse sig sundt og langt. Jeg bruger HairLust Hair Growth Formula, som kommer i vingummi- og kapselform til både mænd og kvinder.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

hairlust hair vitamins før efter billede

Lyst hår: Efter brug af HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultater varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins for Men før efter billede

Efter 5 ugers brug af Hair Growth Formula Capsules Men. Resultater varierer fra person til person.

Man kan vel aldrig få nok af gode tricks til god hårpleje? Tjek derfor gerne vores andre artikler ud, hvor vi bl.a. giver gode råd til dig, der drømmer om et tykkere hår, eller hvor du kan læse om effektive tips til hvordan, du får langt hår hurtigt.

 Kundeanmeldelser af HairLust

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


 • Mathilde

  Vidste faktisk ikke at håret var mere skrøbeligt efter vask. God artikel.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.