• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

 • FORVENTET LEVERINGSTID 2-4 DAGE. 

Hvordan får man langt hår hurtigt? Her har du 10 effektive tips!


Går du også og drømmer om at få langt hår? Det at få langt hår kan være en langsommelig og utålmodig process. Men det behøver det ikke at være! Jeg har samlet de 10 bedste råd til dig, som ønsker at gøre det nemmere at opnå langt og flot hår hurtigt. 

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Jeg gik længe og drømte om at få langt hår hurtigt og jeg fandt hurtigt ud af, at langt størstedelen og de mest effektive tips til at få langt hår ikke er så dyre eller besværlige som man skulle tro. Jeg har listet de 10 bedste tips, som virker for mig. Læs med her og jeg garanterer at du vil blive klogere på hvordan du kan få langt hår hurtigere end du tror.

Det vigtigste udgangspunkt er at huske på, at håret ikke vokser natten over. Det tager tid og tålmodighed at få et langt hår. Håret vokser gennemsnitligt 1 cm om måneden, så at få langt hår kræver som det første en god portion tålmodighed. Men du kan bestemt hjælpe det på vej med mine gode tips. 

1. Saksen er din ven

Ironisk nok, er saks og klipning din ven. Naturligvis er det ikke den regelmæssige klipning i sig selv, som får håret til at vokse hurtigere. Nej, det er ved at forebygge og undgå at håret ikke spalter og knækker, at en regelmæssig klipning kan være et godt råd til at få et langt og sundt hår. Spaltet hår vil arbejde sig op i tråde, og vil i værste fald resultere i mange unødvendige centimeter af knækket hår. Derfor vil dit hår faktisk være kortere end, hvis du oftere får en klipning hos frisøren. Det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og type dit hår har, men jeg har opnået langt hår, ved en klipning hver 2-4 måned. Jeg husker også altid frisøren på at tage de slidte spidser!

2. Brug balsam hvergang

Brug balsam HVER gang du har vasket håret med shampoo for at få langt hår. Det kan ikke understreges nok. En god balsam kan hjælpe med at erstatte lipider og proteiner i håret, samt at forsegle håret med en ydre skal af beskyttelse. Ved at forhindre håret i at tage skade, kan en balsam hjælpe dig godt på vej med at få langt hår hurtigt. Men på den korte bane, kan du også nyde et mere skinnede og meget mere arbejdsomt hår, som vil være nemmere at rede ud. 

Læs om andre typiske dårlige vaner der kan give ødelagt og tyndt hår i vores anden artikel.

3. Brug den rigtige shampoo 

Brug ikke shampoo hver gang du går i bad, hvis du vil have langt hår. Sæt håret op i en knold så du undgår at skulle skylle det hver gang du er under bruseren. For meget hårvask med shampoo er en af de største syndere til ødelagt og knækket hår. Så hvis du ønsker at få langt hår hurtigt, så kan du sagtens nøjes med at bruge shampoo 2 gange om ugen. Formålet med shampoo er nemlig at vaske snavs og bakterier væk, men hvad mange ikke er klar over, er at samme shampoo også vasker naturlige olier væk, som holder håret blød og sundt. I denne sammenhæng er det også vigtigt at vælge både sin shampoo og balsam med omhu. Pas på shampoo og conditioner med farlige kemikalier og som bruger parabener og sulfater. Så endnu et tip på min ”hvordan får man langt hår hurtigt” to-do-liste er at holde lidt igen med shampooen og når du bruger den, så brug en uden parabener og sulfater.

piller mod hårtab studie

4. Tag et kosttilskud til håret

Den største effekt på mig til at få langt hår kom nogle måneder efter jeg startede på et vitamin kosttilskud til håret. Hvis du er på jagt efter en overkommelig løsning til at få lang hår hurtigt, så kan det være en super løsning. Din krop kræver mange vigtige næringsstoffer og vitaminer som fremmer din hårvækst. Jeg har lavet en komplet liste med de 10 vigtigste vitaminer til håret i et andet inspirerende indlæg.

Alt fra rigelig protein og aminosyrer til en masse vigtige vitaminer og mineraler. Det kan være svært at få den rette mængde af alle disse næringsstoffer til håret, som kan hjælpe med at få et langt hår hurtigt, i den regelmæssig almindelige hverdagskost. Særligt vitaminet biotin er vigtigt for at gro et langt hår hurtigt. Vi kommer mere ind på gode og effektive kosttilskud med biotin og produktanbefalinger i vores dedikeret artikel til biotin.

5. Brug hårolie eller maske behandling

Et andet godt råd til at få et langt hår hurtigt er at anvende en god hårolie eller maske behandling en gang om ugen. Dit lange hår, som jævnligt bliver udsat for slid, og som har flere år på bagen har højst sandsynligt et større plejebehov end, hvad en regulær balsam kan hjælpe med. Særligt hvis du ønsker et langt hår kan en god fugtkur hjælpe dig godt på vej. Jeg anbefaler en kur baseret på kokosolie. Mange undersøgelser viser nemlig, at kokosolie kan hjælpe med at genoprette hårets fugtbalance ved at trænge dybere ind i hårstrået sammenlignet med andre lignende olier. Jeg bruger ca 10 pump med Hairlust Hair Oil, og lader den sidde i, i 10 minutter. Men husk at olier kan efterlade en rest på håret, så anvend det i et fugtigt hår, og skyl efterfølgende den efterskydende olie i håret med shampoo og balsam. Denne fantastiske olie er i stand til at fylde håret op med fedtsyrer, og når den skylles ud med en almindelig shampoo, bliver olien inde i håret, som vil nære og beskytte det.

HairLust Hair Oil er en naturlig hårolie, som kan give dig den bedste forudsætning for at få et langt og stærkt hår! Olien indeholder kokosolie og vindruekerneolie og er specielt sammensat til at pleje dit hår. 

Du kan læse om test af god hårolie i vores anden artikel her.

6. Ændre din hårpleje rutine

Din hårpleje rutine kan både være hårets bedste ven og hårets værste fjende. Hvis du plejer håret med dårlige produkter fyldt med unaturlige ingredienser, bruger føntørre eller glattejern ofte, så skader du håret utrolig meget. Bruger du varmeapparater eller farver dit hår? Så vil dit hår have større tilbøjelighed til at blive tørt og ødelagt. 

Ved blot at ændre på dine hårpleje rutiner kan du gøre store underværker! Hvis du vil have et langt hår hurtigt, er mit råd at du stopper med at føntørre og glatte håret og derimod lufttørrer håret efter badet - eller bruger et bambus håndklæde til håret - så vil håret få et meget bedre fundament for at vokse sig sundt og langt. Ligeledes kan for meget børstning af håret forårsage skade på dit hår. Når du børster i langt vådt hår, så sørg for at starte fra bunden og arbejde dig op. Instinktivt går vi ofte fra hovedbunden og ned, men dette gør det desværre nemmere for håret at knude og filtre og derved tage skade. Så forsøg derfor at få denne rutine ind i din hårplejerutine, da det er vejen frem til at få et smukt og langt hår.  

7. Skift pudebetræk 

De færreste tænker nok over dette, men jeg har fundet ud af at det er sundt at droppe sit pudebetræk af bomuld. Jeg anbefaler at skifte til et i bløde og tætte fibre, som bambusfibre, fordi det har en blødere overflade, der ikke vil skabe de samme gnidninger, som vævet bomuld kan have på dit hår. Min hovedpude er HairLust bambus pudebetræk, hvilket er særligt godt for hår og hud, samtidig med at det er super behageligt at ligge på. HairLust bambus pudebetræk er desuden cruelty-free, da bambus er et vegansk materiale modsat silke eller uld. Et pudebetræk i bambus er desuden et mere miljøvenligt alternativ til et mere traditionelt pudebetræk.

Før og efter billede ved brug af HairLust bambus pudebetræk:

HairLust bambus pudebetræk

8. Drop håndklædet

Aldrig, aldrig, aldrig tving dit hår op i en knold i håndklædet efter bad. Ja, hvad kan der egentligt være så slemt ved det? En helt masse faktisk - særligt hvis du ønsker et langt hår hurtigt. Det forårsager meget brud og slidtage på håret, når dit hår bliver fanget i alle de vævede fibre, og da de fleste kvinder næsten altid pakker det for stramt omkring deres ansigt, vil alle de små, skrøbelige hår omkring ansigtet blive mere tilbøjelige til at knække. Invester istedet i et blødt mikrofiber bambus håndklæde.

9. Tag en kold skyller 

Tag en kold skyller i slutningen af hvert bad. Det kan virkelig være med til at få håret til at vokse sig langt hurtigt, men også med til at holde det sundt og smidigt. Koldt vand gør at det yderste lag af håret bliver forseglet, og hjælper med at forhindre fugttab, knækket hår og varme skader - du behøver kun at give det koldt vand til sidst i badet, i omtrent 10 sekunder, men det kan gøre en enorm stor forskel.

Jeg anbefaler altid mine kunder at huske både indre og ydre pleje af håret, hvis de ønsker at gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skønhedsekspert

10. Pas på håropsætningen

Mit sidste råd i denne ”hvordan får man langt hår hurtigt” liste, men ikke desto mindre et vigtigt et omhandler din håropsætning og frisure. Sørg for at bruge de rigtige redskaber og lade være med at stramme eller hive for meget i dit hår. En ganske almindelig hestehale opsat med en elastik kan være med til at ødelægge dit hår og beskadige dine hårsække. Jeg anbefaler en elastik uden metal, da disse er mere skånsomme mod håret end dem med metal.

Hårtab hos kvinder - gode råd

Hvis du er kvinde, så har vi et par ekstra gode råd til dig. Oplever du hårtab, tyndt hår eller fælder du mere end normalt? Vi har listet alle vores gode råd om årsager til hårtab hos kvinder i vores anden artikel. Hvis du er i blandt de mange ammende kvinder, som oplever hårtab efter graviditet, så har jeg ligeledes skrevet om alt du skal være opmærksom på i en anden artikel.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


6 kommentarer


 • Alberte

  Jeg bruger både deres shampoo og conditioner samt vitaminer! Mit hår dufter som om jeg kommer direkte fra frisøren og vitaminerne smager af slik. Jeg er fan!


 • Helene

  Bruger alle hairlust produkter og har aldrig haft et sundere og mere skinnende hår – tak 😊


 • Susanne

  Jeg er helt vild med jeres hårolie. Den er bare så god til mit hår


 • Sofia

  Sikke en masse overraskelser men gode råd.. det vil jeg prøve at begynde at have in mente


 • Charlotte

  Samme her – vil dog mene at man kan komme langt med kosttilskud uden nødvendigvis at købe hårplejeprodukter, men det giver da lidt ekstra


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.