Hvordan får man langt hår hurtigt? 13 gode råd til at få håret til at gro hurtigere


Går du også og drømmer om at få langt hår? Det at få langt hår kan være en langsommelig og utålmodig process. Men det behøver det ikke at være! Jeg har samlet de 13 bedste råd til dig, som ønsker at få sundt og langt hår hurtigt. 

Stine Holm

Community Manager, HairLust

Stine er uddannet Cand.Merc.(Kom.) fra Copenhagen Business School med en forkærlighed for skriftsprogets legende verden. Hos HairLust tryller hun med ordene på daglig basis, og så nørder hun naturlige ingredienser og hårplejetips, så det halve kunne være nok. Stine har formået at skubbe HairLust i en mere transparent retning, og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner igennem i alle hendes artikler.Læs mere om skribent.

Er det bare et spørgsmål om gode gener, eller findes der nogle gode hårplejerutiner, som kan sætte skub i processen mod det misundelsesværdigt fyldige, lange hår? Ja faktisk kan du gøre en hel del selv. Der er flere enkle trin, lige fra den hårbørste og det hovedpudebetræk, du anvender, til kost, livsstil og vitaminer, og ikke mindst de hårprodukter, du benytter, som kan hjælpe dig et godt stykke vej!

Jeg har siden mine teenageår drømt om at få langt hår, og her gennemgår jeg alle de ting, der har virket for mig, og også hvad der bestemt ikke har gjort noget godt for mit hår. Jeg har været igennem det meste, og kan nu med sikkerhed sige, at dette er min genvej til sundt og langt hår - på den nemme måde. Læs med her og jeg garanterer dig for, at du vil blive klogere på, hvordan du kan få langt hår hurtigere, end du tror.

Lad mig først understrege, at den vigtigste forudsætning for at få langt hår er, at huske sig selv på, at håret ikke vokser sig langt natten over. Det tager tid, tålmodighed og gode beslutninger. Håret vokser gennemsnitligt 0.5-1 cm om måneden, så at få langt hår kræver som det første, at du har en god portion tålmodighed. Men hvor der er vilje, er der vej. Læs med her: 

1. Saksen er din ven

Ironisk nok er frisørsaksen og en hårklipning din bedste ven, når du gerne vil vokse håret langt. Naturligvis er det ikke den regelmæssige klipning i sig selv, som får håret til at vokse hurtigere. Nej, det er ved at forebygge, at håret spalter, at en regelmæssig klipning kan være en god idé, hvis du ønsker at få håret til at gro hurtigere. Spaltet hår vil arbejde sig op i tråde og kan i værste fald resultere i, at du skal have klippet flere centimeter af ved næste frisørbesøg. Så kort sagt, vil en udskydelse hos frisøren blot resultere i, at håret knækker af. Det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og hårtype, du har, men jeg har opnået et godt resultat med at få langt hår ved at få klippet håret ca. hver 3-4 måned. Ved hver klipning sørger jeg så altid for at huske frisøren på, at tage alle de slidte spidser - og helst ikke meget mere end det.

2. Modstå trangen til at farve og afblege håret

For mig har det sværeste været, at sige endeligt stop til de kemiske afblegninger af mit hår. Det siger næsten sig selv, at beslutningen om at gå fra mørkeblond til platinblond ikke var den klogeste, når jeg drømte om at få langt hår hurtigt. For når håret afbleges, så skades den yderste del af hårets fibre, og denne skade kan ikke bare lige genopbygges igen. Når hårets yderste lag er skadet, så vil det også resultere i en markant større risiko for brud, spaltede spidser og fugttab i håret. Så jo færre kemiske behandlinger, du udsætter håret for, jo hurtigere vil du opnå at få langt hår. Selv farver jeg aldrig mit hår mere end 1-2 nuancer lysere end min naturlige hårfarve. Så næste gang du er hos din frisør, så hør om dit hår er egent til en farvetoning i stedet for en afblegning - eller endnu bedre, lad helt være med at farve håret, og omfavn i stedet din naturlige hårfarve.

Stine

Vidste du, at du kan styrke dit hår, imens du sover? Dit valg af hovedpudebetræk kan have en indflydelse på sundheden af dit hår (se billede længere nede)

Stine Holm - Community Manager, HairLust

3. Husk at børste håret

Går du i seng uden at børste håret først? Gør dig selv den tjeneste at børste håret igennem, før du hopper under dynen. Selv om det kan virke fristende at lade være, når du er træt og klar til at sove, så kan en god udredning inden sengetid bidrage til at håret kruser og filtrer mindre, når du sover, så du hurtigere får et langt hår. Begynd forneden og arbejd dig langsomt opad, så du ikke hiver unødvendigt i håret. Hvis dit hår er meget filtret, så sørg for at dele håret op i mindre sektioner, og arbejd dig igennem én efter én. Afslut nu ved at rede hele håret igennem, så hovedbundens naturlige olier nemmere fordeles jævnt i hele håret. Det er en nem måde hvorpå du modvirker fugttab og måske helt kan undgå de knastørre hårlokker. Et ekstra tip: brug hårbørsten til at massere og stimulere hovedbunden, så blodcirkulationen øges, og næringsstoffer lettere kan nå helt ud til hårrødderne og sætte gang i hårets vækst. Giv det 2 uger, og oplev forskellen på hårets sundhed, glans og styrke!

4. Undgå varme stylingredskaber

Hvis du ønsker at få langt hår hurtigt, så bør du mindske (læs: stoppe) brugen af varme stylingsredskaber til håret. Det gælder både glattejern, føntørrer, krøllejern m.fl.. Hvis du absolut skal føntørre håret, så sørg for, at du bruger en føntørrer indstillet på lav til kold temperatur - ellers risikerer du at beskadige dit hår, hvilket fører til ødelagte spider og krusning. Hvis du opbevarer dig i direkte sol, så beskyt håret med en solhat, eller brug varmebeskyttende produkter i håret. Jeg bruger selv Hair Strengthening & Protection Hair Oil fra HairLust, som er naturligt UV- og varmebeskyttende.

5. Undgå at vaske håret hver dag

Hvis du drømmer om at få langt hår, så undgå at bruge shampoo hver dag. For meget hårvask med shampoo kan påvirke hårets fugtbalance og generelle sundhed. Hvis du i stedet kun vasker håret 2-3 gange om ugen, så tillader du dine naturlige olier fra hovedbunden, at trænge ind i dit hår og fugtgive og reparere svage hårstrå. Formålet med en shampoo er at vaske snavs og produktrester væk, men hvad mange ikke er klar over, er at selvsamme shampoo også vasker hovedbundens naturlige olier væk, som er dem, der skal holde håret hydreret og beskyttet. I forlængelse af dette, er det også vigtigt at vælge din shampoo med omhu. Undgå shampoo med farlige kemikalier, specielt parabener, ftalater og de skadelige, udtørrende SLS/SLES sulfater.

Så kort sagt, et nemt råd på min ”hvordan får man langt hår hurtigt” to-do-liste er at holde lidt igen med shampooen, og sørge for at bruge en SLS/SLES sulfatfri shampoo, gerne én, der er rig på proteiner. Så giver du dig selv de bedste forudsætninger for at få håret til at gro hurtigere!

6. Brug balsam hver gang

Det kommer nok som en overraskelse for de fleste (det var det i hvertfald for mig), men husker du at afslutte med balsam, hver gang du har vasket håret med shampoo? Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, hvis du ønsker at få langt hår. En god balsam kan hjælpe med at erstatte lipider og proteiner i håret, samt at forsegle håret med en ydre skal af beskyttelse. Ved at forhindre håret i at tage skade, kan en balsam hjælpe dig godt på vej til at få langt hår hurtigt. Men på den korte bane, kan du også nyde et mere skinnende og meget mere arbejdsomt hår, som vil være nemmere at rede ud og ikke knække så let. 

7. Tag et kosttilskud til håret

Det, der har haft den største effekt på mig i forhold til at få langt hår hurtigt, var at jeg startede på et kosttilskud til håret. Hvis du har svært ved at få alle de gode vitaminer til håret fra kosten, så kan et kosttilskud være en nem og overkommelig måde at få langt hår hurtigt. Selv bruger jeg et kosttilskud fra HairLust, som indeholder store mængder af biotin til håret, og som er specielt sammensat til at sætte gang i hårvæksten. Bonus: Du får muligvis også pænere hud og stærkere negle i processen. Biotin, zink og selen er alle vitaminer, som er gode for både hår, hud og negle!

Din krop kræver mange vigtige næringsstoffer og vitaminer, for at den kan skabe de bedste vilkår for sundt og langt hår, og det kan være svært at få alle gennem kosten i en mængde, der er stor nok. Vi har lavet en komplet liste med de 10 vigtigste vitaminer til håret i et andet inspirerende indlæg, så du kan få et overblik over, hvordan man får langt hår indefra - gennem kosten.

Alt fra rigelige mængder protein og aminosyrer til en masse vigtige vitaminer og mineraler kan være med til at øge hårvæksten og styrke håret indefra. Det kan ofte være svært at få den rette mængde af alle disse næringsstoffer udelukkende gennem kosten, særligt er det svært at få en optimal mængde af vitaminet biotin, som er vigtigt for, at du kan få håret til at gro hurtigere.

8. Husk at fugte håret med en hårmaske

Du ved det sikkert allerede: Det er langt nemmere (og hurtigere) at forebygge et skadet hår, end det er at reparere det. Så hvis du drømmer om at få et langt hår hurtigt, så bør du bruge en forebyggende hårmaske, rig på fugt og proteiner, og gerne én gang om ugen. Dit lange hår, som jævnligt bliver udsat for slid, og som har flere år på bagen, har brug for en masse fugt og næring for ikke at knække. En hårmaske kan, med sit høje indhold af fugt, forbedre elasticiteten og styrken i håret over tid, hvilket betyder færre brud og mere længde for dig. Så hvis du ønsker et sundt, stærkt og ikke mindst at få et langt hår hurtigt, så husk lige hårmasken!

9. Pas på håret, når det er vådt

Når håret er vådt, er håret langt mere sensitivt og modtageligt for brud, end når det er tørt. Så derfor skal du passe ekstra godt på håret, når det er vådt, hvis du gerne vil have et langt hår. Vådt hår er meget mere elastisk end tørt hår, hvilket betyder, at det kan strække sig mere, når du reder i det. Så sørg for at bruge en wet brush, som er egnet til at udrede det skrøbelige, våde hår. Tørt hår er dobbelt så stærkt og modstandsdygtigt, og derfor kan det også være en god idé at rede håret godt igennem, før du går i bad. På den måde minimerer du filterede lokker og knækkede hår.

HairLust anmeldelse

10. Skift hovedpudebetræk 

Vidste du, at du kan øge dine chancer for at få et langt hår, imens du sover? Den er god nok - se mit billede nedenfor. Dit hovedpudebetræk har nemlig stor betydning for dit hårs sundhed. Materiale som bambus er meget blødere, tættere vævet og mere åndbart end bomuld eller satin. Jo mindre du slider dine lokker, også om natten når håret gnider på puden, jo længere bliver håret. Jeg har prøvet både silke og bambus pudebetræk, og min endelige vinder er bambus - og så er det endda et vegansk og bæredygtigt materiale. Bambus er både godt og antibakterielt for hår og hud, samtidig med at det er super behageligt og blødt at ligge på.

På nedenstående før og efter billede kan du se (til venstre) hvordan mit hår så ud efter, jeg havde sovet en hel nat på et almindeligt bomuldspudebetræk, og (til højre) hvordan det så ud efter en nat på pudebetrækket af bambus fra HairLust - tænkt engang hvordan det ville se ud efter flere måneder:

HairLust bambus pudebetræk

11. Drop bomuldshåndklædet

Aldrig, aldrig, aldrig gnid dit hår i et billigt og groft bomuldshåndklæde efter badet. Ja, hvad kan der egentligt være så slemt ved det? En helt masse faktisk - særligt hvis du ønsker et langt hår hurtigt. Som jeg nævnte tidligere, er det våde hår utrolig skrøbeligt. Så når du gnider håret i et groft håndklæde, kan det hurtigt forårsage slitage og skader på håret. Invester i stedet i et blødt bambus håndklæde, som er særligt egnet til skrøbeligt, vådt hår. Mikrofibre af bambus er ekstremt absorberende sammenlignet med andre fibre og virker samtidig antibakterielt.

12. Tag en kold skyller 

Gør noget godt for din hud, mens du samtidig kan få håret til at gro hurtigere - blot ved at tage en kold skyller efter dit brusebad. Et dampende varmt vand er ikke bare dårligt for din hud - men det er også hårdt for dit hår. Du skal vænne dig selv til lidt lavere vandtemperaturer i badet, og så sørg for altid at afslutte hårvasken med en hurtig kold gennemskylning. Koldt vand gør nemlig, at det yderste lag af håret bliver forseglet, og dermed forhindrer du fugttab, knækket hår og varmeskader. Du behøver kun at skylle håret i koldt vand til sidst i badet i omtrent 10 sekunder. Det kan bidrage til, at du kan få et langt hår hurtigere ved at holde håret sundt, smidigt og mere modstandsdygtigt i hverdagen.

13. Pas på håropsætningen

Mit sidste råd på min ”hvordan får man langt hår hurtigt” liste, er ikke desto mindre et vigtigt punkt, da det omhandler din daglige håropsætning og frisure. Sørg for at bruge de rigtige redskaber, når du sætter håret op, og lad være med at stramme eller hive for meget i dit hår.

Sågar kan en stram hestehale give dig dét, din frisør vil kalde for en ”kemisk klipning”. Dette sker, når dit hår når sit bristepunkt og knækker af, der hvor elastikken sidder. Men slå koldt vand i blodet, for det betyder selvfølgelig ikke, at du har forbud mod nogensinde at sætte dit hår op igen. Nej det handler om at fravælge de stramme frisurer og undgå at benytte en elastik eller hårklemmer med samlinger af metal. Jeg bruger selv disse skånsomme Hair Rings fra HairLust, som er nemme og behagelige for håret, og forårsager minimal skade på hårlokkerne.

Man skal helst ikke lide for skønheden, når det handler om håret. Gør det ondt, så sidder håret alt for stramt.

Stine Holm - Community Manager, HairLust

 

Jeg håber, at du kunne bruge disse nemme (men effektive) råd, som jeg selv har haft stor succes med i drømmen om at få håret til at gro hurtigere. Hvis du har nogle spørgsmål eller andre gode foreslag til, hvordan får man langt hår hurtigt, så smid endelig en kommentar nedenfor i kommentarfeltet.

Før og efterbilleder ved brug af kosttilskud til håret

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater indtræder som oftest efter 2-4 måneders brug.

Hver eneste dag deler folk deres oplevelser med HairLust, bl.a. personlige erfaringer med, hvordan det virker, og hvordan produkterne har sparket gang i hårvæksten eller fået lokkerne til at vokse hurtigere end normalt. Du kan derfor blive meget klogere på, hvad andre mener om produkterne på denne side med anmeldelser af HairLust.

Hårtab hos kvinder - Hvorfor?

Oplever du hårtab eller fælder du i perioder mere end normalt? Der kan være mange årsager til at kvinder taber håret. Dine kostvaner, stress, graviditet, sygdomsforløb eller hormonelle ubalancer for at nævne de mest hyppige. Hvis du ønsker at læse mere om årsagerne til kvindeligt hårtab, i forlængelse af denne artikel "hvordan får man langt hår hurtigt", så går vi mere i dybden med emnet hårtab hos kvinder her.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


14 kommentarer


 • Sofie

  Tak for de bedste produkter! Jeg fik uddybende råd og vejledning fra Sara, og endelig er mit hår på rette vej.


 • Sandra

  Jeres pudebetræk <3 Det bedste jeg ved


 • Louise Hansen

  Hej Jeannette – skriv gerne til os på kundeservice@thehairlust.com eller på live-chat på Messenger, så vil vi gerne høre lidt mere om dit hår og dine behov, så vi kan finde den bedste løsning til dig :-)


 • Jeannette

  Hej..hvad skal jeg helt præcist bruge af jeres produkter? jeg er kort håret og ønsker at få håret til skuldrerne . Jeg har et typisk nordisk hår, lyst, fint og masser af hår.
  Kan I hjælpe? på forhånd tak. Mvh Jeannette


 • Lone Thomsen

  Fan af pudebetrækket, det er lækre end silke og det siger meget i sig selv


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.