Hvordan får man langt hår hurtigt? 9 gode råd til at få håret til at vokse


Drømmer du også om at få et langt og sundt hår? Det kræver som regel en god portion tålmodighed, men det betyder jo ikke, at du ikke kan fremskynde processen lidt…

Mariell Bråten

HairLust

Mariell har en kandidat i marketing og ledelse og stor erfaring indenfor naturlig hårpleje. Hos HairLust bruger hun hver eneste dag på at nørde hårplejetips og naturlig hårpleje. Hun går meget op i de naturlige og økologiske værdier, hun deler med HairLust, da hun selv i mange år har kæmpet med sensitiv hud og skrøbeligt hår. Hun nyder at dele ud af sine mange erfaringer og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner stærkt igennem.Læs mere om skribent.

Så kunne du tænke dig at vide, hvordan man kan få langt hår hurtigt? Så er du kommet til det helt rette sted. Selvom vi ikke ligefrem kan give dig opskriften på, hvordan du kan få langt hår natten over (gid det var muligt), kan vi imidlertid komme med et bud på nogle gennemprøvede metoder, der kan styrke en sund hårvækst. Så hvis du gerne vil vide, hvordan man får et langt og sundt hår, så skal du læse med her!

Hårets livscyklus: De grundlæggende fakta

Inden vi ser nærmere på, hvordan man får langt hår hurtigt, er vi lige nødt til at gennemgå de grundlæggende fakta omkring hårets vækst.

Hvordan vokser håret egentlig?

Håret vokser frem fra hårfolliklerne, som sidder i hovedbunden. Et menneske har omkring 100.000 hårfollikler i hovedbunden, og hver eneste af disse follikler producerer et hårstrå!

Håret vokser i en livscyklus, der består af fire faser:

 • Den anagene fase eller vækstfasen, som varer mellem to og syv år
 • Den katagene fase, regressionsfasen, som kun varer to til tre uger
 • Den telogene fase, hvilefasen, som varer i tre måneder Den eksogene fase, afstødelsesfasen, hvor håret falder af
sofie

Nøglen til succes, når det gælder, at få et langt hår hurtigt, findes ved at forlænge hårets vækstfase i livscyklussen, og på samme tid forebygge, at håret knækker

Sofie Tidemand - COO HairLust

 

Hvor hurtigt vokser håret?

I gennemsnit vokser håret 0,5 centimeter til 1,7 centimeter om måneden, men den hastighed, som det vokser med, afhænger af flere forskellige faktorer, herunder alder, genetik og køn.

Hvorfor holder håret op med at vokse?

Nogle gange kan forskellige former for hårtab (som f.eks. androgen alopeci) nedsætte eller sågar helt stoppe hårvæksten.

I de fleste tilfælde er det dog sådan, at nedsat hårvækst er resultatet af en dårlig hår- og hovedbundspleje. Ser du, det er nemlig sådan, at hvis du ikke tager dig godt af din hovedbund, er dine hårfollikler ikke i stand til at opretholde en optimal vækst! Samtidig vil du kunne opleve at håret knækker, hvis du ikke plejer dine hårlokker. Dette vil forhindrer dig i at få længere hår, til trods for at håret vokser med en god, sund hastighed.

Så hvis du gerne vil have et bud på, hvordan man får et langt og sundt hår, er nøglen til succes at forlænge hårets vækstfase i livscyklussen og lige så vigtigt, at forebygge, at håret knækker. En bedre forståelse af hårets livscyklus og god, nærende hårpleje, både indefra og udefra, samt ekstra kærlighed til hovedbunden vil kunne hjælpe dig vil altså kunne hjælpe dig med at få håret til at vokse hurtigere.

Læs med nedenfor, og hør meget mere om, hvordan du kommer tættere på drømmen om et misundelsesværdigt langt og sundt hår!

HairLust anmeldelse

Sådan får du et længere hår: Kig efter disse ingredienser

Så, hvordan får man så langt hår hurtigt? Allerførst skal vi lige dykke ned i de forskellige former for ingredienser, der kan hjælpe med at styrke hårvæksten. Så hvis du gerne vil vide, hvordan man får et langt og sundt hår, så begynd med at kigge efter de produkter, der indeholder disse ingredienser:

Sådan får du et længere hår: brug mynteolie

Når mynteolie påføres direkte på huden, øger det blodomløbet. Det er rigtig gode nyheder for alle dem, der er på jagt efter at få længere hår, da en øget blodforsyning til hårfolliklerne kan være en hjælp til at opnå en sund hårvækst. Hvorfor det? Fordi blodet forsyner dine hårfollikler med ilt og en masse nødvendige næringsstoffer, for at du kan opretholde en sund, regelmæssig hårvækst. Så jo mere blod du kan få dirigeret op til dine hårfollikler des bedre!

Kunne du tænke dig at prøve det selv? Så anbefaler vi Scalp Follicle Treatment & Volumizer, som kombinerer økologiske mynteolie med andre botaniske ingredienser og flavonoider, som styrker, fugter og reparerer både hår og hovedbund, hvilket skaber de helt optimale betingelser for en sund hårvækst.

Sådan får du et længere hår: boost dine hårfollikler med koffein

Tro det eller ej, den koffein som findes i din kaffe og te kan også hjælpe med at styrke din hårvækst. Koffeinen medvirker til, at du kan få længere hår ved at modvirke DHT, som er et hormon, som forårsager hårtab. Ligesom mynteolien, giver koffeinen også en bedre blodforsyning til hårfolliklerne.

Sådan får du et længere hår: Plej lokkerne med protein

Hvis du har svært ved at få langt hår, fordi håret knækker, kan protein være svaret på problemet. Når alt kommer til alt, er dit hår jo lavet af protein! Så hvis du forsyner håret med protein kan det hjælpe med at genopbygge en sund, stærk struktur, som gør, at håret bliver mere modstandsdygtigt og ikke knækker. Mange typer af protein vil imidlertid ikke kunne reparere håret, da molekylestørrelsen simpelthen er for stor til at kunne trænge ind i de enkelte hårstrå. Derimod er anvendelsen af mikroproteiner fra en række plantebaserede kilder nøglen til, hvordan man kan få langt hår uden at det knækker. Da disse mikroproteiner er mikroskopiske små, er de nemlig let i stand til at nå ned til de dele af hårstrået, der har allermest behov for dem.

Så hvis du mener, at dit hår kunne have brug for et proteinboost, så skal du overveje f.eks. Hair Growth & Repair Shampoo and Conditioner eller Protein Reconstructor Hair Mask, som har de veganske mikro-proteiner Protectagen™, Dynagen™, og Gluadin® Kera-P LM på ingredienslisten. Disse mikroproteiner er specielt tilsat med henblik på at styrke håret og hjælpe det med at vokse sig langt og stærkt uden at knække. Studier viser, at mikro-proteinerne kan reducere spaltede spidser og knækkede hår med op til 20% mens hårets generelle sundhed forbedres med op til 60%!

Sådan får du et længere hår: Prøv rodekstrakt fra basilikum

Dette rodekstrakt, som også er kendt som RootBioTec™, stammer fra basilikum-planten. Foruden at smage rigtig lækkert er basilikum en kraftig plante fyldt med antioxidanter og næringsstoffer. Når man påfører RootBioTec™ i hovedbunden, har det vist sig- at kunne reducere hårtabet med 31% efter blot to måneders anvendelse!

Sådan får du et længere hår: Forlæng hårets vækstfase med ærtespireekstrakt

AnaGain™, som er udvundet af ærtespirer, er en anden nøgleingrediens, hvis du er på jagt efter at få opklaret, hvordan man får langt hår hurtigt. AnaGain™ virker ved at øge det antal af hår, der befinder sig i vækstfasen, hvilket til gengæld medvirker til at reducere hårtab og styrke håret i dybden, således at man kan få langt hår. Faktisk viser det sig, at der med AnaGain™ er en stigning på 78% i hårets væksthastighed på bare 3 måneder!

Hvordan får man langt hår – 9 metoder

Nu da du ved, hvad du skal være på udkig efter, når du er ude at købe produkter, er det blevet tid til at tale lidt om hårpleje! Hvis du gerne vil vide, hvordan man får langt hår hurtigt, så gælder det om at få tilpasset den daglige hårpleje, så håret får de mest optimale vækst betingelser.

1. Sådan får man langt hår hurtigt: En sund vaskerutine

En sund vaskerutine

Hvis du vil have svar på, hvordan man får langt hår, skal du først og fremmest se på, hvordan du vasker dit hår. Den måde, hvorpå du vasker håret, kan helt seriøst have enorm indflydelse på, om hårstråene bliver blanke og stærke, eller du kommer til at stå med et mat og livløst hår.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du bruger en god shampoo og balsam, der understøtter og fremmer hårets vækst. Vi anbefaler, at du anvender HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner, som indeholder en række genopbyggende, veganske mikroproteiner, som trænger dybt ind i hårfibrenes kerne med henblik på at opnå en optimal reparation, pleje og beskyttelse af de enkelte hårstrå.

Derefter er det tid til at se nærmere på, hvor ofte du vasker håret. Hvis du vasker håret alt for ofte, risikerer du at udtørre det, hvilket bare gør håret endnu mere tilbøjeligt til at knække. Hvis du derimod ikke vasker håret så ofte, kan det resultere i, at der dannes et lag af ophobede rester fra diverse produkter i hovedbunden, hvilket tilstopper hårfolliklerne og nedsætter hårets vækst.

Vi anbefaler, at du vasker håret 2 til 3 gange om ugen, afhængig af hårets behov.

Når du vasker håret, så husk altid at skrue ned for det skoldende varme vand, og forsøg med lavere grader (skoldvarmt vand kan udtørre håret og efterlade det i en skrøbelig tilstand, hvor det nemt knækker). Og husk, spring aldrig balsammen over!

2. Sådan får man langt hår hurtigt: Tør håret rigtigt

Tør håret på den smarte måde

Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan få et langt og sundt hår, er det ligeledes vigtigt at beskæftige sig med den måde, du behandler håret på efter vask. Håret er mest udsat og skrøbeligt, når det er vådt, så derfor er det klogt at tørre det ved hjælp af et blødt turbanhåndklæde, som f.eks. vores Bamboo Hair Towel, i stedet for et traditionelt badehåndklæde i bomuld. Bambus har glattere fibre end almindelige bomuld og er desuden meget bedre til at absorbere fugt. Det bevirker, at der vil være mindre krus i håret og færre knækkede hår!

Når du skal rede håret ud, så brug altid en bredtakket kam eller en speciel hårbørste, som f.eks. en denne Detangle Wet Brush, som er udviklet til at rede det våde hår skånsomt ud, uden at volde skade på det.

3. Sådan får man langt hår hurtigt: Plej hovedbunden

Plej hovedbunden

Alle, der gerne vil have tips til, hvordan man kan få langt hår, skal være særligt opmærksomme på netop dette punkt! Som vi nævnte tidligere, vokser håret frem fra hårfolliklerne, som sidder i hovedbunden. Det er desværre bare sådan, at der ikke er særlig mange, der sørger for at pleje deres hovedbund ordentligt!

En meget vigtig ting, du kan gøre for din hovedbund, er at inkludere en hovedbundsscrub, som f.eks. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub, i din faste hårplejerutine. Denne eksfolierende behandling fjerner på en skånsom måde diverse ophobede rester fra produkter og eventuelt overskydende hudfedt og døde hudceller, hvilket alt sammen kan tilstoppe hårfolliklerne og forhindre en normal, sund hårvækst. Desuden indeholder den en række ingredienser, der styrker hårvæksten, f.eks. rosmarin og Gluadin® Kera-P LM. For at optimere virkningen, så prøv denne detox hovedbundsscrub sammen med vores specielle børste til hovedbundsmassage, Scalp Massage Brush, som har bløde og fleksible silikonepigge, hvilket sikrer en skånsom eksfoliering og stimulation af hovedbunden.

Du skulle også tage at prøve vores Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Dette helt unikke leave-in produkt virker ved at styrke hovedbundens sundhed ved hjælp af en kombination af mynteolie, rosmarin, aloe vera-juice og mikroproteiner. Ved hjælp af sin beroligende og nærende effekt hjælper behandlingen med på længere sigt at styrke en sund hårvækst. Den medvirker også til på kort tid at få håret til at se tykkere ud ved at booste hårets volumen nede ved rødderne!

4. Sådan får man langt hår hurtigt: Undgå høj direkte varme

Undgå høj direkte varme

Hvis du ønsker at få langt hår hurtigt, så bør du mindske (læs: stoppe) brugen af varme stylingsredskaber til håret. Det gælder både glattejern, føntørrer, krøllejern m.v. Hvis du absolut skal føntørre håret, så sørg for, at du bruger et varmebeskyttende produkt i håret, og at din føntørrer er indstillet på lav til kold temperatur - ellers risikerer du at beskadige dit hår.

Hvis du opbevarer dig i direkte sol, så beskyt håret med en solhat, eller brug et UV-beskyttende produkt i håret.

5. Sådan får man langt hår hurtigt: Hårpleje indefra og ud

Hårpleje indefra og ud

Det er sådan, at hvis du vil have opskriften på, hvordan man kan få et langt og sundt hår, så vil det ikke være nok bare at booste blodtilførslen til hovedbunden, hvis du ikke også samtidig får alle de nødvendige næringsstoffer! Det er derfor, det er så utroligt vigtigt at spise en kost, der er sund for håret og som inkluderer følgende ingredienser:

 • Fedtfattige proteinkilder (tænk på kyllingebryst, bønner og linser)
 • Masser af frugt og grøntsager (særligt den grønne slags)
 • Sunde fedtsyrer (som advokado, laks og nødder)

Hvis du vil være fuldstændig sikker på, at du får alle de nødvendige næringsstoffer, så du kan få langt hår, kan du overveje at tage et kosttilskud til håret, som f.eks. HairLust Hair Growth Formula Gummies. Disse lækre tyggevitaminer er propfyldte med biotin, silica, folsyre, C-vitaminer og zink, som er helt uundværlige for at få en normal, sund hårvækst. Derudover er tyggevitaminerne veganske og fremstillet af gode råmaterialer, og fik vi sagt, at de var sukkerfrie? Hvis du ikke lige er til tyggevitaminer, kan du også få vores kosttilskud i en ekstra stærk tabletudgave. Er du stadig ikke overbevist? Så læs lige vores blogartikel “Virker kosttilskud til håret egentlig?".

6. Sådan får man langt hår hurtigt: Fugt, fugt og atter fugt!

Fugt, fugt og atter fugt

Hvis du spekulerer over, hvordan man kan få længere hår, kan vi simpelthen ikke understrege betydningen af fugtighed stærkt nok! Et fugtmættet hår er lig med et stærkt hår. Som du sikkert allerede ved, så er nøglen til at få længere hår at forhindre, at håret knækker. Derfor anbefaler vi, at du prøver vores Hair Growth & Protection Mask, en til to gange om ugen. Denne økologisk certificerede behandling forsyner de udtørrede hårstrå med pleje og fugtgivende ingredienser udefra og ind ved hjælp af en kombination af veganske mikroproteiner og fugtighedsgivende planteekstrakter.

7. Sådan får man langt hår hurtigt: Start et hårplejeritual inden sengetid

Start et hårplejeritual inden sengetid

Vil du have endnu et tip til, hvordan man får langt hår? Svaret ligger måske i måden, du sover på! Nøjagtig som du følger en aftenrutine med afrensning af din hud, bør du også have en fast rutine med at pleje dit hår om aftenen inden sengetid:

 • Begynd med at børste håret grundigt igennem for at stimulere blodomløbet i hovedbunden og for at fordele de naturlige fedtstoffer fra hovedbunden i håret.
 • Dernæst skal håret sættes i en form for beskyttende frisure, lav f.eks. en løs fletning eller knold. Et tip: Brug de såkaldte Hair Rings i stedet for de traditionelle elastikker med metal for at forhindre, at håret knækker, mens du sover.
 • Til sidst bytter du lige dit hovedpudebetræk af bomuld ud med et Pure Bamboo Pillowcase, et hovedpudebetræk af bambus. Bambussens glatte, silkeagtige overflade forebygger, at håret begynder at kruse og filtre i løbet af natten, og i stedet vil du vågne op med et glattere hår med et sundere udseende. Desuden vil bambusstoffet ikke udtørre dit hår på samme måde, som bomuld gør. Vink farvel til et skørt og kruset hår!

8. Sådan får man langt hår hurtigt: Få en studsning

Få en studsning

Ironisk nok er frisørsaksen og en hårklipning din bedste ven, hvis du gerne vil have et længere hår. Naturligvis er det ikke den regelmæssige klipning i sig selv, som får håret til at vokse hurtigere. Nej, det er ved at forebygge, at håret spalter, at en regelmæssig klipning kan være en god idé. Spaltet hår vil arbejde sig op i tråde og kan i værste fald resultere i, at du skal have klippet flere centimeter af ved næste frisørbesøg. Vi anbefaler, at du snakker med din frisør, så i sammen kan finde den rytme som passer bedst til din hårtype!

9. Sådan får man langt hår hurtigt: Undgå stramme håropsætninger

Undgå stramme håropsætninger

Vores allersidste råd på spørgsmålet ”hvordan får man langt hår hurtigt”, er ikke desto mindre et vigtigt punkt, da det omhandler din daglige håropsætning og frisure. Sørg for at bruge de rigtige redskaber, når du sætter håret op, og lad være med at stramme eller hive for meget i dit hår.

En stram hestehale give dig dét, din frisør vil kalde for en ”kemisk klipning”. Dette sker, når dit hår når sit bristepunkt og knækker af, der hvor elastikken sidder. Vi anbefaler at du bruger de skånsomme Hair Rings, som er nemme og behagelige for håret, og forårsager minimal skade på hårlokkerne.

Vi håber, at du har fået svar på alle dine spørgsmål om, hvordan man får længere hår! Hvis du stadig sidder med nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller kontakte os på de sociale medier!

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


14 kommentarer


 • Sofie

  Tak for de bedste produkter! Jeg fik uddybende råd og vejledning fra Sara, og endelig er mit hår på rette vej.


 • Sandra

  Jeres pudebetræk <3 Det bedste jeg ved


 • Louise Hansen

  Hej Jeannette – skriv gerne til os på kundeservice@thehairlust.com eller på live-chat på Messenger, så vil vi gerne høre lidt mere om dit hår og dine behov, så vi kan finde den bedste løsning til dig :-)


 • Jeannette

  Hej..hvad skal jeg helt præcist bruge af jeres produkter? jeg er kort håret og ønsker at få håret til skuldrerne . Jeg har et typisk nordisk hår, lyst, fint og masser af hår.
  Kan I hjælpe? på forhånd tak. Mvh Jeannette


 • Lone Thomsen

  Fan af pudebetrækket, det er lækre end silke og det siger meget i sig selv


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.