Hvordan får man langt hår hurtigt? Her har du 10 effektive tips!


Går du også og drømmer om at få langt hår? Det at få langt hår kan være en langsommelig og utålmodig process. Men det behøver det ikke at være! Jeg har samlet de 10 bedste råd til dig, som ønsker at gøre det nemmere at opnå langt og flot hår hurtigt. 

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Jeg gik længe og drømte om at få langt hår, og jeg fandt hurtigt ud af, at langt størstedelen af de mest effektive tips til at få langt hår ikke er så dyre eller besværlige som man skulle tro. Jeg har derfor listet de 10 bedste tips, og der er garanteret ét eller to, hvis ikke mange flere, som du kan få stor gavn af.

Mit 4. tip er klart det, som kan gøre den største forskel. Derudover er jeg ret sikker på, at du bliver overrasket over mit 7. og 8. tip.

Læs med her og jeg garanterer, at du vil blive klogere på, hvordan du kan få langt hår meget hurtigere end du tror.

Det vigtigste udgangspunkt er at huske på, at håret ikke vokser natten over. Det tager tid og tålmodighed at få et langt hår. Håret vokser gennemsnitligt 1 cm om måneden, så at få langt hår kræver som det første en god portion tålmodighed. Men du kan bestemt hjælpe det på vej med mine gode tips. 

1. Saksen er din ven

Ironisk nok, er saks og klipning din ven. Naturligvis er det ikke den regelmæssige klipning i sig selv, som får håret til at vokse hurtigere. Nej, det er ved at forebygge og undgå at håret ikke spalter og knækker, at en regelmæssig klipning kan være et godt råd til at gro et langt og sundt hår. Spaltet hår vil arbejde sig op i tråde og vil i værste fald resultere i mange unødvendige centimeter af knækket hår. Derfor vil dit hår faktisk være kortere, hvis sjældent får en klipning hos frisøren. Det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og type dit hår har, men jeg har opnået et tilfredsstillende resultat med langt hår ved en klipning hver 3-4 måned. Jeg husker også altid frisøren på at tage de slidte spidser!

2. Brug balsam hver gang

Brug balsam HVER gang du har vasket håret med shampoo for at få langt hår. Det kan ikke understreges nok. En god balsam kan hjælpe med at erstatte lipider og proteiner i håret, samt at forsegle håret med en ydre skal af beskyttelse. Ved at forhindre håret i at tage skade, kan en balsam hjælpe dig godt på vej med at få langt hår hurtigt. Men på den korte bane, kan du også nyde et mere skinnede og meget mere arbejdsomt hår, som vil være nemmere at rede ud. 

HairLust sælger en virkelig god økologisk balsam, der er lavet på naturlige ingredienser som økologisk aloe vera, der er kendt for sine fugtgivende og reparerende egenskaber, og nærende økologisk kakaosmør udvundet fra frøene fra kakaoplanten Theobroma. Den indeholder også risprotein, planteprotein og hvedeprotein, som giver styrke til håret og hjælper det med at gro. Det er en balsam helt uden skadelige parabener, SL-sulfater, ftalater og silikone, og bruges den i kombination med shampooen fra samme serie, så opnår man de absolut bedste resultater. Man kan spare 15% ved at købe HairLust Hair Growth & Repair shampoo og balsam sammen.

Læs om andre typiske dårlige vaner, der kan give ødelagt og tyndt hår i vores anden artikel.

3. Brug den rigtige shampoo 

Hvis du gerne vil have langt hår, så undgå at bruge shampoo hver gang, du går i bad. Sæt i stedet håret op i en knold, så du undgår at skulle skylle det hver gang, du er under bruseren. For meget hårvask med shampoo er en af de største syndere til ødelagt og knækket hår. Så hvis du ønsker at få langt hår hurtigt, så kan du sagtens nøjes med at bruge shampoo 2-3 gange om ugen. Formålet med shampoo er nemlig at vaske snavs og bakterier væk, men hvad mange ikke er klar over, er at samme shampoo også vasker naturlige olier væk, som holder håret blød og sundt. I denne sammenhæng er det også vigtigt at vælge både shampoo og balsam med omhu. Pas på shampoo og conditioner med farlige kemikalier, specielt parabener, ftalater og de skadelige SL-sulfater, eller ingredienser som silikone, der sætter sig som en hinde på håret, så anden næring ikke kan trænge ind i hårstråene.

Så endnu et tip på min ”hvordan får man langt hår hurtigt” to-do-liste er at holde lidt igen med shampooen, og når du bruger den, så brug en uden parabener og som er SLS-fri som denne fra HairLust.

piller mod hårtab studie

4. Tag et kosttilskud til håret

Det, der har haft den største effekt på mig i forhold til at få langt hår, var at jeg startede på et vitamin kosttilskud til håret. Efter kun få måneder fik jeg meget synlige resultater, og et hår der ikke bare var længere, men som også så sundere ud. Hvis du derfor er på jagt efter en nem og overkommelig løsning til at få sundt og langt hår hurtigt, så kan det være værd at overveje kosttilskud, der er specielt sammensat til at booste hårvæksten.

Din krop kræver mange vigtige næringsstoffer og vitaminer, som fremmer din hårvækst, og det kan være svært, at få alle gennem kosten i en mængde, der er stor nok. Min kollega Mette har lavet en komplet liste med de 10 vigtigste vitaminer til håret i et andet inspirerende indlæg, så du kan få et overblik over, hvordan du kan spise dig til et længere og sundere hår, hvadend du er mand eller kvinde.

Alt fra rigelige mængder protein og aminosyrer til en masse vigtige vitaminer og mineraler kan være med til at øge hårvæksten og styrke håret hos både mænd og kvinder. Det kan ofte være svært at få den rette mængde af alle disse næringsstoffer udelukkende gennem kosten, særligt er det svært at få en optimal mængde af vitaminet biotin, som er vigtigt for, at man kan gro et langt hår hurtigt. Derfor kan jeg kun anbefale, at man supplerer kosten med naturlige kosttilskud som disse til kvinder fra HairLust for at booste hårvæksten og få hurtigere og bedre resultater.

Du kan læse mere om gode og effektive kosttilskud med biotin og produktanbefalinger i vores artikel dedikeret til biotin.

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

 

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater indtræder som oftest efter 2-4 måneders brug.

5. Brug hårolie eller hårmaske

Et andet godt råd til at få et langt hår hurtigt er at anvende en god hårolie eller hårmaske ca. en gang om ugen. Dit lange hår, som jævnligt bliver udsat for slid, og som har flere år på bagen har højst sandsynligt et større plejebehov end, hvad en regulær balsam kan hjælpe med. Særligt hvis du ønsker et sundt, stærkt og langt hår kan en god hårkur hjælpe dig godt på vej. Jeg anbefaler en kur baseret på kokosolie eller argan olie. Mange undersøgelser viser, at kokosolie kan hjælpe med at genoprette hårets fugtbalance ved at trænge dybere ind i hårstrået sammenlignet med andre lignende olier, som typisk bliver brugt i hårplejeprodukter.

Som hårkur bruger jeg ca. 10 pump med HairLust Hair Oil og lader den sidde i natten over, eller i mindst 10 minutter. Da olier kan efterlade en rest på håret, er det vigtigt, at den overskydende olie vaskes ud morgenen efter med shampoo og balsam - lad det ikke sidde for mange dage. Hårolien fra HairLust er i stand til at fylde håret op med sunde fedtsyrer og næringsstoffer, og når den skylles ud med en almindelig shampoo, bliver hårolien inde i håret og fortsætter med at nære og beskytte det.

HairLust Hair Oil er en naturlig hårolie, som kan give dig den bedste forudsætning for at få et langt og stærkt hår. Hårolien indeholder bl.a. kokosolie og vindruekerneolie og er specielt sammensat til at pleje dit hår. 

Har man ikke lyst til at sove med olie i håret natten over, så kan man i stedet bruge HairLust Hair Mask, som kun skal sidde i nyvasket og håndklædetørt hår i 10-20 minutter. 

Du kan læse om test af god hårolie i vores anden artikel her.

HairLust anmeldelse

6. Ændre din hårpleje rutine

Din hårpleje rutine kan være hårets bedste ven men også hårets absolut værste fjende. Hvis du plejer håret med dårlige produkter fyldt med unaturlige ingredienser, bruger føntørre, hårlak, hår extensions eller glattejern ofte, så skader du håret utrolig meget. Bruger du varmeapparater eller farver dit hår? Så vil dit hår også have større tilbøjelighed til at blive tørt og ødelagt. De største syndere til tørt, ødelagt og kort hår er derfor ofte at finde i din hårplejerutine, og jeg vil anbefale, at du gennemgår din rutine og tænker på, hvad du kan gøre anderledes for at skåne dit hår. 

Ved blot at ændre på dine daglige hårplejerutiner kan du gøre store underværker! Hvis du vil have et langt hår hurtigt, er tre effektive råd:

 • Drop varmeapparaterne, lufttør håret eller brug et bambushåndklæde: Stop med at føntørre og glatte håret og derimod lufttørrer håret efter badet eller bruger et bambus håndklæde til håret. Dette skåner håret utroligt meget og giver håret bedre mulighed for at kunne vokse sig sundt og langt.
 • Pas på håret, når du børster det, og brug en god, skånsom hårbørste: Ligeledes kan for meget børstning af håret eller for voldsom børstning når håret er vådt også forårsage skade på dit hår. Når du børster i langt hår og specielt når det er vådt og ekstra skrøbeligt, så sørg for at børste håret igennem inden badet, og altid at starte med at børste håret fra spidserne og så arbejde dig op mod hovedbunden uden at rive for meget i hårene. Instinktivt går vi ofte fra hovedbunden og ned, men dette gør det desværre nemmere for håret at knude og filtre og dermed tage skade. Her er det også ekstra vigtig, at man bruger en god og skånsom hårbørste, der ikke river unødvendigt i håret, men som nænsomt udfiltrer og børster lokkerne og samtidig masserer hovedbunden og stimulerer blodcirkulationen. Jeg kan anbefale en god, bæredygtig og antistatisk hårbørste af bambus, som en af HairLusts tre Bamboo Brushes, eller en wet brush som HairLust Detangle Wet Brush, hvis du foretrækker at børste håret, når det er vådt.
 • Vælg naturlige hårprodukter: Hold dig til økologiske og naturlige produkter - så er du bedre sikret mod skadelige stoffer i dine hårplejeprodukter, både shampoo, balsam, hårkur og stylingprodukter. Går du efter produkter med Ecocert-mærket, så er du sikret at langt størstedelen af produktets indhold er naturligt samt at der ikke er skadelige stoffer som parabener, silikone, SL-sulfater og ftalater i.
 • Og tag gerne udgangspunkt i alle tips og tricks i denne artikel: Så er du godt klædt på til at passe ekstra godt på dit hår.

En god og skånsom hårplejerutine er alfa og omega for at håret har de bedste betingelser for at kunne vokse sig stærkt uden at knække og spalte. Så forsøg derfor at få disse små lette tricks med ind i din hårplejerutine, da det er vejen frem til at få et smukt og langt hår.

HairLust anmeldelse

7. Skift pudebetræk 

De færreste tænker nok over dette, men jeg har fundet ud af, at det er sundt at droppe sit pudebetræk af bomuld. Jeg anbefaler at skifte til et i bløde og tætte fibre, som bambusfibre, fordi det har en blødere overflade, der ikke vil skabe de samme gnidninger, som vævet bomuld kan have på dit hår. Min hovedpude er beklædt med HairLust bambus pudebetræk, da dette er særligt godt for hår og hud, samtidig med at det er super behageligt og blødt at ligge på. HairLust bambus pudebetræk er desuden cruelty-free, da bambus er et vegansk materiale modsat silke eller uld. Et pudebetræk i bambus er desuden et mere miljøvenligt alternativ til et mere traditionelt pudebetræk.

På nedenstående før og efter billede kan du se (til venstre) hvordan mit hår så ud efter, jeg havde sovet en hel nat på et almindeligt bomuldspudebetræk, og (til højre) hvordan det så ud efter en nat på pudebetrækket af bambus fra HairLust:

HairLust bambus pudebetræk

8. Drop håndklædet

Aldrig, aldrig, aldrig tving dit hår op i en knold i håndklædet efter bad. Ja, hvad kan der egentligt være så slemt ved det? En helt masse faktisk - særligt hvis du ønsker et langt hår hurtigt. Det forårsager meget brud og slidtage på håret, når dit hår bliver fanget i alle de vævede fibre, og da de fleste kvinder næsten altid pakker det for stramt omkring deres ansigt, vil alle de små, skrøbelige hår omkring ansigtet blive mere tilbøjelige til at knække. Invester i stedet i et blødt mikrofiber bambus håndklæde, som er lavet af et utroligt nænsomt materiale og særlig egnet til følsom, tørt og slidt hår. Mikrofibre fra bambus er ekstremt absorberende sammenlignet med andre fibre og virker samtidig antibakterielt, hvilket betyder, at det ikke kommer til at lugte, hvilket mange almindelige håndklæder kan have en tendens til. What's not to like?

9. Tag en kold skyller 

Tag en kold skyller i slutningen af hvert bad. Det kan virkelig være med til at få håret til at vokse sig langt hurtigt, men samtidig er det også med til at holde håret sundt og smidigt. Koldt vand gør nemlig, at det yderste lag af håret bliver forseglet, hvilket hjælper med at forhindre fugttab, knækket hår og varmeskader. Du behøver kun at skylle håret i koldt vand til sidst i badet i omtrent 10 sekunder. Så frygt ikke det kolde gys - det kan gøre en enormt stor forskel.

Jeg anbefaler altid mine kunder at huske både indre og ydre pleje af håret, hvis de ønsker at gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skønhedsekspert

10. Pas på håropsætningen

Mit sidste råd på min ”hvordan får man langt hår hurtigt” liste, men ikke desto mindre et vigtigt et omhandler din håropsætning og frisure. Sørg for at bruge de rigtige redskaber, når du sætter håret op, og lad være med at stramme eller hive for meget i dit hår.

Noget så simpelt og hverdagsagtigt som en ganske almindelig hestehale opsat med en elastik kan være med til at ødelægge dit hår og beskadige dine hårsække. Når du sætter dit hår i en hestehale anbefaler jeg derfor, at du bruger en elastik uden en samling af metal, da disse kan være utroligt hårde for håret og direkte knække eller spalte hårstråene.

Hårtab hos kvinder - gode råd

Hvis du er kvinde, så har vi et par ekstra gode råd til dig. Oplever du hårtab, tyndt hår eller fælder du mere end normalt? Jeg har her listet de hyppigste årsager til hårtab hos kvinder og gode råd til at undgå hårtab. Hvis du er i blandt de mange ammende kvinder, som oplever hårtab efter graviditet, så har vi ligeledes skrevet om alt, du skal være opmærksom på for at du kan få langt og sundt hår igen.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


14 kommentarer


 • Sofie

  Tak for de bedste produkter! Jeg fik uddybende råd og vejledning fra Sara, og endelig er mit hår på rette vej.


 • Sandra

  Jeres pudebetræk <3 Det bedste jeg ved


 • Louise Hansen

  Hej Jeannette – skriv gerne til os på kundeservice@thehairlust.com eller på live-chat på Messenger, så vil vi gerne høre lidt mere om dit hår og dine behov, så vi kan finde den bedste løsning til dig :-)


 • Jeannette

  Hej..hvad skal jeg helt præcist bruge af jeres produkter? jeg er kort håret og ønsker at få håret til skuldrerne . Jeg har et typisk nordisk hår, lyst, fint og masser af hår.
  Kan I hjælpe? på forhånd tak. Mvh Jeannette


 • Lone Thomsen

  Fan af pudebetrækket, det er lækre end silke og det siger meget i sig selv


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.