Hårkur til tørt hår: De 5 bedste ingredienser til din hårkur


I denne artikel giver jeg en grundig anbefaling af de bedste naturlige olier, du skal kigge efter, når du skal finde en effektiv hårkur til tørt hår.

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Jeg er sikker på at du ligesom mig har oplevet perioder med tørt hår. Især i de helt kolde vintermåneder og de varmeste sommermåneder er der et endnu større behov for at pleje håret med en næringsrig og fugtgivende hårkur, der specifikt er sammensat til tørt hår. Når det meget kolde eller varme vejr efterlader håret tørt, kruset og livløst, kan en hårkur, der er rig på vegetabilske fedtstoffer være en magisk kilde til et smukt og gennemfugtet hår hele året rundt.

Jeg har i denne artikel kombineret nogle af de mest fantastiske vegetabilske kilder til at overvinde skadet og tørt hår. Læs videre i artiklen herunder for at blive klogere på de bedste olier, som kan bruges i en god hårkur til tørt hår.

Hårkur til tørt hår - vores anbefaling

Herunder har vi samlet 5 næringsrige olier, som vi har konkluderet til at være de bedste i en hårkur til tørt hår, men der er stadig nogle ting, som du skal være opmærksomme på ved hver enkelt olie. Bliv meget klogere på hvilke olier, din hårkur til tørt hår skal indeholde ved at læse med her.

Udover en hårkur til tørt hår, er der flere vaner, som du måske bør overveje at lave om på, for nemt og hurtigere at forbedre styrken og sundheden af dit hår. 

Kokosolie i din hårkur til tørt hår

Intet slår kokosolie, når det kommer til at bekæmpe beskadiget og tørt hår. Kokosolie er den bedste naturlige kilde til mellemkædede fedtsyrer, som er fedtsyrer med antibakterielle og antimikrobielle egenskaber. Kokosolie er meget nærende for hele kroppen, og ikke kun som en hårkur til tørt hår. Kokosolie indeholder laurinsyre, som understøtter produktionen af protein i håret og kan trænge dybere ind i håret sammenlignet med andre olier og fedtstoffer på markedet. Netop derfor vil du hurtigt kunne mærke og se forbedringer ved brug af kokosolie i en hårkur til tørt hår.

På grund af kokosoliens utrolige og fugtgivende egenskaber på tørt hår er HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil baseret på kokosolie. Denne hårolie kan både bruges som et dagligt fugt-boost til de tørre spidser, men også som en hårkur til tørt hår, hvis man lader den virke i håret natten over, viklet ind i et skånsomt håndklæde til håret som HairLust Bamboo Turban Hair Towel.

Når du vælger en kokosolie til dit hår, skal du være opmærksom på, at du finder en, der er lavet til håret, særligt hvis du fra naturens side har tildens til at have fedtet hår og hovedbund. Er du stadig nysgerrig? Så læs vores store guide om kokosolie til håret

Argan olie

Denne olie er et meget populært valg, når der skal vælges en hårkur til tørt hår og behøver derfor ikke den helt store introduktion. Argan olie kommer fra det marokkanske argantræ; Argania Spinosa, og anvendes i hårprodukter og hårkure til tørt hår, men også i mange fugtighedscremer til huden. Argan olie indeholder store mængder af gavnlige næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer. Det høje indhold af blandt andet E-vitamin i argan olie kan fremme en sund hårvækst, da den indeholder antioxidanter, som hjælper med at stimulere blodcirkulationen og hårcellerne og påvirke dem til at producere nyt og sundt hår.

HairLust anmeldelse

Derudover kan en god hårkur med argan olie virke som en fugtighedscreme for hovedbunden og reducere skæl og problemer med tørt hår og tør eller irriteret hovedbund.

Herunder ses HairLusts to innovative hårkure, der giver tørt hår den ekstra pleje og kærlighed, det har brug for. HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask, er en effektiv hårkur, der effektivt plejer og beskytter både tørt hår og spaltede spidser. HairLust Protein Reconstructor Hair Mask, er en dybdegående og genopbyggende proteinkur til håret, og indeholder et højt indhold af aktive planteproteiner til et meget skadet og tørt hår. Begge er certificeret økologisk og vegansk, og propfyldt med fugtgivende næringsstoffer og vitaminer, som dit hår vil elske.

Avocadoolie

Avocadoolie er en tyk og lækker olie, der er fremstillet af avocadoens fede, næringsrige kød. Denne skønne frugt er rig på antioxidanter, mineraler, biotin og essentielle fedtsyrer og er derfor meget nyttig til at overvinde skadet, langsomt voksende og tørt hår. Udover at være en fantastisk ingrediens til en hårkur til tørt hår, kan avocado også hjælpe med at give næring til hårsækkene og således fremme hårvækst. Hvis du døjer med tørt hår er avocadoolie derfor en god og effektiv ingrediens at kigge efter, når du skal købe nye hårplejeprodukter.

Olivenolie

Hvis du oplever problemer med spaltede spidser eller krusede krøller, så kan olivenolie hjælpe dig med at blødgøre håret og gøre det mere elastisk. Olivenolie er rig på vitaminerne A og E samt antioxidanter, som hjælper med vedligeholde en sund produktion af hårets naturlige byggesten, keratin. Olivenolie anvendes i hårprodukter og hårkure til tørt hår, til at fjerne ophobning af talg, der forhindrer dannelsen af nye hårsække og sund hårvækst.

Hos HairLust er vi helt vilde med olivenolie og alle dens fantastiske egenskaber for håret, og derfor indeholder mange af vores produkter også olivenolie - altid økologisk selvfølgelig. Du kan bl.a. finde olivenolie på ingredienslisten for begge vores to hårmasker, men også i HairLust Hair Growth & Repair Conditioner, hvor det med sine mange næringsstoffer og antioxidanter hjælper til at styrke og beskytte håret fra rødder til spids, mens den beskytter mod frie radikaler og tidlig aldring af hår og hårsække.

Aloe vera olie

Aloe vera indeholder noget, der hedder proteolytiske enzymer, som reparerer døde hudceller i hovedbunden. Aloe vera er propfyldt med enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer, der bidrager til at opretholde hovedbundens naturlige pH-niveau og understøtter en sund hårvækst. Et højt indhold af antioxidanter bekæmper frie radikaler og beskytter cellerne i både hud og hår, så fugt og næring kan trænge dybt ind. En hårkur til tørt hår baseret på Aloe vera olie kan efterlade håret gennemfugtet og skinnende. Aloe vera olie siges at kunne fremme hårvækst, forhindre kløe i hovedbunden, reducere skæl og typiske hovedbundsproblemer og effektivt hjælpe mod tørt hår. Derfor bliver aloe vera ofte også brugt i shampooer, som netop skal masseres godt ind i hovedbunden for at rense og nære hårsækkene. Det har jeg skrevet meget mere om i denne artikel om shampoo til tørt hår, hvor du kan få endnu flere gode råd og tips til at pleje dig til et sundt og velnæret hår.

På grund af alle disse skønne egenskaber indeholder de fleste af vores produkter også aloe vera, og du kan bl.a. finde den effektive olie i begge HairLust hårmasker og i både Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner.

Hårpleje udover hårkur til tørt hår

Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du plejer håret på bedste vis udover ved brug af hårkur, så kan du få meget nytte af vores artikel om hvilke vitaminer, der er gode for håret, hvor vi kommer med anbefalinger til, hvordan du med den bedste indre pleje kan få et flot, sundt og langt hår. 

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


  • Lise

    Jeg har været flittig bruger af glattejern og hårtørrer, som desværre ødelagde mit hår. Jeg bruger jeres hårkur én gang om ugen og mit hår ser ikke spaltet ud mere. Tror jeg skal prøve jeres hårolie :-)


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.