Derfor vil vi miljøet


Upcyclede-HairLust-beholdere-krydderibeholdere

Valget er dit, men verden er til for os alle

Plastik og plastemballage er i dag en stor og vigtig del af den globale økonomi, men det har en uhyggelig bagside. Når plastik ikke genanvendes ordentligt, men i stedet ender i naturen, risikerer det at blive spist af dyr eller blæse i havene. Rundt omkring i verdenshavene samles plastikaffald i store plastiksupper på størrelse med kontinenter, og man siger, at der i 2050 er mere plastik i havene end fisk, hvis ikke vi alle gør noget ved problemet.


Hos HairLust holder vi af dig og den verden, vi lever i!

Derfor går vi meget op i, hvad der sker med vores produkter, efter du har nydt dem, brugt dem og tømt dem. Upcycling og kreativitet kan give nyt liv til din brugte emballage. Så hvis du ligesom os elsker at give nyt liv til gamle ting og upcycle alt imellem himmel og jord, så har vi gode tips og tricks til dig. Du kan nemlig bruge emballagen fra dine gamle HairLust produkter til at pynte hjemmet. Følg vores upcycling guides, hvor vi fortæller og på video viser, hvordan man kan bruge vores forskellige emballager igen! 

Hvorfor bruger vi plastik?

Plastik er i dag et udskældt materiale, og konsekvenserne af den stigende mængde plastik i havene ses tydeligere end nogensinde før.

Men hvorfor bruger vi så bl.a. plastik i vores emballage? Det gør vi fordi alternativerne i dag ikke er meget bedre. Der er f.eks. endnu ikke udviklet et ordentligt system til behandling af bioplast, som kræver de helt rette forhold for at kunne nedbrydes. Til gengæld kan ren plastik i ordentlig kvalitet genanvendes i stor stil. Så hvis du hjælper os med at smide emballagen forsvarligt ud, så kan vi sammen bidrage til en sundere miljø og mindre plastikforurening.

Genanvendelse - ikke bare for miljøets skyld

Er du ikke så meget til upcycling, eller har du allerede lavet så mange nye krydderibøtter og bordskånere ud af din brugte HairLust emballage, at du ikke kan have flere i hjemmet? Så kan du heldigvis stadig komme af med den brugte emballage på en god og forsvarlig måde. Al vores plastik-, pap- og glasemballage kan nemlig genanvendes!

Al vores emballage kan genanvendes, hvis den smides forsvarligt ud

Al emballage i vores produkter er 100% genanvendelig, hvad end den består af plastik, pap eller glas, og vi håber derfor, vores kunder vil hjælpe os med at genanvende emballagen korrekt. Læs med her og lær hvordan.

Genanvendelse af HairLust plastik emballage

Vores plastikemballage i alle vores kosttilskud, shampoo, balsam og hårkure er i dag lavet af genanvendelig plastik, og derfor er det vigtigt, at den ikke bare smides ud med det almindelige affald, men i stedet genanvendes korrekt. Følg derfor følgende trin for at genanvende emballagen korrekt:

 • Nyd og tøm produkterne, og rengør derefter emballagen grundigt, så der ikke længere sidder rester i kanterne. Klip eventuelt tuben med hårkur eller balsam op og vask den godt indvendigt. Ren plastik er nemlig lettere at genanvende.
 • Følg anvisningerne for genanvendelse, der er gældende i dit nærområde, og læg den rene emballage i den affaldscontainer, der er egnet til plast. Mange steder i Danmark kan hård og blød plast gå i samme beholder.
 • Voila! Du har nu gjort alt, hvad du kunne for at genanvende emballagen korrekt, så den ikke ender i naturen og forurener det skønne miljø omkring os.

Genanvendelse af HairLust glas emballage

Glas laves af smeltet sand, og det kræver 7 gange så meget energi at producere nyt glas i stedet for at genanvende glas. Derfor er det vigtigt, at vi genanvender al den glasemballage, vi har. Emballagen i vores hårolier er hovedsageligt lavet af glas, så følg gerne følgende trin, når den skal genanvendes:

 • Nyd og tøm produktet. Skru låget af flasken og rengør emballagen grundigt, så der ikke længere sidder rester af den lækre hårolie i flasken.
 • Fjern glasfordeleren fra låget. Følg anvisningerne for genanvendelse, der er gældende i dit nærområde, og læg det rene plastlåg i den affaldscontainer, der er egnet til plast, mens glasemballagen og fordeleren smides i glascontaineren.
 • Voila! Du har nu sørget for, at der bruges meget mindre energi, næste gang en glasbeholder skal fremstilles.

Mere om de forskellige typer af plastik og deres genanvendelighed

De mest almindelig typer af plastik er mærket med en lille trekant, et nummer fra 1-6 og nogle bogstaver. Nedenfor kan du se hvad disse mærkninger hver især betyder, og hvordan du kan genanvende produkterne bedst muligt:

 • PET PolyEthylen-Terephtalat er mærket med et 1-tal. Hvis emballagen tømmes og rengøres kan den nemt genanvendes. Skal smides i en plastcontainer. Følg venligst de lokalt gældende anvisninger.
 • PE-HD PolyEthylen-High Density er mærket med et 2-tal. Hvis emballagen tømmes og rengøres kan den nemt genanvendes. Skal smides i en plastcontainer. Følg venligst de lokalt gældende anvisninger.
 • PVC PolyVinylChlorid, som er mærket med et 3-tal. Da PVC indeholder klor, er det vigtigt, at det ikke sendes til forbrændingen med almindeligt affald. Ved forbrænding frigiver PVC nemlig saltsyre, hvilket kan resultere i syreregn. Derfor skal PVC altid afleveres på en genbrugsstation.
 • PE-LD PolyEthylen-Low Density er mærket med et 4-tal. Hvis emballagen tømmes og rengøres kan den nemt genanvendes. Skal smides i en plastcontainer. Følg venligst de lokalt gældende anvisninger.
 • PP PolyPropylen, som er mærket med et 5-tal. Hvis emballagen tømmes og rengøres kan den nemt genanvendes. Skal smides i en plastcontainer. Følg venligst de lokalt gældende anvisninger.
 • PS PolyStyren, som er mærket med et 6-tal. Kaldes også EPS-plast eller mere almindeligt; flamingo, jackopor, styrolit, sundolitt og styrpor. Ren eller rengjort EPS-plast kan genanvendes. Skal afleveres på en genbrugsstation.

Stop papirspild Miljøvenlig pakning