De primære ingredienser i HairLust


Nedenfor har vi samlet en oversigt over de primære aktive ingredienser vores kosttilskud og hårplejeprodukter indeholder, og vigtigst af alt; hvad disse ingredienser gør for sundheden af dit hår!

Vores produkter er nøje udviklet og sammensat af forskellige økologiske planteekstrakter og olier, sunde naturlige fedtsyrer, essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer, som komplementerer hinanden på effektiv vis. Hvert produkt er udviklet i tæt samarbejde med førende kemikere, farmaceuter og ernæringseksperter i Danmark.

En af de ting, der gør HairLust produkter unikke, er vores fokus på at skabe synergieffekter blandt alle ingredienserne i både vores kosttilskud til håret og hårplejeprodukterne. Alle ingredienser er nøje doseret og specielt sammensat for, at kroppen kan optage alle næringsstoffer bedst muligt og få fuldt gavn. Vores ingredienser er nøje udvalgt fra nogle af de bedste kilder i hele verden og fremstillet under god fremstillingspraksis for at sikre dig tryghed og den bedst mulige kvalitet.

Du kan finde komplette lister over alle ingredienserne i hvert produkt under fanen med ingredienser på produkternes individuelle produktsider.

A

Abrikoskerneolie:

er rig på vitamin A, C og E samt beskyttende fedtsyrer og kendt for sin glansgivende effekt på håret. Den bidrager effektivt til at blødgøre både hud og hår, forebygge fugttab og modvirke tør hovedbund, og giver hermed håret de bedste vilkår for at vokse sig sundt og langt.

Abrikoskerneolie
Acai olie:

 har unikke revitaliserende og anti-age egenskaber. Indeholder omega 3-6-9, vitamin C og E, mineraler (bl.a. jern og kalium) og en unik koncentration af antioxidanter. Acai (frugt) olie er rig på anthocyaniner og fenoler, der gør olien meget antioxidant og anti-inflammatorisk. Dens væsentligste indhold af anthocyaniner er rapporteret til at være 10-30 gange højere end det anthocyanin-indhold man finder i røde druer. Acai oliens rige indhold af næringsstoffer og antioxidanter og dens anti-inflammatoriske virkning, gør olien til en bemærkelsesværdig ingrediens ved brug i anti-aging produkter til personlig pleje. Acai olie er yderst blødgørende og virker samtidig fugtgivende for huden og er særlig god til at helbrede tør og revnet hud, akne, eksem, psoriasis og lindre en sart og irriteret hovedbund. Den beskytter effektivt hår og hud mod UVA og UVB stråler og virker farvebeskyttende på håret. Olien trænger hurtigt ind og er en yderst gavnlig ingrediens i hårplejeprodukter.

Acai olie
Aloe vera:

er propfyldt med enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer, der bidrager til at opretholde hovedbundens naturlige pH-niveau og understøtter en sund hårvækst. Et højt indhold af antioxidanter bekæmper frie radikaler og beskytter cellerne i både hud og hår, så fugt og næring kan trænge dybt ind. Vi bruger udelukkende certificeret økologisk aloe vera, da vi tror på at rene ingredienser gør en sundere forskel.

Aloe vera
Aminosyrer

I nogle af vores produkter indgår aminosyrerne l-lysine, l-methionin, l-isoleucin, l-valin, og l-glutamin. Disse aminosyrer er kendte for at være vigtige byggesten af keratin i håret, hvilket er det, håret primært består af. Aminosyrerne vedligeholder en optimal produktion af hårceller og dermed hårets styrke og sundhed. Den vigtigste måde, aminosyrerne hjælper på dette er ved at sikre, at keratin produceres. Keratin er et fibrøst strukturelt protein, som er vigtigt for at opretholde et sundt hår.

Arganolie:

indeholder store mængder af gavnlige næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer. Indholdet af bl.a. E-vitamin fremmer sund hårvækst, og antioxidanter stimulerer blodcirkulationen og påvirker hårcellerne til at producere nyt og sundt hår.

Arganolie

B

Bambusekstrakt

Er utroligt rig på silica og bruges derfor i vores kosttilskud. Bambusekstrakt indeholder mere end 50% silica og er anerkendt for dets gode egenskaber for håret. Vi bruger bambus i mange forskellige former i vores produkter, som ekstrakt i vores kosttilskud, som fibre i vores pudebetræk og håndklæder, og som skæfte i vores bambus hårbørster. Det gør vi fordi bambus udover dets mange gode egenskaber også er et meget bæredygtigt materiale, der gror utroligt hurtigt, men samtidig ikke skal bruge meget vand eller kemi for at vokse. 

Bambusekstrakt
Biotin

B-vitaminerne er nogle af de mest effektive og essentielle vitaminer til håret. Biotin er også kendt som Vitamin B7, og findes naturligt i fødevarer som gulerødder, tun, svampe, bananer og solsikkefrø i lave koncentrationer. Biotin eller Vitamin B7 er et vandopløseligt vitamin, som er vigtigt for mange af kroppens funktioner, herunder syntese af fedtsyrer, glukose og nogle aminosyrer såsom valin og methionin, som vores kosttilskud til håret indeholder.​ Biotin bidrager dermed bl.a. til at vedligeholde et normalt hår og en normal hud. Alle vores kosttilskud til håret indeholder 5.000 mcg Biotin per daglig dosis.

Biotin
Blåbærekstrakt:

økologisk blåbærekstrakt har gode antibakterielle egenskaber, virker fugtgivende og beroligende på hår og hovedbund, giver håret ekstra shine og kan hjælpe til at modvirke psoriasis samt kedeligt og fedtet hår. Indholdet af antioxidanter i blåbær hjælper med at beskytte håret mod frie radikaler mens gode frugtsyrer har eksfolierende og afskallende egenskaber, som kan hjælpe mod psoriasis og en irriteret hovedbund.

Blåbærekstrakt
B-vitaminer

HairLust kosttilskud indeholder næsten alle B-vitaminer. Flere af HairLust produkterne indeholder både B5, B6, B9 og B12. Vitamin B6 bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte og til en normal omsætning af protein og glycogen. Glycogen er kroppens vigtigste energikilde til proteinsyntese, en funktion der er vigtig for at hårets vækstprocesser fungerer korrekt. Vitamin B6 arbejder godt sammen med zink, og bidrager hermed også til at regulere hormonaktiviteten i kroppen. Vitamin B12 bidrager også til normalt energistofskifte, og så spiller vitaminet en vigtig rolle i celledelingsprocessen.

F

Folsyre

Folsyre arbejder rigtig godt sammen med biotin og hjælper med at balancere den metaboliske aktivitet i kroppen, bloddannelse og blodgennemstrømning. En balanceret blodgennemstrømning er nødvendig for at cirkulere ilt og næringsstoffer til svage hårsække. Folsyre bidrager også til kroppens omdannelse af energi og aminosyresyntese, til at modvirke træthed, til immunsystemets normale funktion og så spiller det en rolle i kroppens celledelingsprocesser.

G

Granatæbleekstrakt:

Den økologiske formel, vi bruger, hedder Fruitliquid™ Pomegranate PS.  Granatæble indeholder høje niveauer af aktive fenoler med stærke antioxidante egenskaber og virker beskyttende på hud og hår mod UV skader og frie radikaler. Indholdet af vitaminer, mineraler, citronsyre og sodium citrat gør granatæbleekstrakt til et effektivt middel mod hudsygdomme. Derudover virker granatæble stimulerende på kollagen-produktionen i hår og hovedbund samt pH-regulerende og forebyggende på inflammation og fugttab.

Granatæbleekstrakt

H

Havreekstrakt:

er rig på beta glucaner, der bidrager til cellefornyelse og er særdeles god og fugtgivende for både hud og hår. Avena Sativa, havre, er ofte brugt til at behandle bl.a. eksem, akne og kløen og er meget effektivt i behandlinger mod diverse hudsygdomme. Havre er utroligt rig på proteiner, polysaccharider, stivelse, saponiner, lipider og vitaminer (specielt b-vitaminer), silikater, kiselsyre, flavonoider og mineraler. Indholdet af flavonoider og kiselsyre gør, at havre virker utroligt beroligende på en irriteret hovedbund, mens indholdet af saponiner, proteiner og vitaminer giver havren gode blødgørende, rensende og kløestillende egenskaber. Formlen; Oat Extract EC, er en havreekstrakt, der bruges i vores produkter, pga. de gode blødgørende, beroligende, kløestillende og rengørende egenskaber, denne ekstrakt har på en udfordret eller irriteret hovedbund. 

Hydrolyseret gærprotein

Hydrolyzed Yeast Protein er en unik formel kaldet Dynagen™, som er baseret på en innovativ gærekstrakt,  udviklet specifikt til at forbedre hårets styrke og sundhed samt forlænge hårets livscyklus og mindske hårtab. Den genopbygger og øger nøgleproteiner såsom kollagen og keratin i hårsækkene og resulterer i et sundere udseende og et stærkere hår. Undersøgelser viser en reduktion i hårtab på kun tre uger, og en signifikant forbedring af fylde og glans efter 90 dage*. (Studier af Ashland). Vegetabilske proteiner er rent guf for håret, som mest af alt består af proteiner, også kaldet keratiner. Da håret, ligesom musklerne har brug for proteiner for at kunne gro, kan proteinmangel forårsage tørt og skørt hår, og i værste tilfælde hårtab. 

Hydrolyseret planteprotein

De vegetabilske mikro-proteiner, Hydrolyzed Vegetable Protein, kommer fra en yderst aktiv og gennemtestet ingrediensformel kaldet Gluadin®, som styrker og genopbygger hår og hårrødder indefra og forlænger hårets livscyklus. Denne formel kan minimere spaltede spidser og knækkede hår med op til 20% mens hårets generelle sundhed forbedres med op til 60%*. (Studier af BASF Care Creations)

Hydrolyseret risprotein:

Hydrolyzed Rice Protein er en unik, aktiv og gennemtestet formel kaldet Protectagen™ med vegetabilske mikro-proteiner fra risekstrakt, som trænger dybt ind og genopbygger proteinerne i hårrødderne samt reparerer og styrker håret effektivt indefra. Mikroproteiner fungerer som meget aktive antioxidanter, der beskytter håret mod oxidativt stress som UV-stråler og forlænger hårets livscyklus. De forbedrer synligt hårets struktur, sundhed og udseende, gør håret mere modstandsdygtigt mod slid og minimerer spaltede spidser og knækkede hår. 

Hydrolyseret risprotein

J

Jojobaolie:

Økologisk jojobaolie går også under navnet; Simmondsia Chinensis Seed Oil og er en flydende voks udvundet af nødderne fra jojobaplanten. Den både blødgør, fugter og giver glans til håret, mens indholdet af antioxidanter virker beskyttende mod både slid og UV stråler. Den er rig på antioxidanter, fedtsyrer og vitaminerne A, D og E og anvendes for dens gode evne til at tilføre fugt og omslutte håret, så fugt og næring indkapsles i håret, og håret efterlades beskyttet og blødt.

Jojobaolie

K

Kokosolie:

er en yderst nærende olie, som trænger dybere ind i håret end mange andre olier. Kokosolie er meget rig på vitamin E og vitamin K, og så har den antimikrobielle egenskaber, og indeholder laurinsyre og sunde fedtsyrer. Kokosolie styrker håret, nærer og fugtr tørre hårlokker, bidrager til at genoprette hårets fugtbalance og fremmer hårets normale vækstcyklus. Når kokosolie bruges i håret, kan det endda hjælpe til at forbedre hovedbundens sundhed og bekæmpe sår og skæl.

Kokosolie

M

Mangoekstrakt:

økologisk mangoekstrakt virker fugtgivende, fugtbevarende, antioxiderende, eksfolierende og farvebeskyttende på håret, alt imens det modvirker for tidligt ældning af hår og hårrødder og beskytter håret mod solens UV-stråler. Mango virker stimulerende på hårcellernes regenerering og produktionen af kollagen og resulterer i stærkere og sundere hår, hvilket gør mango til en super god ingrediens i hårplejeprodukter mod tørt og skadet hår. 

Mangoekstrakt
Multebærekstrakt:

Den økologiske formel, vi bruger, hedder Fruitliquid™ Cloudberry. Multebærekstrakt indeholder aktive kulhydrater, der giver ekstrakten sine gode fugtgivende og plejende egenskaber på sart hud og skørt hår, og som gør den utroligt effektiv i hårplejeprodukter mod tør og irriteret hovedbund. Takket være de antioxidante egenskaber fra indholdet af ellaginsyre og vitaminerne A, C og E, kan multebærekstrakt modvirke skadelige effekter fra sol og reducere skader forårsaget af UV-stråler. 

Multebærekstrakt
Mynteolie:

er rig på A og C vitamin, omega 3 fedtsyrer og mineraler. Mynte er kendt for at stimulere blodtilførslen til hovedbunden og hårsækkene, hvilket kan hjælpe til at modvirke hårtab. Derudover besidder mynte også effektive antiseptiske egenskaber, som lindrer kløen og forebygger skæl, mens den aromatiske duft kan lindre stress og virke opkvikkende.

O

Olivenbladsekstrakt

Olivenbladsekstrakten i vores produkter kommer fra en formel kaldet Olive Eco, og er produceret af økologiske olivenblade. Indholdet af fenol komponenter, oleuropein og de aktive flavonoider; rutin, catechin og luteolin, giver ekstrakten utroligt gode antioxidante egenskaber, og gør, at olivenbladsekstrakt virker beskyttende på hud og hår mod UVB stråler, samt farvebeskyttende på håret. Derudover har den også yderst antiinflammatoriske og antiallergiske egenskaber, mens den virker beroligende på en irriteret hud.

Olivenolie:

har utroligt mange gode egenskaber. Det kan hjælpe til at styrke og beskytte håret fra rødder til spids, mens det beskytter mod frie radikaler og tidlig aldring af hår og hårsække. Olivenolie tilfører både fugt, vitaminer og antioxidanter til håret, og med sit høje indhold af sunde fedtsyrer bidrager olien effektivt til vedligeholdelsen af et normalt hår. Olivenolie bruges også ofte i produkter mod hårtab, fordi det er anerkendt for sin evne til at blokere overproduktion af DHT, Dihydrotestosterone, som er en af de hyppigste årsager til hårtab.

Olivenolie

S

Selen

Selen bidrager til at vedligeholde et normalt hår samt normale negle og er en vigtig antioxidant for kroppen, ved at støtte immunsystemets normale funktion og beskytte cellerne mod oxidativt stress. Selen kan endda hjælpe med at opretholde en sund skjoldbruskkirtel, og dermed modvirke hårtab hos både mænd og kvinder.

Sheasmør:

er kendt for sine enestående helende og beskyttende egenskaber, bl.a. har det et højt indhold af cinnamider, der giver en naturlig beskyttelse mod solens stråler.

Sød mandelolie:

er propfuld af mineraler, vitaminerne A, B og E og omega 9, 6 og 3 fedtsyrer, hvilket gør den ideel i en fugtgivende balsam som denne. Alle disse næringsstoffer bidrager til at puste skinnende liv i tørt og kedeligt hår og beskytter endda det farvede hår mod solens stråler. Mandelolie har naturlige fugt-forseglende egenskaber, og bidrager derfor til at holde på fugten, genopbygge håret og modvirke spaltede spidser.

V

Vindruekerneolie:

bidrager med essentielle næringsstoffer som vitamin C, vitamin E, calcium og kalium. Olien anvendes for dens anti-inflammatoriske og rensende egenskaber i hovedbund og hårstrå og hjælper med at holde hovedbunden balanceret og sund.

Z

Zink

Zink er et mineral med mange fordele for hår og hud. En af zink's vigtigste fordele for håret, er at zink bidrager til at vedligeholde et normalt niveau af det mandlige hormon i blodet, energiproduktion og kroppens omsætning af proteiner og fedtsyrer. Zink bidrager altså til vedligeholdelsen af både hår, hud, negle, syn og immunsystemet og til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Fordi hårets cyklus afhænger af normal cellulær reproduktion og proteinopbygning, kan en mangel på zink føre til hårtab og hårudtynding. HairLust anvender en balanceret dosis af Zink, hvilket betyder, at det skaber en endnu bedre optagelse af visse andre vitaminer i produktet.