Kæmper du med en fedtet hovedbund? Undgå fedtet hår èn gang for alle!


Hvordan undgår man fedtet hår? Hvis du har problemer fedtet hår og fedtet hovedbund, så ved du, hvor mange daglige bekymringer, det kan bringe med sig. Det klør, det ser herrens ud, og man føler sig konstant lidt utilpas og usoigneret. Heldigvis er der masser af gode råd at hente. Vi giver dig nemlig svaret på hvorfor, din hovedbund ter sig, som den gør, og så får du alle vores bedste tips til, hvordan du én gang for alle kan undgå fedtet hår.

Mariell Bråten

Digital Marketing Assistant, HairLust

Mariell har en kandidat i marketing og ledelse og stor erfaring indenfor naturlig hårpleje. Hos HairLust bruger hun hver eneste dag på at nørde hårplejetips og naturlig hårpleje. Hun går meget op i de naturlige og økologiske værdier, hun deler med HairLust, da hun selv i mange år har kæmpet med sensitiv hud og skrøbeligt hår. Hun nyder at dele ud af sine mange erfaringer og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner stærkt igennem.Læs mere om skribent.

Fedtet hår og en fedtet hovedbund kan være er mareridt. Du minder hele tiden dig selv om, at du ikke må røre dit hår, går med en konstant bekymring om synlig skæl og produktrester fra tørshampoo, der bygger sig langsomt op i hovedbunden. For ikke at glemme hvordan trangen til at vaske håret hver eneste dag for at undgå fedtet hår bare overskygger alt andet. Dét at finde en nogenlunde pæn håropsætning, der kan maskere en fedtet hovedbund er tæt på umuligt at nå på en travl morgen, og få timer senere ser det alligevel bare helt fladt og kedeligt ud. Der er dog heldigvis råd at hente, og her får du alle vores bedste råd til "hvordan undgår man fedtet hår":

Hvis du er en af de mange, der til daglig bøvler med en hovedbund i ubalance - en tør eller fedtet hovedbund, som efterlader håret fladt og uhåndtérbart, nærmest lige efter det er blevet vasket. Så kan jeg godt forstå, at din tålmodighed med din fedtede hovedbund er ved at slippe op. Tro mig, jeg har selv været der!

Hvad forårsager fedtet hår og fedtet hovedbund?

1. Øget produktion af talg:

På det meste af kroppen har vi små talgkirtler, der oftest er forbundne med hårsækkene i vores hud. Når man oplever, at man har fedtet hår, eller hurtigt får en fedtet hud i f.eks. t-zonen i ansigtet, så er det fordi ens talgkirtler producerer mere talg, også kaldet sebum, end normalt. Talg er en olieagtig substans, der består af fedt og døde fedtproducerende celler, og talget har det smarte formål at beskytte huden og håret mod udtørring, og sørge for at hverken hår eller hud bliver skrøbeligt og revner. Ikke nok med det, kan den talg, der produceres også beskytte huden mod væksten af mikroorganismer som f.eks. svamp i hovedbunden og hjælpe med at opretholde hudens eller hovedbundens naturlige balance.

I mange år har jeg dyrket sport på højt niveau, og når man træner flere timer hver dag, så er trangen til at vaske håret oftere, end man burde, også umådeligt stor. Problemet for mig var dog, at min hovedbund så også producerede mere talg og olie end gennemsnittet, netop for at beskytte huden og kompensere for den udtørrende virkning af den hyppige vask med shampoo.

Men en fedtet hovedbund og et fedtet hår er bare ikke særligt charmerende, så selvom talgproduktionen i huden er til for at beskytte huden, så kan det for mange være et stort problem i hverdagen.

skæl

2. Hvor hyppigt, du vasker hår:

Hvis du har en tendens til at få fedtet hår ret hurtigt, så kan det være en god idé at gennemgå din hårrutine og først overveje hvor ofte, du vasker håret.

Er du den type, der lige som jeg, vasker håret stort set hver dag, eller giver du det gerne 1-2 dage mellem hver hårvask? Når man døjer med fedtet hår, kan det føles som en nødvendighed, at vaske håret mindst 1 gang om dagen (eller endda oftere!), for at holde en fedtet hovedbund i skak, fjerne alt overskydende talg og forbedre hårets udseende. Hvad man dog ikke nødvendigvis tænker over er at overdreven hårvask virker udtørrende på huden i hovedbunden og forstyrrer hovedbundens naturlige balance. Når man fjerner alle hårets naturlige olier alt for ofte, skal hovedbunden nemlig kompensere for at undgå at tørre ud, og det gør den bedst ved at producere ekstra meget talg. Hermed ender du i en ond cirkel med fedtet hår og et endnu større behov for at vaske håret eller bruge hårde matterende stylingprodukter, som blot ender med at gøre det værre for din i forvejen irriterede og fedtede hovedbund. Alt i alt, gør du bare problemet med fedtet hår værre, jo oftere, du vasker håret.

Det kan i starten virke som et urimeligt krav for folk, der døjer med en fedtet hovedbund, men et første trin til at undgå fedtet hår kan være at skære lidt ned i hyppigheden af hårvaske og sørge for, at der altid går mindst 1-2 dage mellem hver hårvask. Efter få uger burde hovedbunden så småt begynde at producere mindre talg efterhånden som den naturlige balance genoprettes. Det kan tage lidt tid at vænne sig selv og hovedbunden til at blive vasket mindre ofte, og overgangsperioden kan virkelig være hård, men i sidste ende, når hovedbunden er i balance, og du har sagt farvel til problemer med fedtet hår, er det altså det hele værd.

3. Din hårtype:

På samme måde som hyppigheden af hårvaske kan have indflydelse på, om du får fedtet hår, kan din hårtype også spille en betydelig rolle, for hvor fedtet hovedbunden bliver. Fedtet hår har nemlig en tendens til at være et større problem for folk med tyndt, glat hår, da de naturlige olier og sebum, der produceres i hovedbunden og resulterer i et fedtet hår, har lettere ved at bevæge sig ud langs hårståene og få håret til at klaske sammen og se fedtet og olieret ud.

En hurtig måde at undgå fedtet hår - når man nu ikke kan vaske håret så ofte som før - kan være at krølle håret eller frembringe hårets naturlige krøl, hvis du da er så heldig at have lidt krøl gemt et sted derinde. De naturlige olier, der dannes i en fedtet hovedbund, kan nemlig have sværere ved at begive sig ned af håret og ud mod spidserne, hvis håret har en mere krøllet struktur. Derfor er det også oftere et problem for folk med krøller, at de får tørt og kruset hår frem for fedtet hår. Selvom det ikke permanent kan fjerne problemet med et fedtet hår, hvis man tryller lidt krøl frem, så kan det være en let måde at maskere det fedtede hår, i dagene mellem hårvaskene.

4. Dine hårprodukter:

Det er altid en god idé at vide lidt om hvilke produkter, man bruger til hår og krop, og specielt hvad de indeholder. Mange hårprodukter kan ligefrem forårsage en fedtet hovedbund i ubalance og give problemer med fedtet hår, og hvis du i forvejen har problemer med overproduktion af talg i hovedbunden kan nogle ingredienser være mindre egnede til til dig end andre.

Undgå fede olier i dine produkter:

Shampooer og conditioners med meget fugtgivende ingredienser og fede planteolier er f.eks. knap så egnede til folk som ønsker at unfgå fedtet hår. Her er det i stedet en idé at gå efter produkter med gode, fugtgivende planteekstrakter i stedet for de tunge planteolier, da ekstrakter fra f.eks. mango og blåbær virker fugtgivende, men uden at tynge og uden at bidrage yderligere til en allerede fedtet hovedbund.

Undgå (SL/SLS) sulfater, parabener og silikone:

Endnu et godt trick er at undgå shampooer med hårde, SL/SLS sulfater, da disse virker yderst udtørrende på hovedbunden, og blot tvinger hovedbunden til at producere endnu mere talg efter brug for at kompensere. Dette kan du læse meget mere om i vores artikel om shampoo uden sulfater lige her. Derudover bruger jeg selv shampoo og balsam uden silikone, da jeg ikke mener at silikone hører hjemme i denne type produkter, og slet ikke hvis man gerne vil undgå fedtet hår.

Skær ned på brugen af stylingsprodukter:

Endnu et godt tip til dig, der ønsker at undgå fedtet hår er helt at undgå styling produkter som hårspray, hårgelé, tørshampoo og mousse, da de netop kan bygge sig ekstra op i håret og gøre en fedtet hovedbund endnu mere fedtet og udfordret. Ikke nok med det, vil et overforbrug af stylingprodukter også kunne få tyndt, fint og fedtet hår til at se endnu mere olieret ud. Derfor: Skil dig af med alle disse stylingprodukter eller skær dem ud af din daglige hårrutine, hvis du vil undgå fedtet hår én gang for alle.

hairlust trustpilot fedtet hår

5. Din livsstil:

Det kan måske virke lidt langt ude, at faktorer som din kost, din søvnkvalitet og dine stressniveauer kan have en indflydelse på din situation med fedtet hår og en overproduktion af talg i hovedbunden. Men det giver vel egentlig meget god mening, at en overvægt af dybstegt og fedtholdig kost, stressniveauer der suser op og ned eller natteravne-chill med netflix-serie-maraton efterfulgt af ekstrem søvnunderskud hver eneste nat ikke ligefrem gavner hverken din krop, din hjerne eller dine problemer med fedtet hovedbund.

Et godt (og let) sted at starte i kampen mod at undgå fedtet hår og en fedtet hovedbund i ubalance er ved at tilføje flere hår-boostende fødevarer til din daglige kost. Det kan være nødder, frø, grove korn, frugter, bær, grøntsager, spinat, mælkeprodukter og fed fisk. Disse såkaldte "superfoods" indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, der kan hjælpe din krop med at vedligeholde håret og endda hjælpe hovedbunden med at selvregulere og normalisere overproduktionen af talg i et fedtet hår. Nogle af de vitaminer og mineraler, der er vigtigst for kroppens vedligeholdelse af håret er: Zink, biotin, silica og vitaminerne A, B, C, D og E.

Mariell

Et sundt hår og en hovedbund i balance kræver en all-round indsats. Så husk både indre & ydre hårpleje.

Mariell Bråten - HairLust

 

Gode fødevarer for håret her:

For at gøre det hele lidt lettere for dig at ændre kosten i kampen for at undgå fedtet hår, har vi samlet en hurtig oversigt over de vigtigste fødevarer for håret her:

 • Zink: Østers, hvedekim, græskar, søde kartofler, æg, birkesfrø, kød, fisk og skaldyr samt mejeriprodukter som mælk og ost
 • Biotin: Æg, laks, havre, byg, ris, banan, ærter, solsikkefrø, nødder, peanuts, pecannødder, hindbær, rå blomkål og avocado
 • Silica: Agurk, æbler, appelsiner, græskar, gulerødder, kål, løg, havre, byg, ris, nødder, mandler og fisk
 • Vitamin A: Nødder, spinat, grønkål, peberfrugter og andre røde og gule, mejeriprodukter, fisk, skaldyr, æg og kød
 • Vitamin B: Fuldkornsprodukter, kartofler, mælk og mejeriprodukter, fisk, kød og fjerkræ
 • Vitamin C: Grøntsager, kartofler, frugt, bær og specielt citrusfrugter
 • Vitamin D: Det er meget svært at få dækket sine behov for D-vitaminer gennem kosten alene, men D vitamin findes i lidt større mængder i fede fisk som laks, sild og makrel, og i små mængder i kød, mælk, ost og æg
 • Vitamin E: Nødder, søde kartofler, grøntsager, frugt og bær, æg, mælk og mejeriprodukter samt vegetabilske olier

Nogle fødevarer er endda rige på flere af de gode hårvitaminer og -mineraler, så få ekstra af dem med i kosten, så slår du to fluer med ét smæk. Og måske en kost baseret på flere af disse fødevarer endda kan booste håret på flere måder, så det vokser hurtigere og sundere, samtidig med at man mindsker talgproduktionen og undgår fedtet hår? Det er vel et forsøg værd?

Husk den gode søvn:

Sidst men absolut ikke mindst er det vigtigt, at du får nok søvn hver eneste dag og undersøger gode rutiner og måder at minimere mængden af stress i dagligdagen. I bund og grund kan en kløende eller fedtet hovedbund i ubalance eller en tendens til unormale niveauer af fedtet hår være tegn på, at der er andet galt i kroppen eller den livsstil, man leder. Derfor vil det aldrig skade, at overveje hvor i ens daglige rutiner, man kan introducere nogle sundere, mere afstressende vaner, lidt ekstra wellness og forhåbentligt i sidste ende; færre bekymringer om ens fedtede hår!

hairlust trustpilot fedtet hår

3 alternative midler at undgå fedtet hår og fedtet hovedbund

Nogle gange er de gode, gamle, hjemmebryggede remedier lige, hvad der skal til i kampen for at undgå fedtet hår, så gør endelig ikke grin af mormors husmodertips - de kan nemlig ofte gøre underværker, også på en fedtet hovedbund! Her får du nogle af de bedste, hjemmebryggede tips, der kan få ro på din fedtede hovedbund og besvare spørgmålet: hvordan undgår man fedtet hår? - uden at det skal koste alverden:

1. Aloe vera - Vidundermidlet over dem alle

Du er sikkert allerede godt bekendt med, hvordan aloe vera kan gøre mirakler nærmest ligegyldigt hvordan, det bruges. Når den solbrændte hud skal reddes efter en alt for lang sommerdag med en selvfølgelig lidt for skarp sol. Aloe vera er virkelig en livredder, når du gerne vil undgå de dumme, røde pletter, der ellers altid kommer frem efter barbering, eller når du skal have bugt med de sprukne hænder i tiden hvor årstiderne skifter til koldere vejr, og vinterfrosten udtørrer huden, selvom du bruger handsker hver eneste dag. Men vidste du, at vidundermidlet, aloe vera, også er super effektivt til at behandle en fedtet hovedbund, så du helt kan undgå fedtet hår? Prøv at bruge en ordentlig klat aloe vera gele som en hårmaske en gang om ugen. Det vil kunne berolige og pleje en fedtet hovedbund med stor succes, tilføre naturlig fugt og hjælpe dig med at fjerne produktrester, som kan være skyld i fedtet hår.

Fordi aloe vera er så skøn og effektiv en ingrediens med gode kølende og anti-inflammatoriske egenskaber for en irriteret eller fedtet hovedbund, er der også økologisk aloe vera i størstedelen af HairLusts produkter til ydre hårpleje, som shampooer, balsammer og hårkure. Du kan lige her læse meget mere om de primære, aktive ingredienser, som HairLust bruger i deres produkter. Der er virkelig nogle interessante ingredienser i blandt.

2. Æblecidereddike - En eddike med mange skjulte talenter

Mange har efterhånden fået øjnene op for at æblecidereddike kan bruges til mere end blot salatdressinger og som smagsgiver i madlavningen. Med gode egenskaber til at forbedre fordøjelsen, bekæmpe mavesyre, styrke immunsystemet, regulere blodtrykket, sænke forhøjet blodtryk, rense & afgifte kroppen, hjælpe med vægttab, bekæmpe dårlig ånde og bekæmpe akne, er æblecidereddike meget mere end blot en eddike. Men dette er ikke alt, hvad denne vidunder-eddike kan. Den kan nemlig også hjælpe dig med at bekæmpe og undgå fedtet hår og pleje en fedtet hovedbund. Prøv evt. at give håret en god æblecidereddike-rens 1-2 gange om ugen, for at minimere og fjerne produktrester og genoprette hovedbundens naturlige pH niveau. Så vil du højest sandsynligt hurtigt kunne se gode resultater på en fedtet hovedbund og kunne minimere fedtet hår på en let og billig måde.

OBS: Sørg for at fortynde eddiken med gode mængder vand inden den påføres i hovedbunden. Du kan evt. følge denne opskrift, der passer godt til de fleste typer hår, og hvis du døjer meget med fedtet hår og hovedbund, kan du gradvist tilføje en smule mere æblecidereddike, til du finder det blandingsforhold, der passer bedst til dig og dit hår og giver de bedste resultater. Der skal nemlig en smule mere æblecidereddike til, hvis du gerne vil behandle hovedbunden og undgå fedtet hår.

Opskrift & fremgangsmåde: Kom 1 kop vand (ca. 250 ml) og 2 spsk økologisk æblecidereddike (ca. 30 ml) i en sprayflaske og ryst godt før brug. Spray det i dit hår med fokus på hovedbunden efter vask med shampoo og evt. balsam. Masser det godt ind i hovedbunden, så du sikrer, at det er godt fordelt, lad det virke et par minutter og skyl derefter grundigt. Du skal ikke være nervøs for om håret vil lugte af eddike efterfølgende, da duften burde forsvinde, når håret tørrer.

3. Troldnød - Næsten så magisk som navnet antyder

Som en af de mest alsidige naturlige ingredienser, der findes, er troldnød også utroligt effektiv, når du gerne vil undgå fedtet hår. En af troldnøds bedste egenskaber er dens evne til at befri hudens porer for overskydende talg og olie, som kan ophobe sig og give urenheder eller fedtet hår. Den kan hjælpe med at modvirke og berolige en kløende & fedtet hovedbund, reducere inflammation omkring hårrødderne, og så virker troldnød endda sammentrækkende på porerne i huden og kan dermed på sigt hjælpe med at regulere hudens og hovedbundens olieproduktion, og minimere tendensen til fedtet hår. Hvis du bøvler med en meget sart hovedbund, så er troldnød måske endda dit hemmelige våben. Så sig hej til din nye ven troldnød og farvel og tak til fedtet hår.

Sådan bruger du troldnød til at undgå fedtet hår: Troldnød kan fås som ekstrakt eller toner, og for at behandle en fedtet hovedbund effektivt, kan du spraye den i hovedbunden og lade den virke ca. 10 minutter inden hver hårvask. Vask derefter håret som normalt og afvent troldnødens gode effekt på din fedtede hovedbund.

hairlust trustpilot fedtet hår

Husk dine hårvitaminer

I kombination med en sund, varieret kost og en aktiv livsstil, vil det kunne gøre underværker for dit hår at tage et dagligt vitamintilskud, også hvis du døjer med en fedtet hovedbund. Nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler til håret, er nemlig også gode til at at afhjælpe og undgå fedtet hår. De kan nemlig hjælpe med at forbedre den generelle sundhed af din hovedbund og hårsække, og puste nyt liv i kedeligt, fladt og fedtet hår.

Hvis du gerne vil undgå fedtet hår, anbefaler vi, at du tager et kosttilskud, som indeholder vitamin B6 og zink. Udover at disse næringsstoffer er vigtige for din krops sundhed og styrker immunsystemet, så bidrager de også til at regulere produktionen af olie og talg omkring hårfolliklerne og kan derfor være effektive til dig som ønsker at undgå fedtet hår og en fedtet hovedbund.

De fleste kosttilskud til håret indeholder også en betydelig mængde biotin, som er et b-vitamin, der er nødvendigt for kroppens vedligeholdelse af håret. HairLusts kosttilskud til håret indeholder en effektiv dosis biotin og mange andre gode næringsstoffer, som bidrager til et sundere og stærkere hår indefra.

Stylingstips til at undgå fedtet hår

Alt afhængigt af hvilken hårtype, du har, vil den måde du sætter håret på til hverdag kunne have indflydelse på, hvor fedtet håret ser ud. Prøv derfor at følge disse simple tips, næste gang du skal style dit hår og mærk forskellen, den rette styling kan gøre for fedtet hår:

1. Brug hårprodukter uden silikone

Mens silikoneholdige hårprodukter kan tilføre midlertidig glans og volumen til håret er deres langsigtede effekt på håret ikke altid glansen værd, specielt ikke hvis du allerede bøvler med fedtet hår. Her kan silikone nemlig give håret et endnu mere fedtet og fladt udseende - og det er ikke ligefrem målet, når man i forvejen kæmper med en fedtet hovedbund og overproduktion af glinsende talg. Derudover har nogle silikonetyper det også med at bygge sig op i hovedbunden og omkring hårrødderne, tilstoppe porerne og gøre håret, livløst og endnu mere fedtet end før.

Mit bedste tip er helt at undgå stylingprodukter, hvis du konstant tumler med spørgsmålet: Hvordan undgår man fedtet hår? Så bidrager man i hvert fald ikke til at produkterne bygger sig unødigt op i hovedbunden og gør problemerne endnu værre, end de allerede er. Men hvis man simpelthen ikke kan undvære sine stylingprodukter i hverdagen, så anbefaler vi, at man i det mindste undgår produkter med silikone i.

2. Rens din hårbørste med jævne mellemrum

Hvornår rensede du sidst din hårbørste? Hvis ikke du lige kan huske det på stående fod, så er det højest sandsynligt et tegn på, at det er ved at være tid. Du kan tænke på din hårbørste som en skraldespand for håret og hovedbunden - hver gang du reder håret igennem, vil døde hårstrå, død hud og hårceller samt gamle produktrester bygge sig op i børsten og omkring børstepiggene. Når du så reder håret igennem igen og igen uden at rense børsten med jævne mellemrum, så vil du blive ved med at køre alle disse rester af hud, hårceller og klistrede produktrester tilbage igennem dit rene hår, hvilket ikke ligefrem mindsker tendensen til fedtet hår.

Prøv derfor at rense din børste godt og grundigt. Start med at fjerne alt the løse hår, der har bygget sig op i børsten, her bruger jeg gerne en ren kam til at løfte håret let og enkelt ud af børsten. Næste skridt er at fylde en skål eller balje med varmt vand og dryppe lidt mild, økologisk shampoo i eller en baby shampoo. Vask derefter skånsomt børsten og fjern alt synligt og usynligt skidt og stads omkring piggene. Sidst men ikke mindst, læg din nu rene, velduftende børste til tørre på et håndklæde.

3. Modstå trangen til at røre ved håret hele tiden

En af de letteste måder at undgå fedtet hår i løbet af dagen er ved at røre mindre ved det og modstå trangen til at køre hænderne gennem håret, klø sig i hovedbunden eller lege med lokkerne. Vores hænder og ansigter er fulde af talgkirtler, der ligesom hovedbunden producerer naturlige olier og talg hele tiden. På samme måde vil hænderne let blive beskidte, når vi spiser, rører ved vores telefoner, computere og generelt alt, vi møder i løbet af en dag, også selvom vi ofte vasker hænder. Så jo mindre vi rører ved og leger med vores hår i løbet af dagen, des mindre olie og talg vil vi tilføre håret, hvilket er en fordel, specielt hvis man i forvejen ønske at undgå fedtet hår og en fedtet hovedbund.

På samme måde kan det også hjælpe, hvis du sætter håret skånsomt op, så det holdes fri fra ansigtet. Prøv derfor at undgå fedtet hår med en sød håropsætning eller et fint hårbånd, der kan holde håret væk fra ansigtet og de mange fedtproducerende talgkirtler.

3 produktanbefalinger mod fedtet hår og hovedbund:

Mens en sund kost, et fokus på hårets opsætning og en ordentlig omgang hjemmelavede hovedbundsremedier kan hjælpe dig et langt stykke hen af vejen mod en mere balanceret hovedbund og et mindre fedtet hår, så er den bedste løsning på den lange bane at finde den rette hårrutine til håndtering af en fedtet hovedbund - og vigtigst af alt: at holde sig til den.

For at afmystificere hvilke produkter, du bør bruge, hvis du kæmper med en fedtet hovedbund, får du her en kort liste over HairLusts top produkter, der bedst muligt bidrager til en velbalanceret hovedbund, så du én gang for alle kan undgå fedtet hår.

1. Start med at finde den rette shampoo og balsam

At finde den rette shampoo og balsam til fedtet hår kan gøre hele forskellen, når du skal behandle en fedtet hovedbund og få den tilbage i balance igen. En god shampoo og balsam til fedtet hår skal altså kunne pleje og fugte hovedbunden, men uden at indeholde for tunge olier, der giver for meget fugt og gør hovedbunden endnu mere olieret, og uden at indeholde ingredienser som silikone og SLS/SLES sulfater, der kan bygge sig op omkring hårrødderne og gøre problemet med fedtet hår endnu værre.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner giver dig de bedste muligheder for at genoprette hårets og hovedbundens balance. Begge er velegnede til alle hårtyper, certificeret veganske og økologiske og fri for parabener, silikone, SLS og SLES. Og for lige at blive lidt ved de skønne ingredienser, jeg gennemgik tidligere, så indeholder de bl.a. vidunderekstrakter fra økologisk aloe vera, olivenblade, blåbær og mango, der allesammen effektivt fugter og plejer hovedbunden uden at bidrage til overproduktionen og ophobning af olierne i et fedtet hår. Alt i alt, et godt valg, hvis du vil pleje din hovedbund og undgå fedtet hår fremover.

Shampooen findes også i en version til mænd, som indeholder økologisk mynteolie, der virker stimulerende på blodcirkulationen i hovedbunden og olivenbladsekstrakt, som virker plejende og beroligende på en irriteret, kløende, fedtet eller tør hovedbund.

2. Prøv at introducere en hovedbundsscrub til din rutine

Du kender sikkert allerede godt til diverse scrubs til både ansigt og krop, og du eksfolierer, skrubber eller peeler sikkert regelmæssigt, men har du nogensinde prøvet en scrub til hovedbunden? Hvis du døjer med fedtet hår og en fedtet hovedbund, så kan en ugentlig dybderens med en skånsomt eksfolierende hovedbundsscrub gøre underværker. Det kan være svært at fjerne alle produktrester, ophobet talg og døde hudceller med en mild, økologisk shampoo, specielt hvis du bruger mange stylingprodukter, eller hvis du har kortere hår, og det til dagligt kan være en kamp at komme helt af med rester af specielt hårvoks. Her kommer en hovedbundsscrub ind i billedet, og HairLust har virkelig en skøn én af slagsen: Hair & Scalp Detox Scrub som netop renser en irriteret og fedtet hovedbund i dybden, stimulerer blodcirkulationen og efterlader hovedbunden ren og frisk, og håret silkeblødt. Med en scrub genstarter du altså hovedbundens balance, sætter gang i blodcirkulationen til hårrødderne og kommer langt nærmere en rutine, der kan hjælpe dig med for alvor at undgå fedtet hår og en fedtet hovedbund!

Brug den gerne én gang om ugen i vådt hår, inden du vasker efter med shampoo og gerne afslutter med balsam. Den skal skånsomt og forsigtigt masseres ind i hovedbunden i nogle minutter, så du kan få fuld gavn af dens eksfolierende og dybderensende effekt. Din hovedbund vil virkelig takke dig og jeg må sige, det er et under, hvor frisk og ren hovedbunden føles efterfølgende.

3. Gå efter et bedre, og blødere hovedpudebetræk - og husk at vaske det regelmæssigt

Vidste du, at kvaliteten af dit hovedpudebetræk kan have indflydelse på dit hår? Det kan det. Når du ligger og gnider dit hår på pudebetrækket om natten, vil fibrene i betrækket kunne skade dit hår, mens du sover, hvis de er grove nok. Gå derfor gerne efter pudebetræk, der er helt fine og bløde i fibrene, og lavet af ekstra skånsomt, antistatisk og specielt antibakterielt materiale som f.eks. bambus. Hermed vil du kunne undgå unødig skade på håret, og døjer du med fedtet hår, vil de antibakterielle egenskaber i betrækket have en positiv virkning på dine hovedbundsproblemer. HairLust er gået all in på det fantastiske bambusmateriale, og har faktisk lavet et hovedpudebetræk af 100% bløde bambusfibre, Pure Bamboo Pillowcase, som beskytter både hår og hud, mens du sover. Blødere fås det altså ikke.

En ekstra lille bonus ved at skifte til et pudebetræk af bambus: I forhold til betræk af f.eks. silke og uld er bambus 100% cruelty free, vegansk og et langt mere bæredygtigt alternativ.

At bøvle med fedtet hår og en fedtet hovedbund kan være et kæmpe problem i hverdagen, men med den rette rutine og nogle gode, skånsomme produkter kan man sagtens minimere problemet og undgå fedtet hår. Så selvom du har døjet med fedtet hår i størstedelen af dit liv, eller først lige er begyndt at tænke over, hvordan man undgår fedtet hår, så er der masser af ting, du kan gøre for at komme godt ud på den anden side og genoprette hovedbundens naturlige balance. Det vigtigste for at undgå fedtet hår på den lange bane kan koges ned til dette: Tag dig godt af dig selv, adoptér et par af mine gode, hovedbundsplejende tips og sammensæt en skånsom, ugentlig hårplejerutine, med øje for din hovedbunds naturlige balance og brug af milde, naturlige produkter, du elsker.

hairlust trustpilot fedtet hår

Har du haft problemer med fedtet hår og en hovedbund i ubalance? Så del endelig dine oplevelser og erfaringer med os her, så andre kan få god gavn af dine tips og tricks.

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


 • Cecilie

  Har virkelig fedtet hår, der går ikke mere end to dage så SKAL det vaskes, men er begyndt at bruge den her scrub og den hjælper utrolig meget, vil nemlig gerne vaske mit hår mindre så det taget mindre skade.


 • Kristian

  Har købt en hovedbunds scrub til min kæreste og jeg. Jeg døjer lidt med tør hovedbund og skæl og min kæreste med fedtet og kløende hovedbund. Efter første brug er vi vildt positive! Helt klart en anbefaling her fra


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.