Test af god hårolie: Find den hårolie som matcher dit hår


Olie bruges ikke kun i madlavning men bruges også flittigt i hudpleje- og hårplejeprodukter. Jeg har givet mig til at teste forskellige typer af olier og giver dig svar på, hvad der er en god hårolie i denne hårolie test.

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

På grund af oliens fugtgivende, plejende og beskyttende virkning på hår og hud kan olie med fordel anvendes til at blødgøre og pleje både hår og hovedbund – MEN ikke alle olier er lige gavnlige, hvorfor du bør læse med. Der er nemlig meget forskel fra olie til olie, og især når olien skal bruges til håret. Nedenfor gør jeg dig klogere på alle de gode hårolier jeg synes du bør kende til.

Hvad er en god hårolie?

Med en historie der går hundrede af år tilbage i tiden er brugen af olier ikke noget nyt, derimod er vores viden om olien betydeligt forbedret i dag. Vi er blevet meget klogere på de forskellige effekter, som olien kan have i alverdens sammenhænge. Olien bruges ikke kun i madlavning men bruges også flittigt i hudpleje- og hårplejeprodukter, og det er i dag blevet utrolig populært hos både mænd og kvinder at bruge hårolie. Det gælder både til pleje af håret såvel som styling af håret. Hårolie kan bruges på mange forskellige måder. Du kan bruge en hårolie som leave-in for at give håret en dybdegående kur der tilfører gode vitaminer og næringstoffer til håret. Man kan også bruge en hårolie til dagligt at pleje og beskytte spidserne, hvis de har nemt ved at knække eller spalte, hvilket i længden vil gøre det nemmere at gro et langt og smukt hår. I min test af hårolie har jeg haft fokus på de gode hårolier, som er kendt for at være særligt effektive og beregnet til håret.

En god hårolie har mange anvendelsesmuligheder alt afhængigt af hårtype og behov. Det er nemlig ret vigtigt, at vælge den rigtige hårolie til din hårtype. Derfor vil jeg gennemgå og forklare i min hårolie test, hvilken hårolie du netop skal bruge eller gå efter. Det kan dog være en god idé at teste forskellige hårolier og derefter gå specifikt efter en hårolie til dit behov og hårtype. Nogle er gode til fint og tyndt hår, andre er bedre til kraftigt og tørt hår og nogle er mere velegnede til alle hårtyper ligesom HairLust Hair Oil.

 

Uanset om dit hår har brug for en daglig behandling med en olie eller, hvis du blot har brug for lidt ekstra shine og blødhed en gang imellem, så er en god hårolie uundværlig og kan gøre en kæmpe forskel for dit hår, dets udseende og dets tilstand. Det er bare vigtigt at finde én der passer til din hårtype, og som ikke tynger eller fedter håret unødvendigt. Det er svært at vide om en hårolie tynger eller fedter håret før man har prøvet den, men det er god tommelfingerregel, at gå efter en hårolie, som ikke er alt for billig.

For at danne et overblik i min hårolie test, så har jeg inddelt alle dem der findes i to kategorier:

Vegetabilske olier

Vegetabilske olier er typisk afledt fra nødder eller frø og er oftest lugtfri. Denne type olie kan bruges alene eller bruges til at fortynde æteriske olier, før de påføres på huden eller bruges i en hårolie. Fortynding af æteriske olier kan hjælpe med at forhindre eventuelle bivirkninger ved kontakt med ren olie, såsom hudirritation eller allergiske reaktioner. Flere studier viser, at f.eks. arganolie og kokosolie fungerer rigtig godt sammen, hvis formålet er, at styrke og beskytte håret. I vores anden artikel kan du læse specifikt om kokosolie til håret og alle dets mange fordele.

Æteriske olier

Æteriske olier er koncentrerede og kraftige olier, som ikke bør anvendes direkte på huden i en ufortyndet version. Derfor bør de altid blandes op med f.eks en vegetabilsk olie før de påføres huden eller bruges i en hårolie. Æteriske olier anvendes i stor udstrækning i kosmetik, fødevarer og farmaceutiske produkter på grund af dets smag, duft og egenskaber. Æteriske olier kan bruges som en plejende ingrediens og giver oftest en hårolie dens duft. Æteriske olier findes i planteceller og plantekirtler, typisk på oversiden af planten eller i plantevævet.

Hårolie test:

Nu skal vi altså til den store hårolie test! Læs med når jeg anmelder hvilke olieingredienser du skal gå efter når du skal finde en god hårolie til din hårtype:

HER er de 8 gode hårolier:

Arganolie: God hårolie til styling og til at blødgøre hårlokker og spidser

Denne olie har en beskyttende effekt på håret og efterlader det ufiltret, blødere og mindre kruset. Arganolie er rigtig god til at bruge som stylingolie, da den er kendt for sine varmebeskyttende egenskaber, og så kan den bruges af de fleste hårtyper. Denne hårolie er god til at give shine samt et sundt og blødt udseende. Desuden har arganolie en skøn, neutral duft, som falder i de flestes smag.

Kokosolie: God til skadet og tørt hår

Kokosolie er en lys hårolie der ikke fedter eller tynger, som du bør teste, hvis du har problemer med at håret knækker og spalter eller bliver tørt. Der er mange der har forsøgt at bruge ren kokosolie som hårolie, men det tynger og fedter som regel håret. Kokosolie er en fantastisk god hårolie og er en af de få olier, der faktisk kan trænge dybt ind i hårstrået og derved styrke og reparere håret indefra, og ikke blot beskytte håret med en hinde af olie. Hårolien fra HairLust indeholder bl.a. kokosolie og arganolie, som begge komplementerer hinanden rigtig godt.

Kokosolie er generelt rigtig god til tørt, skadet og ødelagt hår. Kokos har en karakteristik duft, som de fleste - og specielt undertegnede - simpelthen ikke kan få nok af.

HairLust anmeldelse

Olivenolie: God til at genoplive tørt hår

Olivenolie er god til at give håret elasticitet og glans. Olivenolie er god til tykt og tørt hår og kan øge fugten i håret. Så hvis du har problemer med tørt hår, så kan du teste en hårolie baseret på olivenolie. Vær opmærksom på at den kan tynge lidt, hvis du har tyndt eller fint hår.

Abrikoskerneolie: Forebygger fugttab

Abrikoskerneolie har et højt indhold af beskyttende fedtsyrer, der genopbygger hud- og hårbarrieren og effektivt forebygger fugttab, så håret bliver blødt og smidigt. Derfor er det aldrig en dum idé, at gå efter en hårolie, der indeholder abrikoskerneolie. Sammen med kokosolie og arganolie, er hårolien fra HairLust også dejligt rig på abrikoskerneolie.

Mandelolie: Forbedrer hovedbundens sundhed

Blandingen af vitaminerne A, B og E i denne olie hjælper med at styrke hovedbunden. Det høje indhold af vitamin E hjælper med at fremme hovedbundens fugtbalance, og derfor er mandelolie en god hårolie til dig, hvis du har tendens til tør og sensitiv hovedbund. Mandelolie er en let hårolie, som er velegnet til alle hårtyper.

Vindruekerneolie: Beskyttelse af håret

Vindruekerneolie fungerer rigtig godt til at beskytte mod varme, og kan med fordel bruges, hvis man ofte bruger varmeredskaber, såsom glattejern eller føntørrer. Påfør lidt gennem hele håret i løbet af dagen eller før du påfører varme for at give dit hår glans og beskyttelse. En hårolie baseret på vindruekerneolie er generelt god til at styrke håret, og reducerer tørt hår og kløende hovedbund.

Synes du ikke helt at en hårolie er nok til at få dit hår smukt og næringsfuldt? Så bør du overveje at læse om de vigtigste vitaminer til håret.

Avocadoolie: Reducerer brud

Avocadoolie er rig på aminosyrer, vitaminer og fedtsyrer. Avocadoolie styrker håret og gør det mere modstandsdygtigt over for brud. Denne hårolie er også god til tørt hår, og er en hårolie, du bør teste, hvis du har fint eller tyndt hår, da den ikke tynger håret.

Ricinusolie: Giver håret volume

En tungere hårolie der kan være fantastisk til at fugte håret. Flere har også brugt denne olie for at give håret mere volume. Denne olie er dog meget tung og kan derfor tynge håret hos de fleste.

Ved brug af hårolie: Husk at starte med små mængder

Ved brug af hårolier som f.eks. kokosolie i håret, er mere ikke altid bedre. Start altid med at tilføje en lille smule svarende til et par dråber. Du kan altid tilføje mere olie, hvis der er behov for det. Indtil du ved, hvordan dit hår reagerer på hårolien, så brug blot en lille mængde, varm den let op i hænderne og arbejd den godt ind i det tørre hår og specielt spidserne.

Jeg håber, at du er blevet klogere af min hårolie test, og at du kan bruge den til noget. Så er det altså bare at komme igang med en hårolie! Når du først har fundet en rigtig god hårolie, der bare passer perfekt til dit hår, så bliver den uden tvivl fast inventar. Læs gerne vores anden artikel, hvis du ønsker at lære mere om, hvordan du kan bruge naturlige plantefedtstoffer i en hårkur til tørt hår via dette link. 

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


  • Trine

    Jeg kan stærkt anbefale kokosolie til håret, da det er den der virker bedst generelt for alle


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.