• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

 • FORVENTET LEVERINGSTID 2-4 DAGE. 

Shampoo uden sulfat: Hvorfor dog det?


Læs med her, når jeg dykker ned i hvorfor sulfat kan være dårligt for dig og din hårpleje og bliv klogere på hvorfor shampoo uden sulfat kan være godt at bruge fremover. Derudover får du mine bedste produktanbefalinger.

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Det var ikke før at jeg tog et nærmere kig på ingredienslisten bagpå min shampoo, kropssæbe, ansigtsvask eller tandpasta, at jeg fandt ud af hvor hyppigt sulfat indgår som en ingrediens i flere produkter, som jeg brugte dagligt. Det var heldigvis for et par år siden, og jeg er blevet en del klogere nu. Nu bruger jeg altid sulfatfri shampoo, konsekvent, og det er der er god grund til det.

Læs med her og jeg garanterer dig for at du fremover vil være godt klædt på, så du ved alt om shampoo uden sulfat og fremover undgår at købe de dårlige hårplejeprodukter. 

Hvad er sulfat?

I store træk er sulfat et rensemiddel, der renser for både olie og snavs. De indgår ofte i renseprodukter til hår og hud, fordi sulfat har en evne til at tiltrække vand og olie. Sulfatet gør altså, at fedt og oliebaseret snavs fra din hovedbund og hår bliver løsnet, når det skummes op med vand. Desuden er sulfater også ansvarlige for at give den skummende sæbe, som mange forbinder med friskhed og renhed.

Hvorfor alt den snak om sulfatfri shampoo?

Sulfater er som udgangspunkt sikre og effektive at bruge i sit produkt. Derfor kan det måske også være forvirrende, hvorfor alle de artikler og snakken om shampoo uden sulfat er aktuel. Men sagen er, at shampoo der indeholder sulfater måske kan være lidt for kraftige til 'bare' at rense dit hår. Selv om sulfater vasker snavs og olie væk fra hår og hud, så kan det medføre tab af fugt. Således anses en shampoo uden sulfat som et mildere og mindre udtørrende alternativ.  

Læs om andre typiske dårlige vaner der kan give ødelagt og tyndt hår i vores andet indlæg.

Stort set alle undersøgelser viser, at håret bliver stærkere og sundere i længden, hvis man undgår sulfat i hårplejeprodukter

Helene Sørensen

Hårstylist og skønhedsekspert

Er en shampoo uden sulfat noget for dig og dit hår?

For at hjælpe dig med at afgøre om dit hår kan have gavn af en sulfatfri shampoo, har jeg listet nogle spørgsmål, som hjalp mig med at vælge.: 

Har du krøller og tildens til at håret kruser?

Hvis svaret er ja, så skal du helt sikkert overveje en sulfatfri shampoo. Hvis du har krøllet hår, så ved du nok, at dit hår har brug for en masse fugt. Hvis du vælger en shampoo uden sulfat hjælper du dit hår og hovedbund med at bevare de naturlige olier. Hvis du vælger en shampoo med sulfater, så vil håret have en større tildens til at kruse på grund af en ubalance i den naturlige oliebalance i håret. Det kan være en god idé at afslutte med en god balsam uanset om du bruger en shampoo med eller uden sulfater, så håret får den optimale næring og fugt.

For os som har problemer med kruset hår, men ikke har krøller, så kan du med fordel bruge en god hårolie, som samler, reducerer og blødgører kruset hår.

Er dit hår farvet?

Hvis ja, så kan du holde din hårfarve flot med en sulfatfri shampoo. For at holde dit hår så smukt, som da du gik ud af salonen, har du brug for nogle hårprodukter, som vil beskytte din nye hårfarve. Der er flere årsager til, hvorfor en shampoo uden sulfat er bedst egnet til det formål. Iblandt disse årsager er, at håret er mere sensitivt og tørt efter en hårfarvning end det normalt ville være. En shampoo uden sulfat vil ikke udtørre håret, på samme måde. En anden god grund til at du skal vælge en sulfatfri shampoo og balsam, hvis du har farvet dit hår er, at produkterne hjælper med at holde på farven og er mindre tilbøjelige til at misfarve eller vaske farven væk.

Er dit hår tørt og kedeligt?

Hvis dit hår føles tørt, groft og kedeligt og ikke glat og blødt, når du løber fingrene ned imellem hårets lokker, så har du sandsynligvis et kruset og tørt hår. Denne hårtype kan også have gavn af en shampoo uden sulfat, da en sulfatfri shampoo ikke fjerner hårets naturlige olier og fugt, som netop bidrager til et sundt, glat og blødt hår.

Er dit hår skadet og knækker nemt?

Hvis ja, så brug endelig ikke en shampoo med sulfater. Hvis dit hår er fint, skrøbeligt eller typisk skandinavisk, så vil en sulfatfri shampoo være ideel til ikke at gøre situationen værre end den er i forvejen, men tværtimod virke effektiv for at modvirke disse symptomer. En shampoo uden sulfat kan også holde på fugten i håret, og da tørhed ofte er en stor synder til et skadet og knækket hår, så kan dette netop være en stor gavn for dig med skadet, spaltet og knækket hår. For at styrke og reparere håret i dybden, skal du overveje at bruge en hårmaske til tørt hår ugentligt, som kan fremme proteinproduktion i håret.

Har du problemer med tør og kløende hovedbund?

Hvis ja, så skal du for guds skyld bruge en sulfatfri shampoo. Ulempen ved sulfater er, at de også vasker de naturlige olier fra hovedbunden og håret væk. Hvis din hovedbund er følsom, kan sulfater forårsage irritation som rødme, tørhed og kløe. Så hvis din hovedbund driller, så er der rigtig god grund til at tjekke din shampoo, og hvad den indeholder.

HairLust anmeldelse

Hvordan vælger man en shampoo uden sulfat?

Gode sulfatfrie shampooer har naturlige, men stadig effektive, ingredienser som for eksempel kokosolie, og vil give dig en sikker og mild renhed. Nedenfor er nogle ingredienser, som du kan opdage på en shampoo uden sulfat. Disse er sikre og dem skal du gå efter, at dit hårplejeprodukt indeholder, hvis du ønsker et produkt uden sulfater.

 • Coco glucosid
 • Lauryl glucosid
 • Decylglucosid
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Natriumcocoylglutamat
 • Dinatriumcocoylglutamat
 • Natriumcocoamphoacetat
 • Dinatrium laureth sulfosuccinat
 • Natriummethylcocoyltaurat
 • Natriummethyl oleoyl taurat
 • Natriumcocoylisethionat
 • Ammoniumcocoylisethionat
 • Natriumlaurylglucosecarboxylat
 • Natriumlauroyllactylat
 • Cocamidopropylbetain

Når du har valgt en shampoo uden sulfat og hvis du vil pleje dit hår ekstra godt efter et bad, bør du også overveje et bambus håndklæde til håret

Min produktanbefaling: HairLust sulfatfri shampoo

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er en sulfatfri shampoo, der kan bruges af alle hårtyper, og har en naturlig duft, konsistens og aktive ingredienser. Indeholder heller ikke parabener. Produktet er dansk og vil hjælpe dig med at få et sundt, langt og blødt hår. Den er nem at anvende og indeholder naturlige aktive ingredienser og effektive næringsstoffer mod tørt og kedeligt hår, som hjælper med at holde håret elastisk, sundt og langt.

 

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


 • Anne Sofie

  Elsker HairLust Shampoo. Kan stærkt anbefale den


 • Josefine

  Kan stærkt anbefale sulfatfri shampoo. Jeg har gået og brugt den samme dyre shampoo i et par år uden at vide, at der var sulfat i. Da jeg fandt ud af det ved min veninde fortalte mig det, og da jeg efterfølgende skiftede til en sulfatfri shampoo, så kan jeg tydelig mærke positiv forskel på håret og sår i hovedbunden


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.