Shampoo mod hårtab: Kan en shampoo få håret til at vokse hurtigere?


Er shampoo mod hårtab til kvinder og mænd en myte, eller findes der virkelig shampoo, der får håret til at vokse hurtigere - og hvordan virker det? Få svarene på alle de spørgsmål du måtte have, uanset køn, i denne artikel. Jeg giver tilmed også en produktanbefaling - så læs godt med.

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Du er sikkert enig med mig, når jeg siger:

“Det er ofte super svært som forbruger at finde hoved og hale i hvad, der er rigtigt eller forkert, når man taler om hårtab og produkter, der kan mindske hårtab?”

Jeg tvivler ofte selv på, om jeg kan stole på hvad produkterne lover, når jeg søger information omkring produkter til mit hår eller min hud, og man vil jo nødigt ende op med f.eks. en shampoo mod hårtab, der bare ender med at gøre problemet værre end det var i forvejen!

Men hvad kan man så regne med, når det handler om shampooer mod hårtab? Hvad skal de indeholde, og hvad gør ingredienserne egentligt for håret? Hvordan er en shampoo til hårvækst mest effektiv, og hvordan får den håret til at gro hurtigere og sundere?

Læs med, når jeg i denne artikel gør op med nogle af myterne omkring shampoo mod hårtab og går i dybden med både hvordan og hvorfor, shampoo mod hårtab virker. Du får effektive tips og tricks til hvordan, du booster effekten af din shampoo, og så giver jeg en udførlig guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde en shampoo mod hårtab. Jeg kigger også nærmere på, hvorfor det er bedst med en økologisk shampoo til hårtab, og fortæller mere om, hvad mænd og kvinder hver især skal kigge efter i en shampoo mod hårtab.

De fleste, der lever med hårtab tænker ofte med længsel tilbage på de dage, hvor håret var tykt og fyldigt. De drømmer om et vidundermiddel, en shampoo til hårtab, hvad som helst, der kan give én tiden tilbage. Mange er dog overbeviste om, at der ikke er meget at gøre. Det ligger jo i generne, om man taber håret eller ej!

Men ligger det nu også kun i generne? Eller er der faktisk noget, man nemt kan gøre selv?

Ja! Der er heldigvis masser af hjælp at hente, endda i noget så simpelt som shampoo mod hårtab.

Der er meget, man kan gøre for at komme hårtabet i forkøbet eller mindske hårtab, der allerede har meldt sin ankomst. En af de absolut letteste ting er at vælge en god og naturlig shampoo til hårtab, som ikke indeholder skadelige stoffer som SL-sulfater, parabener eller ftalater. En shampoo, der styrker håret og hovedbundens naturlige balance og samtidig hjælper håret til at gro længere, tykkere og sundere.

Men en shampoo går ikke alene! Så skal man virkelig gøre en forskel, er det bedst med en kombineret indsats.

I denne artikel går jeg derfor i dybden med hvorfor shampoo mod hårtab virker, og hvordan det kan hjælpe dig til at opnå øget hårvækst og sunde lokker. Læs med og bliv klogere på shampooer mod hårtab til både kvinder og mænd.

Hvordan virker shampoo mod hårtab? Og virker det overhovedet?

Gode produkter mod hårtab fungerer ved at sikre et sundt miljø for både hår og hovedbund. Hvis hår og hovedbund er sunde, nærede og godt beskyttet mod dagligt slid, og skiftende vind og vejr, så har håret også de bedste forudsætninger for at gro både længere og tykkere. Hvis håret samtidig ikke udsættes for hårde tilsætningsstoffer, stylingprodukter og alt for mange varmeapparater, så har det også bedre chancer for ikke at blive ødelagt igen.

Men hvordan kan en shampoo mod hårtab så hjælpe?

Sandheden er, at en shampoo mod hårtab ikke er et vidundermiddel, der på magisk vis kan give dig mere eller længere hår natten over. For at undgå, at du bliver skuffet, er det derfor vigtigt, at du tager med i overvejelserne, at en shampoo mod hårtab ikke alene kan give dig håret tilbage. Men den rette shampoo kan stadig hjælpe håret godt på vej:

Sammensætningen af de aktive ingredienser i shampooer mod hårtab kan nemlig virke antibakterielle, PH-regulerende og nærende på hovedbunden, samtidig med at de nærer og beskytter håret, så der skabes de bedst mulige forhold for hårsækkene. De mere naturlige shampooer mod hårtab er ofte også fri for skadelige SL-sulfater, og virker dermed langt mere skånsomme på hovedbunden. SL-sulfater fjerner nemlig de essentielle naturlige olier i hovedbunden og kan derfor virke udtørrende på huden og skabe irritation og kløe, især hvis du ligesom jeg selv har en lidt sart og følsom hovedbund.

For mig hjalp det utroligt meget på min hovedbunds sundhed, at jeg skiftede shampoo, til en økologisk shampoo mod hårtab, der understøtter sund hårvækst og ikke indeholder SL-sulfater. Længere nede i artiklen fortæller jeg mere om hvilke naturlige ingredienser og æteriske olier, du skal kigge efter, når du skal vælge den bedste shampoo mod hårtab til dit hår.

HairLust anmeldelse

Kan en shampoo til hårvækst give mig tykkere hår?

Nøglen til at få tykt hår ligger i hovedbunden og hårsækkene. Derfor er det alfa og omega, hvis man ønsker tykkere hår, at sørge for skånsom og mild pleje af hovedbunden, og at den får den mængde fugt og næringsstoffer, den har brug for.

Derfor kan den rette shampoo til hårvækst sagtens gøre en forskel. En fugtgivende shampoo, der ikke indeholder parabener eller udtørrende SL-sulfater, kan nemlig hjælpe til at genoprette den naturlige balance i hovedbunden. Dog er det vigtigt, at man prøver at vaske håret så sjældent som muligt, helst omkring 1-3 gange ugentligt. Så får hovedbunden nemlig mulighed for at danne naturlige olier, der nærer og beskytter hovedbund og hårsække.

Har du ligesom mig en tendens til at få fedtet hår, når du ikke vasker det med shampoo?

Jeg vasker nu konsekvent kun mit hår 2-3 gange i ugen, og de dage hvor jeg ikke har vasket det, har jeg sat det op i en skånsom, løs opsætning, så det ikke er så tydeligt, hvis det ser en smule fedtet ud. Min life-saver er helt klart den lave knold i nakken, som på mirakuløs vis får mit hår til at se langt mindre fedtet ud, end det egentligt er. Så handler det bare om at planlægge shampoo-vask, med hvornår håret skal vises frem, og hvornår man bare hygger derhjemme.

Det var værst i starten, da jeg gik fra at vaske håret 4-5 gange i ugen til konsekvent kun at vaske det 2-3 gange. Der blev det hurtigt fedtet igen, men nu kan jeg sagtens have håret ude på 2. dagen uden bekymring for at det ser fedtet ud. Man skal være lidt tålmodig, men det betaler sig virkelig, når man efter 2-4 uger har en sund og glad hovedbund. Så sparer man selvfølgelig også en masse shampoo, hvilket både er godt for pengepungen og miljøet.

HairLust anmeldelse

Hvordan vælger du den bedste shampoo mod hårtab til dit hår?

Der findes mange forskellige shampooer på markedet, der kan virke mod hårtab, både til kvinder og mænd. Der findes både shampooer, der er baseret på medicinske aktive ingredienser og nogle, der udelukkende er baseret på naturlige ingredienser.

Jeg er selv meget påpasselig med, hvad jeg udsætter mit hår og min hud for, og derfor vil jeg altid anbefale dig at gå med det mest naturlige valg. Disse dage er det heldigvis blevet lettere at vælge produkter med naturlige ingredienser og uden skadelige stoffer. Dog kan der ofte gemme sig nogle ingredienser, der er hårde for både hud og hår i selv de udadtil mest harmløse og naturlige shampooer. Så vær gerne ekstra opmærksom og tag et grundigt kig på ingredienslisten, inden du køber.

Følg gerne disse simple råd til hvilke stoffer og ingredienser du skal undgå, og hvilke du skal vælge efter, når du skal finde en shampoo mod hårtab til kvinder eller mænd:

Disse stoffer skal du undgå, når du skal vælge en shampoo til tyndt hår:

Når du skal finde en shampoo til hårtab, der plejer hår og hovedbund nænsomt og støtter op om en sund hårvækst, så kig først og fremmest på ingredienslisten, om den indeholder parabener, ftalater eller de hårde SL-sulfater.

Parabener og ftalater er mistænkt for at kunne virke hormonforstyrrende, og derfor er det altid en god idé at undgå dem. SL-sulfater kan derimod som tidligere nævnt have en udtørrende virkning på hovedbunden, da de fjerner alle de essentielle olier, der dannes naturligt omkring hårrødderne, og da de samtidig er utroligt svære at få skyllet ordentligt ud igen. Det kan virke irriterende på hovedbunden og skabe ubalance, hvilket kan have en negativ indflydelse på hårvæksten.

Undgå derfor:

 • Parabener, der bruges som konserveringsmidler i kosmetiske produkter. Nogle af de mest brugte hedder; ethyl-, methyl-, propyl- eller butylparabener.
 • Ftalater, der tit angives som phthalat og bruges som blødgørende stoffer i både farve-, lak-, plastik- og kosmetikprodukter. De er under alvorlig mistanke for at have hormonelt forstyrrende virkninger på både mennesker og dyr.
 • SL-sulfater, der ofte står beskrevet som Sodium Lauryl/Laureth Sulphate eller Natrium Lauryl/Laureth Sulphate.

Når du har sikret at shampooen ikke indeholder de stoffer, jeg lige har nævnt, kan du gå videre til at undersøge hvilke aktive naturlige ingredienser, der kan have en positiv effekt på hårvæksten i din shampoo mod hårtab. Og så er det bare at vælge den, du bedst kan lide. Læs med videre herunder.

HairLust anmeldelse

Disse aktive ingredienser skal du kigge efter, når du skal finde en god shampoo mod hårtab:

Når du skal finde den bedste shampoo mod hårtab til dig, så kig efter nogle af de naturlige ingredienser, jeg nævner her, og vælg dem, der tiltaler dig mest. Vi har alle forskellige præferencer, når det kommer til ingredienser og dufte, og man kan ligeså godt gøre hårvasken til et dejligt selvforkælende ritual.

Det er en god idé først at kigge efter om shampooen indeholder naturlige DHT blokerende ingredienser. DHT er forkortelsen for dihydrotestosteron, som er en naturlig metabolit, der dannes i binyrer og hårsække, og hos mænd også i prostataen og testiklerne. Overproduktion af DHT i hårsækkene er en af de typiske årsager til hårtab hos både mænd og kvinder, men dette kan en god shampoo mod hårtab effektivt gøre noget ved.

Disse naturlige ingredienser i din shampoo mod hårtab er gode mod overproduktion af DHT:

 • Olivenolie; styrker og beskytter håret fra rødder til spids, beskytter mod frie radikaler og tidlig aldring af hår og hårsække, tilfører fugt, vitaminer og antioxidanter til håret og blokerer overproduktion af DHT.
 • Jojobaolie; forsegler hårstråene og hjælper håret med at holde på fugten, mens det forhindrer talg i af blokere hårrødderne.
 • Pebermynteolie; stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, virker antiinflammatorisk og bekæmper svamp og parasitter. Er rig på A og C vitamin, omega 3 fedtsyrer og mineraler, som er vigtige for sund hårvækst, og er rig på catechiner, der hjælper til at blokere DHT. Besidder desuden effektive antiseptiske egenskaber, som lindrer kløen og forebygger skæl.
 • Savpalme; blokerer effektivt overproduktion af DHT.

Når man har konstateret, at en shampoo indeholder gode DHT blokerende egenskaber, så er der utroligt mange andre gode naturlige olier og planter, der kan stimulere hovedbunden og fremme øget og sund hårvækst - også når de bruges i en shampoo mod hårtab. Jeg har fremhævet nogle af de mest effektive ingredienser her:

Naturlige ingredienser der er gode for hovedbunden og fremmer hårvæksten via udvortes brug:

 • Aloe vera; er propfyldt med enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer, der bidrager til at opretholde hovedbundens naturlige pH-niveau og understøtter en sund hårvækst. Et højt indhold af antioxidanter bekæmper frie radikaler og beskytter cellerne i både hud og hår, så fugt og næring kan trænge dybt ind.
 • Risprotein, planteprotein & hvedeprotein; er rent guf for håret, som mest af alt består af proteiner, også kaldet keratiner. Da håret, ligesom musklerne har brug for proteiner for at kunne gro, kan proteinmangel forårsage tørt og skørt hår, og i værste tilfælde hårtab. Proteiner fra ris og hvede har derfor genopbyggende egenskaber og hjælper håret til at gro.
 • Blåbærekstrakt; har antioxidante egenskaber, der effektivt bekæmper frie radikaler, imens blåbær også øger blodcirkulationen og lindrer irriteret hovedbund.
 • Mangosmør; giver fugt og pleje til hovedbunden og håret og understøtter derfor sund hårvækst.
 • Vindruekerneekstrakt; er proppet med vitamin C, calcium og kalium. Anvendes for dens anti-inflammatoriske og rensende egenskaber i hovedbund og hårstrå og hjælper med at holde hovedbunden balanceret og sund.
 • Argan olie; indeholder store mængder af gavnlige næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer. Indholdet af bl.a. E-vitamin fremmer sund hårvækst, og antioxidanter stimulerer blodcirkulationen og påvirker hårcellerne til at producere nyt og sundt hår.
 • Kokosolie;indeholder sunde fedtsyrer, der nærer og fugter tørre hårlokker og hjælper med at genoprette hårets fugtbalance ved at trænge dybere ind i hårstrået sammenlignet med andre lignende olier.
 • Avocadoolie; giver intensiv fugt til tørt hår, indeholder vitamin B og vitamin E, som beskytter cellerne mod oxidativt stress og vedligeholder sundt og stærkt hår.
 • Rosmarinolie; bekæmper skæl og blødgør håret, mens den udvider blodkarrene og stimulerer celledeling.

Så er der bare tilbage, at vælge en shampoo mod hårtab, der indeholder nogle af de lækre, sunde ingredienser, der appellerer bedst til dig. Dit hår og din hovedbund vil elske dig for det!

Følg disse 4 trin, når du skal vælge en god shampoo til tyndt hår:

1. Sæt dig godt ind i de aktive ingredienser: Vælg produkter med aktive ingredienser, der har bevist, at de virker godt mod hårtab. Det kan være ingredienser som: risprotein, aloe vera, mangosmør eller andre plante- og frugtekstrakter, som er rige på gode vitaminer, aminosyrer og proteiner.

2. Undgå parabener, ftalater og SL-sulfater: Undgå hormonforstyrrende stoffer og udtørrende ingredienser som parabener, ftalater og SL-sulfater.

3. Led efter DHT-blokerende ingredienser og ingredienser, der er gode til af fremme hårvækst: Mange ingredienser har DHT-blokerende egenskaber, men nogle af de mest anvendte naturlige ingredienser er; olivenolie, jojobaolie og pebermynteolie. Andre naturlige ingredienser, der kan bidrage til at øge sund hårvækst er; aloe vera, ris- og hvedeprotein, blåbærekstrakt, pebermynteolie, argan olie og kokosolie.

4. Gå efter sunde og naturlige produkter. Dit hår vil elske dig for det!

    Hvad gør, at HairLust Hair Growth & Repair Shampoo virker mod hårtab?

    En god, naturlig shampoo mod hårtab, som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, indeholder en masse aktive, naturlige ingredienser som ris-, plante- og hvedeprotein, aloe vera, olivenolie, blårbærekstrakt og mangosmør, som alle virker fugtgivende, styrkende og genopbyggende på både hår og hovedbund.

    Olivenolie har utroligt mange gode egenskaber. Det kan hjælpe til at styrke og beskytte håret fra rødder til spids, mens det beskytter mod frie radikaler og tidlig aldring af hår og hårsække. Olivenolie tilfører både fugt, vitaminer og antioxidanter til håret, og med sit høje indhold af sunde fedtsyrer bidrager olien effektivt til vedligeholdelsen af et normalt hår. Olivenolie bruges også ofte i produkter mod hårtab, fordi det er anerkendt for sin evne til at blokere overproduktion af DHT, Dihydrotestosterone, som er en af de hyppigste årsager til hårtab.

    Ris- og hvedeprotein er rent guf for håret, som mest af alt består af proteiner, også kaldet keratiner. Da håret, ligesom musklerne har brug for proteiner for at kunne gro, kan proteinmangel forårsage tørt og skørt hår, og i værste tilfælde hårtab. Proteiner fra ris og hvede har derfor genopbyggende egenskaber og hjælper derfor til at understøtte en sund hårvækst.

    HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er en certificeret vegansk og økologisk shampoo mod hårtab, der er helt fri for parabener, ftalater, SL-sulfater og silikone. Shampooen understøtter dermed sund hårvækst ved at hjælpe til at sikre et sundt miljø for både hår og hovedbund.

    HairLust anmeldelse

    Derfor er det en god idé at vælge en økologisk shampoo mod hårtab!

    Hvorfor er det nu pludselig så vigtigt at vælge økologiske produkter til hår og hud, og hvad betyder det egentligt at en shampoo mod hårtab er økologisk?

    Man bliver, hvad man spiser, siger man, og det gælder selvfølgelig også for, hvad man smører på huden og i håret.

    Hvis du tænker på huden som kroppens største organ, et organ, der både udskiller affaldsstoffer, men som også suger en masse næringsstoffer til sig gennem de produkter, vi bruger til hud og hår, så giver det måske mere mening?

    Alt hvad vi udsætter vores hud for, på den ene eller anden måde, har en effekt på kroppen. Om det er den luft og de luftpartikler, vi bevæger os i, den creme, vi smører på, eller den shampoo, vi skummer op i håret og lader løbe ned ad kroppen, når den skylles ud. En stor procentdel af alle de stoffer, vi udsætter huden for optages i kroppen, og dermed har det hele en effekt på vores sundhed i sidste ende.

    Det, der gavner kroppen bedst er altså rene næringsstoffer, og disse får man bedst fra økologiske produkter. Derfor giver det god mening, at økologiske og naturlige hårprodukter som en shampoo og balsam mod hårtab, også er bedre for håret og kroppens sundhed end én der er fyldt med tilsætningsstoffer og ingredienser, der har været udsat for diverse sprøjtemidler.

    Når en shampoo mod hårtab, som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er certificeret økologisk, så betyder det, at alle de naturlige ingredienser, der kan dyrkes økologisk også er det. Mange hårprodukter indeholder f.eks. store mængder vand, som af gode grunde ikke kan være økologisk, mens olier fra planter som oliven, kokos, mynte og aloe vera kan være økologisk dyrkede.

    4 effektive tips til hvordan, man kan booste effekten af sin shampoo mod hårtab

    En shampoo mod hårtab er som sagt ikke alene et vidundermiddel, men kombineret med den rette hårpleje og en sund livsstil kan den gøre en enorm forskel.

    Det kan dog tit være noget af en jungle at finde hoved og hale i, hvad der virker, når man vil undgå hårtab, og hvad der ikke gør. Derfor giver jeg her 4 gode tips til hvordan, du kan booste effekten af din shampoo og få håret til at vokse hurtigere og sundere:

    1. Tag et kosttilskud til håret: Hvis man for alvor vil komme hårtabet eller det tynde hår til livs, så er det vigtigt at tænke i både indre og ydre pleje af håret. Håret skal nemlig bruge en masse næringsstoffer, aminosyrer og vitaminer for at gro, men det kan ikke optage alle gennem en shampoo eller en balsam. Derfor er det vigtigt, at man overvejer, hvad man indtager gennem kosten, og om man måske skulle tage et kosttilskud til håret. Et naturligt kosttilskud som HairLust Hair Growth Formula Capsules tilfører vitale vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer til hovedbunden og trætte hårsække. Men i forhold til almindelige vitamintilskud har det et meget højt indhold af bl.a. biotin, zink og b-kompleks, som bidrager til at normalisere hårets vækstcyklus og dermed kan hjælpe med at øge den andel af hårsække der er i vækst. Du kan læse mere om kosttilskud til håret i vores artikel om piller mod hårtab.

    2. Brug ALTID balsam, når du bruger shampoo: Når du vasker håret med shampoo vasker du ikke blot snavset væk, du åbner også hårcellerne og gør dem modtagelige for næringsstoffer. En god balsam, som HairLust Hair Growth & Repair Conditioner, tilfører derfor næringsstoffer, proteiner og lipider til håret og hjælper med at forsegle hårstråene, så de får en ydre skal af beskyttelse og dermed lettere kan modstå dagens strabadser. Når du bruger din shampoo mod hårtab, bør du derfor altid slutte af med en god balsam, der passer til.

    3. Drop varmeapparaterne og de hårde stylingprodukter: Noget af det, der kan være hårdest for håret er hårplejerutinen. Hvis man hver dag bruger varmeapparater som hårtørrer, glattejern, krøllejern, og hvad der ellers findes af værktøjer derude, eller hvis man bruger hårplejeprodukter fyldt med unaturlige ingredienser, så kan man gøre mere skade på håret, end man lige umiddelbart tror. Man skader ikke bare håret, det har også større sandsynlighed for at blive tørt, at knække og måske endda falde af. Derfor anbefaler jeg, at man lader håret lufttørre og byder det naturlige look velkomment med åbne arme. Det er ikke et under, at folk med et naturligt look også ser ud til at have sundere hår; de to ting går ofte hånd i hånd. Det samme gælder hårplejeprodukter; jo mere naturlige ingredienserne er, jo sundere er de også for håret.

    4. Brug hårkur eller hårolie: Selvom man passer godt på håret, bruger en god, naturlig shampoo mod hårtab, undlader at bruge varmeapparater og tager et kosttilskud til håret, så kan det stadig have brug for lidt ekstra forkælelse og fugt engang i mellem. Supplerer man med en ugentlig hårkur eller lidt lækker hårolie i spidserne dagligt, så styrkes og fugtes håret yderligere udefra.

     Når håret får den fugt og de næringsstoffer, det har brug for både indefra og udefra, så kan det ikke undgå at blive sundt, og bare vent, pludselig gror det nærmest som ukrudt.

     Shampoo mod hårtab til kvinder og mænd

     Der er faktisk slet ikke så stor forskel på, hvad mænd og kvinder skal lede efter i en shampoo mod hårtab. Derfor er denne artikel super relevant for begge køn. Herunder forklarer jeg dog lidt mere i dybden om de forskellige årsager for hårtab hos mænd og kvinder, og hvad man derfor specifikt skal kigge efter i en shampoo mod hårtab til kvinder og mænd.

     Er du kvinde, kan du sikkert nikke genkendende til den følelse af kvindelighed og femininitet, man får af at have et langt, sundt og skinnende hår, der svinger fra side til side, når man går.

     Og er du mand, så tænker jeg, du kan genkende følelsen af uovervindelighed og selvtillid, man får af at stryge hænderne gennem et tykt og fyldigt hår, når man kigger sig selv i spejlet om morgenen.

     Derfor kan det gøre helt ondt i hjertet, når håret så småt begynder at vige i tindingerne, eller når man pludselig kan rede store totter af hår ud med hænderne i badet.

     Hårtab hos kvinder og mænd kan ofte skyldes forskellige ting. Der er f.eks. flere mænd end kvinder, der oplever hårtab, der er grundet overproduktion af DHT. Samtidig er det af gode grunde kun kvinder, der oplever hårtab som følge af graviditet. Men der er også mange årsager, der kan være de samme, såsom stress, dårlig hårpleje, brug af de forkerte hårprodukter eller usund kost og mangel på motion.

     Derfor kan mange af de samme ingredienser i shampooer mod hårtab hjælpe hos både mænd og kvinder, f.eks. ingredienser som blåbærekstrakt og pebermynteolie, der effektivt øger blodcirkulationen i hovedbunden, og olivenolie eller aloe vera, der indeholder en masse gode næringsstoffer, fugt og antioxidanter.

     FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

     hairlust hair vitamins før efter billede

     Lyst hår: Efter 1 måneds brug af HairLust Hair Growth Formula Capsules. Mørkt hår: Efter 3 måneders brug af HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultater varierer fra person til person.

     hairlust hair vitamins for Men før efter billede

     Efter 5 ugers brug af Hair Growth Formula Capsules Men. Resultater varierer fra person til person.

     Hvad skal mænd kigge efter i en shampoo mod hårtab?

     Da hårtab hos mænd er forårsaget af overproduktion af DHT oftere end hos kvinder, er det vigtigt for mænd, at der er en eller flere ingredienser i en shampoo mod hårtab til mænd, der virker DHT blokerende.

     Derfor skal mænd gerne gå efter shampooer, der f.eks. indeholder; olivenolie, jojobaolie, savpalme eller Pebermynteolie.

     I vores artikel om hårtab hos mænd kan du læse mere om, hvordan man kommer tyndt hår i forkøbet.

     Hvad skal kvinder kigge efter i en shampoo mod hårtab?

     Hårtab hos kvinder skyldes ikke så ofte overproduktion af DHT som hos mænd, men det er dog stadig en god idé at lede efter shampooer, der indeholder DHT blokerende ingredienser som f.eks. olivenolie. DHT er nemlig stadig ofte en årsag til hårtab hos kvinder, selvom det ikke er helt så hyppigt som hos mænd.

     I vores artikel om hyppige årsager til hårtab specifikt hos kvinder, kan du læse mere om, hvordan man bedst behandler det.

     Graviditet kan have meget forskellig effekt på håret, og det varierer meget fra kvinde til kvinde. Hver graviditet er nemlig forskellig. Dog ser man ofte at kvinder oplever at håret bliver tørt og kedeligt under og efter graviditeten. Derfor kan det være en god idé, at lede efter en shampoo mod hårtab til kvinder med ingredienser som olivenolie, aloe vera, blåbærekstrakt, mangosmør eller kokosolie, der indeholder masser af gode næringsstoffer og virker utroligt fugtgivende.

     Mange oplever også at håret bliver tykkere under graviditeten, men så pludseligt tyndere igen efter, man har født. Det skyldes, at man under graviditeten oplever forhøjede østrogenniveauer, som efter graviditeten falder igen, hvilket kan få hårsækkene til at gå i dvale. Samtidig kan mange kvinder efter de har født opleve mangel på vitaminer og mineraler og større niveauer af stress. Derfor kan det hjælpe, at bruge en shampoo til tyndt hår, eller en decideret shampoo mod hårtab til kvinder, der indeholder store mængder vitaminer fra ingredienser som; olivenolie, vindruekerneekstrakt, aloe vera, blårbærekstrakt, argan olie eller pebermynteolie.

     Hvis du vil læse mere om hårtab i forbindelse med graviditet, har vi skrevet en artikel om hårtab efter graviditet her.

      

     Kundeanmeldelser af HairLust
     4,8

     4,8 af 5 stjerner

     41 anmeldelser


     3 kommentarer


     • Mathilde

      Seriøst, jeg elsker jeres shampoo og balsam. Det virker bare for mig!


     • Sanne H.

      Jeg må sige! Jeg troede ikke på sådan noget med at shampoo kan virke mod hårtab. Men det giver virkelig god mening hvordan selv en shampoo kan hjælpe. Jeg har endda efter bare 3 uger på en shampoo uden alle de kemiske stoffer mærket kæmpe forskel på min hovedbund. Det klør ikke mere. <3


     • Thilde

      God info! Virkelig interessant læsning. Så mange ting, jeg ikke vidste om ingredienserne i en shampoo. Jeg skal vidst ha skiftet min shampoo ud.. Den er jo fyldt med alt muligt grimt.


     Giv en kommentar


     Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.