Få længere øjenvipper med vippeserum uden skadelig kemi!


Hvordan virker en vippeserum? Kan serum til øjenvipper være skadeligt? Og hvad er vigtigt at vide, før du køber en øjenvippe serum? I denne artikel får du svar på alle dine spørgsmål, og vores bedste tips til, hvordan du får stærkere, sundere og længere øjenvipper uden skadelig kemi!

Stine Holm

Community Manager, HairLust

Stine er uddannet Cand.Merc.(Kom.) fra Copenhagen Business School med en forkærlighed for skriftsprogets legende verden. Hos HairLust tryller hun med ordene på daglig basis, og så nørder hun naturlige ingredienser og hårplejetips, så det halve kunne være nok. Stine har formået at skubbe HairLust i en mere transparent retning, og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner igennem i alle hendes artikler.Læs mere om skribent.

Vi ønsker vel alle, at vi havde lange, fyldige og stærke øjenvipper? Vi kæmper os gennem listen af “årets bedste mascara” for at finde netop den formel, der giver vores vipper mest længde og volumen uden at klumpe, og vi har vel alle bøvlet med falske vipper og lash-extensions bare for at finde ud af, at det virkelig ikke er en holdbar løsning?

Men! Hvad nu hvis der var en anden, lettere og mere skånsom løsning til længere øjenvipper med naturlig fylde og volumen?

I denne artikel går jeg i dybden med, hvordan en øjenvippe serum virker, hvorfor en vippeserum kan være din vej til længere øjenvipper, og så guider jeg dig til alt, du bør vide, inden du går ud og investerer i en serum til øjenvipper. Så læs med og lær hvordan du får sundere og længere øjenvipper uden skadelig kemi!

Hvorfor bruge en vippeserum?

I jagten på længere øjenvipper ender vi kvinder ofte med at skade vipperne i det lange løb. Vi tester den ene mascara efter den anden, prøver den ene behandling med vippe-extensions efter den anden, og så limer vi falske øjenvipper på hver gang, vi skal i byen. Det er ikke noget at sige til, at vores øjenlåg bliver røde og irriterede, eller at vores vipper falder af efter kort tid og aldrig når at vokse sig fyldige og lange. Med al den kemi og slid, vi udsætter vipperne for hver eneste dag, er det ikke så mærkeligt.

Hvis du også er ved at være træt af alle de kortvarige, skadelige løsninger i kampen for længere øjenvipper, så kan en vippeserum være svaret:

Hvis du finder en god øjenvippe serum, uden skadelige kemiske stoffer, så vil du kunne give dine vipper og hårrødder den næring, pleje og kærlighed, der skal til for at de styrkes, at deres vækstcyklus forlænges, og de som resultat vil blive naturligt længere og fyldigere. Det lyder jo alt sammen ret lækkert, ikke? Så lad os dykke lidt længere ned i emnet og finde ud af, hvordan en serum til øjenvipper egentlig virker, og hvordan den kan give dig længere øjenvipper. Læs med videre herunder.

4 fordele ved at bruge en øjenvippe serum:

Fordelene ved at bruge en vippeserum er mange, og en serum til øjenvipper kan altså være en god investering for dig, som ønsker både smukkere, mere fyldige og længere øjenvipper! Modsat mange andre produkter på markedet, er det en væsentlig fordel, at en øjenvippe serum kan give dig et langvarigt resultat uden at skade dine vipper eller øjne. Nedenfor har jeg listet mine 4 bedste grunde til, hvorfor du bør overveje at investere i en vippeserum, i jagten på længere øjenvipper:

 1. Du opnår et naturligt resultat! En øjenvippe serum virker ved at forlænge dine egne øjenvippers vækstcyklus, og vælger du den rette vippeserum, kan du få naturligt længere øjenvipper uden skadelige kemiske ingredienser og hormonforstyrrende stoffer.

 2. Du sparer tid og slipper for at anvende mascara hele tiden, for at vise du har længere øjenvipper, end du faktisk har.

 3. På den lange bane får du, ved brug af en vippeserum, et mere økonomisk alternativ i forhold til andre produkter på markedet.

 4. Ved blot at anvende serum til øjenvipper 2 gange dagligt, kan du opnå fyldigere og længere øjenvipper, som du altid har drømt om!

Muskaan

Det kan være det hele værd at booste den naturlig vippevækst med plejende ingredienser frem for hormonforstyrrende prostaglandiner.

Muskaan Hussain - Customer Success Assistant, HairLust

Hvordan virker en øjenvippe serum?

Man kan efterhånden overalt på internettet se kvinder, der takker deres vippeserum for de forførende, lange vipper, de render rundt med. Men mange (mig selv inklusive) er og forbliver skeptikere, og hvis vi skal tilføje et sådant produkt til vores skønhedsrutine, så skal vi altså vide præcist, hvordan en øjenvippe serum virker, hvad den gør og om det nu også er så sundt, som det ser ud!

Men for at forstå hvordan en vippeserum virker, er man nødt til også at forstå hvordan vores øjenvipper virker, hvordan de gror og hvorfor, de ikke bliver ligeså lange som de fortryllende bambi-vipper, man ser overalt på de sociale medier.

Præcis som håret, vi har på hovedet, varierer både styrken og kvaliteten af vores øjenvipper fra kvinde til kvinde, og hvor lange vipper, vi kan få afhænger derfor bl.a. af vores gener, hormoner og de skønhedsrutiner, vi udsætter vipperne for i hverdagen. Derfor er vi desværre ikke alle genetisk byggede til automatisk at få ultra-lange øjenvipper uden at gøre noget aktivt for det.

Men hvordan kan man så påvirke vipperne til at gro længere og stærkere? Det skal jeg sige dig - lidt senere, når vi først har fået en forståelse for hvordan vores øjenvipper gror:

Øjenvippernes vækstfaser

Ligesom håret gennemgår øjenvipperne også en vækstcyklus, der deles op i 3 faser:

Den anagene fase:

Den anagene fase er den fase, håret er i, når det vokser og hårsækkens funktion er optimal. For vipperne varer vækstfasen gerne mellem 30 og 45 dage, og kun ca. 40% af alle vipperne i den øverste vippekant og 15% af vipperne i den nederste befinder sig i denne fase på samme tid. Hvert vippehår vil i løbet af denne periode vokse ud til en genetisk bestemt længde og derefter stoppe med at vokse i takt med, at de går videre til den næste fase, den katagene overgangsfase.

Sådan påvirker din vippeserum øjenvippernes vækst: Når du bruger en vippeserum, vil ingredienserne i formlen fungere lidt ligesom gødning for hårsækkene. De vil kunne pleje og fugte huden omkring vipperne, så hudcellerne ikke dehydrerer, de vil stimulere blodcirkulationen til hårsækkene og tilføre de næringsstoffer og vitaminer, hårsækkene har brug for til at kunne producere hår. Derudover indeholder en vippeserum ofte ingredienser, der blokerer hårsækkenes produktion af DHT, hvilket er et hormon, der tvinger hårsækkene i dvale før tid.

Hermed vil en øjenvippe serum kunne styrke vipperne, så de ikke falder af før tid, og forlænge vippernes anagene fase, så de vokser i længere tid, og så flere vipper vokser på samme tid. Dette resulterer i både fyldigere og længere øjenvipper.

Den katagene fase:

Når øjenvipperne når til den katagene fase i deres vækstcyklus, stopper hårsækken med at producere hår og begynder i stedet at skrumpe. Når dette sker, river hårroden sig fri fra roden af hårsækken og blodtilførslen til håret stopper. Håret begynder derefter langsomt at bevæge sig op mod hudbarrieren, så håret er klar til at gå i dvale og til sidst falde ud under næste fase. Denne katagene fase er den korteste af hårets vækstfaser og varer kun mellem 2-3 uger.

Sådan virker en øjenvippe serum: Hvis håret falder ud før tid, fordi det enten er blevet svækket eller falder af under brug af f.eks. makeup, øjenvippebukkere, falske øjenvipper eller lignende, så gror et nyt hår ikke ud lige med det samme, da hårsækken først skal have gennemgået hele livscyklussen, før den begynder at producere hår igen på ny. Derfor er det vigtigt, at man plejer og passer sine vipper og undgår al for megen hård styling, samt at man holder sig væk fra produkter som falske vipper og lignende. En øjenvippe serum vil kunne styrke og pleje vipperne, så de ikke falder ud før tid eller rives ud så let. Derudover vil en vippeserum kunne give huden og hårsækken den pleje og næring, der er brug for, så hårsækkenes funktion optimeres og de hurtigere kan producere sunde, stærke og længere øjenvipper igen.

Den telogene fase:

Den sidste fase i øjenvippernes vækstcyklus er den telogene fase, også kaldt hvile- eller dvalefasen. Her begynder hårsækken at bygge sig selv op igen og forberede sig til en ny produktion af hår. I denne fase hviler håret lige under hudbarrieren i en rum tid inden det naturligt falder af. Dvalefasen kan vare helt op til 100 dage før øjenvippen falder af og hårsækken begynder at producere et nyt hår, og det tager gerne omkring 4-8 uger før den afkastede øjenvippe igen er erstattet, og et nyt hår er vokset ud.

Men bare rolig, du vil ikke opleve, at alle dine vipper pludselig falder ud på én og samme tid, så du pludselig står helt uden øjenvipper. Hver øjenvippe har nemlig dens helt egen livscyklus, og det er derfor meget normalt, at et vippehår eller to falder ud helt naturligt de fleste dage.

Sådan kan en serum til øjenvipper sætte gang i vippevæksten igen: Hvis du bruger en god vippeserum, så vil du endda (udover at kunne forlænge vippernes vækstfase og få længere øjenvipper, og udover at du mindsker risikoen for at vipperne falder ud før tid), kunne optimere regenereringen af hårsækken, så de nye hår vil kunne gro ud endnu hurtigere end før.

Dette betyder, at en øjenvippe serum vil få de resterende vippehår til at vokse sig længere og stærkere, mens færre hår vil falde af før tid, og nye hår vil kunne vokse ud hurtigere end normalt. Med en serum til øjenvipper vil du derfor ikke på samme måde bemærke, at dine vipper falder af under den telogene fase, men i stedet føle at du har flere, fyldigere og længere øjenvipper.

Kort sagt: Sådan virker en øjenvippe serum

En øjenvippe serum virker på den måde, at den tilfører vitaminer, antioxidanter og andre næringsstoffer til huden, vipperne og hårsækkene, hvilket gør, at huden ikke tørrer ud, at hårsækkenes funktion, sundhed og størrelse optimeres og hårene styrkes, så vækstcyklussen forlænges, og vipperne vokser sig længere og fyldigere. Når hårsækkene på denne måde stimuleres med en vippeserum, så betyder det, at hårsækkene hurtigere regenereres, efter de har afkastet et hår, og et nyt hår derfor hurtigere vokser ud igen. På samme måde får hårsækkene den næring, der er behov for, så de kan producere hår i længere tid, og så hårene ikke så let falder af før tid.

Du vil derfor med en god serum til øjenvipper kunne få stærkere og længere øjenvipper, som ikke pludselig falder af, før de har gennemgået hele deres livscyklus.

3 hurtige om serum til øjenvipper

Der er utroligt mange fordele ved at bruge en vippeserum til daglig pleje af øjenvipperne, men de tre fordele, jeg synes er vigtigst at fremhæve, dem får du her:

 1. En øjenvippe serum er utroligt nem at anvende, som en fast del af den daglige skønhedsrutine

 2. Med en god serum til øjenvipper kan du opnå et længerevarende, naturligt resultat med fyldigere og længere øjenvipper

 3. Den rigtige vippeserum skader hverken øjne eller vipper, og vælger du en mild vippeserum, uden skadelige eller hormonforstyrrende stoffer er den velegnet til selv den sarteste hud

Så kort sagt, en øjenvippe serum er let at bruge, effektiv i længden og fungerer til selv den mest sensitive hud. Man kan vidst godt høre, at jeg er ret stor fan...

Vis dette opslag på Instagram

How to use @thehairlust Eyelash enhancement serum 👌

Et opslag delt af HairLust (@thehairlust) den

Hvordan bruger jeg en vippeserum? [Video]

Det er ærligt talt utroligt let at bruge en serum til øjenvipper. Der er dog et par ting, som man gerne skal være opmærksom på, når man bruger vippeserum hver dag. Det gennemgår jeg nu, og så får du et godt bud på, hvordan du let kan implementere en øjenvippe serum i din skønhedsrutine lige her:

Det afhænger ofte af vippeserummen, du har, hvordan den skal bruges. Mit første tip er derfor, at du følger instruktionerne på den øjenvippe serum, du har købt, så sikrer du nemlig at du får mest muligt ud af netop dit produkt.

Har du smidt emballagen ud, eller kan du ikke lige finde en god instruktion til din vippeserum, så følg disse råd:

 1. Brug din vippeserum 1-2 gange om dagen (dette afhænger af den øjenvippe serum, du har. Dén jeg vil anbefale dig senere i denne artikel skal påføres 2 gange dagligt, morgen og aften).

 2. Sørg for at vipperne er rene, inden du påfører din øjenvippe serum. Rens derfor hud og vipper inden brug.

 3. Påfør din vippeserum langs øjenvippekanten (IKKE den våde kant langs øjet, men ovenover vipperne - dér, hvor du ville påføre falske vipper, hvis du brugte det). Påfør ikke for meget, bare ét strøg er nok, og pas på med at få den ind i selve øjet. Serum er til huden og hårrødderne og det kan give svien, hvis det kommer direkte i øjet.

 4. Lad din øjenvippe serum trænge ind, inden du enten påfører makeup om morgenen eller gnider dig i de trætte øjne om aftenen.

 5. Voila - Dine vipper er nu klar til dagens strabadser eller til at få sin skønhedssøvn hele natten igennem. Sværere er det ikke!

Her får du en lille how-to video, der viser, hvor simpelt det er at bruge en øjenvippe serum:

Ved de fleste vippeserummer, ser man gode resultater efter ca. 8-12 ugers brug, det kommer lidt an på hvilken øjenvippe serum, du har, og om du husker at bruge den hver dag og efter anvisningerne.

Find en rutine, der passer dig

For at du husker at påføre din vippeserum hver eneste dag, så er det vigtigt, at du får den inkorporeret som en fast del af din daglige skønhedsrutine. Jo mere du får din øjenvippe serum til at blive en fast del af rutinen, jo færre gange vil du glemme den, og jo bedre gavn vil du i sidste ende få af din vippeserum.

Mangler du inspiration til, hvordan du kan strukturere din morgen- og aftenrutine, så du kan huske din øjenvippe serum? Så kan du måske finde inspiration i mine rutiner her:

 • Min morgenrutine med vippeserum: Jeg bruger min serum til øjenvipper hver morgen lige efter jeg har renset mit ansigt, og inden jeg forsigtigt påfører min ansigtsserum og ansigtscreme, eller hvad end du bruger til dit ansigt. Så lader jeg den trænge ind, mens jeg tager tøj på, brygger morgenkaffen og hygger med morgenmaden. Det sidste, jeg gør, inden jeg smutter ud af døren, er at lægge min makeup og fikse håret. Så har vippeserummen haft god tid til at trænge ind, og jeg kan hygge mig med makeuppen, mens Go’Morgen Danmark eller Nyhederne kører på TV’et i baggrunden.
 • Min aftenrutine med vippeserum: Om aftenen påfører jeg min øjenvippe serum lige efter, jeg har vasket dagen af ansigtet og fjernet snavs og makeup rester. Jeg gør gerne dette lidt tid inden jeg hopper i seng, så jeg ikke risikerer at gnide for meget i øjnene, inden vippeserummen har haft tid til at trænge ind. Når man er meget træt efter en lang dag, kan man automatisk komme til at gnide sig i eller omkring øjnene - og det er jo ikke meningen, at en vippeserum skal direkte ind i øjet, men i stedet på huden omkring vipperne, så den kan trænge ind til hårrødderne, hvor den gør mest gavn.

Kan jeg bruge vippeserum med make-up?

Ja, det kan du sagtens. Jeg vil anbefale dig, at lade din øjenvippe serum trænge ind så længe som muligt, og så påføre makeup som noget af det sidste om morgenen. Men… Der er selvfølgelig dage, hvor man har mere travlt end andre, og hvor der ikke lige er tid til, at ens vippeserum kan trænge ind. Dage hvor makeuppen bare skal fikses så hurtigt som muligt, inden man må storme ud af døren. Her kan man sagtens stadig bruge makeup, lige efter man har påført sin øjenvippe serum.

Et godt tip til disse travle morgener er; at man undgår eyeliner og lignende, der påføres langs vippekanten, og at man i stedet for at påføre mascara helt ned til rødderne, blot fokuserer på længderne af vipperne. Det bedste ville selvfølgelig være, at give vipperne helt fri for makeup disse dage, men det er selvfølgelig også oftest disse travle dage, hvor man har mest brug for et makeup-pift, så man ikke ser helt smadret ud. Så hold i stedet bare lidt igen med øjenmakeuppen og fokusér evt. mere på læberne disse dage - der er intet som en knaldrød læbestift, der kan friske et ansigt op og sprede glæde og smil i hvert et rum, man træder ind i (specielt hvis der følger et smil med til den røde læbestift...).

Hvem kan bruge øjenvippe serum?

Alle, der ønsker fyldigere, stærkere og længere øjenvipper kan bruge en øjenvippe serum. Der er dog et par spørgsmål, der går igen, hver gang jeg snakker med folk om vippeserummer og hvem, der kan bruge en serum til øjenvipper. Derfor får du da lige svarene her:

Kan jeg bruge vippeserum, hvis jeg har extensions?

Ja! Det kan du sagtens, og det kan faktisk være en utroligt god idé at bruge en vippeserum, hvis du har extensions. Øjenvippe extensions kan nemlig skade de naturlige vipper utroligt meget, og derfor er det vigtigt, at du styrker vipperne med en vippeserum, hvis du gerne vil undgå at miste alt for mange af dine naturlige vipper i perioden. Men hvis du ønsker at bruge en vippeserum, mens du har extensions, er det vigtigt, at du er opmærksom på ingredienserne i din øjenvippe serum. Der er nemlig nogle ingredienser og olier, du skal undgå:

En af hovedingredienserne i den lim, der bruges når vippeextensions skal påføres hedder cyanoacrylat. Det er en hurtigtørrende lim, som kan opløses eller påvirkes af nogle specifikke olier og glycoler. Derfor skal man være meget opmærksom på om den vippeserum, man bruger indeholder nogle olier, som kan påvirke ens vippeextensions. For har man brugt en masse penge på at på påsat sine extensions, så vil man vel også gerne have at de holder i noget tid… Ikke sandt? Hold dig derfor væk fra disse ingredienser, hvis du vil bruge din øjenvippe serum med extensions:

Du har extensions: Hold dig fra disse ingredienser i en vippeserum:

 • Mineralske olier
 • Kokosolie
 • Rapsolie
 • Propylene Glycol
 • Butylene Glycol

Endnu en ting, du bør holde dig fra, hvis du har vippeextensions er for høj og intens varme og fugtighed. Hold dig derfor fra saunaer, lange boblebade og hot yoga, hvis du gerne vil holde lidt på dine extensions - bare et lille ekstra tip.

Det er dog langt fra alle olier, der kan være problematiske i en vippeserum, når du bruger den med extensions. Man kan f.eks. sagtens bruge en øjenvippe serum, der indeholder sød mandelolie eller ricinusolie.

Kan jeg bruge vippeserum, hvis jeg er gravid?

Ja, det kan du sagtens, men det kommer meget an på hvilken øjenvippe serum, du vælger! Nogle vippeserummer indeholder nemlig nogle problematiske ingredienser, som kan virke hormonforstyrrende, og som absolut ikke er gode at bruge, når man er gravid eller ammende. Jeg vil egentlig sige, at det bare generelt altid er en god idé at undgå produkter med sådanne grimme ingredienser i. Men hvilke ingredienser skal du så gå udenom, når du skal vælge din vippeserum? Du får en hurtig guide her:

Gå altid udenom øjenvippe serummer, der indeholder prostaglandiner. Disse prostaglandiner er nogle signalstoffer, som modulerer den virkning, en lang række af hormoner og andre signalstoffer har på al slags væv. Det vil sige, på godt gammeldags dansk, at prostaglandiner er hormonforstyrrende stoffer, der enten fremmer eller hæmmer vores hormoners funktion. I en vippeserum betyder det, at et evt. indhold af prostaglandiner kan påvirke vores hormoner til at forlænge vippernes vækstcyklus og ændre den hormonelt bestemte længde, vores vipper kan få, så man som resultat får meget fyldigere eller længere øjenvipper. Men, som du nok har gættet, skal man tænke sig om, hvis man vil omgive sig med sådanne hormonforstyrrende stoffer i sin dagligdag i f.eks. en vippeserum! Rent ud sagt vil jeg anbefale, at man ALTID undgår dem i de produkter, man bruger til hud, hår og andre ting i hverdagen. Nogle former for prostaglandiner (PGE & PGF) bruges bl.a. til at fremkalde medicinsk abort eller igangsætte fødsler, og derfor er det specielt meget vigtigt, at man under graviditet fuldkomment undgår disse stoffer - også i en serum til øjenvipperne.

Hold dig fra de hormonforstyrrende prostaglandiner eller prostaglandin-lignende stoffer i din vippeserum, hvis du er gravid, ammende eller bare gerne vil passe på dig selv! Her får du et hurtigt overblik over nogle af de oftest brugte prostaglandiner brugt i øjenvippe serummer på markedet:

 • Bimatoprost: Et prostaglandin, der blev brugt i den originale Latisse øjenvippeserum, der kun kan fås på recept i USA og har en række bivirkninger. Det er et lægemiddel, der ikke er godkendt i Danmark.
 • Norbimatoprost eller MDN: Et prostaglandin-lignende stof, der findes i mange vipperummer på markedet og som giver rødme og hudirritation ved brug.
 • Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide: Et prostaglandin-lignende stof, der bruges i mange vippeserummer på markedet og som giver rødme og hudirritation ved brug.
 • Kloprostenol: Et prostaglandin, der bruges som abortmiddel hos dyr og blev fundet i nogle øjenvippe serummer i Norge, hvilket resulterede i en kæmpe skandale.
 • Andre prostaglandin-lignende stoffer, der bruges i serum til øjenvipper: Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost.

En fællesbetegnelse for disse stoffer er, at navnene ofte indeholder “prost”. Så når du tjekker ingredienslisten igennem på den vippeserum, du overvejer at investere i, så undgå gerne de øjenvippe serummer, der har ord med “prost” i.

Er man derfor gravid, så bør man gå efter en serum til øjenvipper, med aktive stoffer som peptider, proteiner eller gode planteekstrakter og lignende. De er nemlig sikre at bruge, når man er gravid. Men husk altid af konsulere med egen læge, hvis du er i tvivl.

Kan jeg bruge vippeserum, hvis jeg har sensitiv hud eller allergi?

Ja, det kan du sagtens! Men igen, det er vigtigt at vælge den rette serum til øjenvipper. For hvis du vælger en vippeserum med irritationsfremkaldende og hormonforstyrrende ingredienser som dem, jeg lige har beskrevet i det forrige afsnit, så er irritation, kløe og rødme nærmest en garanteret bivirkning, og har du i forvejen allergi eller sensitiv hud, så er dette altså ikke et godt match.

Kan øjenvippe serum være skadeligt?

Det korte svar er både ja og nej. En øjenvippe serum fra det rette mærke og med de rette ingredienser er ikke det mindste farlig at anvende, og vælger du en mild vippeserum uden hormonforstyrrende, allergifremkaldende, kræftfremkaldende eller miljøbelastende ingredienser, så kan du endda bruge den til både sensitiv hud og øjne.

Men…

Der findes desværre en masse udgaver af serum til øjenvipper på markedet, som indeholder ingredienser, der kan give en længere række bivirkninger, heriblandt, allergiske reaktioner som rødmen, kløe og irritation. Derfor vil jeg anbefale dig, inden du køber en vippeserum, lige at gennemgå listen over problematiske prostaglandiner ovenfor. Så er du rimelig godt forberedt og klædt på til at finde en øjenvippe serum, der ikke vil skade dit helbred, men blot give dig sundere og naturligt længere øjenvipper.

Sådan undgår du let og elegant de skadelige stoffer:

Der findes en lang række af prostaglandiner og andre skadelige stoffer, så hvis du vil være sikker på, at din vippeserum ikke indeholder disse former for problematiske stoffer, er det en god idé at tjekke op på ingredienserne.

Du får forresten min anbefaling til en naturlig vippeserum lidt længere nede… Men, her har du lige en hurtig anmeldelse fra én, der har brugt min favorit-vippeserum - Hun var ca. lige så begejstret som jeg er!:

HairLust anmeldelse

Hvad sker der, hvis jeg stopper med vippeserum?

Hvis du stopper med at bruge vippeserum, så vil dine vipper så småt vende tilbage til deres normale vækstcyklus og længde. Du vil altså ikke blive ved med at kunne se den effekt, som du opnåede ved brug af din serum til øjenvipper.

Hvordan vipperne reagerer kan dog også afhænge af hvilken øjenvippe serum, man brugte:

Hvis det var en vippeserum med hormonforstyrrende prostaglandiner i, så kan man opleve, at man mister en del vipper kort efter, man stopper på øjenvippe serummen, da hårsækkene ikke længere tvinges til at producere hår på samme måde. Der vil herefter gå omkring 3 måneders tid, før vippernes vækst er tilbage til normalen.

Hvis man brugte en vippeserum med aktive stoffer som peptider, proteiner og planteekstrakter eller -olier, så vil man ikke opleve samme drastiske overgang, men blot at vipperne gradvist vender tilbage til normalen. Man vil derfor ikke på samme måde miste en masse øjenvipper, når man stopper med at bruge sin vippeserum.

Min favorit: Test af vippeserum

Nu til det, jeg har glædet mig mest til at dele! Min absolutte yndlings øjenvippe serum: HairLust Eyelash Enhancing Serum. De aktive ingredienser i denne serum er:

 • Widelash™: Denne skønne vippeserum fra HairLust er baseret på et aktivt peptid-kompleks kaldet "Widelash™", der effektivt arbejder på at sikre en optimal vækstcyklus for vipperne, og som, ifølge studier foretaget af Sederma, giver dokumenteret effekt på blot 30 dage.
 • Arginine: Derudover indeholder den arginine, som er en essentiel aminosyre, der direkte styrker hårsækkene og hjælper håret med at gro.
 • Vitamin B5 og B7: har en fast plads på ingredienslisten i denne vippeserum. De indgår bl.a. i kroppens omsætning af f.eks. aminosyrer, som hårsækkene skal bruge, for at håret kan vokse, og du kan få længere øjenvipper.
 • Koffein: er også at finde i denne øjenvippe serum, da det virker stimulerende på hårsækkene og hjælper til at forlænge hårets vækstcyklus, samt fordi det er anerkendt for sin evne til at blokere overproduktion af DHT.
 • Hyaluronsyre: er en naturlig fugtbinder, der modvirker tab af elasticitet samt fugttab.

Øjenvippe serummen fra HairLust var blevet nomineret i Costume Skønhedsfavoritter 2018. Den er blevet anerkendt af adskillige eksperter og skønhedsredaktører, som bl.a. har anbefalet den i skønhedsmagasiner som Woman, Costume og ALT for damerne, og sidst men ikke mindst er den kåret som testvinder af denne øjenvippe serum test lavet af Doc.24, der har testet 8 af de mest populære vippeserummer på markedet.

Herunder ses et før og efter billede fra en kunde, der har brugt HairLust Eyelash Enhancing Serum. Dette er sådan ca. hvad du kan forvente af resultat ved brug af produktet efter 8-12 uger:

før og efter øjenvippeserum

Flere tips til længere øjenvipper

Hvis du ikke er så meget til øjenvippe serum eller bare gerne vil gøre endnu flere gode ting for dine vipper i dagligdagen samtidig med, at du bruger en vippeserum, så får du her mine 7 bedste tips til, hvordan du får længere øjenvipper:

1. Din livsstil

Sørg for at få en sund kost og leve en sund livsstil med masser af motion og vitaminfyldte grøntsager. Det er altså ikke en myte, at man bliver, hvad man spiser, og at den livsstil, man leder har en kæmpe indflydelse på hvordan både hår og øjenvipper gror. Så pas godt på din krop, dit helbred og dine øjenvipper med en sund kost og en aktiv livsstil.

2. Husk dine vitaminer

Tag et kosttilskud til håret med biotin og andre gode næringsstoffer: Det kan hjælpe kroppen med at optimere og vedligeholde hårets og øjenvippernes vækst og sundhed. HairLust Hair Growth Formula Gummies eller Capsules er et rigtig godt bud - helt uden syntetiske tilsætningsstoffer!

3. Husk at pleje dine vipper i dybden

Hvis du gerne vil have længere vipper på den helt naturlige måde, så skal du sørge for at pleje dem godt. Prøv enten at bruge aloe vera: Pres lidt aloe vera saft ud fra et stykke frisk aloe vera og påfør det langs vippekanten, inden du skal sove. Lad det virke og trænge ind i hud og hårsække natten over, og rens så ansigt og vipper som normalt om morgenen. Så styrker og nærer du vipperne i dybden natten over ved hjælp af din egen hjemmelavede vippeserum af ren aloe vera. Du kan også tilføje et par dråber ricinusolie, lidt kokosolie eller ren jomfru olivenolie til din friske aloe vera saft, så øger du effekten med gode fedtsyrer, som plejer huden og hårsækkene i dybden. Olierne kan også bruges alene eller som en olieblanding uden aloe vera, hvis du ikke lige ligger inde med en fin, frisk aloe vera plante. Fremgangsmåden er den samme.

4. Drik grøn te:

Grøn te er proppet med gode antioxidanter og vitaminer, og for øjenvipperne er dette rent guf. Lav derfor din egen lille øjenvippe serum derhjemme ved at brygge en kop stærk grøn te hver morgen og aften, og dup øjne og vipper godt, men skånsomt med en vatrondel, der er dyppet i den lunkne, grønne vidunder-te.

5. Massage og børstning af vipperne:

Ligesom i hovedbunden kan massage eller en stimulerende børstning også øge blodcirkulationen omkring hårrødderne i vippekanten, hvilket kan virke stimulerende på vippevæksten. Aller første trin er at rengøre øjne og vipper og fjerne evt. snavs og makeup. Hvis du foretrækker en blid massage, så vask hænderne grundigt, tilfør et par dråber olivenolie eller kokosolie på fingerspidserne og masser blidt øjenlågene og området omkring vipperne i ca. 5 minutter. Giv vipperne denne form for massage et par gange om ugen. Hvis du foretrækker at stimulere vipperne ved børstning, så brug enten en specifik vippebørste eller en rengjort børste fra en tom mascara. Dryp et par dråber E-vitamin i vippekanten og børst vipperne fra rod til spids i ca. 5 minutter, gentag dette ritual et par gange om ugen, så giver du vipperne din egen stimulerende vippeserum med noget så simpelt som dråber af E-vitamin og en vippebørste.

6. Fjern makeup inden sengetid

Giv gerne vipperne en pause fra makeup en gang imellem. Makeup slider utroligt meget på vipperne, og mange former for makeup kan virke udtørrende i længden på huden og vipperne. Så husk at fjerne makeuppen og rense ansigtet godt hver eneste dag. Weekenderne - eller tømmermænds-søndage - er gerne gode anledninger til helt at droppe makeuppen og give vipperne en velfortjent pause, men en gang imellem kunne du måske også fokusere på læberne i makeup-rutinen og så give vipperne en pause og et naturligt udtryk - uden makeup.

7. Undgå at bue, gnide eller rive

Når du buer, river eller hiver i vipperne, er der stor sandsynlighed for, at du knækker dem eller river dem ud, før de har gennemgået deres naturlige vækstcyklus.

Kan man bruge en vippeserum til sine øjenbryn?

Det kan være lidt bøvlet at bruge en vippeserum til brynene, da en serum til øjenbryn skal påføres over et større område, og derfor er den fine pensel i din øjenvippe serum ikke helt ideel til formålet. Men ligesom der findes serum til øjenvipper, findes de også til brynene. Så hvis du gerne vil give dig i kast med en øjenbryn serum, så kan jeg anbefale HairLust Eyebrow Enhancing Serum, der ligesom vippeserummen er et produkt udviklet med en aktiv formel af peptider, essentielle aminosyrer, vitaminerne B5 og B7, koffein, og hyalyronsyre, og derudover er der også arganolie i. En effektiv, men naturlig formular til dig, som ønsker fyldige og smukke øjenbryn. Vi har faktisk skrevet en artikel, der går mere i dybden med øjenbrynsserum, og ingredienserne i en serum til bryn. Læs den her og bliv klogere på hvordan, du let og hurtigt kan få flotte, naturlige bryn uden hormonforstyrrende kemikalier.

HairLust anmeldelse

Jeg håber, jeg har givet dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have om øjenvippe serum, og hvordan du kan få længere øjenvipper helt uden skadelig kemi. Du må endelig dele alle dine erfaringer med vippeserum i kommentarfeltet herunder, og har du spørgsmål om alt fra serum til øjenvipper eller diverse hårproblemer - så smid dem med i kommentarfeltet. Så skal vi gøre hvad vi kan for at svare!

Kundeanmeldelser af HairLust

 

 

 

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


7 kommentarer


 • Sofia

  Tak for god artikel. Har købt jeres vippeserum nu :-)


 • Maja

  Er der nogen, der har anvendt eyelash enhancing serum under deres graviditet?


 • Lene Østergaard

  Vanedannende. Et synligt flot result som holder :)


 • Jensen

  Hairlust har de bedste produkter – inkl. deres øjenvippeserum. Den hverken svier eller giver røde øjne.


 • Trine

  Ja, du kan sagtens bruge hairlust vippeserum under graviditet – den indeholder netop ingen prostaglandiner ligesom fx M2. Jeg gik fra M2 til HairLust og kan mærke samme effekt. Jeg skiftede da jeg blev gravid, men vil helt sikkert fortsætte med hairlust, da ejg foretrækker et naturligt alternativ der ikke indeholder hormonforstyrrende ingredienser – ja og så er det billigere


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.