Serum: fyldige brynSe alle artikler

Øjenbryn serum: Sådan får du fyldige, flotte bryn med øjenbrynsserum

Trenden inden for øjenbryn har ændret sig markant de sidste mange år. Men 90'erne pinlige tendens hvor brynene ikke kunne blive tynde nok plager os stadigvæk den dag i dag! Heldigvis behøver du ikke at leve med konsekvensen fra overplukkede øjenbryn.

De kraftige, forføriske bryn er afgjort på mode i øjeblikket. Desværre er det bare sådan, at er ikke alle og en hver, der har stået forrest i køen, da der blev uddelt øjenbryn. Derudover har flere af os (og med ”flere af os” mener jeg mig selv) måske fejlagtigt overplukket øjenbrynene, da vi var yngre og må derfor nu leve med konsekvenserne af det.

Men hvad er så de gode nyheder? At vi faktisk ikke behøver at affinde os med at have tynde øjenbryn i al evighed! Der findes nemlig flere forskellige metoder til at stimulere øjenbrynenes vækst.

Hvis du vil vide, hvordan man får fyldigere, flotte øjenbryn, så skal du læse med her. Jeg vil nemlig afsløre, hvordan du anvender et øjenbrynsserum, og hvordan du kan finde det bedste. Sidst men ikke mindst, vil jeg vise nogle før- og efterbilleder efter brug af øjenbrynsserum!

Indholdsfortegnelse

Hvordan vokser øjenbrynene egentlig?

Inden vi dykker nærmere ned i, hvordan man kan få fyldigere øjenbryn, er vi lige nødt til at høre lidt om, hvordan øjenbrynene egentlig vokser - og om årsagen til, at du måske er udstyret med tynde øjenbryn.

Hårene i vores øjenbryn, og på resten af kroppen, gror fra hårsækken, et stykke under hudens overflade. Håret næres fra nogle blodårer, der sidder fast i hårroden og giver håret den næring, det har brug for til at gro. Ligesom hårvæksten på hovedet og væksten af vores øjenvipper, så gennemgår hårene i vores øjenbryn en livscyklus på 3 faser; den anagene fase (vækstfasen), den katagene fase (overgangsfasen) og den telogene fase (hvilkefasen). Alle hårene i brynene har deres egen, individuelle vækstcyklus og befinder sig derfor i forskellige stadier, hvilket betyder, at du ikke pludselig vil miste alle dine øjenbrynhår på én og samme tid, men i stedet vil du hele tiden have hår i øjenbrynene. Dermed er det også meget normalt at miste et par hår i brynene løbende, ligesom det er helt normalt at miste et par øjenvippehår dagligt og ca. mellem 50-100 hår på hovedet hver dag.

Øjenbrynenes vækstfase er dog betydeligt kortere end hårets vækstfase på hovedet. Det er grunden til, at dine øjenbryn aldrig vokser sig lange!

Der kan være mange årsager til, at du har tynde øjenbryn og sparsom hårvækst i brynene:

1. Du overplukker brynene

Du overplukker brynene

Plukning af øjenbrynene er en nem metode at få nogle flotte øjenbryn på med form. Men hvis du overplukker brynene, kan du i sidste ende komme til at stå med nogle meget tynde af slagens. Hvorfor egentlig det? Fordi det har en skadelig indvirkning på hårfollikler i brynene, at du plukker brynene gentagende gange. Hvis du overplukker brynene kan det med tiden medføre, at de måske slet ikke vokser ud igen. Men tag det nu roligt! Selv de tyndeste øjenbryn kan komme til at se kraftigere ud ved hjælp af et en god øjenbryn serum (mere om det senere).

2. Genetiske faktorer

Genetiske faktorer

Nogle er fra naturens hånd udstyret med tynde, fine øjenbryn! Desuden kan farven på brynene også have stor betydning for, hvordan de ser ud. Selvom du har kraftige øjenbryn, ser de måske ikke nær så fyldige ud, fordi de er lyse.

3. Sygdomme

Sygdomme

Visse sygdomme, som f.eks. stofskiftesygdomme, kan resultere i, at du taber håret i dine øjenbryn. Hvis du har mistanke om, at dine tynde bryn skyldes en sygdom, bør du tale med din læge om de forskellige muligheder for at få gang i brynenes vækst.

Hvad er et øjenbrynsserum?

Der findes en masse forskellige metoder til at få flotte øjenbryn, der både er hurtigere og dyrere end med en øjenbryn serum. For bare at nævne nogle få, er der; 3D øjenbryn, også kaldet mikropigmentering, kosmetiske tatoveringer, farvning og makeup. Men når man konstant udsætter sine bryn for hårde kemikalier, hjælper man ikke med at opbygge og styrke sine naturlige øjenbryn - tværtimod.

For et holdbart og naturligt resultat er det derfor meget bedre, at bruge en god serum til øjenbryn med en masse effektive, men naturlige ingredienser, der kan give dig vedvarende fyldige og flotte øjenbryn.

Ligesom med håret på hovedet, skal dine øjenbryn også bruge en god portion næringsstoffer for at kunne vokse sig fyldige og stærke. Hver dag bliver vores bryn nemlig udsat for slid, når vi f.eks. plukker og lægger makeup for at dække den manglende fylde. Derudover er brynene også ekstra udsatte for udtørring og eksterne faktorer som vind, vejr og sollys.

Et øjenbryn serum er et plejeprodukt, der er udviklet til at få øjenbrynene til at vokse sig tykkere og kraftigere. Mest af alt ved at have en fugte og pleje de eksisterende hår samtidig med at stimulere ny hårvækst. De fleste serum til øjenbryn har en speciel børste til brynene, som gør det nemt at påføre produktet.

Naturligvis er det med øjenbrynsserum som med alle andre skønhedsprodukter, det er ikke alle øjenbrynsserummer der er fremstillet på den samme måde!

HairLust - Eyebrow Enhancing Serum HairLust - Eyebrow Enhancing Serum

Eyebrow Enhancing Serum

Plantebaseret øjenbrynsserum, beriget med Capixyl™ peptide for fyldigere bryn.

449 kr

359 kr

Læs mere
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Plantebaseret bryn- og vippeserum sæt, beriget med Capixyl™ peptide.

898 kr

629 kr

Læs mere

Virker øjenbrynsserum overhovedet?

Det er naturligvis det helt afgørende spørgsmål for de mange af os, som ønsker os nogle kraftigere øjenbryn! Vi har alle sammen hørt om fordelene ved at anvende et øjenbrynsserum, men kan det reelt påvirke hårvæksten i brynene?

Lad os lige få noget på det rene: Selv det allerbedste serum til øjenbrynene vil desværre ikke kunne forvandle et par tynde øjenbryn til et par Instra-værdige, buskede øjenbryn over en nat. Derimod kan et godt øjenbryn serum hjælpe dig med at få det bedste ud af dine øjenbryn ved at give dem de mest optimale vækstbetingelser og ligeledes beskytte de eksisterende hår. Hvis du ikke lige står med en speciel recept ved hånden, er et serum til bryn derfor absolut en god løsning, hvis man ønsker sig nogle kraftigere øjenbryn.

Men som sagt: De virker ikke natten over. Du må forberede dig på at skulle vente i flere uger før mulige resultater.

Hvem kan anvende et øjenbryn serum?

Jeg er selv en stor fan af at bruge både vippe og bryn serum. Så hvis du står med et af følgende problemer, er jeg derfor overbevist om, at du kan få stor glæde af at anvende øjenbrynsserum:

 • Dine bryn er ødelagte eller hårvæksten er sparsom
 • Du taber mange hår fra brynene
 • Du har pletvist hårtab i brynene
 • Du har tynde, fine bryn, enten fra naturens hånd eller pga. overplukning
 • Du vil gerne have kraftigere bryn
 • Du vil gerne spare tid på at lægge makeup på brynene

Hvis du er utilfreds med dine øjenbryn og gerne vil hjælpe dem lidt på vej, så kan et øjenbrynsserum måske være et rigtig godt valg for dig.

Sådan finder du det bedste serum til brynene

Så, hvordan sikrer du dig så egentlig, at du vælger det bedste øjenbrynsserum blandt de mange forskellige på markedet?

Her er de ingredienser, du skal være på udkig efter

Jeg anbefaler, at du vælger et produkt, der indeholder en eller flere af følgende ingredienser:

 • Peptider – Korte kæder af aminosyrer, som er vigtige byggesten i proteinerne kollagen, elastin og keratin, som både hud og hår består af. Proteiner, som danner grundlaget for hudens og hårenes elasticitet og styrke. Derfor vil peptider i en øjenbrynserum kunne styrke og fremme øjenbrynenes vækstcyklus og optimere væksten af dine øjenbryn.
 • Planteekstrakter – Jeg anbefaler, at du går efter de plejende ekstrakter, f.eks. aloe vera, for at forsyne dine skrøbelige bryn med den nødvendige fugt og for at forebygge tab af hår.
 • Koffein – Det er videnskabeligt bevist, at koffein stimulerer hårvæksten. Gå på udkig efter den type af koffein, der er udvundet af naturlige kilder, f.eks. kaffebønneolie, når du skal ud at finde det bedste øjenbrynsserum.
 • Hyaluronsyre – Hyaluronsyre er en af de allerbedste ingredienser til at forsyne den tørre hud og det tørre hår med fugt.
 • CAPIXYL™ – Har du hørt om CAPIXYL™? Hvis ikke, så er det på høje tid! CAPIXYL™ er et peptidekompleks, der er udvundet af rødkløver. I flere kliniske studier har CAPIXYL™ vist sig at kunne øge hårets tæthed. Så hvis du er på jagt efter et serum til øjenbrynene, der rent faktisk virker, bør du helt afgjort holde godt øje med denne fantastiske ingrediens!

Når du er ude og skal finde det bedste øjenbrynsserum, er der til gengæld også et par ingredienser, du bør undgå:

Prostaglandinanaloger

Prostaglandinanaloger er kemiske komponenter, der har en hormonel indvirkning på kroppen. Prostaglandinanaloger findes i mange serummer til vipper og bryn. Alt imens de kan være en hjælp til at stimulere hårvæksten i brynene, kan de desværre også give mange bivirkninger, inklusive irritation, misfarvning af huden og tidlig ældning af huden omkring øjnene. Prostaglandinanaloger kan sågar få din øjenfarve til at ændre sig! Desuden er de ikke sikre at bruge under graviditet og amning.

Vidste du, at brugen af prostaglandinanaloger i vippe -og brynserummer er ulovlige at bruge i en lang række lande, bl.a. i Canada og Sverige?

Syntetisk fremstillede prostaglandiner

Den syntetiske udgave af prostaglandinanaloger menes at have nogle af de samme bivirkninger. De syntetisk fremstillede prostaglandinanaloger sælges under mange forskellige navne, bl.a.:

 • Isopropyl cloprostenate
 • Isopropanol Phenyl-hydroxyl-pentene Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
 • Dichloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide Trifluoromethyl
 • Dechloro Ethylprostenolamide

Derfor bør du altid tjekke varedeklarationen grundigt for at undgå disse ingredienser, når du skal ud og købe dit nye øjenbrynsserum.

Mit bud på det bedste øjenbrynsserum

Nu da du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal finde det bedste serum til brynene, vil jeg fortælle dig lidt om min egen personlige favorit, nemlig HairLust Eyebrow Enhancing Serum. Efter min mening er HairLust Eyebrow Enhancing Serum nemlig det bedste øjenbrynsserum på markedet overhovedet.

I modsætning til mange andre serummer til øjenbrynene, er dette serum plantebaseret, og helt uden nogen skadelige ingredienser. Derudover er det udviklet ved hjælp af en række ingredienser, der beviseligt fremmer hårvæksten, bl.a. CAPIXYL™, Protectagen™, hydrolyseret ærteprotein og kaffebønneolie.

HairLust Eyebrow Enhancing Serum virker ved at styrke og beskytte de eksisterende hår i brynene og stimulere en jævn, sund vækst af nye hår. Og det allerbedste? Studier viser at der vil være synlige resultater på bare fire uger, og du behøver ikke engang at bekymre dig om hverken hudirritation eller nogle af de andre kedelige bivirkninger, som visse andre øjenbryn serum har.

Det er lige nøjagtig årsagen til, at HairLust Eyebrow Enhancing Serum er mit bud på det bedste serum til øjenbrynene.

HairLust - Eyebrow Enhancing Serum HairLust - Eyebrow Enhancing Serum

Eyebrow Enhancing Serum

Plantebaseret øjenbrynsserum, beriget med Capixyl™ peptide for fyldigere bryn.

449 kr

359 kr

Læs mere
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Plantebaseret bryn- og vippeserum sæt, beriget med Capixyl™ peptide.

898 kr

629 kr

Læs mere

Til trods for at der ikke er nogen skadelige ingredienser i HairLust Eyebrow Enhancing Serum, så vil jeg nu stadigvæk mene, at det altid er en god ide, at tale med din egen læge, inden du begynder at bruge et nyt produkt, specielt hvis du er gravid, ammende eller tager nogen former for medicin.

Hvad nu, hvis jeg bruger en prostaglandin-baseret øjenbrynsserum?

Prostaglandinanalogernes hormonelle indvirkning er ansvarlig for de hårvækstegenskaber, som de prostaglandin-baserede øjenbryn serummer har. Desværre kan øjenbrynene vænne sig til dette udefrakommende tilskud af hormoner. Derudover er det sådan, at hvis du holder op med at bruge et prostaglandin-baseret øjenbrynsserum kan det medføre, at du begynder at tabe en del hår fra brynene.

Dette tab af hår fra brynene er dog kun midlertidigt. Når hårfolliklerne vender tilbage til deres normale tilstand, vil de nemlig igen give dig en normal, jævn hårvækst. Så, hvis du er ved at skifte fra et prostaglandin-baseret øjenbrynsserum til et serum, der ikke indeholder prostaglandin, skal du sikre dig, at du giver dine bryn tid nok til at komme sig, inden du begynder at evaluere resultaterne.

6 tips til fyldige, flotte øjenbryn

1. Lad et øjenbrynsserum indgå i din daglige skønhedsrutine

Lad et øjenbrynsserum indgå i din daglige skønhedsrutine

Hvis du vil have opskriften på, hvordan du får kraftigere, flotte øjenbryn, er der ikke noget, der kan slå brugen af et rigtig godt serum til øjenbrynene. Dog er det sådan, at de gode resultater kommer ved regelmæssigt brug. Efter min mening er det bedst at indarbejde en ny rutine ved at koble den til en eksisterende rutine.

Derfor anbefaler jeg, at du påfører øjenbryn serum om morgenen og aftenen i forbindelse med at du renser dit ansigt. Et lille tip: Vent fem til ti minutter, og lad produktet tørre ind, inden du begynder at lægge makeup!

2. Sørg for at holde brynene fugtmættede

Sørg for at holde brynene fugtmættede

Selvom din øjenbrynsserum er proppet med fugtgivende ingredienser, bl.a. aloe vera, kan man jo altid lige bruge lidt ekstra pleje til brynene. En meget enkel måde, du kan pleje og fugte brynene på, er ved med jævne mellemrum at give dem lidt ricinusolie. Dyp en ren øjenbrynsbørste i ricinusolie, og påfør olien forsigtigt på brynene. Ricinusolie er både i stand til at forsyne brynene med fugt, men derudover er der faktisk også et anekdotisk bevis på, at ricinusolie kan stimulere brynenes vækst.

3. Sørg for at indtage en hårvenlig kost

Sørg for at indtage en hårvenlig kost

Da øjenbrynene jo består af hår, giver det god mening, at den kost, der er sund for dit hår på hovedet, er god for dine øjenbryn. For at sikre dig, at du får indtaget alle de vigtige næringsstoffer, der kan styrke den sunde vækst i brynene, kan du med fordel supplere kosten med et kosttilskud, f.eks. Hair Growth Formula Gummies. Dette kosttilskud er udviklet på baggrund af en formel, der indeholder en lang række hårvenlige vitaminer og mineraler, herunder biotin, selen og zink.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

249 kr

Læs mere

4. Hold op med at plukke brynene

Hold op med at plukke brynene

Gentag efter mig – lad nu den pincet ligge i skuffen! Hvis du vil have kraftige, flotte øjenbryn, er det utrolig vigtigt, at du lader dem være i fred i mindst to måneder. Det vil give dig et fyldestgørende billede af brynenes vækstmønster, inden du kaster dig over dem igen.

5. Giv dem farve

Giv dem farve

Hvis du har lyse bryn, er der en meget enkel metode, der kan få øjenbrynene til at se kraftigere ud, nemlig at farve dem. Mange frisører tilbyder farvning af bryn, men du kan også købe et gør-det-selv-sæt og selv gøre det derhjemme.

6. Prøv en fiber gel

Prøv en fiber gel

En anden nem og midlertidig metode, der kan give dig fyldigere øjenbryn, er at bruge en fiber gel. En fiber gel indeholder nogle bittesmå fibre, som klæber sig til hårene i brynene, hvilket får brynene til at fremstå tykkere og fyldigere.

Før- og efterbilleder ved brug af øjenbrynsserum

før og efter øjenbrynsserum

Men nu behøver du jo ikke stole blindt på det, jeg siger! Disse resultater taler vist deres tydelige sprog.

Sådan anvender du et øjenbrynsserum

Det er bare utrolig let at bruge HairLust Eyebrow Enhancing Serum! Prøv at følge denne lille videoinstruktion.

Hvad sker der, når jeg stopper med at bruge øjenbrynsserum?

Hvis du stopper de gode vaner med at bruge en øjenbrynsserum, så kan øjenbrynene på sigt vende tilbage til deres oprindelige tilstand, da de ikke længere får tilført de gode fugtbevarende ingredienser og næringsstoffer regelmæssigt.

Hvad så med mine vipper?

Nu vil jeg lige hurtigt fortælle lidt om de andre hår omkring øjenpartiet, nemlig øjenvipperne. Du kan nemlig bruge en række af de samme koncepter til vipperne, som du allerede bruger til dine bryn. Nøjagtig ligesom at et godt serum til øjenbrynene kan være en hjælp til fyldige, flotte øjenbryn, vil et af de vippeserum kunne hjælpe dig med at få sunde vipper. I lighed med øjenbrynsserummet fra HairLust, indeholder dette vippeserum nemlig en lang række milde, men stærke ingredienser, som stimulerer vipperne og får dem til at fremstå smukkere og længere.

Og hvis du er på udkig efter at få stimuleret både brynenes og vippernes vækst, har HairLust også et specielt sæt som indeholder både vippe og bryn serum!

HairLust - Eyelash Enhancing Serum HairLust - Eyelash Enhancing Serum

Eyelash Enhancing Serum

Plantebaseret vippeserum, beriget med Capixyl™ peptide for længere, fyldigere vipper.

449 kr

359 kr

Læs mere
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Plantebaseret bryn- og vippeserum sæt, beriget med Capixyl™ peptide.

898 kr

629 kr

Læs mere

Glem ikke, at når det handler om at få fyldige, flotte øjenbryn, så er nøgleordet vedholdenhed. Hvis du vælger at følge disse enkle råd til at få gang i brynenes vækst, og derudover sørger for regelmæssigt at bruge et serum til brynene, vil du faktisk være i stand til at se resultater, i form af synligt kraftigere øjenbryn, i løbet af kun et par måneder.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 55.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Shampoo uden Silikoner

  Shampoo uden silikone: Her er alt du skal vide om silikonefri shampoo og balsam

 • Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

  Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Olie til håret

  Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret (+ video)

Se alle artikler