Øjenbryn serum: Alt, du bør vide om serum til øjenbryn


Hvad er en øjenbryn serum og hvordan virker det? Drømmer du også om tykke, fyldige og flotte øjenbryn, der ikke altid skal tegnes op for at se ud af noget? Vejen til de naturlige, fyldige øjenbryn kan være svær at gennemskue. Heldigvis er den ikke så lang, som man kunne frygte: I denne artikel får du løsningen, og den er endda både let og ligetil!

Louise Hansen

Skønhedsskribent

Louise har tidligere været igang med frisøruddannelsen, men valgte at gå videre som journalist. Louise er nu uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Nu arbejder arbejder hun som freelance journalist for HairLust og andre.Læs mere om skribent.

Eftersom modebilledet nu i stadig større grad hylder de tykke, fyldige øjenbryn, er vi endelig gået mere væk fra de tynde streger og overplukkede bryn, der kendetegnede de festlige 90’ere. Jeg er ikke selv født med de mest fyldige øjenbryn, og har været så uheldig gennem teenageårene at have plukket mine øjenbryn en smule forkert. Jeg vidste simpelthen ikke bedre. Derfor har jeg testet den ene øjenbryn serum efter den anden, gennem de seneste år, og jeg kan konstatere, at nogen serummer virkelig er bedre end andre.

For at du kan få lettere ved at navigere i junglen af forskellige serum til øjenbryn, forklarer jeg i denne artikel, hvordan du kan få flotte øjenbryn med noget så smart som en øjenbryn serum, og hvad, du skal være ekstra opmærksom på, når du skal finde den rette til dine øjenbryn.

Læs med her og bliv klogere på hvordan en øjenbryn serum virker og hvad, det kan gøre for dig, så du nemt og hurtigt kan få dine flotte øjenbryn tilbage!

Hvordan virker en øjenbryn serum?

Kan man virkelig få fyldige og flotte øjenbryn bare ved at bruge en serum?

Ligesom med håret på hovedet, skal dine øjenbryn også bruge en god portion næringsstoffer for at kunne vokse sig fyldige og stærke. Hver dag bliver vores bryn nemlig udsat for slid, når vi f.eks. plukker og farver brynene eller lægger makeup for at dække den manglende fylde. Derudover er brynene også ekstra udsatte for eksterne faktorer som vind, vejr og skarpe UV stråler.

En øjenbryn serum stimulerer brynenes vækstcyklus på en naturlig måde ved at tilføre de rette næringsstoffer til hårsækkene. Når brynene får denne ekstra mængde næring, øges hårvæksten, og øjenbrynene får ekstra volumen og tykkere hårstrå.

Disse ingredienser skal du være ekstra opmærksom på, når du skal vælge en god øjenbryn serum:

Når du skal vælge en øjenbrynsserum, er der nogle specifikke ingredienser, du skal holde godt øje med. I en god øjenbryn serum skal Biotin gerne være en hovedingrediens. Biotin er et super vigtigt vitamin for håret, hvilket du kan læse meget mere om i vores artikel om Biotin og dets mange gode egenskaber for håret.

Derudover er det vigtigt, at din serum til øjenbryn ikke indeholder farlige kemikalier, som kan forstyrre hormonbalancen. For at undgå dette (hvilket jeg anbefaler!), skal du være opmærksom på, om din øjenbryn serum indeholder prostaglandinanaloger, som kan give bivirkninger som misfarvninger og irritation. Der er ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men når det handler om hud, hår og sundhed, så anbefaler jeg, at man ikke her går på kompromis, men altid vælger kvalitet og gennemsigtighed frem for pris. Tag derfor et grundigt kig på varedeklarationen på produktet, før du køber, og vælg kun din øjenbryn serum fra brands, der tydeligt skildrer med indholdet i deres produkter, og hvor du let kan se at serummen ikke indeholder prostaglandiner eller andre hormonforstyrrende stoffer. Når jeg køber nye produkter leger jeg altid detektiv for at finde frem til, præcist hvad jeg udsætter min krop for - og det kan anbefales, for man lærer virkelig meget ved at nørde lidt i dybden med ingredienserne.

Vi har skrevet mere om hvad serummer bør og ikke bør indeholde i vores artikel om øjenvippeserum her.

Jeg vil dog gøre det lidt nemmere for dig. HairLust Eyebrow Enhancing Serum er nemlig et super eksempel på en effektiv, men stadig skånsom øjenbryn serum helt uden farlig kemi og hormonforstyrrende ingredienser. Jeg har selv en utrolig sart hud, men oplever ingen gener, kløen eller rødmen når jeg bruger denne, hvilket jeg har gjort ved nogle af de andre serummer, jeg har prøvet.

Hvordan bruger man en serum til øjenbryn?

For at få den bedst mulige effekt af en øjenbryn serum, er det vigtigt, at man bruger den efter de anvisninger, der er skrevet af producenten. Du finder dem ofte bag på emballagen eller på producentens hjemmeside.

For de fleste serummer, inklusiv HairLust Eyebrow Enhancing Serum, anbefaler man, at de skal påføres 2 gange dagligt, morgen og aften. Sørg for at øjenbrynene er rene og tørre, og arbejd produktet godt ind i hårrødderne. Derefter er det bare at have tålmodighed. Det tager gerne 8-12 uger før hårvæksten rigtig tager fart, og du begynder at kunne se gode resultater.

[Video] Sådan bruger du en øjenbryn serum:

Øjenbrynsserum vs. øjenvippeserum

Jeg er ofte blevet stillet spørgsmålet; om man kan bruge samme serum til både øjenvipper og øjenbryn. Det korte svar er desværre nej, og her har du grunden:

Serum til øjenbryn indeholder nogle kraftigere ingredienser, som ikke bør bruges på øjenvipperne og tæt på øjet. Omvendt indeholder øjenvippeserum ingredienser, der er lidt for svage til at kunne gøre den store forskel for hårvæksten på dine øjenbryn. Derudover bør produktets børste også være udviklet til formålet, da det selvfølgelig er lettest at påføre en vippeserum med en lille, tynd børste frem for en tykkere børste, der er lavet til øjenbryn (og omvendt).

Så hvis man ikke kun drømmer om flotte øjenbryn, men også lækre, lange vipper, er det en god idé, at man investerer i både en øjenbryn serum og en vippeserum. Hos HairLust kan du få begge dele, og du sparer endda penge, hvis du køber begge på samme tid - et lille tip fra en rigtig jyde, der elsker et godt tilbud. Du kan finde produkterne samlet her.

HairLust anmeldelse

Kan en øjenbryn serum styrke mine naturlige bryn?

Hvis du bruger en serum til øjenbryn, der ikke indeholder nogen hormonforstyrrende ingredienser eller allergifremkaldende stoffer, så er det en helt naturlig og ufarlig måde at få fyldige og flotte øjenbryn på. Ved at bruge en øjenbryn serum uden skadelig kemi, sikrer du også, at dine naturlige hårstrå ikke falder af, hvis du skulle vælge at holde pause eller stoppe med at bruge serummen.

Så det er godt at huske på, at jo mere naturlig din øjenbrynsserum er, des mere naturligt flotte øjenbryn får du.

Før- og efterbilleder ved brug af HairLust øjenbryn serum:

Herunder ses et før og efter billede fra en kunde, der har brugt HairLust Eyebrow Serum.

Hairlust eyebrow enhancing serum før efter billede

Resultaterne varierer fra person til person, men mange kunder tilbagemelder resultater inden for 8-12 ugers brug.

Hvorfor skal du vælge en øjenbryn serum, når du gerne vil have flottere øjenbryn?

Der findes en masse forskellige metoder til at få flotte øjenbryn, der både er hurtigere og dyrere end med en øjenbryn serum. For bare at nævne nogle få, er der; 3D øjenbryn, også kaldet mikropigmentering, kosmetiske tatoveringer, farvning og makeup. Men når man konstant udsætter sine bryn for hårde kemikalier, hjælper man ikke med at opbygge og styrke sine naturlige øjenbryn, tværtimod. Hvis du her stopper med behandlingen, vil du tydeligt se, at dine naturlige øjenbryn ikke er vokset overhovedet.

For et holdbart og naturligt resultat er det derfor meget bedre, at bruge en god serum til øjenbryn med en masse effektive, men naturlige ingredienser, der kan give dig vedvarende fyldige og flotte øjenbryn.

Hvorfor skal du vælge en øjenbrynsserum fra HairLust?

Det skal jeg sige dig! Fordi det virker. Ej, jeg har her listet 5 af mine bedste grunde til hvorfor en øjenbryn serum fra HairLust er et godt og fornuftigt valg:

 • Du slipper for at bruge en masse penge på dyre, kosmetiske behandlinger, der ikke styrker dine naturlige bryn

 • Den er helt naturlig og fri for skadelige kemikalier

 • Du slipper for at skulle bruge en masse tid og makeup på at tegne dine øjenbryn op hver eneste dag

 • Du får et naturligt og langvarigt resultat

 • Produktet er drøjt i brug og holder i flere måneder, hvis det bruges efter anvisningerne

Et sidste tip, der kan give dig flotte og fyldige øjenbryn:

En af de største fejl, man kan begå, når det handler om øjenbryn er at overplukke dem. Tro mig! Jeg har selv gjort det, og det er jeg absolut ikke stolt af. Når man plukker sine øjenbryn konstant og måske endda farver dem med kemiske behandlinger, kan man hurtigt skade hårene og forhindre dem i at vokse naturligt. Præcist som med håret på hovedet er det vigtigt ikke at udsætte øjenbrynene for unaturlige kemikalier og andre, hårde behandlinger, der kan skade hårene.

Man skal selvfølgelig plukke sine øjenbryn til en vis grad, så man vedligeholder den form, man ønsker, men forsøg gerne at gøre dette uden at reducere tilvæksten af hårene. Et tip hertil, er at have ordentlig belysning, når du skal plukke dine bryn, og så sørge for kun at tage de hår, som vokser uden for øjenbrynenes naturlige form. Og så husk på: Your eyebrows are sisters, not twins! Så de behøver ikke være en fuldkommen klon af hinanden, i hvert fald ikke, hvis de ikke er det fra den naturlige side.

Jeg håber, du har fundet svar på de spørgsmål, du kunne have om øjenbryn serum, og hvordan man kan styrke sine naturlige bryn og få fyldige og flotte øjenbryn. Hvis du vil læse mere om gode, skånsomme hårplejerutiner og kosttilskud til håret, så tag et kig på vores andre populære blogartikler her!

 Kundeanmeldelser af HairLust

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


 • Josefine

  Jeg håber, håber, håber den kan give mig tykkere øjenbryn. Nu er den i hvert fald købt.


 • Hanne

  En serum er bare mit bedste skønhedstrick!! Da det kan være en smule dyrt at købe serummer til både øjenbryn og øjenvipper hele tiden, så bruger jeg mest kun serum om foråret, så er mine vipper pg bryn nemlig tip top klar, parate til sommeren. Så behøver jeg heller ikke bruge så meget makeup om sommeren, når der skal bruges solcreme og man skal kunne hoppe helt impulsivt i vandet uden at frygte mascara render under øjenene.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.