Øjenbryn serum: Alt, du bør vide om serum til øjenbryn


De fleste af os drømmer om tykke, fyldige og flotte øjenbryn, der ikke altid skal tegnes op for at se ud af noget. Men brynenes vækst kan være svær at påvirke og vejen til de naturligt fyldige øjenbryn kan være svær at gennemskue. Heldigvis kan man få en øjenbryn serum! Men kan en serum til øjenbryn virkelig hjælpe? Hvilken skal man vælge, og er der noget, man skal være opmærksom på, før man investerer i en øjenbrynsserum? Du får svarene og mere til lige her!

Mariell Bråten

HairLust

Mariell har en kandidat i marketing og ledelse og stor erfaring indenfor naturlig hårpleje. Hos HairLust bruger hun hver eneste dag på at nørde hårplejetips og naturlig hårpleje. Hun går meget op i de naturlige og økologiske værdier, hun deler med HairLust, da hun selv i mange år har kæmpet med sensitiv hud og skrøbeligt hår. Hun nyder at dele ud af sine mange erfaringer og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner stærkt igennem.Læs mere om skribent.

Eftersom modebilledet nu i stadig større grad hylder de tykke, fyldige og flotte øjenbryn, er vi endelig gået mere væk fra de tynde streger og overplukkede bryn, der kendetegnede de festlige 90’ere. Jeg er ikke selv født med de mest fyldige øjenbryn, og har været så uheldig gennem teenageårene at have plukket mine øjenbryn en smule forkert. Jeg vidste simpelthen ikke bedre! Derfor har jeg testet det ene produkt efter det andet for at finde noget, der kunne få mine bryn til at syne tykkere, og min favoritløsning er og bliver en øjenbryn serum!

Men hvordan fungerer en serum til øjenbryn? Kan det være skadeligt? Og hvad skal man gå efter, når man skal finde den rette øjenbrynsserum?

For at du kan få lettere ved at navigere i junglen af forskellige serum til øjenbryn, forklarer jeg i denne artikel, hvordan du kan få flotte øjenbryn med noget så smart som en øjenbryn serum, hvordan de virker og hvad, du skal være ekstra opmærksom på, når du skal finde den rette til dine bryn.

Læs med her og bliv klogere på om en øjenbryn serum, kan være en løsning for dig, så du nemt og hurtigt kan få dine flotte øjenbryn tilbage!

Hvorfor bruge en øjenbryn serum?

Der kan være mange forskellige grunde til at en øjenbryn serum er at foretrække. Men hvis du kan nikke genkendende til noget af det, jeg nævner lige herunder, så skulle du måske overveje en serum til øjenbryn i den nærmeste fremtid:

 • Du har måske plukket dine øjenbryn for meget (eller helt forkert) i en periode og drømmer nu om tykkere, fyldigere og flotte øjenbryn?
 • Du foretrækker det naturlige look?
 • Du er træt af altid at skulle farve dine øjenbryn eller lægge makeup hver eneste dag?
 • Du vil gerne undgå de dyre besøg hos kosmetologen og har ikke lyst til at skulle investere i permanent pigmentering eller lignende.
 • Du ser misundeligt til, når dine veninder flasher deres smukke, buskede øjenbryn og altid ser ud som om, de kom direkte fra catwalken til Copenhagen Fashion Week?
 • Eller du har oplevet at brynene er blevet tyndere eller vokser mindre efter f.eks. graviditet, stressede perioder eller måske endda større sygdomsforløb og lignende?

Så er en god øjenbryn serum et virkelig godt valg til at få sparket øjenbrynsvæksten i gang igen, så du kan få de fyldige, flotte øjenbryn, du altid har drømt om (eller i hvert fald siden de blev populære igen...).

Der findes en masse forskellige metoder til at få flotte øjenbryn, der både er hurtigere og dyrere end med en øjenbryn serum. For bare at nævne nogle få, er der; 3D øjenbryn, også kaldet mikropigmentering, kosmetiske tatoveringer, farvning og makeup. Men når man konstant udsætter sine bryn for hårde kemikalier, hjælper man ikke med at opbygge og styrke sine naturlige øjenbryn - tværtimod.

For et holdbart og naturligt resultat er det derfor meget bedre, at bruge en god serum til øjenbryn med en masse effektive, men naturlige ingredienser, der kan give dig vedvarende fyldige og flotte øjenbryn.

Serum til øjenbryn kræver en smule tålmodighed, men resultaterne er sjældent til at tage fejl af! Derudover er øjenbryn serum et naturligt valg, der understøtter brynenes naturlige vækst, især hvis man vælger den rette øjenbrynsserum uden skadelig kemi. Og så er de velegnede til både mænd og kvinder, da de er meget diskrete og ingen farve indeholder.

Så hvis du har naturligt tynde øjenbryn, har plukket dem lidt for meget tidligere eller bare gerne vil have tykke, fyldige og flotte øjenbryn, så anbefaler jeg, at du læser videre og lærer mere om øjenbryn serum, og hvad du skal gå efter, når du skal finde en god serum til dine øjenbryn. Men først og fremmest skal vi lige lidt nærmere ind i, hvordan en øjenbryn serum virker.

Muskaan

Vi anbefaler altid, at man vælger de mest naturlige produkter på markedet til skønhed og hårpleje og ikke går på kompromis med kroppens sundhed.

Muskaan Hussain - Customer Success Assistant, HairLust

Sådan påvirker en øjenbryn serum brynenes vækstfaser

Kan man virkelig få fyldige og flotte øjenbryn bare ved at bruge en serum?

Før man kan forstå, hvordan en øjenbryn serum virker, hvordan den påvirker øjenbrynenes vækst, og hvordan man vælger den rette serum til øjenbryn, skal man have en forståelse for hvordan øjenbrynene vokser og for den vækstcyklus, de gennemgår. Det går vi i dybden med her:

Øjenbrynenes vækst

Hårene i vores øjenbryn, og på resten af kroppen, gror fra hårsækken, et stykke under hudens overflade. Håret næres fra nogle blodårer, der sidder fast i hårroden og giver håret den næring, det har brug for til at gro. Ligesom hårvæksten på hovedet og væksten af vores øjenvipper, så gennemgår hårene i vores øjenbryn en livscyklus på 3 faser; den anagene fase (vækstfasen), den katagene fase (overgangsfasen) og den telogene fase (hvilkefasen). Alle hårene i brynene har deres egen, individuelle vækstcyklus og befinder sig derfor i forskellige stadier, hvilket betyder, at du ikke pludselig vil miste alle dine øjenbrynhår på én og samme tid, men i stedet vil du hele tiden have hår i øjenbrynene. Dermed er det også meget normalt at miste et par hår i brynene løbende, ligesom det er helt normalt at miste et par øjenvippehår dagligt og ca. mellem 50-100 hår på hovedet hver dag.

Hele øjenbrynhårets vækstcyklus tager normalt 12-15 uger fra et hår produceres, til det er faldet ud, og et nyt hår begynder at gro.

Den anagene fase: Sådan påvirkes brynene af en serum til øjenbryn:

Den anagene fase, er den fase brynene er i, når hårene vokser og hårsækkene producerer hår. Denne vækstfase starter, når hårsækken begynder at producere et nyt hår, og slutter, når håret har nået sin fulde, naturlige længde. Vækstfasen tager gerne omkring 30-45 dage.

Med alderen bliver længden af den anagene fase mindre, efterhånden som hårsækkene ældes, og hårene kan blive en smule tyndere og svagere efter hver vækstcyklus. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få de vitaminer og mineraler, kroppen skal bruge til at vedligeholde håret og hårsækkene (meget mere om det senere...) eller at bruge en øjenbryn serum til at styrke sine bryn.

En serum til øjenbryn vil fungere lidt ligesom gødning til brynene. Ingredienserne vil nemlig kunne pleje og fugte huden omkring brynene, så hudcellerne ikke dehydrerer, mens blodcirkulationen øges, og både hårsække og hår dermed får mere næring via blodet. Derudover indeholder en god øjenbryn serum nogle ingredienser, der kan styrke og beskytte hår og celler mod vind, vejr og dagligt slid, samt mod overproduktion af DHT. DHT er dihydrotestosteron, et hormon, der kan tvinge hårsækkene i dvale før tid.

En øjenbryn serum vil altså kunne styrke og forlænge brynenes vækstcyklus, så hårene ikke falder af før tid, men i stedet vokser sig længere, og så flere hår vokser på samme tid. Bruger du en god serum til øjenbryn, vil du altså kunne få nogle flotte øjenbryn, der er mere modstandsdygtige, fyldigere og vokser i længere tid.

Den katagene fase: Sådan virker en øjenbryn serum:

Den katagene fase er hårets overgang fra vækst til dvale. Denne overgangsfase varer ca. et par uger og er den korteste fase i brynenes vækstcyklus. Øjenbrynshåret stopper med at vokse, og hårroden river sig fri af hårsækken og bevæger sig op mod hudbarrieren, hvor håret vil forblive i dvale, fastgjort lige under huden, mens hårsækken i den telogene fase klargør sig på at producere et nyt hår igen. Når håret kommer i den katagene fase, begynder hårsækken at skrumpe, mens blodcirkulationen til håret stopper, og håret ikke længere får næring fra blodet.

Når brynene kommer i den katagene fase, vil håret lettere kunne falde ud, da det ikke er fastnet til hårsækken og blodtilførslen længere. Her vil en serum til øjenbryn dog kunne hjælpe, ved at styrke og pleje brynene, så de ikke falder ud før tid eller rives ud så let inden vækstcyklussen er helt gennemført.

Den telogene fase: Sådan kan en øjenbrynsserum sætte gang i væksten igen:

Øjenbrynenes telogene hvilefase varer ca. i 2-4 måneder og ca. 14% af hårene befinder sig i denne fase på samme tid. Her hviler håret lige under huden, mens hårsækken hviler og så småt genopbygges. Til sidst afkastes håret naturligt mens hårsækken begynder at producere et nyt hår igen og en ny vækstcyklus begynder.

Bruger du en øjenbryn serum, vil du, udover at kunne mindske risikoen for, at hårene falder ud før tid, også kunne optimere genopbygningen af hårsækkene, så de nye hår vil kunne vokse ud hurtigere end før. Med en serum til øjenbryn vil du altså kunne få flotte øjenbryn, der både er stærkere og synligt fyldigere end før.

Hvordan virker en øjenbryn serum?

Ligesom med håret på hovedet, skal dine øjenbryn også bruge en god portion næringsstoffer for at kunne vokse sig fyldige og stærke. Hver dag bliver vores bryn nemlig udsat for slid, når vi f.eks. plukker og farver brynene eller lægger makeup for at dække den manglende fylde. Derudover er brynene også ekstra udsatte for udtørring og eksterne faktorer som vind, vejr og skarpe UV stråler.

En øjenbryn serum stimulerer brynenes vækstcyklus på en naturlig måde ved at tilføre de rette næringsstoffer til hårsækkene. Når brynene får denne ekstra mængde næring, øges hårvæksten, og øjenbrynene får ekstra volumen og tykkere hårstrå.

En øjenbryn serum virker altså ved, at den giver dine bryn, huden omkring dem og hårsækkene, der producerer dem, et boost af ekstra pleje og næring, der kan styrke brynene, så de ikke falder ud før tid, og så de vokser i længere tid og dermed bliver både længere og fyldigere. Dette sker ved, at øjenbrynsserummen optimerer hårsækkenes funktion, størrelse og regenerering, så de hurtigere begynder at producere hår igen, og så vækstfasen forlænges, og brynene derfor vokser sig længere og stærkere, inden de naturligt falder af og giver plads til et nyt hår i en ny livscyklus.

HairLust anmeldelse

Hvilken øjenbrynsserum skal man gå efter?

Når man skal i gang med projektet, det kan være at få fyldige og flotte øjenbryn, så er der ét vigtigt spørgsmål, der melder sig: Hvordan vælger jeg den rette øjenbryn serum? Som med andre kosmetik- og skønhedsprodukter kan serum til øjenbryn være vidt forskellige. Nogle lover resultater inden for blot et par uger, mens andre nævner at det tager længere tid, men lægger i stedet fokus på naturligheden i produktet og de ingredienser, der er brugt. Men hvordan ved man så hvilken serum, man skal vælge, og hvorfor lover nogle øjenbryn serummer hurtigere resultater end andre?

Hvis dit mål er at få fyldige og flotte øjenbryn, så undersøger du nok først og fremmest hvordan en øjenbrynsserum virker og hvor hurtigt, den vil skabe resultater for dig. Vi undrer os sjældent over, hvad de kosmetiske produkter, vi bruger hver eneste dag, egentlig indeholder. Men hvem forstår også de kringlede ingredienslister? Det er desværre de færreste normale mennesker, der gør det.

Derfor har jeg lavet en let og overskuelig oversigt til dig, så du hurtigt kan forstå ingredienserne i din øjenbryn serum (hvilke, du skal gå efter, og hvilke, du skal undgå!!!). Så behøver du ikke spilde din dyrebare tid på google-søgninger. Læs med her:

Først og fremmest: Gå efter en dermatologisk testet øjenbryn serum:

Jeg vil stærkt anbefale dig at gå efter en serum til øjenbryn, der er dermatologisk testet. Huden i ansigtet og omkring øjnene er virkelig følsom og sensitiv, og derfor skal du altid sørge for, at de produkter du bruger til denne fine hud er sikre og gennemtestede.

Hvis man kunne få de perfekte øjenbryn på ingen tid, uden at udsætte sig selv for skadelig kemi og hormonforstyrrende ingredienser, så ville dette vidunderprodukt være fejret overalt på internettet. Men sådan er realiteterne dog desværre ikke, det tager nemlig både tid og tålmodighed at få flotte øjenbryn, specielt hvis det skal gøres ordentligt og uden, at du udsætter dig selv for ingredienser, der kan skade dit helbred.

Forstå ingredienserne i din serum til øjenbryn

Der er en række af ingredienser, som ofte bruges i serum til øjenbryn grundet deres egenskaber for huden, hårsækkene eller håret. For at forstå dem bedre og forstå hvilke man skal gå efter, og hvilke man skal undgå i sin øjenbryn serum, så gennemgår jeg her de aktive ingredienser, du oftest kan støde på:

Når man kigger på ingredienslisten på en øjenbrynsserum, så finder man oftest indholdsstoffer som: Peptider, Prostaglandiner, Hyaluronsyre, Koffein, aminosyrer som Arginine, eller en plejende olie som Arganolie eller Kokosolie. Man kan også finde vitaminer som Biotin (vitamin B7) eller Panthenol (provitamin B5, som i kontakt med huden omdannes til vitamin B5).

Men hvorfor er netop lige disse ingredienser at finde i en øjenbryn serum? Hvad er de og hvad gør de for at du kan få flotte øjenbryn? Jo, det skal jeg sige dig:

Peptider er nogle korte kæder af aminosyrer, som er vigtige byggesten i proteinerne kollagen, elastin og keratin, som både hud og hår består af. Proteiner, som danner grundlaget for hudens og hårenes elasticitet og styrke. Derfor vil peptider i en øjenbryn serum kunne styrke og fremme øjenbrynenes vækstcyklus og optimere væksten af dine øjenbryn.

Prostaglandiner er signalstoffer, som enten fremmer eller hæmmer den virkning en lang række af hormoner har på kroppens væv. Det betyder, at prostaglandiner er nogle hormonforstyrrende stoffer, som enten hæmmer eller fremmer dine hormoners funktioner, og i en øjenbryn serum vil de kunne pårvirke dine hormoner til at forlænge dine bryns vækstcyklus og give dig tykkere, længere og fyldigere øjenbryn. Man bør dog tænke sig godt om, før man vælger en serum til øjenbryn med disse prostaglandiner i, da det er hormonforstyrrende stoffer, som både kan give allergiske reaktioner som kløe, svien og rødme, og som netop forstyrrer din normale hormonbalance. Derudover bruges mange prostaglandiner også til at fremkalde medicinske aborter eller igangsætte fødsler, og derfor er det meget vigtigt, at man ikke bruger en serum med disse stoffer under f.eks. graviditet eller amning!

Vitaminer som Biotin & Panthenol er vitaminer, der indgår i bl.a. stofskiftereaktioner og i kroppens omsætning af f.eks. aminosyrer, som hårsækkene skal bruge for at bryn og vipper kan vokse. I en serum til øjenbryn hjælper de altså til at stimulere hårvæksten naturligt samt fremme sund blodcirkulation så ilt og næringsstoffer lettere transporteres til hårsækkene.

Arginine er en aminosyre, der ligesom de peptider, jeg nævnte før, er vigtige byggesten i proteinerne, som din hud og øjenbryn består af. Derfor kan det styrke dine bryn og bidrage til at optimere vækstcyklussen.

Arganolie eller en lignende olie, der kan pleje og virke fugtgivende på hud og hår, er altid god at se efter i en øjenbrynsserum. Jo mere velfugtet huden og hårrødderne er, jo bedre vil hårproduktionen i brynene være. Derudover indeholder en god, fugtgivende olie en masse vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter, som er gode for hud, hår og hårsække.

Hyaluronsyre er ofte noget, du finder i hudplejeprodukter. Det er en god fugtbinder, der findes naturligt i huden og modvirker tab af elasticitet og dehydrering i hudcellerne.

Koffein er også noget, du ofte vil finde i en serum til øjenbryn eller produkter mod hårtab. Koffein virker nemlig stimulerende på hårsækkene og blodcirkulationen til hårsækkene. Dermed kan koffein hjælpe til at forlænge hårets vækstcyklus. Et andet plus ved koffein er, at det er kendt for sin evne til at blokere overproduktion af DHT (dihydrotestosteron) i hårsækkene i øjenbrynene, som ellers kan være en typisk årsag til hårtab.

Kort sagt: Disse ingredienser skal du gå efter, når du skal vælge en god øjenbryn serum:

Hvis du ønsker naturligt flotte øjenbryn, og gerne vil undgå hormonforstyrrende stoffer i din øjenbryn serum, så skal du altid gå efter de mest naturlige ingredienser:

 • Peptider
 • Vitaminer som biotin og panthenol
 • Arginine
 • Arganolie eller andre fugtgivende vegetabilske olier
 • Hyaluronsyre
 • Koffein

I en god øjenbryn serum skal peptider gerne stå i stedet for prostaglandiner, og biotin må gerne være en hovedingrediens. Biotin er et super vigtigt vitamin for håret, hvilket du kan læse meget mere om i vores artikel om Biotin og dets mange gode egenskaber for håret.

Med disse ingredienser i en serum til øjenbryn er du sikret god, sikker pleje af dine bryn, og en optimering af din naturlige øjenbrynsvækst.

Men… Hvis du gerne vil have tykkere og fyldigere bryn og er ligeglad med hvilken kemi, du udsætter dig selv for, så vil du med en serum, der indeholder prostaglandiner være sikret resultater. Dog vil jeg ikke anbefale dig, at gå efter sådanne serummer, da de ikke blot kan give dig allergiske reaktioner, men simpelthen fordi, der kan være en lang række andre bivirkninger forbundet med at udsætte sig selv for hormonforstyrrende stoffer i hverdagen.

Kort sagt: Disse ingredienser skal du undgå, når du skal finde den rette serum til øjenbryn:

Hvilket du nok allerede har luret, så vil jeg anbefale dig at undgå hormonforstyrrende stoffer og anden skadelig kemi i din øjenbryn serum, som jo skal bruges hver eneste dag. Er du gravid eller ammende er dette endnu mere vigtigt!

Når du derfor skal spotte og undgå de hormonforstyrrende prostaglandiner, så gå langt udenom disse stoffer på ingredienslisten af en øjenbryn serum:

 • Bimatoprost
 • Norbimatoprost eller MDN
 • Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide
 • Kloprostenol
 • Andre prostaglandin-lignende stoffer, der bruges i serum til øjenbryn: Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost.

En fællesbetegnelse for disse stoffer er, at navnene ofte indeholder “prost”, så når du tjekker ingredienslisten igennem på din øjenbryn serum, så undgå gerne de serummer, der har ord med “prost” i.

Derudover kan mineralske olier også være et problem, da de kan være kræftfremkaldende og ophobe sig i nogle af kroppens vigtige organer, bl.a. leveren og milten. Man kan finde mineralske olier i en del læbepomader og også i fødevarer. Gå derfor udenom disse mineralske olier, når du skal finde en god serum til øjenbryn:

 • Petrolatum
 • Paraffinum liquidum
 • Paraffin
 • Cera microcristallina/microcrystalline wax
 • Ceresin
 • Mineral oil
 • Ozokerite
 • Synthetic wax

Der er ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men når det handler om hud, hår og sundhed, så anbefaler jeg, at man ikke her går på kompromis, men altid vælger kvalitet og gennemsigtighed frem for lave priser. Tag derfor et grundigt kig på varedeklarationen på produktet, før du køber, og vælg kun din øjenbryn serum fra brands, der tydeligt skildrer med indholdet i deres produkter, og hvor du let kan se at serummen ikke indeholder prostaglandiner, mineralske olier eller andre skadelige stoffer. Når jeg køber nye produkter leger jeg altid detektiv for at finde frem til, præcist hvad jeg udsætter min krop for - og det kan anbefales, for man lærer virkelig meget ved at nørde lidt i dybden med ingredienserne.

Vi har skrevet mere om hvad serummer bør og ikke bør indeholde i vores artikel om øjenvippeserum her.

Det er en god idé at gå efter produkter, som har certifikater gennem naturkosmetikmærker som f.eks. Ecocert, Natrue eller BDIH.

Nu hvor vi ved lidt mere om øjenbryn serum, hvordan en serum til øjenbryn påvirker væksten af dine øjenbryn, og hvad de bør og ikke bør indeholde, så lad os dykke dybere ned i, hvordan du bruger dem lige herunder:

Hvordan bruger man en serum til øjenbryn?

At få fyldige og flotte øjenbryn kan være en tidskrævende proces, og man vil ikke opleve at resultaterne kommer natten over. Men har man en smule tålmodighed, så vil kontinuerlig pleje med en øjenbryn serum kunne give super resultater på omkring 8-12 uger. Sådan gør du:

Find en rutine, der passer dig

Serum til øjenbryn skal gerne bruges regelmæssigt, hvis man skal gøre sig forventninger om at kunne se de resultater og flotte øjenbryn, man drømmer om.

For at få den bedst mulige effekt af en øjenbryn serum, er det vigtigt, at man bruger den efter de anvisninger, der er skrevet af producenten. Du finder dem ofte bag på emballagen eller på producentens hjemmeside.

For det meste skal en øjenbryn serum påføres to gange om dagen, men for nogle øjenbrynsserummer, med lidt skrappere ingredienser i, vil det kun være anbefalet at påføre dem én gang om dagen. Dette afhænger dog at netop den serum til øjenbryn, som du har, så tjek altid de anbefalinger, der er gældende for det produkt, du har.

På grund af f.eks. morgentravlhed, kan det dog være svært altid at huske sin øjenbrynsserum, og super lange skønhedsrutiner er der bare ikke altid tid til i en hektisk hverdag. Derfor er det vigtigt at finde frem til en rutine, der passer til dig, så du husker at få påført din øjenbryn serum hver eneste dag. (Bare rolig: Hvis du glemmer at bruge din serum til øjenbryn en sjælden gang imellem, så vil det ikke gøre nogen forskel for hele dit projekt med at få flotte øjenbryn igen, når bare du for det meste husker at bruge den regelmæssigt).

Jeg kan anbefale dig altid at bruge din øjenbryn serum lige efter du har renset ansigtet, både morgen og aften - hvis din serum skal bruges 2 gange om dagen, ligesom min. Den skal nemlig påføres på rene øjenbryn. Om morgenen er det en god idé at lade den virke lidt inden du lægger makeup, så den får lov til at trænge godt ind i huden og hårsækkene. Når man på denne måde får serummen indlagt som en fast del af hudplejerutinen, så bliver den sværere at glemme i hverdagen, og det bliver resultaterne heldigvis kun bedre af i længden.

[Video] Sådan bruger du en øjenbrynsserum:

Helt kort og enkelt, så bruger du en øjenbrynsserum således:

For de fleste serummer, inklusiv HairLust Eyebrow Enhancing Serum, som jeg vil gå mere i dybden med lidt længere nede, så anbefaler man, at de skal påføres 2 gange dagligt, morgen og aften. Sørg for at øjenbrynene er rene og tørre, og arbejd produktet godt ind i huden under brynene. Lad øjenbryn serummen trænge ind inden du f.eks. påfører makeup. Derefter er det bare at have tålmodighed. Det tager gerne 8-12 uger før hårvæksten rigtig tager fart, og du begynder at kunne se gode resultater.

Det er super enkelt, se selv i denne video, hvordan du bruger en serum til øjenbryn:

Kan man bruge makeup, når man har påført øjenbryn serum?

Ja, det kan man sagtens. Det er blot vigtigt at man bruger sin serum til øjenbryn på rene og tørre bryn, for at den får bedst mulighed for at kunne trænge ind. Brug den derfor om morgenen, inden du lægger makeup, og om aftenen, når makeuppen er fjernet, og huden igen er ren.

Jeg påfører min øjenbrynsserum, som noget af det første om morgenen efter ansigtsrens og dagcreme. Så spiser jeg morgenmad og gør mig klar, inden jeg lægger makeuppen som sidste trin i rutinen. Så får serummen god til til at trænge ind. Om aftenen gør jeg det lige efter ansigtsrens og natcreme, og så får serummen jo god tid til at trænge ind hele natten.

Hvad sker der, når jeg stopper med øjenbrynsserum

Desværre kan øjenbrynene ofte vende tilbage til deres oprindelige tilstand, efter at man stopper med at bruge sin øjenbrynsserum, da de ikke længere får tilført de gode fugtbevarende ingredienser og næringsstoffer regelmæssigt. Og hvis du har brugt en serum med hormonforstyrrende stoffer som prostaglandiner, vil dine bryn ofte fælde en del, når du stopper. Men hvis du bruger en mere naturlig serum til øjenbryn uden disse skrappe ingredienser, men i stedet baseret på bl.a. peptider, vitaminer og gode planteolier, så vil forskellen ikke være så stor, når du vælger at stoppe med at bruge din serum. 

Kan serum til øjenbryn være skadeligt?

Både ja, og nej. Det kommer helt an på hvilken øjenbryn serum, du vælger. Hvis du bruger en naturlig serum til øjenbryn uden hormonforstyrrende eller andre skadelige ingredienser, så kan en øjenbryn serum være et helt sikkert middel til at få naturligt fyldige og flotte øjenbryn. Men! Som jeg tidligere har nævnt, kan man få mange forskellige former for øjenbrynsserummer, nogle er mere naturlige end andre. Det kan derfor give dig en række bivirkninger som bl.a. allergiske reaktioner, hvis du vælger en serum med hormonforstyrrende ingredienser i, og derfor vil jeg virkelig anbefale dig at tænke over indholdet i din serum til øjenbryn, inden du investerer i én. På samme måde er det simpelthen ikke risikoen værd at bruge en serum til øjenbryn med hormonforstyrrende stoffer i, hvis du er gravid eller ammende, specielt ikke stoffer som prostaglandiner, som jo også i mange tilfælde bruges som abortmidler eller til at igangsætte fødsler.

Selvom det nærmest siden tidernes morgen har været et ordsprog, at man skal lide for skønheden, så er dette altså ikke længere en realitet, når vi nu kan få så mange naturlige alternativer på markedet. Så mit råd til dig er: Husk at tjekke ingredienslisten før du køber, og gå langt udenom brands og produkter, der ikke tydeligt skildrer med indholdet i produkterne!

Nogle har mere sensitiv hud end andre, og derfor kan de nemt slå ud over for lidt skrappere kosmetiske produkter. Så har du ligesom jeg selv en mere sensitiv hudtype, så er det en god idé altid at gå efter de mest naturlige produkter på markedet, også når det kommer til en serum til øjenbryn.

Men hvor nogle kan slå ud over for visse ingredienser, kan andre være helt umærkede af dem. Det er derfor værd, udover at tjekke ingredienslisten, også lige at afprøve kosmetiske produkter på indersiden af håndleddet, inden du køber dem, eller påfører dem i ansigtet og omkring øjnene. Dette gælder både for øjenbryn serummer, men også for alle andre former for kosmetik, parfume og hudplejeprodukter.

HairLust anmeldelse

Naturlig øjenbrynsserum fra HairLust

HairLust Eyebrow Enhancing Serum er en naturlig, men effektiv øjenbryn serum, der er baseret på aktive peptider, aminosyrer, biotin, Vitamin B5, hyaluronsyre, koffein og arganolie, som alle plejer og nærer hud, hår og hårsækkene i dybden, så øjenbrynene får de bedste betingelser for at vokse sig stærke, sunde og fyldige. Det kompleks af peptider, der bruges i HairLust øjenbrynsserum, kaldes Widelash™. Det er en innovativ sammensætning af peptider, som arbejder ret effektivt på at sikre en optimal vækstcyklus for øjenbrynene, og som faktisk har dokumenteret effekt på blot 30 dage (ifølge studier er foretaget af Sederma). De aktive ingredienser virker derfor stimulerende på øjenbrynenes naturlige vækstcyklus, samtidig med at de giver styrke og smidighed til hårene.

HairLust øjenbryn serum er dermatologisk testet og indeholder ingen skadelige prostaglandiner eller mineralske olier. Den er altså et både naturligt og sikkert valg, hvis du ønsker en serum til øjenbryn, der kan give dig naturligt flotte øjenbryn uden samme risiko for alle de bivirkninger, man kan få ved brug af skrappere produkter på markedet.

Hvorfor skal du vælge en øjenbrynsserum fra HairLust?

Det skal jeg sige dig! Fordi det virker. Ej, jeg har her listet 5 af mine bedste grunde til hvorfor en øjenbryn serum fra HairLust er et godt og fornuftigt valg:

 • Du slipper for at bruge en masse penge på dyre, kosmetiske behandlinger, der ikke styrker dine naturlige bryn

 • Den er helt naturlig, dermatologisk testet og fri for skadelige kemikalier som f.eks. prostaglandiner og mineralske olier

 • Du slipper for at skulle bruge en masse tid og makeup på at tegne dine øjenbryn op hver eneste dag

 • Du får et naturligt og langvarigt resultat

 • Produktet er drøjt i brug og holder i flere måneder, hvis det bruges efter anvisningerne

Før- og efterbilleder ved brug af HairLust øjenbryn serum:

Herunder ses et før og efter billede fra en kunde, der har brugt HairLust Eyebrow Serum.

før og efter øjenbrynsserum

Resultaterne varierer fra person til person, men mange kunder tilbagemelder resultater inden for 8-12 ugers brug.

Øjenbrynsserum vs. øjenvippeserum

Jeg er ofte blevet stillet spørgsmålet; om man kan bruge samme serum til både øjenvipper og øjenbryn. Det korte svar er desværre nej, og her har du grunden:

Serum til øjenbryn indeholder nogle kraftigere ingredienser, som ikke bør bruges på øjenvipperne og tæt på øjet. Omvendt indeholder øjenvippeserum ingredienser, der er lidt for svage til at kunne gøre den store forskel for hårvæksten på dine øjenbryn. Derudover bør produktets børste også være udviklet til formålet, da det selvfølgelig er lettest at påføre en vippeserum med en lille, tynd børste frem for en tykkere børste, der er lavet til øjenbryn (og omvendt).

Så hvis man ikke kun drømmer om flotte øjenbryn, men også lækre, lange, forførende øjenvipper, er det en god idé, at man investerer i både en øjenbryn serum og en vippeserum. Hos HairLust kan du få begge dele, og du sparer endda penge, hvis du køber begge på samme tid - et lille tip fra en rigtig jyde, der elsker et godt tilbud. Du kan finde produkterne samlet her.

HairLust anmeldelse

Flere tips til hvordan, du får flotte øjenbryn

I min egen jagt på de fyldige og naturligt flotte øjenbryn, har jeg udover øjenbryn serum prøvet en hel del forskelligt, og jeg synes, du skal have gavn af mine erfaringer! Så de tips og tricks, der har fungeret for mig, dem får du lige her:

Tip 1: Hold igen med pincetten og stop med at overplukke dine bryn!

En af de største fejl, man kan begå, når det handler om øjenbryn er at overplukke dem. Tro mig! Jeg har selv gjort det, og det er jeg absolut ikke stolt af. Når man plukker sine øjenbryn konstant og måske endda farver dem med kemiske behandlinger, kan man hurtigt skade hårene og forhindre dem i at vokse naturligt. Præcist som med håret på hovedet er det vigtigt ikke at udsætte øjenbrynene for unaturlige kemikalier og andre, hårde behandlinger, der kan skade hårene og hårsækkene.

Man skal selvfølgelig plukke sine øjenbryn til en vis grad, så man vedligeholder den form, man ønsker, men forsøg gerne at gøre dette uden at reducere tilvæksten af hårene. Et tip hertil, er at have ordentlig belysning, når du skal plukke dine bryn, og så sørge for kun at tage de hår, som vokser uden for øjenbrynenes naturlige form. Og så husk på: Your eyebrows are sisters, not twins! Så de behøver ikke være en fuldkommen klon af hinanden, i hvert fald ikke, hvis de ikke er det fra den naturlige side.

Endnu et tip til plukningen er at give brynene en pause i f.eks. nogle måneder eller et halvt år, hvor du blot selv tager de hår, der stikker helt udenfor, men lader resten helt være. Så vil dine øjenbryn få tid og ro til at kunne vokse ud i deres naturlige form, hvorefter du kan få dem plukket i den form, du ønsker. Her vil jeg anbefale dig at få en kosmetolog til at stå for plukningen og formgivningen den første gang, så du sikrer, at du ikke plukker for meget af.

Tip 2: Optegn brynene med den rette makeup

Selvom det endelige mål selvfølgelig er at få store, naturligt fyldige og flotte øjenbryn, så tager det tid, hvis det skal gøres ordentligt. I mellemtiden kan du let snyde lidt, med en naturlig makeup, der kan indramme dine øjenbryn og øjne på en naturlig måde, mens du venter på, at brynene skal vokse sig fyldigere med din øjenbryn serum.

Sådan gør du:

Du skal bruge en bryn-gelé i samme farve som dine bryn, en bryn-pensel, en bryn-pulver eller -skygge i en mere grålig-brun tone, der passer til dine bryn (ikke en rødlig tone), en ren bryn-børste og til sidst en highligter-pen.

Tjek først hvor du gerne vil have brynene til at starte og slutte, og hvor du gerne vil have det øverste punkt på dine bryn. Børst derefter brynene godt igennem med din bryn-gelé, så alle hårene får farve, hvorefter du børster hårene i den retning, du ønsker de skal sættes. Pas på du ikke får bryn-geleen på huden, men kun på hårene, så det ser mere naturligt ud.

Påfør derefter din bryn-pulver eller -skygge med en pensel. Start ved den nederste kant, hvor du ønsker brynet skal starte ved næseroden og udfyld så brynet med penslen og små dup. Slut i brynets spids hvor det skal ende, og sørg for at børste lidt af her, så det ender usynligt og ikke i en skarp streg. Hvis du får for meget på, så børster du det bare forsigtigt igennem med din rene bryn-børste.

Tricket til at få brynet til at se naturligt ud er, at man ikke optegner det for kraftigt inde ved næseroden.

Afslut med at lægge en let highlighter under brynet ca. fra midten og ud til den tynde ende, så du giver brynet et ekstra løft til sidst.

Tip 3: Skift pincetten ud med en øjenbryn trimmer

Mens du venter på at din øjenbryn serum skal virke, kan du skifte pincetten helt ud med en trimmer. Så kan du stadig style dine bryn, og fjerne uønskede hår, men uden at du forstyrrer og ødelægger hårrødderne og i sidste ende forsinker hele projektet med at få tykkere bryn.

Sådan gør du:

Børst først brynene godt, og trim dem derefter meget forsigtigt. Pas på med at trimme for meget af. Hvis du er nervøs for dette, kan du altid få hjælp fra en kosmetolog - de plejer nemlig at have en rolig og sikker hånd, når det kommer til øjenbryn.

Tip 4: Sørg for at huden er velfugtet

Selvom du bruger en serum til øjenbryn, kan huden sagtens blive tør. Specielt om vinteren eller højsommeren, hvor enten den kolde vind eller den brændende sol udfordrer hudens sundhed og fugtbalance. Her kan det være en god idé at påføre lidt vaseline eller en smule kokosolie eller arganolie en gang i mellem, så huden ikke udtørrer.

Opsummering: Kort sagt om øjenbryn serum

Helt kort sagt, så kræver det tålmodighed at få flotte øjenbryn med en øjenbrynsserum, men vælger du en naturlig serum baseret på bl.a. peptider, aminosyrer, vitaminer, koffein, hyaluronsyre og gode vegetabilske olier, så får du også et naturligt og langvarigt resultat. Gå altid efter en serum til øjenbryn, der er dermatologisk testet, og vil du undgå allergiske reaktioner og hormonforstyrrende stoffer, så vælg dem uden f.eks. prostaglandiner og mineralske olier.

Jeg håber, du har fundet svar på de spørgsmål, du kunne have om øjenbryn serum, og hvordan man kan styrke sine naturlige bryn og få fyldige og flotte øjenbryn. Hvis du vil læse mere om gode, skånsomme hårplejerutiner og kosttilskud til håret, så tag et kig på vores andre populære blogartikler her!

Og sidst, men ikke mindst: Hvis du selv ligger inde med nogle gode tips til hvordan, man får de perfekte øjenbryn, så må du endelig dele dem i kommentarfeltet herunder! Spørgsmål er også meget velkomne… Vi kan jo aldrig få nok af gode tips og vi kan altid lære af andres erfaringer - og sharing is caring!

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


3 kommentarer


 • Mette

  Masse gode informationer i denne artikel, skal helt klart prøve denne serum på mine tynde bryn.


 • Josefine

  Jeg håber, håber, håber den kan give mig tykkere øjenbryn. Nu er den i hvert fald købt.


 • Hanne

  En serum er bare mit bedste skønhedstrick!! Da det kan være en smule dyrt at købe serummer til både øjenbryn og øjenvipper hele tiden, så bruger jeg mest kun serum om foråret, så er mine vipper pg bryn nemlig tip top klar, parate til sommeren. Så behøver jeg heller ikke bruge så meget makeup om sommeren, når der skal bruges solcreme og man skal kunne hoppe helt impulsivt i vandet uden at frygte mascara render under øjenene.


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.