• FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ÅBENT 10-16 I HVERDAGE

 • FORVENTET LEVERINGSTID 2-4 DAGE. 

Kokosolie til håret - hvorfor er det godt?


På grund af de mange vitaminer, mineraler og antioxidanter der findes i kokosolie har den i over tusind år været kendt for sine mange anvendelsesmuligheder. Inden for det seneste årti, er det især blevet kendt for sine næringsrige fordele i hårpleje- og styling. I denne artikel vil jeg primært fokusere på de skønne fordele med brug af kokosolie til håret, herunder sundere hår og øget hårvækst.

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Du er sikkert enig i at det med at finde den rigtige kur mod tørt hår er en jungle derude. Men frygt ej! I denne artikel præsenterer jeg dig for en simpel og effektiv løsning, nemlig kokosolie til håret. Du har måske set kokosolie blive brugt andre steder såsom madlavning og tænker sikkert, "hvordan kan kokosolie gøre dit hår sundere"?. Uanset hvad, er det blot én af mange gode grunde til at læse med i denne artikel.

Jeg har været fan af at bruge kokosolie i håret, i rigtig lang tid. Kokosolie er en meget nærende olie med hundredvis af anvendelsesmetoder og fordele for ikke kun håret, men også hud og krop. Hvis du ønsker at læse mere om gode olier til håret, vil jeg anbefale dig at læse min artikel om hårolie test og anvendelsesmetoder her.

Hvorfor skal du bruge kokosolie til håret?

Før du går i gang med at smøre kokosolie i håret, skal du sørge for at bruge den korrekt, så du opnår de bedst mulige resultater med olien.

Kokosolie er den rigeste, naturlige kilde til de mellemkædede fedtsyrer, som er helt essentielle i god hårpleje, i modsætning til de langkædede fedtsyrer som f.eks. smør primært indeholder. Mellemkædede fedtsyrer bidrager til en mere effektiv optagelse af de vigtige næringsstoffer i håret, hvilket udgør en væsentlig fordel og giver en effektiv virkning.

Kokosolie til håret er desuden især høj på laurinsyre, som bidrager til et sundt hår. Laurinsyre er naturligt forekommende i modermælk og er understøttende for hormonel sundhed og cellulær sundhed. Det naturlige mellemkædede fedt i kokosolie gør det muligt at trænge ind i håret på måder, som andre olier ikke kan. Derfor vil mange mennesker opleve relative hurtige resultater, når de bruger kokosolie til håret eller bruger kokosolie til tør hovedbund.

De 2 vigtigste grunde til at bruge kokosolie i håret:

 • Kokosolie er den rigeste, naturlige kilde til de fedtsyrer som er essentielle i hårpleje.
 • På grund af oliens sammensætning vil mange opleve hurtigere og mere effektive resultater.

Sådan kan du bruge kokosolie til håret:

På grund af de mange anvendelsesmetoder ved brug af kokosolie i håret, kan det være en god idé at prøve dig lidt frem for at se, hvad du og dit hår foretrækker. Vi anbefaler dig følgende fremgangsmåde, når du bruger kokosolie til håret:

Kokosolie til tør hovedbund:

Selvom det kan være gavnligt at bruge ren kokosolie til tør hovedbund eller til at bekæmpe skæl, kan den rene og uforarbejdet olie have tildens til at tynge håret eller tilstoppe porer og forårsage irritation for mange hudtyper. Så hvis du ønsker at bruge kokosolie til tør hovedbund skal du være opmærksom på at benytte en der er egnet til formålet. Hvis du ønsker at bruge kokosolie til tør hovedbund, så prøv dig frem med en lille mængde til at starte med.

Start med små mængder:

Ved brug af kokosolie i håret, er mere ikke bedre. Start med at tilføje lidt. Du kan altid tilføje mere kokosolie, hvis der er behov for det. Indtil du ved, hvordan dit hår reagerer på kokosolien, så brug en lille mængde og arbejd det ind i det tørre hår og spidser.

Kan jeg bruge rå kokosolie til håret?

Kokosolie kan godt bruges direkte som det er og både supermarkeder og helsebutikker sælger det i rå form, med henblik på anvendelse til håret. Dog skal du passe på, når du bruger rå kokosolie til håret, da det hurtigt kan få håret til at virke fedtet. Samtidig kan ens hår gavne af, at kombinere flere ingredienser, som sammen med vitaminerne og mineralerne i kokosolie giver endnu bedre resultater. 

Mere specifikt kan det være en god ide at finde en kokosolie, der indeholder andre plantefedtstoffer eller olier. Kokosolie til håret kan virke endnu bedre, hvis den kombineres sammen med olie fra argan, vindruekerner, aloe vera eller sågar honning. HairLust Hair Oil med kokosolie til håret er netop udviklet således, at kokosolien bliver komplementeret af andre vigtige ingredienser for optimal virkning.

Anvendelsesmetoder af kokosolie til håret

Til at fugte og blødgøre håret

Fordi kokosolie hovedsageligt består af mellemkædede fedtsyrer, trænger olien dybere og hurtigere ind i håret sammenlignet med de andre olier på markedet. Brug kokosolie til håret, hvis du ønsker at reparere og forebygge spaltet spidser, tilføje fugt til håret eller til at give shine til håret.

Sådan gør du: Vask dit hår med shampoo og balsam og tør det herefter med et håndklæde. Tilføj en lille mængde HairLust Hair Oil i håret og massér olien ind. Red efterfølgende igennem med en kam og lad det lufttørre.

Som leave-in balsam

Hvis du har langt, krøllet eller kruset hår kan det være en kamp at få håret reddet ud efter hårvask. Her kan en kokosolie til håret også være hjælpsom.

Sådan gør du: Før du redder eller styler dit hår, skal du blot tilføje lidt HairLust Hair Oil og bruge fingrene til at fordele kokosolien ud i enderne af dit hår og derefter arbejde dig mod rødderne. Lad kokosolien sive ind i håret og herefter børst håret som sædvanlig. Der er ingen grund til at skylle kokosolien ud af håret. Et tip til ekstra tørt hår er, at anvende en ugentlig hårkur til tørt hår.

Kokosolie til tør hovedbund

Langvarig brug af kemiske shampooer, balsam, stylingprodukter eller hårfarve kan efterlade hovedbunden tør og kløende. En god kokosolie til tør hovedbund kan reducere og forebygge tørhed og skæl.

Sådan gør du: Vask håret med lunkent vand og lufttør håret med et håndklæde. Brug fingrene til forsigtigt at massere HairLust Hair Oil ind i din tørre hovedbund. Lad olien sidde i 30 minutter. Vask herefter håret med shampoo og balsam.

Til hurtigere hårvækst

Kokosolie i håret kan også sagtens bruges som en naturlig måde at hjælpe dit hår med at vokse sig længere, tykkere og hurtigere. Det høje indhold af vitaminer og essentielle fedtsyrer, der naturligt findes i kokos, nærer hovedbunden og hjælper med at fjerne sebum fra hårsækkene. Brug 2-4 gange om måneden:

Sådan gør du: Du kan med fordel gøre denne anvendelsesmetode til en rutine kort før sengetid. Vask dit hår med lunkent vand og tør efterfølgende håret med et håndklæde. Tilføj en lille mængde HairLust Hair Oil. Brug fingrene til, forsigtigt, at massere olien ind i din hovedbund. Hvis du har langt hår, kan det være lettere at vende hovedet nedad for at påføre olie til hele din hovedbund. Red forsigtigt håret ud med en kam og pak efterfølgende håndklædet rundt om håret. Morgenen efter skyller du kokosolien ud af håret med shampoo og balsam. 

Beskyt dit hår med kokosolie mod solskader

Denne olie kan gøre underværker på tørt og solskadet hår. Du kan med fordel påføre kokosolie i dit hår, hvis du ønsker at beskytte det mod solskader.

Sådan gør du: Tilføj lidt HairLust Hair Oil i håret og husk særligt spidserne. Du kan tilføje det både i et håndklædetørt eller tørt hår. Masér det ind i lokkerne og spidserne og lad det sidde. Morgenen efter påførelse skyller du kokosolien ud af håret med shampoo og balsam.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


3 kommentarer


 • Lassen

  Jeg har lige købt min 3 olie fra jer! Min spidser knækker ikke længere, og ser hverken slidte eller tørre ud.


 • Amanda

  kan stærkt fraråde andre olier end kokosolie til håret. det er det eneste der virker for mig


 • Sophie

  Kokosolie er bare fantastisk.. bruger det til alt :D også til håret!


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.