Kokosolie til håret: Guide med tips og vejledning


På grund af de mange sunde fedtsyrer, vitaminer, mineraler og antioxidanter der findes i kokosolie er den blevet kendt for sine mange fantastiske anvendelsesmuligheder i både madlavning men også hud- og hårpleje. Inden for de seneste par år, er kokosolien især blevet kendt for sine skønne fordele for håret, og det er netop fordelene med brug af kokosolie til håret, som jeg vil fortælle meget mere om i denne artikel. Så læs med og bliv klogere på kokosolie til håret.

Mette Frederiksen redaktør HairLust

Mette Frederiksen

Skønhedsskribent

Mette er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i København. Hun har en baggrund i skønhed og har arbejdet i en helsebutik i Odense, hvor det primære fokus var på hårplejeprodukter inklusiv indkøb og salg af disse. Læs mere om skribent.

Du er sikkert enig i, at det er en jungle at finde den rigtige kur mod tørt hår. Du har måske forsøgt at finde den rigtige olie til håret, som ikke fedter eller tynger håret. Eller leder du måske efter en varmebeskyttende olie til håret... Men frygt ej! I denne artikel præsenterer jeg dig for en simpel og effektiv løsning, nemlig en hårolie med et højt indhold af kokosolie til håret, der kan lidt af det hele.

Du skal være opmærksom på, at ren kokosolie kan fedte og tynge håret. Læs med og bliver klogere på, hvordan du undgår det.

Jeg har været fan af at bruge kokosolie i håret i rigtig lang tid. Kokosolie er en meget nærende olie med mange anvendelsesmetoder og fordele, ikke kun for håret, men også for hud og krop. Du kan også læse vores hårolie test, hvor vi ligeledes konstatere, at der er en grund til, at kokosolie er en af de absolut bedste til håret.

Hvorfor skal du bruge kokosolie til håret?

Før du går i gang med at smøre kokosolie i håret, skal du sørge for at bruge den korrekt, så du opnår de bedst mulige resultater med olien.

Kokosolie er den rigeste, naturlige kilde til de mellemkædede fedtsyrer, som er helt essentielle i god hårpleje, i modsætning til de langkædede fedtsyrer som f.eks. smør primært indeholder. Mellemkædede fedtsyrer bidrager til en mere effektiv optagelse af de vigtige næringsstoffer i håret, hvilket udgør en væsentlig fordel og giver en effektiv virkning.

Kokosolie til håret er desuden især fuld af laurinsyre, som bidrager til et sundt hår. Laurinsyre er naturligt forekommende i modermælk og er understøttende for hormonel og cellulær sundhed. Det naturlige mellemkædede fedt i kokosolie gør det muligt at trænge ind i håret på måder, som andre olier ikke kan. Derfor vil mange opleve relative hurtige resultater, når de bruger kokosolie til håret eller bruger kokosolie til tør hovedbund.

De 2 vigtigste grunde til at bruge kokosolie i håret:

 • Kokosolie er den rigeste, naturlige kilde til de fedtsyrer som er essentielle i hårpleje.
 • På grund af oliens sammensætning vil mange opleve hurtigere og mere effektive resultater.

Kan jeg bruge rå kokosolie til håret?

Kokosolie kan godt bruges direkte som det er og både supermarkeder og helsebutikker sælger det i rå form med henblik på adskillige anvendelsesmetoder. Dog skal du passe på, når du bruger rå kokosolie til håret, da håret hurtigt kan give fedtet og kokosolien i denne rå form har det med at tynge håret unødvendigt meget. Samtidig kan ens hår gavne af, at man kombinerer flere ingredienser, så hårolien sammen med fedtsyrerne, vitaminerne og mineralerne i kokosolien kan give endnu bedre resultater for håret. 

Mere specifikt kan det være en god idé at finde en kokosolie, der indeholder andre plantefedtstoffer eller olier. Kokosolie til håret kan virke endnu bedre, hvis den kombineres sammen med olie fra abrikoskerner, arganolie, aloe vera eller sågar honning. HairLust Hair Oil med kokosolie til håret er netop udviklet således, at kokosoliens virkning styrkes af andre vigtige ingredienser som arganolie og abrikoskerneolie for optimal virkning. Derudover fedter eller tynger den overhovedet ikke, og med indholdet af arganolien virker denne hårolie endda naturligt varmebeskyttende, hvilket gør den ideel til brug før styling.

Sådan kan du bruge kokosolie til håret:

På grund af de mange anvendelsesmetoder ved brug af kokosolie i håret, kan det være en god idé at prøve dig lidt frem for at se, hvad du og dit hår foretrækker. Vi anbefaler dig følgende fremgangsmåde, når du bruger kokosolie til håret.

HUSK: Start med små mængder

Ved brug af en hårolie med højt indhold af kokosolie i håret, er mere ikke altid bedre. Start med at tilføje lidt. Du kan altid tilføje mere kokosolie, hvis der er behov for det. Indtil du ved, hvordan dit hår reagerer på kokosolien, så brug en lille mængde og arbejd det godt ind i det tørre hår og fokuser gerne specielt på spidserne.

Kokosolie til tør hovedbund

Selvom det kan være gavnligt at bruge ren kokosolie til tør hovedbund eller til at bekæmpe skæl, kan den rene og uforarbejdet olie have tildens til at tynge håret eller tilstoppe porer og forårsage irritation for mange hudtyper. Så hvis du ønsker at bruge kokosolie til tør hovedbund skal du være opmærksom på at benytte en der er egnet til formålet. Hvis du ønsker at bruge kokosolie til tør hovedbund, så prøv dig frem med en lille mængde til at starte med.

Andre anvendelsesmetoder med kokosolie til håret:

Til at fugte og blødgøre håret

Fordi kokosolie hovedsageligt består af mellemkædede fedtsyrer, trænger olien dybere og hurtigere ind i håret sammenlignet med de andre olier på markedet. Brug kokosolie til håret, hvis du ønsker at reparere og forebygge spaltet spidser, tilføje fugt til håret eller til at give shine til håret.

Sådan gør du: Vask dit hår med shampoo og balsam og tør det herefter med et godt håndklæde. I vores anden artikel fortæller vi, hvordan man vælger det rigtige håndklæde til håret - gerne et i bambusfibre. Tilføj herefter en lille mængde HairLust Hair Oil i håret og massér olien ind. Red efterfølgende igennem med en god hårbørste og lad håret lufttørre.

Som leave-in balsam

Hvis du har langt, krøllet eller kruset hår kan det være en kamp at få håret reddet ud efter hårvask. Her kan kokosolie til håret også være hjælpsom.

Sådan gør du: Før du redder eller styler dit hår, skal du blot tilføje lidt HairLust Hair Oil og bruge fingrene til at fordele kokosolien ud i enderne af dit hår og derefter arbejde dig mod rødderne. Lad kokosolien sive godt ind i håret og børst herefter håret som sædvanligt. Der er ingen grund til at skylle kokosolien ud af håret. Et tip til ekstra tørt hår er, at anvende en ugentlig hårkur til tørt hår.

Kokosolie til tør hovedbund

Langvarig brug af kemiske shampooer, balsam, stylingprodukter eller hårfarve kan efterlade hovedbunden tør og kløende. En god kokosolie til tør hovedbund kan reducere og forebygge tørhed og skæl.

Sådan gør du: Vask håret med lunkent vand og lufttør håret, eventuelt med et skånsomt håndklæde. Brug fingrene til forsigtigt at massere HairLust Hair Oil ind i din tørre hovedbund. Lad olien sidde i 30 minutter. Vask herefter håret med shampoo og balsam.

Til hurtigere hårvækst

Kokosolie i håret kan også sagtens bruges som en naturlig måde at hjælpe dit hår med at vokse sig længere, tykkere og hurtigere. Det høje indhold af vitaminer og essentielle fedtsyrer, der naturligt findes i kokosolie, nærer hovedbunden og hjælper med at fjerne sebum fra hårsækkene. Det er ligeledes vigtigt at huske på, at hvis du bruger en god kokosolie til håret i særligt spidserne, så vil du bemærke, at håret ikke vil spalte eller knække så nemt. På den måde vil håret også få nemmere ved at vokse sig langt og smukt.

Sådan gør du: Du kan med fordel gøre denne anvendelsesmetode til en rutine kort før sengetid. Vask dit hår med lunkent vand og tør efterfølgende håret med et håndklæde. Tilføj en lille mængde HairLust Hair Oil. Brug fingrene til, forsigtigt, at massere olien ind i din hovedbund. Hvis du har langt hår, kan det være lettere at vende hovedet nedad for at påføre olie til hele din hovedbund. Red forsigtigt håret ud med en kam og pak efterfølgende håndklædet rundt om håret. Morgenen efter skyller du kokosolien ud af håret og vasker med shampoo og balsam. Gør det 2-4 gange om måneden.

HairLust anmeldelse

Beskyt dit hår med kokosolie mod solskader

Denne olie kan gøre underværker på tørt og solskadet hår. Du kan med fordel påføre kokosolie i dit hår, hvis du ønsker at beskytte det mod solskader.

Sådan gør du: Tilføj lidt HairLust Hair Oil i håret og husk særligt spidserne. Du kan tilføje det både i et håndklædetørt eller tørt hår. Massér det godt ind i lokkerne og spidserne og lad det sidde. Morgenen efter påførelse skyller du kokosolien ud af håret og vasker med shampoo og balsam.

Generelt anbefaler vi særligt HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil, som er en næringsfyldt hårolie, der trænger effektivt ind i hårlokkerne og forbedrer hårets sundhed og efterlader det sundt og beskyttet. Den er velegnet til alle hårtyper og er naturlig varmebeskyttende op til 200 grader.

Kundeanmeldelser af HairLust
4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


8 kommentarer


 • Mette Frederiksen

  Hej Anna,
  Mange tak for dit spørgsmål, jeg har sendt dig en mail direkte med et svar, men du får det også lige her. :)

  Jeg vil anbefale dig ikke at bruge rå kokosolie, men måske en hårolie som indeholder kokosolie, da rå kokosolie kan tynge og fedte håret, hvilket i dit tilfælde ikke vil være den mest optimale idé. Det vil være en god ide kun at bruge hårolien i dine spidser, på den måde mindsker du en fedtet håvedbund, men opnår stadig et glansfuldt look.

  Derudover, vil jeg anbefale dig ikke at vaske håret hver dag, fordi du vasker alle de naturlige olier håret producere hverdag væk, hvilket kan medføre at håret er nødt til at producere endnu mere, dette kan være grunden til at dit hår bliver så hurtigt fedtet. Så at udskyde hårvasken med et par dage, kan komme dig til gode.


 • Anna

  Hej! Jeg for rigtig rigtig hurgtigt fedtet hår.. Jeg vasker det altid om aftnen, tører det og går sår i seng. (Hver aften). Mit hår ser rigtig kedeligt ud, og er træt af det. Har hørt at kokonøds olien gør ens hår blødt og skinnene. Men ved ikke om det er en god ide for mig at bruge det nu hvor jeg for fedtet hår hurgtigt?


 • Anna

  Hej! Jeg for rigtig rigtig hurgtigt fedtet hår.. Jeg vasker det altid om aftnen, tører det og går sår i seng. (Hver aften). Mit hår ser rigtig kedeligt ud, og er træt af det. Har hørt at kokonøds olien gør ens hår blødt og skinnene. Men ved ikke om det er en god ide for mig at bruge det nu hvor jeg for fedtet hår hurgtigt?


 • Kristian

  Hvad med mænd?


 • Trine

  Den bedste olie er fra jer. Håret ser strålende sundt ud, efter at jeg flittigt har brugt olien efter hårvask i en måned. Tak for gode produkter og tips


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.