Fint hår? Her får du 5 gode tips til pleje af et fint, tyndt hårSe alle artikler

Fint hår? Her får du 5 gode tips til pleje af et fint, tyndt hår

 Fint hår, der klasker og ser livløst ud, er virkelig øv. Men bare fordi, du er født med fint hår, betyder det jo ikke, at du behøver at døje med et fladt, kedeligt hår resten af livet! I denne artikel fortæller jeg alt det, du bør vide om pleje af dit fine hår, lige fra de forskellige typer af produkter du bør bruge, til en række daglige vaner du bør undgå. Så læs med og bliv klogere på fint hår.

 Hvis du har fint hår, er diameteren på det enkelte hårstrå tynd, men du vil sandsynligvis have mere end rigeligt hår på hovedet. Det du mangler, er bare opskriften på den rette pleje og styling af fint hår. Uanset om du har fint hår, der er tyndt, langt eller kort, så læs endelig videre her.

Indholdsfortegnelse

Hvad kendetegner fint hår?

Fint hår er den hårstruktur, som betegner et hårstrå med en lille omkreds. Hvis du har fint hår, er du sikkert allerede klar over det! Fint hår er meget tilbøjeligt til at filtre og har en større tendens til at blive fedtet. Da de enkelte hårstrå tilmed er utrolig fine, er netop denne hårtype meget udsat i forhold til spaltede spidser og knækkede hårstrå (hvilket resulterer i en masse korte, fine hår).

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har fint hår, så kan du prøve denne simple test. Hiv et enkelt hårstrå ud, og gnid det mellem fingrene. Hvis du ikke kan mærke hårstrået mellem fingrene, har du fint hår.

Din frisør vil også kunne give dig svaret, så tøv endelig ikke med at spørge ind til din hårtype, næste gang du er en tur i frisørstolen.

Men fortvivl nu ikke! Der er jo intet i vejen med at have fint hår (eller nogen anden hårtype, for den sags skyld). Der findes faktisk en række fordele ved at have fint hår. Fint hår kræver f.eks. ikke det helt store forbrug af produkter, som nogle af de andre hårtyper, hvilket bevirker, at du på længere sigt sparer penge. Det er desuden hurtigt og nemt at style et fint hår (forudsat du har kendskab til de rette teknikker til at style et fint hår – mere om det senere).

Som du kan se på disse før -og efterbilleder, så er det muligt at skabe volumen i fint hår på mindre end 30 sekunder. Læs mere om produktet længere nede.

Hairlust før efter

Hvad er forskellen på fint og tyndt hår?

Fint hår refererer til diameteren på det enkelte hårstrå, mens tyndt hår refererer til hårets tæthed. Hårets tæthed indebærer, hvor mange hår, du har på hovedet, og hvor tæt, de sidder. Om man har fint hår er genetisk bestemt, mens tyndt hår både kan være genetisk, men også resultatet af en række livstilsfaktorer som dårlig kost og stress.

Mens fint hår ofte betragtes som tyndt hår, er det imidlertid sådan, at du faktisk godt kan have et tykt, fint hår (fine hårstrå med stor tæthed) eller et groft, tyndt hår (tykke hårstrå med mindre tæthed). Det er dog sådan, at uanset om du har fint hår, der er tyndt, tykt, langt eller kort, så vil din hårplejerutine dybest set stadig være den samme.

5 tip til pleje af fint hår

1. Sørg for at få alle de nødvendige vitaminer

Sørg for at få alle de nødvendige vitaminer

Som man siger, så bliver du, hvad du spiser. Dine hårfollikler har brug for en række helt specifikke vitaminer, så håret kan vokse så effektivt som muligt. Hvis du ikke får de nødvendige næringsstoffer, kan du ende med at stå med et skrøbeligt eller tyndt hår.

For at holde lokkerne så sunde og stærke som overhovedet muligt, er det en rigtig god idé at sørge for at gøre et kosttilskud til håret til en del af din daglige rutine. Et kosttilskud til håret er fyldt med vitaminer og mineraler til håret, som f.eks. biotin, C-vitamin og zink. Desuden findes de hos HairLust i en utrolig velsmagende vingummiudgave, som gør det meget lettere at huske at spise dem hver eneste dag. Når det kommer til vitaminer, er vedholdenhed nemlig nøglen til succes!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

249 kr

Læs mere

2. Spis flere proteiner

Spis flere proteiner

Håret er lavet af et protein ved navn keratin, så derfor giver det rigtig god mening, at indtagelsen af proteiner er essentiel for, at håret kan vokse sig sundt og stærkt. For at hjælpe det tynde, fine hår godt på vej, skal du sikre dig, at du får en masse proteinrige fødevarer i den daglige kost. Har du brug for nogle ideér? Så kommer der her en lille opremsning: Foruden kød, kylling og fisk, inkluderer de plantebaserede former for protein også tofu, linser, bønner og nødder. Du kan også prøve at putte noget kollagenpulver i din yndlingsdrink for på den måde at få lidt ekstra protein.

3. Undgå ophobede rester fra diverse hår- og stylingprodukter

Undgå ophobede rester fra diverse hår- og stylingprodukter

I de fleste hårtyper kan der hurtigt ophobe sig diverse rester fra hårdt vand, hårprodukter og hudfedt omkring hårene og i hovedbunden, men hvis du har fint, tyndt hår kan disse ophobede rester meget nemt få dit hår til at se både fladt, fedtet og livløst ud. Bestemt ikke lige, hvad du ønsker dig! For at give håret og hovedbunden en grundig, stimulerende dybderens engang i mellem, hvilket faktisk kan fremme en fyldigere hårvækst, kan vi anbefale dig jævnligt at bruge en hovedbundsscrub som Hair & Scalp Detox Scrub.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Opfriskende hovedbundsscrub til tør, kløende eller fedtet hovedbund.

199 kr

Læs mere
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hovedbundsbørste med bløde silikonepigge for skånsom eksfoliering og stimulering.

99 kr

Læs mere

4. Pas godt på din hovedbund

Pas godt på din hovedbund

En sund hovedbund er bare alfa og omega for et sundt og stærkt hår. For at sikre at hovedbunden har de helt optimale betingelser til at skabe sund hårvækst, skal den altså passes, plejes og stimuleres jævnligt. En hovedbundsbehandling som Scalp Follicle Treatment & Volumizer, indeholder en række beroligende og fugtgivende ingredienser, som f.eks. økologisk aloe vera og hvedekerneekstrakt. Desuden er den baseret på mikroproteiner fra Protectagen og RootBioTec™, et potent rodekstrakt fra basilikum, som tilfører næringsstoffer til hårsækkene, og fremmer betingelserne for hårvækst. I kliniske undersøgelser har RootBioTec™ været i stand til, at reducere hårtab med 31% efter to måneders påføring.

Husker du at pleje din hovedbund i hverdagen, vil du altså også kunne fremme og understøtte hårvæksten.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur til kløende, tør hovedbund, beriget med RootBioTec™ mod hårtab.

229 kr

Læs mere

Som en ekstra lille gevinst giver Scalp Follicle Treatment & Volumizer håret det ønskede tiltrængte løft, som får det til at se kraftigere og fyldigere ud. På denne måde får det tynde hår altså både fordel af produktet her og nu, men også på længere sigt!

5. Pas ekstra godt på de lange lokker

Pas ekstra godt på de lange lokker

Fint hår har en tendens til at være ekstra skrøbeligt, hvilket gør det langt mere udsat for beskadigelse og for at knække i forhold til andre hårtyper. Hvis du er ude efter en korthårsfrisure til fint hår, som f.eks. den smarte pixie-frisure eller den korte page, kan du sagtens hoppe over dette punkt. Hvis du derimod satser på at få længere hår, kan du måske få gavn af disse tips til, hvordan du giver dine lokker ekstra skånsom pleje i hverdagen:

Hår, især fint hår, er langt mere modtageligt over for skader, når det er vådt. Desuden er du også nødt til at være ekstra forsigtig, når du reder håret ud efter vask. For at kunne rede et fint, vådt hår ud på den allermest skånsomme måde, bør du bruge en særlig skånsom Wet Brush, til forsigtigt at rede hårknuder ud med. Begynd altid med spidserne, og arbejd dig opad. En wet brush er specielt designet til vådt hår, og har bløde, fleksible børstepigge, som skånsomt kan rede knuderne ud, uden at hive unødigt i det fine hår. Derudover har børsten et specielt ergonomisk design, hvilket gør den let og handy at bruge.

HairLust - Detangle Wet Brush, Peach HairLust - Detangle Wet Brush, Peach

Detangle Wet Brush, Peach

Hårbørste, udviklet specielt til brug i filtret, vådt hår, som reducerer risikoen for brud.

69 kr

Læs mere
HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, udviklet specielt til brug i filtret, vådt hår, som reducerer risikoen for brud.

69 kr

Læs mere

Når du har redt håret ud med en wet brush, bør du ikke bare tørre håret i et almindeligt bomuldshåndklæde. Måske er du ikke klar over det, men faktisk er netop brugen af et billigt, groft håndklæde en af de allermest skadelige rutiner for dit hår. I stedet skal du enten lade dit tynde hår lufttørre eller, hvad der er endnu bedre, benytte dig af et turbanhåndklæde i bløde bambusfibre, som f.eks. Bamboo Turban Hair Towel. Bambushåndklæder er nemlig helt utrolig bløde og meget mere velegnede til fint hår end et almindeligt bomuldshåndklæde, og med et turbanhåndklæde vil håret tørre af sig selv, uden at du skal gnide og slide i det.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvid HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvid

Bamboo Turban Hair Towel, Hvid

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå

Bamboo Turban Hair Towel, Blå

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere

Som et led i den faste hårrutine kan det også være en rigtig god idé at bruge en genopbyggende og nærende hårmaske, som f.eks. Protein Reconstructor Hair Mask. Fint hår er som sagt mere skrøbeligt og har tendens til at knække lettere end grovere hårtyper, så en protein hårmaske som denne vil kunne gøre underværker. Den indeholder nogle effektive veganske mikro-proteiner, som trænger dybt ind i lokkerne og forstærker og genopbygger hårstråene udefra og ind.

HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur til håret, som genopbygger nøgleproteiner og forbedrer elasticitet.

229 kr

Læs mere
HairLust - Protein Reconstructor Mask Set HairLust - Protein Reconstructor Mask Set

Protein Reconstructor Mask Set

Proteinkur til håret, som genopbygger nøgleproteiner inkl. Detangle Wet Brush.

298 kr

259 kr

Læs mere

Prøv så vidt muligt også at undgå alt for stramme opsætninger af håret, og sørg for at anvende nogle skånsomme elastikker, som f.eks. Hair Rings, i stedet for de traditionelle hårelastikker med metalsamling. Begge dele kan nemlig resultere i, at der slides eller trækkes unødigt meget i det fine hår, hvilket kan føre til, at håret knækker eller i værste fald forårsage hårtab.

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange HairLust - Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange

Hair Rings 6-Pack, Gul/Orange

Skånsomme hårelastikker, der holder frisuren på plads uden at skade håret.

39 kr

Læs mere
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn

Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn

Skånsomme hårelastikker, der holder frisuren på plads uden at skade håret.

39 kr

Læs mere

Til slut vil vi lige minde dig om, at du altid skal huske at anvende en varmebeskyttende spray eller en god hårolie, inden du kaster dig ud i at style håret ved hjælp af varmeredskaber som f.eks. glattejern eller hårtørrer. Det punkt må du aldrig nogensinde springe over!

De hyppigste problemer med fint hår - og hvordan du overkommer dem

Filtret hår

Hvis du har et fint, tyndt hår, så ved du sikkert allerede, at fint hår er ekstra tilbøjeligt til at filtre. Desværre kan hyppig hårbørstning forårsage unødig skade på håret og knække det. Så hvad gør man så?

Friktion fra f.eks. vind og vejr kan give filtrede knuder i håret, så først og fremmest handler det om at forhindre, at håret filtrer ved at sætte det i en beskyttende frisure, f.eks. fletninger, hver gang du træner eller opholder dig udendørs i længere tid.

Du kan også forhindre, at håret filtrer ved altid at sørge for at tilføre det rigeligt med fugt. Det burde egentlig slet ikke være nødvendigt at nævne det, men husk, at du altid skal anvende balsam efter hårvask, så håret får godt med fugt, næring og beskyttelse efter vask! Hvis du mener, at dit hår har brug for noget ekstra fugt, kan du også prøve en leave-in balsam eller en god hårolie, som gør kål på den tørhed, der får håret til at filtre.

Fedtet hår

Fint hår har en større tendens til at fedte end et tykt, groft hår. Men hvorfor egentlig det? Fordi det er nemt for hovedbundens hudfedt at bevæge sig ned langs de fine hårstrå.

Hvis du gerne vil holde det fedtede hår i skak, bør du vaske håret i en mild og skånsom shampoo, f.eks. Hair Growth & Repair Shampoo fra HairLust, én til tre gange om ugen. Denne shampoo er helt fri for SLS-sulfater, hvilket er grunden til, at den ikke suger al fugtighed ud af håret og efterlader det helt udtørret (hvilket resulterer i et filtret hår, som du sikkert ved). Når du anvender balsam, skal du huske kun at påføre den i længderne, f.eks. fra ørehøjde og nedefter, da det er der, håret har det største behov for fugt. Hvis håret bliver alt for fedtet mellem hver hårvask, kan du spraye lidt tørshampoo på ved hårrødderne for at fjerne lidt af fedtet i hovedbunden - men begræns gerne brugen af tørshampoo, så det ikke ophober sig i hovedbunden og skaber ubalance.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set

Hair Growth & Repair Set

Genopbyggende shampoo og balsam, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

358 kr

299 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes

Hair Growth & Repair Set for Blondes

Farvekorrigerende silver shampoo og balsam sæt til et blondt, afbleget eller gråt hår.

358 kr

299 kr

Læs mere

Fladt og livløst hår

Når et fint hår ikke styles på den korrekte måde, kan det meget nemt komme til at se fladt og kedeligt ud. Heldigvis er der gode muligheder for at pifte håret op og give det noget mere fylde ved hjælp af et par nemme tips og tricks til styling. Du kan f.eks. bruge en hovedbundsspray & volumenspray som Scalp Follicle Treatment & Volumizer, som ikke bare plejer hovedbunden, men også giver ekstra fylde og løfter håret ved hårrødderne. For at opnå optimal fylde og struktur er det bedst at føntørre håret med hovedet nedad, og afslut med Hair Finishing Spray.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur til kløende, tør hovedbund, beriget med RootBioTec™ mod hårtab.

229 kr

Læs mere
HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray, der forsyner håret med medium hold, struktur og glans.

179 kr

Læs mere

Andre tip til at skabe ekstra fylde i håret:

 • Sørg for at håret er 100% tørt, inden du tager hjemmefra, og børst håret grundigt igennem, inden du skal ud ad døren.
 • Brug kun produkter til styling af håret i et begrænset omfang. Fint hår kræver faktisk ikke ret mange produkter, og et stort forbrug af produkter vil bare tynge håret og få det til at se sammenklasket, tungt og livløst ud.
 • Hvis det er helt galt med de flade, kedelige lokker, kan du altid omrokere dem lidt og sætte håret, så du skaber en illusion af, at det er fyldigere og mere voluminøst, end det egentligt er.

De bedste frisurer til fint hår

Hvis du kan finde en klædelig frisure til det fine hår, er du godt på vej til at få det bedste ud af dit hår. Her følger nogle bud på de bedste frisurer til fint hår:

Langt pandehår (long curtain bangs)

Fint hår er mere tilbøjeligt til at knække, hvilket ofte resulterer i, at der er en del korte, fine hår rundt om ansigtet, de såkaldte babyhår. Sommetider kan et kosttilskud til håret være en god hjælp til at få de små, fine hår til at vokse lidt mere effektivt og dermed få håret til at se fyldigere ud. En anden løsning kan være at få klippet nogle lange totter pandehår. Mere fylde i håret omkring ansigtet vil nemlig få håret til at se kraftigere og fyldigere ud.

Asymmetrisk page (asymmetrical bob)

Hvis du sørger for at holde det fine hår forholdsvis kort, vil det helt automatisk se tykkere og fyldigere ud, uden at det kræver nogen særlig indsats fra din side. Hvorfor det? Fordi langt hår tynger håret og får det til at se fladere ud, hvorimod kort hår ikke er så tungt og derfor naturligvis har mere volumen. Hvis du ovenikøbet får klippet en mere asymmetrisk page eller korthårsfrisure, hvor håret klippes lige op i nakken vil det syne endnu mere fyldigt.

Pixie-frisuren

Hvis du er med på noget lidt mere vovet, kan en kort pixie-frisure virkelig gøre underværker for et fint eller tyndt hår. Derudover er denne korthårsfrisure bare utrolig nem at holde og enkel at style. Pixie-frisuren passer dog langtfra til alle, men den er dog helt bestemt værd at overveje hvis du har fint hår!

Det tilbagestrøgne look (slicked back)

Et tilbagestrøget hår er bare utrolig nemt at holde, hvis man har fint hår. På denne måde slipper du helt for, at håret flyver rundt om hovedet på dig, som det gør på alle andre! Desuden afspejler det tilbagestrøgne look en stilren og tjekket stil.

De rodede krøller (messy waves lob)

Et rodet, krøllet look kan tilføre et fint hår den tiltrængte volumen, som vil få det til at virke kraftigere. Hvis du fra naturens hånd er udstyret med krøllet hår, bør du overveje at lade det lufttørre og derudover bruge en smule volumenspray. Hvis ikke du har krøller, må du selv lave dem med krøllejernet, men husk endelig altid at bruge en varmebeskyttende spray, inden du går i gang!

Hvilke produkter er de mest velegnede til fint hår?

Er du klar med papir og blyant? Her får du alle de produkter, du skal bruge for at få det optimale ud af dit fine, tynde hår - lige til ønskelisten:

 1. Kosttilskud til håret – styrker det fine, tynde hår indefra og ud.
 2. Scalp Follicle Treatment & Volumizer – Holder hovedbunden sund og tilfører hårrødderne et volumenboost, som får håret til at se tykkere ud.
 3. Hair & Scalp Detox Scrub – Fjerner ophobede rester fra diverse produkter, som tynger det fine hår og gør det fladt.
 4. Protein Reconstructor – En nærende hårmaske, som genopbygger fint, tyndt hår ved hjælp af en række aktive mikro-proteiner, som forhindrer at håret knækker og forebygger spaltede spidser.
 5. Wet Brush – Reder skånsomt og sikkert det fine hår, der har tendens til at filtre.

Ligger du inde med nogle gode tip til pleje og styling af fint hår? Så skriv endelig til os i kommentarfeltet nedenfor!

Vores kunder siger

Fremragende

4.6 ud af 55.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

  Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?

  Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?

 • Fedtet hovedbund

  Kæmper du med en fedtet hovedbund? Undgå fedtet hår èn gang for alle!

 • Bambus håndklæde til håret: Derfor er det en god hår-investering

  Bambus håndklæde til håret: Derfor er det en god hår-investering

Se alle artikler