Hvordan får man tykkere hår? Er tykt hår genetisk bestemt eller...


Hvordan får man tykkere hår? Handler det bare om gode gener, eller findes der nogle gode råd og metoder til at få tykkere hår helt naturligt? I denne artikel giver jeg dig mine bedste råd til hvordan du opnår et tykkere hår, uden extension eller andre kortvarige metoder.

Stine Holm

Community Manager, HairLust

Stine er uddannet Cand.Merc.(Kom.) fra Copenhagen Business School med en forkærlighed for skriftsprogets legende verden. Hos HairLust tryller hun med ordene på daglig basis, og så nørder hun naturlige ingredienser og hårplejetips, så det halve kunne være nok. Stine har formået at skubbe HairLust i en mere transparent retning, og hendes passion for at hjælpe og vejlede folk ud af deres hårproblemer skinner igennem i alle hendes artikler.Læs mere om skribent.

Har du, ligesom jeg selv, ikke været heldig at blive født med generne, som giver dig et naturligt tykt hår? Et tykt hår giver ikke kun et indtryk af at det er friskt og sundt, men håret ser samtidig også længere ud! Og hvem takker nej til den smukke og fyldige hestehale, som ser endnu smukkere ud med tykkere hår. Læs videre her for de absolut bedste tips, og hvad man skal passe på med i hverdagen, hvis man drømmer om at få tykkere hår.

At have et fyldigt, tykt hår er en drøm for de fleste. Men det kræver både god pleje og en god portion tålmodighed. For regelmæssig blegning, hårfarvning og stort forbrug af varmeredskaber, såsom føntørrer og glattejern, reducerer dine chancer for en sund, fyldig hårpragt. Men heldigvis findes der en masse (og nemme) hjælpemidler, som kan hjælpe dig på rette vej til at få tykkere hår. Følg med i denne artikel, for her har jeg samlet de bedste anbefalinger fra hårstylister, hudlæger og en tricholog (en hårspecialist) i jagten efter svar på spørgsmålet "hvordan får man tykkere hår":

FØR OG EFTER BILLEDER VED BRUG AF HAIRLUST KOSTTILSKUD

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater indtræder som oftest efter 2-4 måneders brug.

HairLust anmeldelse

Kan jeg få tykkere hår?

Det første spørgsmål, du sikkert stiller dig selv: "Kan jeg få tykkere hår"? Hvis vi antager, at du har et genetisk fint hår, og du er sund, får både dine vitaminer og motion, og ikke er påvirket af overgangsalderen, kan du så få tykkere hår? Dette har jeg spurgt hårstylist og skønhedsekspert, Helene Sørensen, om, og hun siger følgende: "med en sund hårpleje, en klipning hver 3-4 måned, og unødig belastning fra diverse kemikalier og andre stylingprodukter, så vil håret se ud og føles 'tykkere og sundere". Nøgleordet er dog her ”se ud”. Hårets tykhed ændrer sig nemlig ikke, men ved at undgå de "hårde" kemikalier, både fra de daglige hårprodukter men også fra farvebehandlinger, og samtidig pleje håret i dybden, så vil håret ikke miste sin naturlige fylde, glans og friskhed. Det i sig selv vil hjælpe en hel på, at håret ser sundere ud, og at du får et synligt tykt hår."

Udover genetik, hvad forårsager så et tyndt og/eller fint hår?

Modsat et sundt og tykt hår, er unormal hårvækst, som ikke er genetisk bestemt, oftest et resultatet af dårlig ernæring, dårlig blodcirkulation i hovedbunden eller hormonel ubalance, enten fra overgangsalder, graviditet eller fra stress. Heldigvis er disse årsager, modsat genetik, nogle vi selv kan arbejde med og forbedre, uden alt for komplicerede behandlinger, eller dyre besøg hos hårklinikken i jagten efter et tykt hår.

Men det er vigtigt at huske på, at hårtab kan være forårsaget af mange faktorer, så hvad der fungerer for nogle personer, vil muligvis ikke fungere for dig. Så hvordan man får tykkere hår, er ikke en garanteret how-to-liste, men i stedet noget, man skal prøve sig frem til.

Muskaan

En ren, velfugtet og sund hovedbund er alfa omega for, at du kan få tykkere og sundere hår.

Muskaan Hussain - Customer Success Assistant, HairLust

Sådan får du tykkere hår - hjemme:

Hjemmebehandlinger er bare nemmest, og sikkert også billigst. Så hvorfor ikke starte der. Det kræver ikke mere end et par google søgninger på "hvordan kan man få tykkere hår hjemmefra?", og så har du en masse svar. For at gøre det hele lidt lettere, har jeg dog gjort benarbejdet for dig. Jeg har gennemlæst nærmest hele internettet, og spurgt alle de specialiter jeg kunne hive et svar ud af, og den opsummerede liste kommer her:

1. Find den rigtige vaskerutine: Vask ikke håret for meget eller for lidt

Det er bestemt vigtigt at fjerne snavs og bakterier i håret og hovedbunden, men overdreven hårvask resulterer i, at hårets naturlige fugtbalance bliver forstyrret. Afhængigt af hvilken hårtype du har, anbefales det som hovedregel, at du vasker dit hår 2-3 gange om ugen. Forvasket hår er ofte lig med tørt hår, da sæben i for store og hyppige doser kan udtørre håret, og for hyppige hårvaske vil derfor ikke få dig tættere på drømmen om at få tykkere hår. Så sørg for at anvende naturlige og plejende produkter, som ikke indeholder udtørrende, hårde parfume- eller sæbekilder. Læs mere om HairLust's parfumeløfte her.

Mit personlige tip: Mit fine hår har tendens til at blive fedtet hurtigt, så jeg vasker det 3 gange om ugen. På gode uger, kan jeg holde det til 2 gange. Jeg har fundet en god rutine, som passer til min hårtype, og du kan gøre det samme! Jeg sørger for at anvende en fugtgivende shampoo og balsam, som er fri for parabener og (SLS/SLES) sulfater, da det kan have en udtørrende effekt på håret. Samtidig undgår jeg også silikone i min shampoo og balsam, da det får mit fine hår til at klaske sammen med det samme, og giver mig på ingen måde et tykkere hår eller noget, der kommer i nærheden af at ligne det.

Vil du have fat i en god shampoo og balsam, så anbefaler jeg HairLust Hair Growth & Repair Shampoo og Conditioner - som er helt fri for både (SLS/SLES) sulfater, parabener og silikone!

2. Prøv hovedbundsmassage:

Nu når vi er ved baderutinen, så prøv at forkæle din hovedbund med en omgang massage. For selvom vores hovedbund er alfa og omega, når det kommer til at få tykkere hår, bliver den ofte forsømt. Hvis du vil øge dine chancer for at få et tykt hår, er det først og fremmest vigtigt at øge blodcirkulationen til dine hårsække. Dette kan gøres meget enkelt, ved i hverdagen, at huske på at massere hovedbunden med fingerspidserne en gang imellem. En god mulighed for at huske at gøre dette er, at massere din shampoo godt ind i dit hår, når du går i bad. Du kan også med fordel investere i en god hårbørste, som er egnet til formålet og rede håret grundigt igennem før badet, så hovedbunden stimuleres og håret udfiltres.

Mit personlige tip: For at få tykkere hår, er det et godt udgangspunkt at massere din hovedbund med blide bevægelser i 1-2 minutter, ca. 2 gange om ugen. Efter badet bruger jeg HairLust Detangle Wet Brush. Børsten har specielt konstruerede børstepigge, som giver hovedbunden en blid massage, og hjælper med at stimulere blodcirkulationen. For mere viden om Detangle Wet Brush, og hvorfor du skal bruge en wet brush, tryk på linket.

Med det sagt, vil jeg nok anbefale en større børste til tørt hår, hvis du har medium tykt til tykt hår.

3. Undgå høj varme fra stylingredskaber:

Efter et opkvikkende bad, er det for mange tid til at style håret. De fleste ville nu hive føntørreren frem og skrue godt op for varmen, så håret kan blive tørt på nul komma fem. For er den høje varme virkelig så skadeligt for håret? Det korte svar er ja. Så pak hellere føntørreren tilbage i skabet, og gem den til de festelige lejligheder, hvor håret kan få hele armen. For uden en passende varmebeskyttelse, er varmeredskaber, den dårligste vane du kan have, når det kommer til styling, og i værste fald kan den direkte forhindre dig i at få tykkere hår. Føntørrer, glattejern og glattebørster slider dit hår mere end du aner, og muligheden for at få tykt hår reduceres betydeligt. Hvis du ligesom mig, typisk har travlt om morgenen og skal tørre dit hår hurtigt, kan du øge dine chancer for at få tykkere hår, ved at anvende et håndklæde med blide fibre og så ellers gøre hvad du kan for at lufttørre håret eller blæse det igennem med føntørreren på den kolde setting.

Mit personlige tip: Vil du have tykkere hår, så lad dit hår tørre naturligt efter bad! HairLust har et blødt turbanhåndklæde af bambus, der er lavet specielt til håret og derfor ikke river unødvendigt i håret, når man bruger det til at tørre håret efter vask. Man sætter bare håret forsigtigt op i håndklædet og lader det tørre helt af sig selv, mens man gør resten af kroppen klar efter badet. Læs vores anden artikel om tyndt hår og dårlige hår vaner, du bør undgå.

4. Undgå stramme håropsætninger:

Hvis du ofte sætter dit hår op, anbefaler jeg altid, at du laver en løs og luftig knude i nakken. Mit bedste råd her er også at undgå at bruge hårclips og bånd med metallukninger. Med en stram hestehale, en hård knude eller hårde klemmer risikerer du at slide i hårsækkene og knække dine hårstrå, hvilket du selvfølgelig bør undgå, hvis du ønsker et tykkere hår.

5. Giv håret et ugentligt fugtboost:

Du har helt sikkert hørt det fra mig i en tidligere artikel, men jeg pointerer det igen. Vil du have tykkere hår, så kræver det, at du plejer dit hår med en fugtgivende behandling. Et tykt hår kan opnås og opretholdes igennem en næringsfuld og fugtgivende hårmaske, som trænger ind i de dybere hårfibre. Hvis du har kemisk ødelagt hår eller fint hår, så sørg for at vælge en hårmaske med ekstra protein. Hvis du derimod har krøllet hår eller tykkere hår, så gå efter en hårmaske med masser af fugt og planteolier, som kan løfte og fugte krøllerne. Efter behandlingen, kan du tilføje lidt fugt fra en hårolie i spidserne af håret.

Mit personlige tip: For at få tykkere hår, bruger jeg altid en ekstra fugtgivende hårkur hver uge. I hverdagen bruger jeg et par dråber hårolie, som holder mit hår skinnende og gennemfugtet hele dagen. Desuden beskytter olien håret mod skade fra varmeredskaber og fra UV stråler. Hårolien fra HairLust er endda naturligt varmebeskyttende, da den indeholder argan olie.

Bliv meget klogere på gode olier til håret, ved at læse vores indlæg om brug af hårolie til tørt hår.

6. Få tykkere hår med et kosttilskud:

Det absolut bedste (og nemmeste), du kan gøre for at opnå et tykkere hår er, at danne et optimalt ernæringsgrundlag for kroppens vedligeholdelse af håret. For at kroppen har en chance for at skabe et tykt hår, behøver din krop gode næringsstoffer, såsom zink, B-kompleks vitaminer inkl. biotin, såvel som andre essentielle næringsstoffer. Alle disse vigtige vitaminer finder du bl.a. i HairLust Hair Gummies, et kosttilskud rigt på biotin, som indefra bidrager til, at du kan få tykkere hår, og som er specielt udviklet for at give den rette styrke til håret, og således opnå et sundt og tykt hår direkte fra kosten.

Du kan sige og mene hvad du vil, men jeg tror på at sundhed (læs: tykt hår) kommer indefra. Vitaminer og mineraler er den nemmeste og bedste ting du kan gøre for dit hår. Allerede efter at have taget HairLust kosttilskud i tre uger, begyndte jeg at få komplimenter på mit hår. Jeg mener det, når jeg siger, at vitaminerne, her ét år senere i min hårrejse, også har vist positive resultater på længde og tykkelse af håret. Selvfølgelig er det en god kombination af alle de ovenfornævnte rutiner, som også har hjulpet mig på rette vej til et stærkere og tykkere hår.

Mit personlige tip: For at optimere mine chancer for at få tykkere hår og samtidig vedligeholde mit hårs generelle sundhed, tager jeg kosttilskud hver dag. Samtidig sørger jeg for at spise en god variation af fedtsyrer i min kost fra sunde fødevarekilder.

Læs mere om hvordan vitaminer, kost og hårtab, og hvordan igennem kost kan holde håret sundt.

Produkter og frisurer som giver dig et tykkere hår:

I et forsøg på at få et tykt hår, har mange mennesker, inklusiv mig selv, prøvet alverdens produkter: volumen pulver, hårmousse, fiberspray og tørshampoo som alle lover et øjeblikkeligt tykkere hår. Jeg siger bare No Go! For mange produkter skader hårets naturlige vækst, så det er vigtigt at give dit hår en pause fra alle de kemiske produkter for at kunne genopbygge et tykt hår.

Du kan muligvis ikke skabe den permanente volumen i dit hår, som du så inderligt ønsker, hvis du genetisk går under den fine hårtype. Men der er alligevel en del hårprodukter og håropsætninger, der kan gøre god gavn - og andre du nok bør undgå.

Investér i en god børste:

Når vi taler om emnet "hvordan får man tykkere hår", så må vi også tale om fristurer og om hårprodukter, som du styler håret med. For at pynte lidt på volumen i håret, og skabe et fyldere og tykkere hår, bør du altså starte med at kigge på dine hårprodukter. Jeg kan godt lide at bruge en hårbørste i høj kvalitet. Sørg for at bruge en hårbørste, der er god i skrøbeligt hår og til en sensitiv hovedbund, og undgå at børste håret unødigt meget. Investér i enten en afrundet eller bred børste lavet af naturlige og slidstærke materialer. Brug altid en wet brush, hvis håret er vådt, eller undgå helt at rede i håret, når det er vådt, da vådt hår, er mere følsomt overfor hård frisering. For at opnå et sundt og tykt hår, så anbefaler jeg også, at du børster håret inden du går i bad, så du får taget de mest filtrede lokker inden håret bliver vådt og ekstra skrøbeligt.

HairLust anmeldelse

Plej hovedbunden med en rootlifter:

Udover at have hårbørsterutinen på plads, så bruger jeg også et løftende produkt til hovedbunden og hårrødderne, som kan give lidt fylde i håret og pleje hovedbunden med god fugt og masser af proteiner. Et uundværlig produkt for alle os, som ønsker at få tykkere hår. Desværre findes der rigtig mange produkter i den sidstnævnte kategori, som på den lange bane kan virke udtørrende og forstoppende på porrerne i hovedbunden grundet indhold af en masse ærgerlige kemiske ingredienser, der bygger sig op om hårrødder og hårstå. Og tro mig, det ønsker du ikke! Jeg bruger produktet Scalp Follicle Treatment & Volumizer, som skaber det løft og den naturlige volumen, håret behøver, uden at efterlade snavs eller andre kemikalier i hovedbunden. Et produkt til både mænd og kvinder, som ønsker et tykt hår på den naturlige måde.

Få klippet håret regelmæssigt, gerne hver 3-4 måned:

Lad der ikke gå for længe imellem dine besøg hos frisøreren. Du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at udsætte din hårklipning. Klipningen i sig selv vil ikke skabe et tykkere hår, men ved at klippe de tynde, spaltede spidser væk, så vil det på ingen tid, se ud som om du har 10 gange så tykt hår. Samtidig med det, kan du også undgå, at håret spalter længere og længere op, så håret skal klippes endnu kortere.

Hvad med hårextensions?

Extensions er en hurtig måde at få tykkere hår, men regelmæssig brug af extensions udsætter håret for stor belastninger fra metal clips og lim, som for alle hårtyper VIL skade håret. Så nej, lad endelig være med at bruge extensions, for et sundt og permanent tykt hår kræver tålmodighed, og det er altså ventetiden værd!

Hvad kan du ellers gøre, for at få et tykt hår?

Udover dagligt at indtage et kosttilskud, for at opnå et tykt hår, kan proteinholdige og hovedbundsstimulerende produkter være nyttige. De kan findes i mange former og udgaver og kan nærmest øjeblikkeligt give dig synligt tykkere hår.

Genopbyg håret i dybden med aktive mikro-proteiner:

Nu tænker du nok "Hvad er det nu lige mikro-proteiner er, og hvordan får man tykkere hår med proteiner?" Mikro-proteiner er en proteinkilde, der kan trænge dybt ind i hårets fibre. Der findes utallige studier på den positive effekt ved brug af mikro-proteiner for hår, hårvækst og tykkelse (For mere information om undersøgelserne kan du besøge www.personal-care.basf.com eller www.carecreations.basf.com). Størstedelen af alle HairLust's produkter indeholder aktive, veganske mirko-proteiner fra planter og risekstrakt, som bl.a. genopbygger proteinerne i hårrødderne og arbejder på at forlænge hårets livscyklus, forbedre hårets struktur og minimere spaltede spidser. Alt sammen noget, som kan bidrage til et sundere, stærkere og tykkere hår.

Stimulér hovedbunden med grøn mynteolie:

Hvem havde troet, at vejen til et tykt hår var grøn mynte? Den havde jeg i hvertfald aldrig gættet. Men efter at have læst om det på stort set alle hårdebatter og specialiserede hjemmesider, måtte jeg prøve det selv. Grøn mynte (spearmint), virker stimulerende og opkvikkende på hovedbunden, og giver øjeblikkelig friskhed. Grøn mynte er rig på A og C vitamin, omega 3 fedtsyrer og mineraler, derudover besidder mynte også effektive antiseptiske egenskaber, som lindrer kløen og forebygger skæl i hovedbunden. Grøn mynte findes bl.a. i Hair & Scalp Detox Scrub og Scalp Follicale Treatment & Volumizer. Som er to af mine personlige favoritter til at få tykkere hår.

Rens i dybden med en hovedbundsscrub:

Alle kan have godt af en scrub en gang i mellem. Og særligt hvis du døjer med hovedbundsproblemer, tørhed og fedtethed (som også kan have en betydning for dine chancer for at få tykkere hår). Ligesom du "skrubber" løs på huden, for at fjerne talg og døde hudceller, så kan hovedbunden også have godt af det. En hovedbundsscrub skrubber al snavs, skæl og ophobede produktrester væk fra hovedbunden, og skaber de optimale rammer for, at håret kan vokse sig langt og et tykt hår kan dannes. Jeg vil stærkt anbefale alle, at få en hovedbundscrub med i den ugentlige baderutine. Selv bruger jeg en hovedbundsscrub et par gange om måneden, og min favorit er Hair & Scalp Detox Scrub, som er certificeret økologisk og vegansk! Den kan også sagtens bruges oftere, hvis du har behov for det. Med andre ord, kan du skubbe dig på vej til at få tykkere hår!

Så hvordan får man tykkere hår? Denne artikel er ikke en how-to-liste med garanterede resultater, da der altid er mange faktorer, der kan spille ind, men jeg synes alligevel, at der er mange gode produkter og råd, som kan bidrage til tykt hår, uden at du skal gøre brug af de populære (og skadelige) extensions.

Hvis du selv har gode råd til, hvordan man får tykt hår, så smid endelig en besked i kommentarfeltet. Og hvis du sidder inde med nogle spørgsmål, som du gerne vil have svar på, så skriv endelig!

Kundeanmeldelser af HairLust

 

 

 

4,8

4,8 af 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


  • Kristina

    Har brugt kosttilskud til hår i en periode og det virkede efter ca 2 mdr for mig. Mit hår blev fyldigere og man kunne ikke se på hovedbund i samme grad som før. Gode tips


Giv en kommentar


Vær opmærksom på at din kommentar først skal godkendes før den er synlig.