Hurtigere voksende hårSe alle artikler

Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

Det er ikke nemt at få håret til at vokse hurtigere. Bare spørg alle dem, der har prøvet at stå med en uheldig klipning. De vil alle sammen svare det samme; at de lange, smukke lokker, der nu er klippet af, ikke bare sådan lige kommer tilbage fra den ene dag til den anden. Som med de fleste andre ting her i livet, findes der desværre ingen nemme løsninger.

Hvis du derimod er ude efter at give en hjælpende hånd til håret, så du kan få en hurtigere hårvækst, så har vi adskillige gode tips til, hvordan du lige nøjagtig kan gøre det og endda få håret til at vokse endnu hurtigere end nogensinde før.

Er du klar til at høre mere om, hvordan man kan få håret til at vokse hurtigere? Vi vil gennemgå hele processen omkring hårvækst, lige fra hvor hurtigt hårvækst rent faktisk opstår til diverse tips omkring hårvækst, som du kan indarbejde i din daglige hårplejerutine, så du kan få håret til at vokse hurtigere!

Indholdsfortegnelse

Hvor hurtigt vokser håret egentlig?

Er du klar over, at alle vores hårfollikler allerede er fuldt udviklede ved fødslen? Det vil sige, at vi har omkring hundrede tusind hårfollikler på hovedet, hvilket efterlader os med en ret stor kapacitet inden for hårvækst. Imidlertid er det bare sådan, at når vi bliver ældre, kan væksten i nogle af vores hårfollikler falde, eller de kan holde helt op med at producere hår, hvilket fører til hårtab og skaldethed.

I gennemsnit vokser håret omkring 0,5 og 1,7 centimeter om måneden, eller ca. seks til tyve centimeter pr. år. Hurtigere hårvækst afhænger dog af en række forskellige faktorer, herunder alder, køn og din generelle helbredstilstand. Hvis du har et ønske om at få håret til at vokse hurtigere, bliver du nødt til at overveje at ændre ikke bare din hårplejerutine, men også din livsstil.

Forståelse af hårets vækstfaser:

Et menneskehår har en livscyklys, der består af tre vækstfaser, hvor det enkelte hårstrå følger sin helt egen unikke udvikling i forhold til disse faser. Det betyder, at der på ethvert givent tidspunkt altid vil være en række hårstrå, der befinder sig i hver af de tre vækstfaser. Hvordan får man sit hår til at gro hurtigere? Du er først og fremmest nødt til at sætte dig ind i de nærmere detaljer omkring hver af de tre faser. Heldigvis er det jo kun tre, du skal huske!

Hair Growth Phase

Den anagene fase – vækstfasen

Anagen Growth Phase

Den anagene fase i hårets livscyklus er den første og den længste fase. Det er i denne fase, at håret rent faktisk vokser. Denne aktive vækstfase kan vare lige fra to til otte år! Det betyder, at hvis du ønsker at få håret til at vokse hurtigere, skal du forlænge den anagene fase i så lang tid som overhovedet muligt. Læs med her, og lær hvordan du kan gøre det!

Den katagene fase – regressionsfasen

Catagen Growth Phase

Den næste fase kaldes den katagene fase. I modsætning til den anagene fase, er denne fase i hårets livscyklus ret kortvarig, kun omkring fire til seks uger. Under denne vigtige fase, holder håret op med at vokse og løsner sig rent faktisk fra hovedbunden og dermed blodforsyningen.

Den telogene fase – afstødelsesfasen

Telogen Growth Phase

Efter at have afskåret sig selv fra det store netværk går hårstrået nu ind i en hvilefase, som kaldes den telogene fase. Efter en periode på to til tre måneder, begynder hårstrået så at falde af. Så hvis du har prøvet at lade fingrene løbe gennem håret og fange et par hårstrå i hånden, så tag det endelig roligt. Det er bare dødt hår, som har ventet på det rette øjeblik, hvor det kunne falde af! Her er det vigtigt at bemærke, at hvis du ønsker dig en hurtigere hårvækst, så er det netop denne fase i hårets livscyklus, som du skal sørge for at afkorte mest muligt.

Kan man forlænge den anagene fase og dermed få håret til at vokse hurtigere?

Hvis du ønsker at få en hurtigere hårvækst, og få håret til at vokse hurtigere, skal håret helst befinde sig i den anagene fase, så lang tid som overhovedet muligt. Den gode nyhed er, at du kan forlænge den anagene fase ved at indtage en sund kost, få regelmæssig motion og ved at anvende en række hårvenlige skønhedsprodukter.

7 årsager til at håret holder op med at vokse

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor du ikke kan få håret til at vokse hurtigere. Heldigvis skyldes de fleste en række dårlige vaner, som man kan ændre ved hjælp af lidt viljestyrke! Det er nemlig sådan, at mange af os selv er skyld i disse uheldige hårvækst-no-gos, så derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad de helt nøjagtig går ud på. Hvis du stadig sidder med spørgsmålet, hvordan får man sit hår til at gro hurtigere, så er det bare med at undgå disse ting!

Årsag nr. 1: Du styler håret mere end godt er

Et af de vigtigste råd omkring, hvordan man kan få håret til at vokse hurtigere, er, at undgå at udsætte håret for varme. Over tid kan brug af føntørrer, fladjern og krøllejern være med at skade håret og give spaltede spidser og bevirke, at hårstråene flosser. Med sådan en skadelig påvirkning vil du ikke være i stand til at få en hurtigere hårvækst, eller få håret til at gro igen, fordi håret simpelthen knækker af, inden det overhovedet når at vokse helt ud.

Dette gælder også styling med brug af diverse kemikalier. Hvis du vil have en hurtigere hårvækst, bør du derfor lige overveje permanenten eller den kemiske udglatning af håret en ekstra gang. Selvom det måske ser flot ud, er disse behandlinger rent faktisk lige det modsatte af, hvad du burde gøre, for at få håret til at vokse hurtigere.

Årsag nr. 2: Du spiser ikke de rigtige ting

Når det handler om at få en hurtigere hårvækst, kan du jo desværre ikke bare ændre din alder eller genetiske arv, men du kan derimod ændre din kost! Hvis du sørger for at spise en varieret kost, der er rig på vitaminer og mineraler, er det en enkel måde at styrke en hurtigere hårvækst på. Æg, advokado, bær, nødder og søde kartofler er allesammen rigtig gode at føje til indkøbslisten for at få håret til at vokse hurtigere.

Årsag nr. 3: Du anvender de forkerte hårprodukter

Et andet enkelt tip, til at opnå en hurtigere hårvækst, er at gennemgå de hårprodukter, du bruger i øjeblikket. Bruger du i det hele taget den rigtige shampoo og balsam? Den shampoo og balsam, som vi kan anbefale til at opnå en hurtigere hårvækst, er fremstillet ved hjælp af Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, hvilket har vist sig at være en effektiv hjælp til at opnå en sund og hurtigere hårvækst.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set

Hair Growth & Repair Set

Genopbyggende shampoo og balsam, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

358 kr

299 kr

Læs mere

Du bør ligeledes overveje at tage et dagligt kosttilskud til håret for at kickstarte en hurtigere hårvækst og få håret til at gro igen. Et kosttilskud til håret kan være en hjælp til, at håret får alle de nødvendige vitaminer og mineraler, det har behov for.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

249 kr

Læs mere

Årsag nr. 4: Din medicin spænder ben for en hurtigere hårvækst

Er du klar over, at en række bestemte medicinske præparater kan sænke hårets vækst? For eksempel har P-piller vist sig at nedsætte produktionen af androgener, stadiet, der fremmer en hurtigere hårvækst. Så hvis du ønsker at få håret til at vokse hurtigere, bør du nøje overveje, hvilke medicinske præparater, du indtager. Du bør dog under alle omstændigheder altid tage en snak med din læge først.

Årsag nr. 5: Du er stresset

Når vi står i en ekstrem stresset situation, kan det meget let komme til at gå ud over håret. Langvarig stress kan faktisk føre til et pludseligt hårtab, også kaldet Telogen Effluvium. Et af de helt centrale punkter, i forbindelse med at få håret til at vokse hurtigere, er at finde ud af, hvordan du håndterer og reducerer den daglige stress.

Årsag nr. 6: Du sætter håret op i stramme frisurer

Så hvordan får man sit hår til at gro hurtigere, uden det store besvær? Ved at holde op med at sætte håret op i stramme frisurer og derudover droppe brugen af traditionelle hårbånd og stramme hårelastikker. I stedet bør du altid bruge de skånsomme hair rings for at forebygge eventuelle slidskader på håret, modvirke hovedpine og for at styrke en sund og hurtigere hårvækst!

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn

Hair Rings 6-Pack, Blå/Grøn

Skånsomme hårelastikker, der holder frisuren på plads uden at skade håret.

39 kr

Læs mere
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Pink/Lilla HairLust - Hair Rings 6-Pack, Pink/Lilla

Hair Rings 6-Pack, Pink/Lilla

Skånsomme hårelastikker, der holder frisuren på plads uden at skade håret.

39 kr

Læs mere

Årsag nr. 7: Du har en hormonel ubalance

Andre årsager, som f.eks. stofskiftesygdom eller andre hormonelle ubalancer kan også føre til hårtab.

Hvordan får man sit hår til at gro hurtigere? 5 tips

Vi vil nu give dig nogle flere tips til, hvordan du kan få en hurtigere hårvækst. Læs med her, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan man kan få håret til at vokse hurtigere!

Få håret til at gro hurtigere: Plej håret indefra og ud

Plej håret indefra og ud

En hurtigere hårvækst begynder med den rette næring og hårpleje. Her bør du sikre dig, at du ikke blot får en god varieret kost, men også anvender de rette hårplejeprodukter, og derudover også tager et dagligt kosttilskud, så du kan få håret til at gro igen. Hvis du er i tvivl om, hvordan man kan få håret til at vokse hurtigere, så er det her en helt skudsikker metode.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

249 kr

Læs mere

Få håret til at gro hurtigere: Hold øje med din hovedbund

Hold øje med din hovedbund

Så hvordan får man sit hår til at gro hurtigere? Ved altid at holde et vågent øje med din hovedbund! Hovedbunden er ofte en god indikator for hårets generelle sundhedstilstand. Hvis du bliver opmærksom på, at du har store mængder ophobede rester i hovedbunden, eller har en tør, skællende hovedbund, så brug en Scalp Detox Scrub til at fjerne de døde hudceller med og som en hjælp til at få håret til at gro igen.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Opfriskende hovedbundsscrub til tør, kløende eller fedtet hovedbund.

199 kr

Læs mere
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hovedbundsbørste med bløde silikonepigge for skånsom eksfoliering og stimulering.

99 kr

Læs mere

Få håret til at gro hurtigere: Få håret klippet regelmæssigt

Få håret klippet regelmæssigt

Et af de nemmeste tip, vi kan give dig, som også kan få håret til at vokse hurtigere, er at få håret klippet regelmæssigt. En klipning er en hjælp til at få håret til at vokse hurtigere, da du på denne måde slipper af med de spaltede spidser, inden de enkelte hårstrå flosser yderligere, hvilket gør, at håret vil knække.

Få håret til at gro hurtigere: Prøv en hårmaske

Prøv en hårmaske

En rigtig god metode, der kan få håret til at gro igen, eller give en hurtigere hårvækst, er at anvende en hårmaske en gang om ugen. Vi er vilde med vores egen Hair Growth & Protection Mask, da den virker ved at forlænge hårets anagene vækstfase. Derfor er det et af vores allerbedste tip, som virkelig kan få håret til at vokse hurtigere!

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur til tørt og skadet hår, der reparerer og forebygger spaltede spidser.

199 kr

Læs mere

Få håret til at gro hurtigere: Udskift dit hovedpudebetræk

Udskift dit hovedpudebetræk

Et af sidste tip, vi kan give dig, for at få håret til at gro igen og få hurtigere hårvækst, er at skifte det gamle hovedpudebetræk ud med et af bambus. Du kan rent faktisk komme til at skade dit hår, når du sover, så derfor er det utrolig vigtigt at bruge et hovedpudebetræk, som beskytter dit sårbare hår. Vores lækre Pure Bamboo Pillowcase er specielt udviklet til at styrke en sundere, hurtigere hårvækst og samtidig forebygge, at håret bliver beskadiget eller begynder at kruse.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid

Pure Bamboo Pillowcase, Hvid

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

159 kr

Læs mere
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

159 kr

Læs mere

Hurtigere hårvækst? Gå efter disse ingredienser

Sammen med de øvrige tips til at få håret til at gro igen, har vi her et par andre hurtige metoder, du kan prøve for at få håret til at vokse hurtigere. Nedenfor finder du en række af vores allerbedste tip til at få en hurtigere hårvækst på en helt naturlig måde.

Prøv disse olier for at få håret til at vokse hurtigere

Hvis du er på udkig efter nogle simple råd og nogle naturlige metoder til at få håret til at gro igen, kan du f.eks. overveje at prøve enten pebermynteolie eller rosemarinolie. Disse olier har vist sig at være en rigtig god hjælp til at få håret til at vokse hurtigere, takket være deres mange gode egenskaber, der stimulerer hovedbunden. Hvis du ikke allerede har disse olier hjemme i skabet, kan du dog også prøve f.eks. solsikkeolie, kokosolie eller lavendelolie, som ligeledes kan være gode til få håret til at gro igen.

Brug produkter, som indeholder koffein

En anden naturlig metode til at få håret til at gro igen er at begynde at anvende en række produkter, som indeholder koffein. Ifølge et videnskabeligt studie har koffein vist sig at være i stand til at forlænge de enkelte hårstrås vækstfase, hvilket resulterer i en længere anagen vækstfase hos både kvinder og mænd. Dette betyder naturligvis ikke, at indtagelsen af fire kopper kaffe dagligt vil have den store effekt på dit hår. Derimod skal du gå på jagt efter nogle hårplejeprodukter, som har et særligt indhold af koffein for at kunne opleve den effekt.

Jeg vil derfor anbefale to produkter, som begge indeholder kaffefrøolie: Vores Hair Growth Serum og Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Serummet, som vi netop har lanceret, booster volume, styrker tykkelse af håret, reducerer hårtab og samlet set forbedrer hovedbundens sundhed. Hårkuren, Scalp Follicle Treatment indeholder udover kaffefrøolie også rosmarinolie, som et studie fra 2015 pegede på at havde en meget positiv indvirkning på væksten af nyt hår.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur til kløende, tør hovedbund, beriget med RootBioTec™ mod hårtab.

229 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum

Hair Growth Serum

Koncentreret hårvækstserum, udviklet med Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ og AnaGain™.

449 kr

Læs mere

Gå på jagt efter produkter, der indeholder disse ingredienser

Foruden koffein og en række olier er der nogle andre helt særlige ingredienser og forbindelser, som kan være en stor hjælp til at få håret til at gro igen. En af dem, vi har nævnt før, er Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, som er klinisk dokumenteret i forhold til at kunne få håret til at vokse hurtigere. Derudover har en række patenterede ingredienser, f.eks. AnaGain™ og RootBioTec™ , vist sig ikke kun at kunne forebygge hårtab, men også at kunne styrke en fyldigere og hurtigere hårvækst.

Uanset om du har travlt med at få håret til at gro igen efter en dårlig klipning, du lider af hårtab eller bare gerne vil eksperimentere lidt med en ny længde på håret, så er det trods alt blevet meget nemmere at få håret til at vokse hurtigere, hvis du bruger vores tips til at opnå en hurtigere hårvækst. Selvom du ikke på magisk vis bliver i stand til at få et hår som Rapunzel fra den ene dag til den anden, er vi imidlertid helt sikre på, at disse tips til hurtigere hårvækst kan hjælpe dig godt på vej til at kickstarte dit hårvækstpotentiale i løbet af ingen tid.

Vil du gerne have flere råd til at få et sundt hår og til at få håret til at vokse hurtigere? Så tjek vores blog på HairLust!

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 55.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

  Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

 • Hårtab hos kvinder og mænd

  Hvorfor taber jeg håret? 8 årsager til hårtab hos kvinder og mænd

 • hårtab

  Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

 • Alopecia areata

  Alopecia areata: 7 tips til at få håret tilbage efter pletvist hårtab

 • Androgen alopeci

  Androgen alopeci: Den komplette guide til arveligt hårtab

Se alle artikler